Cam & Ahsap & Kumas Boyama TekniqLeгi .!

yusuf1125

New member
Katılım
3 Eyl 2006
Mesajlar
260
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
olurmu
Sade bir cam kaseyi kolayca dekoratif bir ev eşyasına dönüştürebilirsiniz. Bu objeler kolayca, hem çok alımlı, hem çok zarif hediyelik eşyalar haline dönüşeceklerdir. Ayrıca cam yüzeyleri boyamak başlı başına çok keyifli bir çalışmadır.


182.jpg




Cam boyları saydam ve kapatıcı olmak üzere çok geniş renk seçeneklerine sahiptir. Bu çalışmada, cam kaseyi rengarenk çiçekler kullanarak kendinden desenli bir görünüme sokacağız.

Kontürleri yaratma
Cam boyamak için öncelikle desenlerin kontürlerinde kullanacağınız rölyef boyasına ihtiyacınız olacak. Rölyef boyasını cam yüzeye uygulamak için ucunda kendinden bir ağız olduğunu göreceksiniz. Kontürler sayesinde, vitray çalışmalarına benzer bir sonuç elde edeceksiniz. Bu dış çizgiler sayesinde boyaların birbirine bulaşmasını da engellemiş olacaksınız. Kontürleri tamamladıktan sonra bir saat kurumaya bırakın. Saç kurutma makinesiyle kuruma işlemini hızlandırabilirsiniz. Bu çalışmada çiçek desenleri cam yüzeye özgür bir biçimde resmedildi. Daha karmaşık desenlerde, deseninizi önce bir kağıda çizip ardından cam yüzeye uygulayabilirsiniz (bir sonraki sayfada Uzman Tavsiyesi bölümünde daha ayrıntılı göreceksiniz).

Faydalı teknikler
Boyamaya başlamadan önce, boya yapacağınız cam objeyi cam-sil ya da benzeri bir deterjanla iyice yıkayıp durulayın ve kurumaya bırakın. Yüzey mutlaka temiz olmalı, yoksa boya yüzeye düzgün uygulanmaz. Boyamak için doğal kıllı bir fırça tercih edin, çünkü sentetik kıllı fırçalar cam boyasını iyi tutmaz. Boyama sırasında bir renkten diğer renge geçerken mutlaka fırçanızı temizleyin, yoksa uygulayacağınız renk kirlenir ve kötü sonuç elde edersiniz. Bir bez ya da kumaş parçası üzerinde fırçanızı kurutun. Islak fırça boyanın seyrelmesine neden olur. Eğer hata yaparsanız bezin üstüne bir miktar boya seyreltici damlatın ve yüzeyi temizleyin.

MALZEMELER
Cam kase ya da vazo
Siyah rölyef boyası
Cam boyası: Altın sarısı, Turkuaz, Mor, Kiraz kırmızısı, Koyu mavi, Yeşil, Zeytin yeşili, Limon sarısı
3 ve 4 numara fırça (doğal kıllı)
Cam boya incelticisi
Temizlemek için bez ya da kumaş parçası



171.jpg




1. Deseni çizmeye başlayın Cam kaseyi yana yatırın, bir elinizle tutun. Rölyef boyasıyla ilk çiçeğin dış çizgilerine başlayın. Boyayı tüpten yavaşça sıkmaya çalışın ki bulaşmasın. Çiçeği, ister Uzman Tavsiyesi’ndeki gibi şablon yardımıyla, ister içinizden geldiği gibi çizin. Kasenin tüm çevresini ortaya çıkarın, çiçeklerin tümünü tamamlayın. Farklı boyut ve şekillerde çiçekler resimlemeye çalışabilirsiniz. Biz bu çalışmada noktalar ve papatya benzeri çiçekler resmettik.



172.jpg



2. Kontürleri tamamlayın Çiçeklerin taç yapraklarına değecek biçimde yapraklar resimleyin ki tüm kompozisyon birbirine bağlansın. Kasenin çevresinde çalışırken boyanın bulaşmamasına dikkat edin. Kaseyi ağız kısmına yakın bir yerden tutun ve elinizin en kolay işleyeceği şekilde çevirmeye çalışın.

RESMİ GELİŞTİRME
Kaseyi yere koyun ve biraz uzaklaşarak desenden memnun olup olmadığınıza bakın. Kontürler kurumadan gerekli gördüğünüz yerlere ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz. Kuruma işlemi tamamlanınca renkli cam boyalarıyla kontürlerin içlerini doldurmaya başlayabilirsiniz. Renkleri ayrı ayrı kullanacağınız için bir palete ihtiyacınız olmayacak. Boyanın kapağı az miktarda boya kullanacağınızdan işinizi fazlasıyla görecektir.



