Camide içki ve sigara içtiler!

doğru diyon kardeşim...! memleketin dört yanında kamu mallarına biz zarar verdik. dükkan ve binaların cam çerçeve biz indirdik, karakollara biz molotof attık, polis araçlarını belediye araçlarını biz yaktık...

bi de utanmadan size diyoruz ki; BİZİM İBADET ETTİĞİMİZ YERE AYAKKABIYLA GİRMEYİN, ORALARDA ALKOL ALIP TALAN ETMEYİN...

Yorumuma verdiğin cevap gözümden kaçmış ..Biraz geç olsada cevabını vereyim ...

Vatandaşına düşman muamelesi yapan polis , öldüresiye dayak atan polis, utanmadan tepki
gösteren evlerin içine kadar bomba atan polis ,vatandaşlarının ölümüne sebep olan polis iken
sen kalkmış camlar kırılmış bilmem neresi ne olmuş diyosun...
Türkiyenin her tarafını talan ettiniz sattınız ,yediniz birkaçtane camın arabanın derdine mi düştünüz vah vahhh vah ..

Bu konunun yalan olduğu çıktı ortaya zaten ,yalanınız yatsıya kadar bile dayanmadı çok şükür .Bilmiyorsan öğren , öğren ki cahil sanmasınlar gerçek müslümanlar savaş zamanlarında camileri hastane revir ,cephanelik vs gibi amaçlarla herzaman kullanmıştır tarihte..
..Bide şu ifadene takıldım , '' bizim ibadet ettiğimiz yere ayakkabıyla girmeyin'' ne demek ya , orası sadece senin babanın tapulu ibadet hanesimi ki , oraya bizim diyerek boyundan büyük laflar kullanıyorsun. Sen müslümansında biz değilmiyiz birader...İnsanlara kafir demenin ,insanı dinden bile çıkartabileceğini öğretmediler mi size ışık evlerinde..Keşke feto amcanın sallamasyon kitaplarından biraz vakit ayırıp az bişey Kuran okusaymışsınız ..

Süleyman Gündüz Yenişafak :

Hakikatin bilgisine ulaşmak…

'Düşmanınızın dahi insan olduğunu unutmayınız.'

Hacı Bektaş-i Veli

Başbakan ülkeye dönüp havaalanında on binlere hitabında Taksim Gezi Parkı olaylarının 'faiz lobisi' teşvikiyle ortaya çıktığını söyledikten sonra bu konu

üzerine yazı yazmayı düşünmüyordum. Faiz lobisi açıklaması gerçekte dikkate değer bir iddia idi.

Şüphesiz önümüzdeki günlerde bu konu üzerinde daha çok bilgi ve belge ortaya konulmalıdır.

Değilse, gençlik dönemimizde içinde yer aldığımız veya tanık olduğumuz birçok olaylarda olduğu gibi; 'kökü dışarda veya lobilerin etkisinde' gibi iddialara benzeşir.

'Toplumsal hadiseleri okuruz, analiz ederiz, objektif biçimde de değerlendiririz, bizi bugünlere taşıyan ve her iki kişiden birinin oyuna mazhar eden budur.' Başbakan AB ile ilgili konferansta böyle sesleniyordu konuklara. Ben bundan Başbakan'ın Taksim Gezi Parkı olaylarına 'faiz lobilerinden ve aşırı örgütlerden' haberdar olmadan katılanların taleplerini anlayacağını ve gelişmeleri analiz edeceğini çıkarttım.

Olayları objektif değerlendirmek ve ders çıkartmak için doğru bilgiyle başlamak gerekir. Bilgi bize yalın hakikat olarak değil de kendi bakış açımıza göre veya amacımıza hizmet edecek şekilde ulaşırsa; doğru bir analiz yapmamız mümkün olmaz.

Bir Müslüman için çıkarlarının aleyhinde olacak olsa bile doğru söylemesi, merhametli ve adaletli davranması gereklidir.

Gezi Parkı olayları üzerine en çok 'tezvirat' yapılan olay Dolmabahçe Valide Sultan Camii'ne sığınan göstericilerdi. Bu olayla ilgili birçok bilgi üretildi ve halen üretilmeye devam ediyor. Olayın hafife alınmaması gerekir.

Salı günü bazı gazetelerde, televizyonlarda ve sosyal medyada 'göstericilerin Dolmabahçe Valide Sultan Camii'nde içki içtikleri ve müezzini tartakladıkları' ile ilgili haberler yer almıştı. Bu olay son derece önemliydi. Bu haber nasıl bir aklın ürünüydü?

