Cehaletin Böylesi...

Albayrak

Can Feda
Altın Üye
Reaction score
0
caresizsiniz.gif

Bugünlerde, dinciler, tarikat şeyhleri, Soros’un çocukları, devlet içindeki silahlı örgütlenmeleri, çetelerin yasadışı sivil-asker bağlantılarını “Kemalist Devrim”in 1923’ten 2008’e dek uzantıları olarak gösterip büyük bir aymazlık sergiliyorlar...

Gazetecilik deneyimi olmayan, yazarlığın sığlığında dolaşan bazı gençler de aymazlar topluluğu liboşların etkisi altında kalıp, Kemalizmi, Cumhuriyet Devrimi’nin kazanımlarını şöyle sorguluyorlar:

“... Kuşkusuz Kemalizm eleştirilmeli, onarılmalı, belki de vazgeçilmeli...”

Son yıllarda Atatürk düşmanlığını yaymak isteyenler bir söylenti çıkardılar.

Kemalizm çağdışıdır, baskıcıdır, faşizmdir, ırkçılıktır...

1923 devrimi, 1789’un Anadolu’ya yansımasıdır, bunun adı da Kemalizm’dir...

Kemalizmin lideri Atatürk’tür...

Kemalizm gericilik değil, ilericiliktir...

Kemalizmi “eleştirmek, onarmak”; Kemalizmden “vazgeçmek” dincilerin ve ikinci Cumhuriyetçilerin uydurdukları bir yapay tartışma yöntemidir...

Atatürk, laik Cumhuriyet’i çağdaş eğitim üzerine oturtmuş ve yeni kuşaklara emanet etmiştir.

İlhan Selçuk “İskele Sancak/Sol-Sağ-Şeriat” (Cumhuriyet Kitapları) adlı yapıtında şöyle seslenir aymazlara:

“... Eğer Türkiye’de Kemalist devrim gerçekleşip tepeden inme laiklik uygulamaları gündeme gelmeseydi bugün şeriatçılık Anadolu’da bir çatışma alanı yaratamazdı.”

Kemalist Devrim, “çağdaşlaşma, Batılılaşma, aydınlanma” kavramlarıdır. Genç arkadaşımızın bunu bilmesi, bilmiyorsa öğrenmesi gerekir.

İlhan Selçuk’un deyişiyle; Türkiye’de “Aydınlanma Devrimi”nin şafağı Osmanlı’da başladı, Cumhuriyet’te gün ışıdı...”

Bugün Mısır’dan Cezayir’e geçin; Tacikistan’a, Sudan’a uğrayın nerede İslam varsa orada şeriat kavgası vardır.

Şeriatçıların din devleti uğruna savaşı, Müslüman coğrafyasının tüm enlem ve boylamlarında geçerlidir...

İlhan Selçuk devam ediyor:

“... Laiklik kavramı içeriğinde demokrasinin olmazsa olmaz özünü tutmakla birlikte, bir devrimle gerçekleştiğinde tepeden inme gibi görünecektir.”

Dakka’da Teslime Nesrin’in kellesini isteyen 100 bin kişinin yürüdüğü yılları, “Kemalizmden vazgeçilmelidir” diyen arkadaşımız anımsar mı acaba?

Avusturya tarihinde “Jozefçilik” diye ünlenen bir reform dönemi yaşandı.

1780’den 1799’a dek ülkeyi yöneten İmparator İkinci Joseph, Fransız aydınlanmacıların etkisi altında kalmıştı.

İkinci Joseph tahta geçer geçmez ne yaptı biliyor musunuz?

Yukarıdan aşağıya buyrukla toprak köleliğini kaldırdı...

Sonra ne yaptı İkinci Joseph?

Tarikatları kapatıp mallarına el koydu. Hoşgörü fermanı çıkardı. Kültürel reformlara başladı, üniversiteler kurdu.

Avusturya’da toplum kendi başına olsaydı, toprak köleliği daha yıllarca sürecekti.

Türkiye’de şeriatçı siyaset 1950 sonrası Demokrat Parti, 1961’den sonra Adalet Partisi’nin şemsiyesi altında palazlandı; Turgut Özal döneminde ivme kazanıp, AKP’yle doruk noktasına ulaştı...

Yeni Dünya Düzeni’ni savunan, köşeyi dönen kimileri Cumhuriyet devrimlerini yerden yere vurup, Kemalizmi eleştirdiler...

Kemalist Devrim 1934’te Türkiye’de kadınlarına seçme seçilme hakkı vermiş, Türk Dil Kurumu’nu, Türk Tarih Kurumu’nu kurmuş; kültüre, eğitime, sosyal yaşama, sanayileşmeye önem vermiştir.

Genç arkadaşımızın şu sözlerine ne denir:

“...Evet; deneyimsiz, beceriksiz ve pek çok alanda başarısız bir Cumhuriyetimiz var. Kullardan birey yaratmayı başaramayan, padişahlardan parti başkanları devşirmiş bir Cumhuriyet!”

Genç arkadaşımız Cumhuriyet’i savunurken sapla samanı karıştırıyor. Arkadaşımız “Cumhuriyet yanlış mı?” diyor ve ekliyor bir de: “Belki...”

Cehalete ne denir?

Pes doğrusu!..

HİKMET ÇETİNKAYA
Cumhuriyet

yorumsuz.....

