CD Rom Görünmüyor!!

yok canım o kadar uğraştıracak şey değil . hemen soket girişinin yanındadır çok küçük bişey . onu çıkartıp o parçanın ( hdd veya cd rom ) üstünde master ayarı nasıl gösterilmişse o şekilde takılır . master ın hdd olması en iyisidir her zaman . aynı şekilde slave ayarı için de yapılır

abi bence arka jumper ayarlarından da olabilir bi bakıver bence

baba bu nasıl arıza yaw???
ben böyle bişi görmedim..
ama mantıklı düşünürsek senin problemin yazılım ve format denesen iyi olur.
kolay gelsin...

mondragon_b.jpg

bence ilk önce kablolarına dikkat etsin tam takılmışmı diye omdan sonra görmesi lazım böylede olmuyorsun bence git cd rom yenisini al

arkdaşım xp kullanıyorsan ilk pc açılışınd cd den bot et eğer cd rom çalışıyorsa xp yüklemeye geçer o zaman senin cdrom da birşey yoktur büyük olasılıkla xp nin sistem dosyalarından kaynaklanıyor olabilir en iyisi cd den bot ediyorsa o zaman repair yap format atmdan sistemi yeniden yükler ve cd rom görünür

jumper degıldır o zaman hıc gormez kablo da degıldır aynen
wındows tadır sorun buyuk ıhtımalle
baska bı cd room takıp dene aynı sorun olup olmadıgını aynı ıse sorun tamamdır
format atarsın olur bıter degılse zaten cd room degıstırırsın artık
bı a.mod da demıs nasıl format atacak dıye cd room yokken
servıs deymıs arkadas kesın bı yedek cd room vardır herhalde
onu kullanır herhalde dımı :mutlu:
neyse
kolay gelsın kardes

[email protected]

geçmiş olsun okadar büyük bir sorunun yok yardımcı olmaya çalışayım makina eğer disket sürücüsüne ısık veriyor cd rom a veriyor ise makinanın içini aç makinada güç kaynağından çıkan 7v ve 12v kablolar vardır kırmızılar 12v olması lazım onları kontural et makinada xp yüklüyse zaten otamatik olarak dona nımı bulur eger hala görmüyorsa anakarttan çıkan kayış kabloyu konturol et slotlara dikkat et yanlış baglanmış olabilir makina daha hala görmüyorsa ödünç cd rom bul ve tak hala görmüyorsa makinada bir sorun vardır he birde şunu söyleyim makina ayğıt yönetiçisinden engellenmiş olabilir bilgisayarıma sag tıkla ordan donanım de aygıt yönetiçisini seç enğelliyse kaldır benden bu kadar sana kolay gelsin

Arkadaşım sanırım iki yolu var senin sorununun 1 cizi bios ayarları olabiklir ordan cdromu etkin leştire bilirsin veya bilgisayarımdan sg tıklayıp donanım özelliklerinden cdromu seçip devre dışı bırakı seçip sonradan etkinleştiri seçip bilgisayarını yeniden başlat sorunun buyuk ihtimal olmuştur.....:goz:

kardeş sen LG kullanıyorsan çok normal derim hele lg 52* ler zaten berbat ama o senin sorunun işletim sisteminden deil donanımla alakalı ide kablosunda ya da powerdan gelen güç portunda sorun var ikisinde biri lg kullanıyorsan arasıra görmez

virus olabılırmı veya cumper ayarlarına bı bag

Dostum Bence Id Koblolarini Bir Deyiştir
Yinede Olmazsa Yeni Bir Cd Rom Al:)

slm

eğer bilgisayarında birden fazla disk varsa cd-rom un sürücü adı senin disklerinin sürücü adıyla çıkışabilir. bunu anlamak için bilgisayarıma sağtuş ile tıklayıp yönet kısmına gir. orada disk yönetimini tıkla ve cd-rom un sürücü ismini değiştir. örneğin d: ise sen onu f yada g yap sorun çözülecektir. kolay gelsin

slm
1kardes cd rom bios da gözüküyormu ona bak 2 ikici bir cdrom varsa cd romun jumperlerine bak biri master biri selev olmak zorunda bu söylediklerime bi dak

selam kardeşim pc in cd rom u açılırken mi görmüyo yoksa açıldıktan sonra mı görünüp kayboluyo ?
Eğer ki açılırken görüyorsan windows u yeniden yüklemen yeterli olacaktır.
Ama açılırken de hiç görmüyorsa Bios ayarlarına bir bakmanı öneririm.
Hiç biri olmuyorsa ya cd rom bozuldu yada cd rom un girişleri yanlış takılı
1-Bilgisayarında birden fazla hardisk veya cd rom cd\rw varsa onların arkasında ki jumper ları ayalaman lazım biri master da ise dieri slave olacak inş bişeyler anlamışsındır ...

:saskinaynı sorun bendede var.cd rom görünmüyor fakat format atmaya çalıştım o esnada sorunsuz çalışıyor.tek sorun görsel olarak görünmemesi.virüsten dicem görünmeme sebebi 2 tane antivirüs yüklü.nod32 ve smart doctor.bunlardanda kurtulacak hali yok heralde

cdrom un arızalı oldugunu düşünmüyorum.çünkü xp cd sinden onarmayı denedim.sorunsuz çalışıyor.:melek

daha önce başıma gelmişti belki aynıs orun olabilir Cdrom un içinde bulunun bir kayış "lastik" kopmuştu ve bu yüzden cd rom görünmüyordu ama diğer arkdaslarında dediği gibi elektirik aksamı bağlantı noktası fazla voltan yanmış olması muhtemel

Geri