Bu haberler üzerine dindar insanlar sokağa çıksalardı; bugün nasıl bir durumda olacağımızı düşünen var mı? Allah vere insanlar artık olanları akıl süzgecinden geçiriyor, her yazılana ve söylenene inanmıyor.

Olay halen bir kötüleme ve ayrıştırma yönünde kullanıldığı için yazmam gerektiğini düşündüm. Salı günü haberleri okuyunca camiye uğrayıp gerçeği öğrenmek istedim.

Bunun üzerine Çarşamba günü Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camii'ne gittim.

Camiye vardığımda dışarıda korumalar vardı. İçeriye girdim, Caminin içinde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış yetkililerden bilgi alıyordu. Ben de yanlarına yaklaştım ve dinlemeye başladım. Cami müezzini Fuat Yıldırım olayları yeniden yaşar gibi anlattı. Ayrıca tümünün görsel kayıtlarını yapmış.

Cumartesi ve Pazar akşamı Dolmabahçe'de biriken göstericilere polis müdahale edince bir grup camiye sığınmak zorunda kalmış. İlk gün yeterli bir zaman bulunduğu için ayakkabıları çıkartarak camiye girmişler. İkinci gün müdahalenin şiddet dozu arttığı için göstericiler can havliyle ayakkabılarını çıkartmadan cami kapısının anahtarını kırarak içeri girmişler. Müezzin Fuat Bey göstericileri sakinleştirmiş, yaralananlara camide tedavi imkânı tanımış. Ne alkol alan ve ne de içen bir kişi görmemiş. Polislerle konuşmuş ve ortalık sakinleşince göstericileri camiden sükûnetle çıkartmış. Son cemaat mahfilindeki pencerede ezik bir bira kutusu kalmış. Oraya nasıl bırakıldığını görmemiş. Olay özetle böyle gelişmiş.

Bu olay tarihi bir kırılma anıydı. Göstericiler camiye sığınamasa ve caminin pencerelerini kırarak ve ortalığı tahrip ederek içeri girmiş olsalar ortaya çıkacak manzaranın sonuçlarını tahmin edebilir misiniz?

Müezzin Fuat Yıldırım davranışının bu ülkeyi nasıl bir tehlikeden kurtardığının farkında değil. Bunu tahrik yöntemi olarak kullanmaya kalkanların da ülkeyi nasıl bir tehlikenin eşiğine getirdiklerinin.

Faiz lobisinin kurduğu pusuyu, dış güçlerin ve illegal örgütlerin hesaplarını bilmem. Bunlara karşı tedbir almak ve mücadele etmek hükümetin görevidir; amma saf düşüncelerle olaylara katılan gençleri anlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Büyük ideallerin peşinden koşarken küçük ayrıntıları gözden kaçırmış olabiliriz. Hayat ayrıntılarda gizlidir.

Kaldı ki kökleri dışarıda olmayan illegal örgütleri bizden daha iyi kim anlayabilir? İllegal örgütlere mensup çocuklar bizim çocuklarımız değil mi?

Gelinen noktayı iyi analiz edip değerlendiremezsek kaybeden biz olacağız. Kendimizi yenileyebilmek için çevremizde bizi kuşatan duvarları yıkıp olan biteni anlamalıyız.

Çağ değişti. Yeni bir dönem başlıyor.

Geleneksel düşünce kalıpları bunu kavramaya yetmiyor.

İnanmayanlara

Başladılar yine dinimizi yaşayamıyoruz din elden gidiyor türbanlıları taciz ettiler zırvalarına. Lan olum devir değişti az modern olun lan. Muhafazakar ol ama az akıllı ol. Çağa uy. Akıl ve çağa uyma meselesi dinen de günah değil merak etme. Komik oluyorsunuz bunlarla. İşin ilginç tarafı halk da yemiyo bunları. Gençler zehir gibi

Yorumuma verdiğin cevap gözümden kaçmış ..Biraz geç olsada cevabını vereyim ...

Vatandaşına düşman muamelesi yapan polis , öldüresiye dayak atan polis, utanmadan tepki
gösteren evlerin içine kadar bomba atan polis ,vatandaşlarının ölümüne sebep olan polis iken
sen kalkmış camlar kırılmış bilmem neresi ne olmuş diyosun...
Türkiyenin her tarafını talan ettiniz sattınız ,yediniz birkaçtane camın arabanın derdine mi düştünüz vah vahhh vah ..

