'Cami görünümlü okul' tepki çekti

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
vam.gif

DHA - KARS - Tunceli'nin ardından Kars'ta yapımı devam eden bir okul 'cami görünümlü' olduğu gerekçesiyle tepki çekti.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Tunceli'de yaptırmaya başladığı 24 derslikli fen lisesi binasının bir benzeri de Kars'ta yaptırılıyor. Tartışmalara neden olan ve önümüzdeki yıl hizmete girecek okulun binasının camiye benzetildiği ileri sürüldü. Aynı proje çerçevesinde yaptırılan binanın sağ ve sol başlarında oluşturulan kemerlerin içinin camlarla kaplanarak ve çinilerle süslenerek cami girişine benzetileceği ileri sürüldü. Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Tuncer Uşar, AKP hükümetiyle birlikte okul inşaatlarının özellikle camiye ve külliyeye benzetilmesi için çaba sarf edildiğini ileri sürdü. Uşar, "AKP döneminde ataması yapılan din kültürü öğretmeni bin 500'ü buldu. Ama diğer branşlarda atamalar cüzi miktarda" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, geçen yıl okulların mimarisenden yakınarak, yeni yapılacak okullarda proje değişikliğine gidileceğini duyurmuştu.

radikal.com.tr

Neresi camiye benziyor anlamadım minare felan göremedim.

bizim bu taraftada yapıldı ama hiçde öyle camiye benzediği falan da yok, bakan çelik açılışın yapmıştı hatta ordada belirtmişti eskiden yapılan okulların tipleri hiç güzel değildi, gecekondu gibi yapıldığını söylüyordu şimdi mimari özellik açısından göze hoş gelen şekilde yapmayı hedefliyoruz demiştir. Yoksa yukarıdaki resimde camiden çokbüyük kilise girişlerine benziyor. Benzetmeye kalkarsan ancak öyle benziyor. Öküz altında buzağı aramak bu olsa gerek.

bizim bu taraftada yapıldı ama hiçde öyle camiye benzediği falan da yok, bakan çelik açılışın yapmıştı hatta ordada belirtmişti eskiden yapılan okulların tipleri hiç güzel değildi, gecekondu gibi yapıldığını söylüyordu şimdi mimari özellik açısından göze hoş gelen şekilde yapmayı hedefliyoruz demiştir. Yoksa yukarıdaki resimde camiden çokbüyük kilise girişlerine benziyor. Benzetmeye kalkarsan ancak öyle benziyor. Öküz altında buzağı aramak bu olsa gerek.

Ne kadar dinciler bunlar bak ya okulu bile camiye benzetmişler.. Vay vay. bu okul açılırsa y.y. geriye gideceğiz.

MEdrese Görünümlü Olmasın :D

camiye benzese ne olur anlamıyorum.müslüman bir ülke çoğunluğu müslüman öğrenciler isterseniz havraya benzetelim daha egzantirik olur.zaten biyerlere vararamamızın nedenide bu hizmete değil alakasız olana bakılıyor.kaç tane okul açıldığı sayılmıyoda kaçının camiye benzediği sayılıyor.Allah ıslah etsin.

Medreseye benzesin camiye benzesin hatta kiliseyede benzesin ne çıkar önemli olan içinde görülen eğitim değil midir eğitimin senın össde onbinlerce sıfır çekıyo gel içindeki eğitim zihniyetini değiştir hatta çadırlarda bile eğitim görülür ama verdiğin eğitim bir şeye benzemiyorsa sen binalarını saray gibi yapsan ne olur...

Ee napalım yani..... Bence sakıncası yok..... Bunun ne zararı olur ,biri mantıklı bir yaklaşımla açıklarsa sevinirim...

eleştiride son nokta......herkes kimin ne oldugunu anlamaya basladı ve neye hizmet ettiklerinide... halk kimin ne oldugunu biliyor....

Şimdi Birileri Çıkar İran,Malezya Oluyoruz Der :)

Öküzün altında buzağı arayacaklar ya herşeyi yaparlar camiyede yakında okul derler

Acaba kiliseye benzese bu "saygı" öğreten kişiler saygı duyacakmıydı!..

Şimdi gelip bana ülkenin yüzde bilmem kaçı musluman demeyın...Madem saygıdan bahsedıyoruz Musluman olmayan öğrencilerde var onlarada saygı gosterılmesı gerekıyor...

Okul dediğin okul gibi görünmeli

Okul gibi gözükmemeli Önün de lenin Marks heykel, konmalı bütün okul kızıla boyanmalı bir de orak çekiç konmalı. Daha olur du. Aslına bakarsan bütün evler de cami için de namaz kılanlar var bu evleri tespit edip yıkmalı.

okullardaki sıradan mimariden bende şikayetçiyim.. yeni yapılan okullar daha estetik bir görünümde oluyor...

art niyetli düşünmemek gerekiyor belki ama okulların mimarisinin külliyeyi andırdığı kesin...

Kesinlikle bu okula laf atanın siyasi hedefleri var.

Art niyet kabak gibi ortada,fazla söze gerek yok.

konuşalımda nasıl konuşursak konuşalım muhabbetini bırakın artık cami gibi olsa noluur olmasa nolur bırakın bu boş işleri ya

Medreseye benzesin camiye benzesin hatta kiliseyede benzesin ne çıkar önemli olan içinde görülen eğitim değil midir eğitimin senın össde onbinlerce sıfır çekıyo gel içindeki eğitim zihniyetini değiştir hatta çadırlarda bile eğitim görülür ama verdiğin eğitim bir şeye benzemiyorsa sen binalarını saray gibi yapsan ne olur...

Çok haklısın.

millet kılıf arıyo dai yhaü

cami görünümlü dediğiniz okulun içine girdiniz mi?
mükemmel bir iç mimari, tüm eğitim gereksinimleri bulunan bölümler ,laboratuvarlar, bilgisayarlar,spor salonu, modern lavabolar ve daha bir çok bölüm .
bunun aynısını İMKB batman'a yapyı.

Geri