173.jpg




3. Çiçeklerin ortalarını boyayın Kaseyi içinden tutun, parmaklarınızı açın ve kasenin hareket etmemesine dikkat edin. Altın sarısı boya ve 4 numara fırçayla çiçeklerin ortalarını boyayın. Boya kuruduğunda şeffaflaşacaktır. Eğer ihtiyaç duyarsanız bir kat daha üstünden geçebilirsiniz. Boyama işlemi tamamlanınca fırçanızı temizleyin ve kurumaya bırakın.

UZMAN TAVSİYESİ
Desen çizme

Eğer cam yüzey üstüne serbest el çizim yapmakta zorlanıyorsanız, deseni önce bir kağıt üzerine çizin. Deseni çizeceğiniz cam yüzeyin altına kağıdı yerleştirin ve rölyef boyayla camın üstüne deseni kopyalamaya başlayın. Eğer bu çalışmadaki gibi yuvarlak bir obje üstünde çalışıyorsanız, deseni kağıttan kesip çıkarın ki, kağıt cam yüzeyine düzgün otursun.



174.jpg




4. Çiçeklerin taç yapraklarını renklendirin Büyük çiçeklerden birinin taç yapraklarından başlayın ve bir yaprağı turkuaz, diğer yaprağı mor renkle boyayın. Doğal bir etki sağlamak için renklerin yanyana geldikleri yerde boyaların karışmasını sağlayın. Fazla ya da yanlış boya sürerseniz kumaş parçası yardımıyla temizleyin. Temizlemek için boya inceltici kullanmayın, boyadığınız yerlere kaza sonucu bulaşırsa, boyanın seyrelmesine ve kötü görünmesine neden olur.




175.jpg




5. Bir renk daha ekleyin Vişne kırmızı kullanarak diğer yaprağı renklendirin. Kırmızının hemen yanına boyadığınız mor ile karıştığı yerlerde harika renkler ortaya çıkacak.


176.jpg





6. Büyük çiçekleri tamamlayın Aynı şekilde tüm büyük yaprakları renklendirin. Turkuaz, koyu mavi, mor ve kırmızıdan yararlanın. Resme başlamadan önce mutlaka hangi rengi nereye süreceğinize karar verin ki, renk karmaşası yaşamayın. Taç yapraklarını tek renk ve dümdüz boyamayın, bırakın fırçanız yaprağın formuna uygun hareket etsin ve yandaki renklerle karışsın. Böylece çok daha zengin bir desen elde edeceksiniz.


PÜF NOKTASI
İSTENMEYEN ÇİZGİLER
Cam kase yüzeyinde olduğu gibi pürüzsüz ve yuvarlak hatlı bir zemin üstünde çalışırken boya akarak istenmeyen bir şekilde kuruyabilir. Fırçanızı boya incelticisine batırıp bir kumaş parçası üstünde kurumaya bırakın. Kuruyan fırçanızla hala ıslak olan istenmeyen boyaları kolayca silebilirsiniz. Ya da boya yüzeyde kuruyuncaya kadar bekleyin, üzerine istediğiniz bir renkle yeni bir desen uygulayın.



177.jpg




7. Küçük yaprakları boyayın No:3 fırçayı kullanarak daha küçük yaprakları renklendirin. Papatya benzeri çiçeklerinizi içinizden hangi renk geliyorsa onunla boyayın. Küçük olmaları sebebiyle boyayı karıştırmadan da kullanabilirsiniz.




178.jpg




8. Yeşil yaprakları boyayın No:4 fırçanızı yeniden alın. Yaprakları zeytin yeşiliyle renklendirin. Hala ıslak olan taç yapraklarına dokunmamaya çalışın.



179.jpg




9. Arka planı renklendirin Çiçeklerin arkasında iyi gözükecek bir renk seçin. Bu çalışmada biz altın sarısını seçtik, çünkü çalışmanın tümünü dengeleyen bir renk. Hem taç yapraklarının ve yeşil yaprakların koyuluğunu düzenliyor, hem de çiçeklerin ortalarındaki sarı renkle uyumlu. Siyah kontürleri takip ederek kısa uçlu bir fırça yardımıyla çiçeklerin arka planını renklendirin.



180.jpg




10. Deseni tamamlayın Kasenin altına doğru indikçe limon sarısı kullanarak arka planı tamamlayın. Yaprakların arkasındaki bazı alanları boş bırakın ki kompozisyon nefes alsın. Çiçeklerin ortalarına ve kasenin ağız kısmına rölyef boyayla noktalar yapın.