Bu konunun yalan olduğu çıktı ortaya zaten ,yalanınız yatsıya kadar bile dayanmadı çok şükür .Bilmiyorsan öğren , öğren ki cahil sanmasınlar gerçek müslümanlar savaş zamanlarında camileri hastane revir ,cephanelik vs gibi amaçlarla herzaman kullanmıştır tarihte..
..Bide şu ifadene takıldım , '' bizim ibadet ettiğimiz yere ayakkabıyla girmeyin'' ne demek ya , orası sadece senin babanın tapulu ibadet hanesimi ki , oraya bizim diyerek boyundan büyük laflar kullanıyorsun. Sen müslümansında biz değilmiyiz birader...İnsanlara kafir demenin ,insanı dinden bile çıkartabileceğini öğretmediler mi size ışık evlerinde..Keşke feto amcanın sallamasyon kitaplarından biraz vakit ayırıp az bişey Kuran okusaymışsınız ..

CAMİLER SAVAŞ ZAMANINDA KULLANIMA AÇIK, eyvallah. gezi olaylarında DÜŞMAN ASKERİ HANGİ TARAF?

KARDEŞİM MÜSLÜMAN MISIN? DEĞİL MİSİN?
müslüman adam başkalarına zarar vermez. tüyü bitmemiş yetimin hakkına girmez. ne istediniz ekip otolarından, otobüslerden, iş yerlerinden vs.

taksim olaylarına sahip çıkanlar, ATATÜRK İLE ÖCALAN resmini yanyana siz getirmedinizmi?
TOMA lara kürdistan yazısını siz yazmadınızmı?
polis merkezine molotof bombasını siz atmadınız mı?
hurdaya çevrilmiş araçların içinde '' taksim hatırası '' diye resimler çektirmedinizmi?

SİZE ORAYI YAKIP YIKIN DİYEN EFENDİLERİNİZ keyif çatıyor MEMLEKET ZARAR GÖRDÜKÇE.

PAPAĞAN GİBİ EZBERLEMİŞİNİZ..

POLİS BİZE GAZ SIKTI, POLİS BİZE SU SIKTI...

BU İKTİDARA OLDUM OLASI KIZMIŞIMDIR POLİSİN ELİNİ ZAYIFLATTI DİYE..
ADAM GİBİ BİR İKTİDAR OLAYDI, VERİRDİ POLİSE SİLAH KULLANMA YETKİSİNİ, KAMU MALINA ZARAR VERDİĞİ ALENEN AÇIK OLAN VE KAMERA KAYDIYLA SABİT OLAN 4 TERÖRİST ÖLEYDİ BAK KİMSE KİMSENİN MALINA CANINA KAST EDİYO MU?

NOT: gezi olaylarında yakalanan şahısların belli bir kısmı farklı ülke vatandaşları olduğu kesinleşmiştir..
SAF DUYGULARLA GALEYANA GELEN VATANDAŞLARA DUYURULUR.

AYRICA BAKINIZ
http://www.polishaber.net/haber-7602-eylemci_imami_tehdit_edip_camiyi_yagmaladi.html

CAMİLER SAVAŞ ZAMANINDA KULLANIMA AÇIK, eyvallah. gezi olaylarında DÜŞMAN ASKERİ HANGİ TARAF?

KARDEŞİM MÜSLÜMAN MISIN? DEĞİL MİSİN?
müslüman adam başkalarına zarar vermez. tüyü bitmemiş yetimin hakkına girmez. ne istediniz ekip otolarından, otobüslerden, iş yerlerinden vs.

taksim olaylarına sahip çıkanlar, ATATÜRK İLE ÖCALAN resmini yanyana siz getirmedinizmi?
TOMA lara kürdistan yazısını siz yazmadınızmı?
polis merkezine molotof bombasını siz atmadınız mı?
hurdaya çevrilmiş araçların içinde '' taksim hatırası '' diye resimler çektirmedinizmi?

SİZE ORAYI YAKIP YIKIN DİYEN EFENDİLERİNİZ keyif çatıyor MEMLEKET ZARAR GÖRDÜKÇE.

PAPAĞAN GİBİ EZBERLEMİŞİNİZ..

POLİS BİZE GAZ SIKTI, POLİS BİZE SU SIKTI...

BU İKTİDARA OLDUM OLASI KIZMIŞIMDIR POLİSİN ELİNİ ZAYIFLATTI DİYE..
ADAM GİBİ BİR İKTİDAR OLAYDI, VERİRDİ POLİSE SİLAH KULLANMA YETKİSİNİ, KAMU MALINA ZARAR VERDİĞİ ALENEN AÇIK OLAN VE KAMERA KAYDIYLA SABİT OLAN 4 TERÖRİST ÖLEYDİ BAK KİMSE KİMSENİN MALINA CANINA KAST EDİYO MU?

NOT: gezi olaylarında yakalanan şahısların belli bir kısmı farklı ülke vatandaşları olduğu kesinleşmiştir..
SAF DUYGULARLA GALEYANA GELEN VATANDAŞLARA DUYURULUR.

