ce nedir bilmeyen kalmasın

FeryaL

~ÖğretmeN~
Altın Üye
Reaction score
0
Kendimi de koysam ey aşk ayaklarımın altına yine d
CE nedir?
Avrupa Komisyonu desteğiyle resmen başlatılan “Kalite Altyapısı İletişim Kampanyası” çerçevesinde gerçekleştirilen anket sonucu nüfusun %63’ünün CE işaretini tanımadığı ortaya çıktı. Peki nedir bu CE diyenler için işte izahı:
p_1198864374.jpg

Türkiye'de nüfusun %63’ünün CE işaretini tanımadığı ortaya çıkarken. buna karşın Avrupa Birliği’nde 2000 yılında gerçekleştirilen benzer bir çalışmaya göre, AB üye devletlerinde CE işaretini tanımayanların oranı %67.
CE İşareti, bir ürünün amacına uygun kullanıldığında, insana, hayvana, çevreye ve aynı ortamdaki diğer ürünlere zarar vermeyeceğini gösteren bir güvenlik işaretidir. Bir kalite işareti değil tamamen ürün güvenilirliğine yönelik olan bir işaretidir. CE işareti günlük hayatımızda ki pek çok üründe zorunlu ve binlerce üründe geçerli olan bir işaret.

CE işaretinin aranılması gereken ürünlerden bazıları;

İş eldiveni, gözlük, palet, kişisel koruyucu donanımlar, oyuncaklar, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektrikli ev aletleri, çimento, pencere gibi inşaat malzemeleri, cep telefonu ve bilgisayar gibi elektronik aletler, ocak, fırın gibi gazla çalışan aletler, asansörler, takım tezgâhları gibi çeşitli makineler, tıbbi malzemeler, kan tüpleri, patlayabilir basınçlı kaplar buna örnek olarak düdüklü tencere örneğini verebiliriz. Gıda ve Tekstil ürünlerinde ise aranılmaması gereken bir işaret.
aldıgımız ürünlerde özellikle tekstil ürünlerinde de eoko tex 100 standartlarına uygun mu lütfen dikkat edeilim arkadaslar..

hepte merak ederdim bole biş imiş dmk ki

Merakımda değildi ama öğrendimiz çok iyi oLdu eLLerine sağLık =).............

%63 se ii ben %85 felan dıe tahmn ettım ama :D

tskler apla bunuda ogrenmıs olduk

neredeyse aldığımız yiyeceklerin son kullanma tarihine bile bakmayan bir milletiz. buna kaçımız bakar acaba.

eline sağlık canım. güzel bir konuya değinmişsin.

önemli bilgilerin için teşekkürler feryall :)

sağol ögrenmiş oldum

feryalimm ellerine sağlıkk,küçükkende böleydin sen:D giyime dair ne warsa bilinçlendirme mekanizmam benüm,datlum tekrar teşekkürler;)

Geri