çünkü yorum yapıldığında ortalık karışıyor...

cumhuriyetci arkadaşlarda kominist arkadaşlarda islamcı arkadaşlarda ...

hiç kimsede saygı yok ...

fikirlerini karşı tarafa ,her ne pahasına olursa olsun kabul ettirmek çabasındalar

ama bu bence insafsızlığa kadar gidiyor..

biz insanlarız ve konuşarak anlaşabilme yeteneği bahşedilmiş...

o yüzden bugün strese girmek istemiyorum...

daha doğrusu siyaset bölümünde bu tür olaylar hep oluyor..

SELAMETLE..

güzel bir yazı hürriyet gazetesini bayağıdır takip etmiyordum kendimce protesto ediyorum.ama yazı çok güzel olmuş yazarın kalemine yüreğine sağlık.kardeş seninde emeğine sağlık

yorumsuz.....

çünkü yorum yapıldığında ortalık karışıyor...

cumhuriyetci arkadaşlarda kominist arkadaşlarda islamcı arkadaşlarda ...

hiç kimsede saygı yok ...

fikirlerini karşı tarafa ,her ne pahasına olursa olsun kabul ettirmek çabasındalar

ama bu bence insafsızlığa kadar gidiyor..

biz insanlarız ve konuşarak anlaşabilme yeteneği bahşedilmiş...

o yüzden bugün strese girmek istemiyorum...

daha doğrusu siyaset bölümünde bu tür olaylar hep oluyor..

SELAMETLE..

Terbiyesizlik yapmadan tartışma tabiki olacaktır.

Yazı da bir dayatma söz konusu değil. Cumhuriyet' in kötü olduğuna kendini kandıranlara verilmiş bir cevap. Değerlerden yoksun bireyler yetiştirirsek sonunda onlarla tartışamazsınız.

Terbiyesizlik yapmadan tartışma tabiki olacaktır.

Yazı da bir dayatma söz konusu değil. Cumhuriyet' in kötü olduğuna kendini kandıranlara verilmiş bir cevap. Değerlerden yoksun bireyler yetiştirirsek sonunda onlarla tartışamazsınız.

SENİNDE DEDİĞİN GİBİ TARTIŞMA OLUCAKTIR.. AMA DÜZGÜN ŞEKİLDE ...BEYEFENDİ GİBİ NEZAKET İÇERİSİNDE...

AMA BUNU NE CUMHURİYETÇİSİ YAPIYOR NE MİLLİYETÇİSİ VS...

AMA ŞUNA DA KATILMIYORUM..

DEĞERLER DERKEN HANGİ DEĞERLER..

HER İNSANIN BİREYİN KENDİNE GÖRE DEĞERLERİ FARKLI OLABİLİR...

BANA GÖRE EKSİK OLAN DEĞERLER MİSAL İSLAMİ DEĞERLER VEYA İSLAMİ TERBİYE BU BANA GÖRE BU TOPLUMDA İNANILMAZ DERECE DE EKSİK ...

VEDE YAZILARDA DA ANLATILIYOR EKSİK OLUNAN İSLAMİ DEĞERLERDEN DOLAYI İNSANLAR BİLİNÇSİZ VEDE HER ŞEYE ÇOK RAHATLIKLA KANABİLİYORLAR..

BUDA İSLAMIN YANLIŞ ANLAŞILMASINA SEBEBİYET VERMEKTEDİR..

SENİNDE DEDİĞİN GİBİ TARTIŞMA OLUCAKTIR.. AMA DÜZGÜN ŞEKİLDE ...BEYEFENDİ GİBİ NEZAKET İÇERİSİNDE...

AMA BUNU NE CUMHURİYETÇİSİ YAPIYOR NE MİLLİYETÇİSİ VS...

AMA ŞUNA DA KATILMIYORUM..

DEĞERLER DERKEN HANGİ DEĞERLER..

HER İNSANIN BİREYİN KENDİNE GÖRE DEĞERLERİ FARKLI OLABİLİR...

BANA GÖRE EKSİK OLAN DEĞERLER MİSAL İSLAMİ DEĞERLER VEYA İSLAMİ TERBİYE BU BANA GÖRE BU TOPLUMDA İNANILMAZ DERECE DE EKSİK ...

VEDE YAZILARDA DA ANLATILIYOR EKSİK OLUNAN İSLAMİ DEĞERLERDEN DOLAYI İNSANLAR BİLİNÇSİZ VEDE HER ŞEYE ÇOK RAHATLIKLA KANABİLİYORLAR..

BUDA İSLAMIN YANLIŞ ANLAŞILMASINA SEBEBİYET VERMEKTEDİR..

Bİr kere söze yanlış başlamışsınız Cumhuriyetçi Milliyetçi, Milliyetçi de Cumhuriyetçidir. Damarına basmadığınız sürece saygısızlık beklemeyin.

İnsanların değerleri farklılık gösterebilir doğru yalnız Türk milletinin, ülke kuruluşundan bu yana ortak amaç ve bağlılıkları vardır. Bu herkeste olması gereken bir bağdır.

Cumhuriyet diyoruz, Atatürk diyoruz, özellikle bunlardan İslamı soyutlamak adına İslami değerler demişsiniz. Size şunu yine gönül rahatlığı ile tekrarlayabilirim. İslamiyet' in yüceliğinin bu zamana kadar taşınmasında, tanıtılıp, anlaşılmasında Cumhuriyet' in hakkını yememeliyiz. Soyutlama çabası yersiz.

care-sizsiniz13.gif

Geri