AYRICA BAKINIZ
Eylemci, imamı tehdit edip camiyi yağmaladı

Müslüman adam tüyü bitmemiş yetim hakkı yemez ,amenna da bu sizin için rüyadanda öte zira siz tüyü bitmemişi bırakın daha doğmamış olanların bile geleceklerini kararttınız çaldıklarınızla ve sattıklarınızla ...O yüzden bu konulara çok dalma boğulursun sonra animallah ...

Müslüman adam başkalarına zarar vermezmiş, buna da amenna ...Ama zannedersen sizin için bu ''başkaları'' ırakta ,suriyede ,libya da ölmesine ,öldürülmesine ön ayak olduğunuz müslüman kardeşlerimizi kapsamıyor demi...Görev kutsaldır tabii sizde haklısınız BOP eşbaşkanı olmanın getirdiği vazifeler bunlar ...

Bide neymiş PKK 'lılarla birlikte bayrak mı açmışız !!! OHAAA diyorum başka birşeylerde diyecemde dilim ,ahlakım el vermiyor...Yahu siz bu adamlarla can-ciğer kuzu sarması değilmisiniz ...Akşama kadar bebek katili öcalana SAYIN diyen , açılımlar saçılımlar yapan siz değilmisiz Allahtan korkmaz ,kuldan utanmaz herifler...

Son olarakta eylemcilerin içinde yabancı uyruklular tespit edilmiş ...Evet bende duydum sizin sayenizde dünyanın 343 ülkesinin vatandaşı elini kolunu sallayarak ahıra girer gibi ülkeye girebiliyor bunların olmamması abes olurdu ...Sen bunuları bırakta sırtında silahı telsizi olan çakma eylemci polisleri açıkla ,polis elbisesi olan sivilleri açıkla , milleti linç eden demir sopalı akapa militanlarını açıkla...

Biraz MAKARNAYA ara verin Allah aşkına beyniniz bitmiş ,izanınız kaybolmuş ,iradeniz kalmamış..Birazcık o devasa at gözlüklerinizi çıkartın ve olan biteni kendiniz tahlil edin tabii aBileriniz kızmazsa ...

Müslüman adam tüyü bitmemiş yetim hakkı yemez ,amenna da bu sizin için rüyadanda öte zira siz tüyü bitmemişi bırakın daha doğmamış olanların bile geleceklerini kararttınız çaldıklarınızla ve sattıklarınızla ...O yüzden bu konulara çok dalma boğulursun sonra animallah ...

Müslüman adam başkalarına zarar vermezmiş, buna da amenna ...Ama zannedersen sizin için bu ''başkaları'' ırakta ,suriyede ,libya da ölmesine ,öldürülmesine ön ayak olduğunuz müslüman kardeşlerimizi kapsamıyor demi...Görev kutsaldır tabii sizde haklısınız BOP eşbaşkanı olmanın getirdiği vazifeler bunlar ...

Bide neymiş PKK 'lılarla birlikte bayrak mı açmışız !!! OHAAA diyorum başka birşeylerde diyecemde dilim ,ahlakım el vermiyor...Yahu siz bu adamlarla can-ciğer kuzu sarması değilmisiniz ...Akşama kadar bebek katili öcalana SAYIN diyen , açılımlar saçılımlar yapan siz değilmisiz Allahtan korkmaz ,kuldan utanmaz herifler...

Son olarakta eylemcilerin içinde yabancı uyruklular tespit edilmiş ...Evet bende duydum sizin sayenizde dünyanın 343 ülkesinin vatandaşı elini kolunu sallayarak ahıra girer gibi ülkeye girebiliyor bunların olmamması abes olurdu ...Sen bunuları bırakta sırtında silahı telsizi olan çakma eylemci polisleri açıkla ,polis elbisesi olan sivilleri açıkla , milleti linç eden demir sopalı akapa militanlarını açıkla...

Biraz MAKARNAYA ara verin Allah aşkına beyniniz bitmiş ,izanınız kaybolmuş ,iradeniz kalmamış..Birazcık o devasa at gözlüklerinizi çıkartın ve olan biteni kendiniz tahlil edin tabii aBileriniz kızmazsa ...

SİZ MAKARNA YEMEYENLER, SINAVLARDA KATSAYI ZÜLMÜNE RAĞMEN MAKARNA YİYENLER KADAR OLAMADIĞINIZDAN, ASKERLERİN ETEKLERİNE SARILIP POSTALLARINI YALAMAK SURETİYLE BELLİ BAŞLI KÖŞE BAŞLARINI ALDINIZ.

makarna yiyor dedikleriniz, dünyanın her bir köşesinde TÜRK OKULLARI adı altında BİZİN DİLİMİZİ, DİNİMİZİ, TÖRE MİZİ ÖĞRETİYOR, BAYRAGIMIZI DALGALANDIRIYOR, İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUTUYORLAR.