181.jpg




TAMAMLANMIŞ ÇALIŞMA

A Yarı saydam boya
Cam boyalar, parlak alanlar oluşturmamıza olanak tanıdı.

B Yol gösterici çizgiler
Tüm çiçek ve yapraklar formu belirleyen kontür çizgileriyle tamamlandı.

C Altın sarısı arka plan
Yaprakların koyu tonlarını dengelemek için iki farklı ton sarı seçildi.
 
Ahşap Boyama Başlangıç

Vakti öğrenmek için kendi yaptığınız bir saate bakmak çok eğlenceli olmaz mı? Yağlı boya malzemelerinizi birkaç küçük aletle birleştirerek hem sanat kokan hem de oldukça kullanışlı bir obje ortaya çıkaracaksınız


169.jpg




Her ressam böyle bir saate sahip olabilir! Resim malzemeleri satan herhangi bir yerden alabileceğiniz tahtadan bir paleti kullanarak kolayca yapabileceğiniz bu saat, arkadaşlarınız için çok alışılmadık ve renkli bir hediye de olacaktır.
Rakamlar yerine kullanılan boya öbekleri bu saatin yüzeyinin en temel özelliğini oluşturur, bunları istediğiniz kadar parlak yapmanız mümkündür. Renkleri saf halleriyle ya da farklı karışımlar yaparak kullanmaksa tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Buradaki çalışmada boya, gerçekçi bir görünüm yaratabilmek için spatulayla uygulanmışsa da bunun için fırça kullanılması da mümkündür.




Saat mekanizması
Piyasadan uygun bir saat mekanizması bulup satın alabileceğiniz gibi, ucuz bir saat alıp bunun mekanızmasını da kullanabilirsiniz. Bazı saat meknizmaları üzerinde askı da bulunur eğer sizinkinde bulunmuyorsa aşamaları takip ederek kendi askınızı yapabilirsiniz.

MALZEMELER
Tahta palet
Paletin boyutlarına uygun bir kopya kağıdı
Kalemler: HB ve H
Pergel
Tahta bir takoz
Matkap
Zımpara yapmak için bir tahta parçası
Orta kalınlıkta zımpara kağıdı
Ahşap yapıştırıcı
Küçük dekorasyon fırçası
Su bazlı beyaz duvar boyası
Asma halkası ya da tel
Yapışkan askı
Saat mekanizması
11 renk akrilik boya (istediğiniz renklerde)
Tutkal
Akrilik cila

SAATİ DEKORE ETMEK
Palet artık boyanmaya hazır hale geldiğinden, projenin en sanatsal kısmını yapmaya başlayabilirsiniz. Saf beyazla hazırlanacak arka plan, akrilik boya öbeklerinin en iyi şekilde görünmesini sağlayacaktır.

UZMAN TAVSİYESİ
Beyaz boyayı sulandırın
Sonuçta, fırça izlerinin görünmeyeceği pürüzsüz bir yüzey elde etmek için, paleti boyamadan önce su bazlı beyaz boyayı sulandırın. Bunun için, boyayı küçük bir kısmını ayrı bir karıştırıcıya boşaltın ve krem kıvamı alıncaya dek içine su ekleyin. Bu boyayı paletin üzerine, kurumasını bekledikten sonra üç ya da dört kat sürün.



122.jpg




1. Paletin kopyasını çıkarın Bir parça kopya kağıdını palet üzerine yerleştirerek paletin kopyasını çıkarın. Saat üç konumunda bulunan parmak deliğini ölçü alarak saatin merkezini işaretleyin. Pergel kullanarak saat işaretlerinin konumlarını belirleyen bir daire çizin.


123.jpg




2. Boya öbeklerinin yerini belirleyin Çıkardığınız kopyayı paletin üstünde tutarak, saat üzerindeki rakamları temsil edecek boya öbeklerinin pozisyonlarını belirleyip, şekillerini çizin. Eğer isterseniz paletin kenarına iki resim fırçası koyup kopyalarını çıkarın.



124.jpg




3. Merkeze matkapla delik açın Kopya kağıdını üzerinden alarak, paletinizi saat mekanizmasının yerleşeceği deliği açmak için hazırlayın. Hatayla masanızın da delinmesi riskine karşı paletinizin altına tahta bir takoz yerleştirin. Ahşabınızın yarılmaması için önce küçük bir delik açıp ardından deliğin boyutunu istediğiniz ölçüde büyütün.




