umut dana
Banned
İşletim sisteminde çıkan bazı sorunlar nedeniyle bazen sistem çökmekte ve bilgisayarımız açılmamaktadır. Sorun sadece sistemin çökmesi olsa hemen format atılarak veya herhangi bir yedekleme programıyla yedek alınmışsa o yedek geri yüklenerek çözülebilir. Ama formattan veya geri yüklemeden önce işletim sisteminin kurulu olduğu bölümde kurtarmamız gereken belgeler, dokümanlar, çeşitli programlarla yapılan çalışmalar varsa işte o zaman aşağıda kısaca tanıtımını yapacağım cd’den çalışan işletim sistemi (veya bunun benzeri yazılımlar) imdadımıza yetişiyor. Bu işletim sistemleri cd’den çalışarak kurtarılması gereken verileri başka sabit disk bölümlerine veya içine entegre edilen cd’ye yazdırma programlarıyla cd yada dvd’ye yazdırmamıza imkan tanıyarak verilerimizi kurtarmamızı sağlıyor.
Yazılımı denemek isteyenler konuda isteyebilirler. Rarlı dosyaları klasöre çıkarttıktan sonra 442 MB’lık bir iso dosyası ortaya çıkacaktır. İso dosyasını nero veya benzeri programlar yardımıyla cd’ye yazdırarak kullanıma hazır hale getirebiliriz.
Bu alanda birçok çalışma var ben minixp diye tabir edilen ve dili Türkçe olan yazılımı kısaca tanıtmaya çalışacağım. İso formatındaki yazılımı cd ye yazdırdığımızı farz ederek anlatıma başlıyorum. Sayfa düzenini bozmaması açısından resimleri elimden geldiği kadar net ve küçük boyutlu yapmaya çalıştım.
Cd’den çalışan xp cd’sini cd/dvd sürücüsüne takıp bilgisayarımızı cd/dvd’den başlattığımızda(boot ettiğimizde) ilk olarak aşağıdaki ekranla karşılaşırız. Bu ekran sanki format atılıyormuş gibi görünse de sakin panik yapmayın.
Yazılımı denemek isteyenler konuda isteyebilirler. Rarlı dosyaları klasöre çıkarttıktan sonra 442 MB’lık bir iso dosyası ortaya çıkacaktır. İso dosyasını nero veya benzeri programlar yardımıyla cd’ye yazdırarak kullanıma hazır hale getirebiliriz.
Bu alanda birçok çalışma var ben minixp diye tabir edilen ve dili Türkçe olan yazılımı kısaca tanıtmaya çalışacağım. İso formatındaki yazılımı cd ye yazdırdığımızı farz ederek anlatıma başlıyorum. Sayfa düzenini bozmaması açısından resimleri elimden geldiği kadar net ve küçük boyutlu yapmaya çalıştım.
Cd’den çalışan xp cd’sini cd/dvd sürücüsüne takıp bilgisayarımızı cd/dvd’den başlattığımızda(boot ettiğimizde) ilk olarak aşağıdaki ekranla karşılaşırız. Bu ekran sanki format atılıyormuş gibi görünse de sakin panik yapmayın.