SİZİN NE FAYDANIZ VAR MEMLEKETE?

hırsız dediğiniz adam, SİZİN ZİHNİYETİNİZİN BAŞA GEÇTİĞİ DÖNEMLERDE DIŞARIYA AÇTIĞINIZ BORÇLARI KAPATTI... memleket nefes aldı. Sizin zamanınızda İTTHAL BAKAN GETİRDİK BİZ. hesap et artık BİZ YÖNETEMİYORUZ SİZ YÖNETİN DEDİK RESMEN. :(

BİDE ANLAMADIĞIM KONU 3. köprüye - 3. hava alanına - kanal istanbula NEDEN KARŞI BU GEZİCİLER? ülkenin gelişmesini neden istemiyorlar?

vesselam bu iktidar olmayaydı POLİS SİZİ TAKSİME GÖMERDİ....bunlar yedi polisi...!

BU ADAMLARA DUA EDİN...

Konuyu açan imanmatik kaybolmuş, bulanlar yerine teslim etsin.

Sen konunun ilk sayfasindaki sorularima cevap ver bos ver gerisini !!!

Taksimdeki ag babalarin gibi ortami proveke etme yeter.

Gelelim ikinci meseleye !!!

NEDEN CAMİ ?

Gidin hastanelere, okullara, belediyelere, müzelere onlarca yer varken ibadet yapılan yerleri kirletmeye kimsenin hakkı yok.

Mescitler şüphesiz Allah’ındır.(cinn suresi 18.a)

Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır.(tevbe suresi 18.ayet)

SİZ MAKARNA YEMEYENLER, SINAVLARDA KATSAYI ZÜLMÜNE RAĞMEN MAKARNA YİYENLER KADAR OLAMADIĞINIZDAN, ASKERLERİN ETEKLERİNE SARILIP POSTALLARINI YALAMAK SURETİYLE BELLİ BAŞLI KÖŞE BAŞLARINI ALDINIZ.

makarna yiyor dedikleriniz, dünyanın her bir köşesinde TÜRK OKULLARI adı altında BİZİN DİLİMİZİ, DİNİMİZİ, TÖRE MİZİ ÖĞRETİYOR, BAYRAGIMIZI DALGALANDIRIYOR, İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUTUYORLAR.

SİZİN NE FAYDANIZ VAR MEMLEKETE?

hırsız dediğiniz adam, SİZİN ZİHNİYETİNİZİN BAŞA GEÇTİĞİ DÖNEMLERDE DIŞARIYA AÇTIĞINIZ BORÇLARI KAPATTI... memleket nefes aldı. Sizin zamanınızda İTTHAL BAKAN GETİRDİK BİZ. hesap et artık BİZ YÖNETEMİYORUZ SİZ YÖNETİN DEDİK RESMEN. :(

BİDE ANLAMADIĞIM KONU 3. köprüye - 3. hava alanına - kanal istanbula NEDEN KARŞI BU GEZİCİLER? ülkenin gelişmesini neden istemiyorlar?

vesselam bu iktidar olmayaydı POLİS SİZİ TAKSİME GÖMERDİ....bunlar yedi polisi...!

BU ADAMLARA DUA EDİN...

Yahu arkadaş ben sana daha ne diyeyim .Sorduğum hiçbir soruya cevap vermemişin ki ..Kendi kendine masal falan mı anlatıyorsun sen ...Bu palavralara karnımız doydu midemiz bulanıyor artık ....

Millet neden 3. köprüye ,3.havaalanına ve kanal istanbula karşı biliyormusun , şahsım adına konuşursam 3. köprü ve 3 .hava alanına karşı değilim ,kanal istanbula ise külliyen karşıyım...Projelere hayır demiyoruz lakin ,projeyi millet için yapsın ,kendi yandaşlarının cebini doldurmak için değil !!

Cemaat dünyanın her yerinde bayrağımızı dalgalandırıyormuş,marşımızı okutuyormuş ilk başta bunlar kulağa çok hoş gelen şeyler olsada FT cemaatinin Rusyadan ,kazakistandan ve sayısız ülkeden niçin kovulduğunu buralardaki okullarının kapatıldığını bilmiyormusun ..Rusya gibi bir devlet en üst mertebeden açıklama yaparak cemaat okullarının CIA ajanları yetiştirdiğini ve barındırdığını söylediler...Buda mı yalan !!!!

