Cami gibi okula tepki

YozgatLee

New member
Reaction score
0
Okul camiye benziyor tartışması

1199rfb.jpg

Tunceli'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iki kez fikir değiştirildikten sonra yapılan Fen Lisesi'nin mimarisi tartışma konusu oldu. Osmanlı mimarisi denilerek okuldan çok camiye benzetilen okulun yapım ihalesinin de AKP Batman eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu'nun amcasının oğluna ait Numan İnşaat'a verilmesi, kafalarda soru işaretlerine neden oldu.
Tunceli Fen Lisesi'nin yapımı, 1995-2002 yılında yatırım kapsamına alındı, ancak bir türlü yapılmadı. Nedeni ise 2005 yılında arsanın Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen özel bir okula verilince anlaşıldı.

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2005 yılının Mart ayında, Milli Eğitim Bakanlığı'na Özel Erkam Öğretim Şirketi'nin söz konusu arsaya talip olduğunu, Fen Lisesi yapımının eğitim-öğretim açısından öncelikli bir konu olmadığı' şeklinde bir yazı gönderdi. Yapılan yazışmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı arsanın, Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Erkam Özel Öğretim İşletmeleri şirketine tahsis edilmesine karar verdi. Bu karardan bir yıl sonra tersi rapor hazırlayan Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı'na 'Tunceli Fen Lisesi'nin açılması' için yazı gönderdi. Yazıda, 'İlin nüfusu, sosyal, ekonomik, kültürel ve stratejik yapısı Fen Lisesi açılmasına uygundur' ifadelerine yer veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret Lisesi olarak görünen okulu Fen Lisesi yaptı. Ancak Ticaret Meslek Lisesi'nin kağıt üzerinde Fen Lisesi olarak değiştirilmesine rağmen, okulun tabelası ise aynı kaldı.

Fen Lisesi'ni kuran, Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk mahallesinde yeni bir arsada 2008 yılında tamamlanması düşünülen 24 derslikli Tunceli Fen Lisesi binasının inşaatına başladı. İnşaat ihalesi ise AKP Batman eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu'nun amcasının oğlu Cengiz Nasıroğlu'na ait Numan İnşaat Ldt. Şti'ye verildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında yapımına başlanan okul, Osmanlı mimarisi denilerek camiye benzetildi. Okulun girişi cami-medrese girişlerine benzetilirken, ön cephenin her iki köşesine Hilal resminin konulması ise dikkat çekti.

Okula son çıkan yönetici atama yönetmeliği çerçevesinde liyakat ve kariyer dikkate alınmaksızın atamaları yapıldığını belirten Eğitim Sen Tunceli Şube Başkanı Süleyman Güler, yapılan Fen Lisesi'nin camiyi andırdığını ifade ederek, 'Milli Eğitim Bakanlığı'nca projelendirilen okulun mimari yapısı ve projedeki görünüm, halkın tepkisini çekiyor. Hizmet binasının dış görünümü ilk bakışta camiyi çağrıştırmaktadır ve kule tarzı kısımlarda kullanılan ay yıldız motifi Osmanlı Hilafet Bayrağı ve Maarif Madalyasındaki motifle benzeşmektedir' dedi. Güler, 'Milli Eğitim Bakanlığı okul projesinde gereken değişikliği yapmalı ve kamuoyunun talebini dikkate almalıdır' dedi. Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ise telefonlara cevap vermedi.

DERSİM - DİHA -

http://www.gundemonline.org/yazdir.asp?haberid=44902

Okul bitince bole olcakmıs

2aeyue8.jpg

Ewt Beyler Milli Eğitim Bu Türde Okul Yaptırmaya Baslamıs Aynısındanda Eskişehir De Yapılıor Bizzat Kendi Gözlerimle Gördüm Aynı Bu şekil Ama Dış Dekorasyonu Bitmişti Ve Aynı şato Gibi Güzellikte Aynı Bu Sekilde Camiye Benzer Bir Yapıydı Hatta Adresinide Verim Yeşiltepe Mh. Eskişehir üstelik Burası Ilkokul Olcakmış

verin oyları verin yakında bütün kamu binalarını yıkıp Cami Style yapıcaklar :eek:ha

dilinize soz gecırmeyı ogrenın lutfen hakaret eden uyemız ceza alacaktır.
ve de acılmıs konunun kendısıne ulasabılecegımız bır lınk verın lutfen.

çok garip tıpkı bazı illerde kadınlara kara çarşaf giydirip cebine para koyup sokaklarda dolaştırmaları gibi..maksat önce milletin gözü alışsın..sonra da beyni

ben bu yapının camiye benzediğini düşünmedim

yha bütün okulları böyle yapıolar nerde yeni lise görsem cami gibi aynı resimdeki mesela Kartal lisesi...(Bizim Oqul:D)

her yere cami oh ne güzel yetmedi okuluda cami gibi yap yetmedi hastaneyi de.

yakında evleride cami gibi yapmaya baslarlar

dtp lilerin yaptığı beyin yıkama işlemlerinden ne farkı var bunun.Resmen misyonerlik yapıyolar.

ya ben anlamadım bunun neresi camiye benziyor iki tane camı u şeklindeyapılı diye
hemen camş yaptınız okulu
aslında benim merak ettiğim yavaş yavaş geliyorlar dediğiniz kim kim geliyomuş nereden geliyomuş yabancımıymış gelen allah aşkına böyle saçma sapan konular açıp milletin akılını bulandırmayın sizin amacınız ne yok birileri geliyo birileri gidiyo yok okul camiye benziyo yeter ya bırakın bu işleri artık
işinize gücünüze bakın daha fazla kazanın üretin iş kurun işsizlere iş verin memlekete böyle faydamız olmaz sadece dış etkenlerinde istediği gibi yıpranırız böyle oyunlara kanmayın arkadaşlar

güzel bir okul, yeni nesil çok şanslı...

yönüde kıbleye çevrilmiştir, kızlar a blok 1. kat-erkekler b blok 2. katta der görcektir, haremlik selamlıktır, okulun ramazada kantini kapalıdır, zemin katta mescit vardır, bi alt katında zikir ve ayin odalı vardır falan filan bunlarıda deseydiniz :) yauw altı üstü bi okul diyecem olmıcakcami görmeye tahamülünüz yok dicem olmıcak :slape nedicem şimdi. :eek:

ya biraz da olaya şöyle bakın. ha o okul yasadışı yollardan yapılmışsa, ihale rant amaçlı verilmişse vs.. veya okul içindeki faaliyetler eğitim yerine farklı amaçlardaysa vs.. gibi konularda tartışalım. ama şimdi okulun dışı böyle cami gibi dersen ben cami görmek zorunamı gidiyo derim. bi ilçede veya kasaba da 3-4 cami 1 okul varsa eywallah hayır yapacaksanız okul yaptırn derim. şimdi burda eğitim verilecek. ders verilecek çocuklar evlerinden km lerce uzağa okula yerine buraya gidecek ee sorun nerde şimdi? bence yapının dışı yerine içi önemli ha bu okul kare dikdörtgen olmuş ha camiye benzemiş ha mescite benzemiş ha kilisye benzemiş ha rum evine benzemiş bana ne. tekrar diyorum önemli olan görüntüsü deil işlevi :goz:

Geri