Ülkenin dış borcunu silmişmiş , Yahu siz neyin hayalini yaşıyorsunuz ..Cidden soruyorum birşey falan mı içiriyorlar hepinize ..Devletin İMF'ye borcu bitti de artık özel sektör borçlanıyor buraya şuanda ki özel sektör borcumuz 300-500 milyar doları bulmuş sen neyin kafasını yaşıyosun yabancı ...

Kemal derviş dediğin adamı sizi başa getirtenlerin yolladığını bilmenize rağmen hemen hemen bütün makarnacı taifesinin bu adamı eleştirmesini çok yadırgıyorum ..

Cidden soruyorum birşey falan mı içiriyorlar hepinize ..

Haşhaşiler de olduğu gibi ben bunlarada bişeyler içirildiğine ciddi anlamda inanmaya başladım..

Necati şaşmaz açıklamaları
Beyoğlu bld bşkn açıklamaları (yayındamıyız)
Yıllardan beri Ankarada Melih Bey'in açıklamaları
Nihat Doğan'ın açıklamaları

İnsanlar can havliyle camiye sığınırken..Ölümden kurtulmaya çalışırken..Camide saygısızlık yapılmadığı ortaya çıkarken hala daha "Neden cami" diye yırtınan peltek25

NEDEN CAMİ ?

Gidin hastanelere, okullara, belediyelere, müzelere onlarca yer varken ibadet yapılan yerleri kirletmeye kimsenin hakkı yok.

Ne kullanıyolar bende bu maddeyi gerçekten çok merak ediyorum.. Zira alkol yasaklamaları ve alkole getirilen zamlar belimizi büktü.. Malı kimden alıyosunuz beyler ?

göstericiler o kadar çok korkmuşlardı ki ölecekerine o kadar inanmışlardı ki
allah ım huzurunda şu son biramıda fondif yapayım dediler nede olsa bu kadar dayağı içkimize karışmasınlar diye yedik amacımız hasıl olsun :durdurun:durdurun:durdurun

Sen onu bunu bırak o zamanda göstericilerin yaptığı açıklamalara bak.. Diyeliö onlar alkol kullanarak o mantıklı güzel kibar zeki açıklamaları yapabiliyorlar..

Bende şunu sordum bu kadar çok nasıl saçmalıyosunuz.. Sizin kullandığınız ne diyorum.. Türkçenin içine bu kadar çok sıçabiliyosunuz.. 2-3 kelimeyi yan yana getirememenizdeki etken madde nedir ?
"tayyip şaşırma sabrımızı taşırma"tıkla şeklinde nasıl bağırabiliyosunuz misal..
yada tayyip i karşılamaya gidipte " kılıçdaroğlunun arkasındayık" tıkla şeklinde insanları nasıl bağırtıyosunuz.

tebrik ediyorum.

EDİT: KONUYA SON MESAJIMDIR.. ZİRA CAMİDE SAYGISIZLIK YAPILMADIĞI ORTAYA ÇIKMASINA RAĞMEN KONU FARKLI YERLERE GİDİYOR.. ORDAN EKMEK ÇIKMAYINCA.. "BUNLARAMI İSYAN EDİYOSUNUZ" LİSTESİ VERİLMİŞ.. ORDAN EKMEK ÇIKMAYINCA "NEDEN OKUL DEĞİLDE CAMİ" DENMİŞ..

Yahu arkadaş ben sana daha ne diyeyim .Sorduğum hiçbir soruya cevap vermemişin ki ..Kendi kendine masal falan mı anlatıyorsun sen ...Bu palavralara karnımız doydu midemiz bulanıyor artık ....

Millet neden 3. köprüye ,3.havaalanına ve kanal istanbula karşı biliyormusun , şahsım adına konuşursam 3. köprü ve 3 .hava alanına karşı değilim ,kanal istanbula ise külliyen karşıyım...Projelere hayır demiyoruz lakin ,projeyi millet için yapsın ,kendi yandaşlarının cebini doldurmak için değil !!

Cemaat dünyanın her yerinde bayrağımızı dalgalandırıyormuş,marşımızı okutuyormuş ilk başta bunlar kulağa çok hoş gelen şeyler olsada FT cemaatinin Rusyadan ,kazakistandan ve sayısız ülkeden niçin kovulduğunu buralardaki okullarının kapatıldığını bilmiyormusun ..Rusya gibi bir devlet en üst mertebeden açıklama yaparak cemaat okullarının CIA ajanları yetiştirdiğini ve barındırdığını söylediler...Buda mı yalan !!!!

Ülkenin dış borcunu silmişmiş , Yahu siz neyin hayalini yaşıyorsunuz ..Cidden soruyorum birşey falan mı içiriyorlar hepinize ..Devletin İMF'ye borcu bitti de artık özel sektör borçlanıyor buraya şuanda ki özel sektör borcumuz 300-500 milyar doları bulmuş sen neyin kafasını yaşıyosun yabancı ...

Kemal derviş dediğin adamı sizi başa getirtenlerin yolladığını bilmenize rağmen hemen hemen bütün makarnacı taifesinin bu adamı eleştirmesini çok yadırgıyorum ..

değerli arkadaşım BENİM FETHULLAH GÜLENLE İŞİM OLMAZ. lakin eğri oturup doğru konuşmak lazım. Türk okullarının yetiştirdiği çocuklar şuan ülkemizdeler ve benim dilimle şarkılar söylüyor benim kültürümü yansıtıyorlar. her TÜRK gibi ben de bundan gurur duyuyorum. öğren mişiniz bir fetullah gülen de fetullah gülen neymiş bu adam böyle ki... sizin gibiler bu herifi karadıkca nazarımı cezbetmeye başladı allah için. :)

kanal istanbul, 3.köprü, 3. hava alanına karşı değilsin FAKAT GEZİCİLER AYNI DÜŞÜNMÜYOR İŞTE. biz bu memlekette şehitler verdik yıllarca MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİ NEREDEYDİLER O ZAMAN. bu gezi muhabbetine 6-7 POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ bu vatan aşığı ASKERLER NEREDELER?

memleketin büyümesini istemeyen ABD den tutun ERMENİLER e kadar tüm dünya gezi teröristlerini ayakta alkışlıyorlar.

biz de birbirimizi yiyoruz...

not: sözlerim ülkemin vatandaşları için geçerli.. aklını dışarı satmışlar için değil.

BU MUHABBETE DE DAHA YORUM YAPMAM.

Rektal yoldan almayınız dostum o zaman :durdurun
10 tane video koydum zira çok saçmalamışsınız.

10 tane videoda ben eklerim ne olacak fotografin tamamini goremedikten sonra istersen yuz adet ekle !
Kilise karanlik papaz sagir,bagir allahim bagir !!
Arti ben hayatimda ne icki,ne sigara,nede baska bir sey kullandim neyin nereden nasil alindiginida bilmem,bildigim tek sey ironi yapmak sen onu bile anlamiyorsan ben ne yapayim.

Sen konunun ilk sayfasindaki sorularima cevap ver bos ver gerisini !!!

Taksimdeki ag babalarin gibi ortami proveke etme yeter.

Gelelim ikinci meseleye !!!

NEDEN CAMİ ?

Mescitler şüphesiz Allah’ındır.(cinn suresi 18.a)

Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır.(tevbe suresi 18.ayet)

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilerin Bezmi Alem camisinde içki ve sigara içtikleri ortaya çıktı. başlıklı yalan haberi burada anında paylaşıp gerçek provakatörlüğü sen yapıyorsun. kimsenin ağasıda taksim de değil, ağalık size mahsus bir durum. insanların camiye sığınmalarının nedenide ibadethaneleri en güvenilir yer olduklarını bildikleri içindir. cumhurbaşkanı dahi resmin tamamını gördüğü için ilk gün yapılanların olayların boyutunu değiştirmesinde önemli rolü olduğunu söylerken sen halen daha at gözlükleri ile bakmaya devam ediyorsun.

"Camide içki içti" denilen Öztürk konuştu: Hayatım karardı

Gezi Parkı eylemleri sırasında 2 Haziran gecesi Dolmabahçe civarındaki polisin müdahalesiyle çok sayıda kişi Bezm-i Âlem Valide Sultan Camii’ne sığınmıştı. Ancak ertesi gün sosyal medyada ve bazı gazeteler ile internet sitelerinde ‘Sığındıkları camide içki içtiler’ şeklinde haberler yayımlanmaya başladı. Ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri camide içki içildiğini dile getirdi. Bu iddiaya dayanak olarak camide bulunan ve fotoğraflanan bir bira kutusu ve Emre Öztürk’ün yer aldığı fotoğraf karesi gösteriliyordu. Fotoğrafta Öztürk’ün elinde tuttuğu kutu içecek yuvarlak içine alınmıştı. Bu fotoğraf bazı gazetelerde ve birçok internet sitesinde yayımlandı. Sosyal medyada da kısa sürede yayıldı. Radikal dün Emre Öztürk’e ulaştı. Öztürk, elindekinin 330 ml’lik kutu kola olduğunu ifade ederek, “Bu fotoğraftan sonra babam beni evlatlıktan reddedeceğini söylüyor. Yedi yıl birlikte olduğum nişanlım, yüzüğü attı. Mahalledekiler kız kardeşimin yolunu kesip ‘Ağabeyin camide içki içmiş’ diyerek baskıda bulunuyorlar. Hayatımı kararttılar” dedi. Kuaför olan Öztürk 26 yaşında. Kartal’da oturuyor. Gezi Parkı eylemleri için Taksim’e gitmeye karar veren Öztürk, Dolmabahçe’ye kadar ilerleyebiliyor. Gerisini şöyle anlatıyor:
“Polisin attığı biber gazlarından etkilenince camiye sığındık. O gecenin ambiyansını yaşayanlar bilir. Orada olmak için herkesin kendince haklı nedenleri vardı. 14 yıldır astım hastasıyım. Gazdan etkilenince camiye girmek zorunda kaldık. Kendime gelince caminin içinde kiler oluşturulmuştu. Sigara dahil birçok içecek hatta buz bile vardı. O sırada rafa kola bırakıldı, elime aldım ve gözüme tuttum rahatlamak için. Çünkü her tarafım, özellikle gözlerim yanıyordu. Kutu kola elimdeyken biri resmimi çekmiş. 330 ml bildiğiniz (Coca Cola) kutu kola. Orada bira içen hiç kimseyi görmedim. Kilerde de bira görmedim. Sadece olaylar bittikten çok sonra rafta ezilmiş bira kutusu olduğunu gördüm.” Öztürk, bu fotoğrafın yayılmasından sonra tedirgin olduğunu belirterek, şöyle devam ediyor:

Çok tedirgin oldum

“Ertesi sabah uyandığımda sosyal medyada o fotoğrafı gördüm, binlerce küfür edilmiş hakkımda. Bir sürü internet sitesi ve gazetede de haberler çıktı. Sonra babam da duydu. Zaten iki yıldır aram açıktı babamla. Bu haberler de son raddeye getirdi. Aynı görüşü taşımama rağmen babam ‘Git ya aklan ya da soyadını değiştir’ dedi. Beni evlatlıktan reddetme durumuna geldi. Yedi yıl beraber olduğum nişanlım benden ayrıldı. Babası ‘Artık sana vermem kızımı’ diyor. Son bir yılı nişanlıydık. Herkes haber çıkınca bana haberin yer aldığı linki gönderiyor ‘Ne oldu, ne yaptın’ diye. En azından benim o camide bulunan bir sürü şahidim var. Normal yaşantımda da alkol kullanmıyorum. Ben fotoğrafları görünce çok tedirgin oldum. Bana ‘İçki içti’ diyorlar, ben Allahsız büyümedim. Nasıl girebilirim elimde içki ile camiye.”

Baskı uygulanıyor

Sadece kendisinin değil ailesinin de yaşanan durum nedeniyle mağdur olduğunu ifade eden Öztürk, şunları söylüyor: “Başbakan da sürekli mitinglerinde bahsediyor. Psikolojim bozuldu. Sokaklarda eli satırlı insanlar dolaşmaya başladı. Niye benim başıma gelmesin ki? Bu yüzden çok tedirginim. Kartal Adliyesi’nde sosyal medyada hakaret edenler, haberin yayımlandığı internet siteleri ve gazeteler hakkında suç duyurusunda bulundum. Bana yaşattıklarının elbetteki bir bedeli olacak. Başbakan benden bu şekilde bahsetmeye devam ederse ki Kazlıçeşme’de yine konuşmuş bu şekilde. Devam ederse, yasal haklarımı onun için de kullanacağım. Sokağa çıkamıyordum ilk günlerde. Minibüslerde bile tepki ‘Camiye de bira ile girilir mi’ diye tepki gösteriyorlar. Babam pankreas kanseri, 98 kilodan 48 kiloya düştü. Babam ciddi bir hastalıktan geri döndü. Bu olaylar da moralini oldukça bozdu. Bulunduğum semtte ailem uzun yıllardır oturuyor. Herkes anneme, babama ayrı bir baskı uyguluyor. Yeğenlerime, yakınlarıma, ablama baskı uyguluyorlar. ‘Senin ağabeyin camiye birayla girmiş’ diyerek 14 yaşındaki kız kardeşimin bile önünü kesiyorlar. Hayatım karardı...”
İçki içilmedi dedi ama..

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, içki içildiği iddiasından sonra camiye yaptığı ziyaretle ilgili dün konuştu. Bağış, “Müfettişler müezzinle görüşüyordu. Müezzin, evvelki açıklamalarına ters şekilde içki içilmediğini söyledi. ‘Tezat var, araştıralım’ dediğimde, bira şişelerinin fotoğrafları, görüntüleri getirildi. Müezzinimizin, yüzlerce kişinin gelip, tehdidiyle, şantajıyla söylemlerine bunu yansıttığına dair bir intiba doğdu.”

Geri