125.jpg




4. Askı yapın Eğer saat mekanizmanız üzerinde bir asma düzeneği bulunmuyorsa sizin yapmanız gerekecektir. Bunun için, mekanizmanızla aynı kalınlıkta ve paletle hemen hemen aynı uzunlukta bir tahta parçası kesin. Bu parçayı yapıştırmak için paletin arkasını zımparalayın. Ahşap yapıştırıcıyı kullanarak paletin arkasında oluşturacağınız çizgiye parçayı yerleştirin ve kurumaya bırakın.



126.jpg





5. Yüzeyi boyayın Sulandırılmamış beyaz boyayı, küçük dekorasyon fırçasını kullanarak yatay el hareketleriyle boyayın. İlk kat kuruduktan sonra pürüzsüz ve mat bir beyaz yüzey elde edene kadar farklı yönde fırça darbeleriyle birkaç kat daha boya uygulayın.



127.jpg





6. Arkalı önlü yapışkanı yerleştirin Paletin arkasına yapıştırdığınız tahta parça üzerine asma halkalarını ve teli takın. Saat mekanizmasını palet üzerine yapıştırmak için, arkalı önlü yapışkan kullanın. Doğru konumu bulmak için, bu yapışkanı önce saat mekanizması üzerine yapıştırın... Mekanizmayı palet üzerine yapıştırmak için tutkal ya da çift taraflı bant da kullanılabilir.



128.jpg





7. Boyanacak alanların kopyasını çıkarın Kopya kağıdının arkasını çevirerek HB kalemle şekillerin üzerinden geçin. Kopya kağıdını palet üzerine düz konumda yerleştirerek şekillerin üzerinden bu kez de H kalemle geçin. Elde edeceğiniz çizgilerin her rengin konumunu belirleyecek ölçüde net olmasına dikkat edin.


129.jpg




8. Renkleri oluşturun Kıvamını oldukça koyu tutacağınız boyaları ister fırça ister spatula kullanarak ve istediğiniz renk sırasıyla palet üzerine uygulayın. Sonra da kurumaya bırakın.




130.jpg





9. Fırçaları yapıştırın Fırçaların palete yapıştırılabilmeleri için yuvarlak saplarının bir yanının hafifçe düzleştirilmesi gerekir. Fırçaların bir yüzeyini zımpara kağıdıyla ovaladıktan sonra tutkalla palete yapıştırın.



132.jpg





10. Saati cilalayın Son olarak küçük dekorasyon fırçasını kullanarak akrilik cilayı uygulayın, cilayı iki kat sürerek her bir katın kurumasına izin verin. Son kat cila da kuruduktan sonra saat mekanizmasını yerine yerleştirin.



SAATİN TAMAMLANMIŞ HALİ
A Pratik sonuç
Saatin yüzeyi beyaza boyandıktan sonra akrilik cilayla kaplanarak, sonuçta silinebilir bir yüzey elde edildi.

B Renklendirilmiş rakamlar
Farklı renkteki akrilik boyalar, saat yüzeyindeki rakamların yerini almıştır. Bunların üstü de cilayla kaplanmıştır.

C Son rötuş
Paleti gerçek bir stüdyo malzemesi gibi gösterebilmek için son bir dokunuş olarak saatin yüzeyine iki resim fırçası yapıştırılmıştır.
 
Bu KaDar yetenekli OLmasam da Teşekkürler :D
 
Kumaş Boyama Başlangıç

Sevdiğiniz bir resmi, kumaş boyaları kullanarak tişörtünüzün üzerine aktarabilirsiniz. Bunu yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler üzerinde desen olmayan bir tişört ve birkaç farklı renk kumaş boyası...

206.jpg



Arkadaşlarınız, aileniz ve özellikle çocuklarınıza hediye etmek için eğlenceli ve rengarenk tişörtler yapabilirsiniz. Kendi tasarımınızı uygulayabileceğiniz gibi, bir kitaptaki bir fotoğraf ya da resimden de faydalanabilirsiniz. Kumaş boyaları kullanılması kolay, çabuk ve güzel sonuçlar veren boyalardır.

Tasarımı basitleştirin
Basit şekiller en etkileyici olanlardır. Eğer seçtiğiniz resim çok fazla detaya sahipse, bunları göz ardı ederek sadece büyük çaplı şekilleri kullanın. Örneğin; buradaki zürafa çizimi için kullanılan fotoğrafta, mavi ve yeşil bulanık parçalarla dolu oldukça karışık arka plan bulunmaktadır. Tişört tasarımındaysa, arka plan sadeleştirilmiş düz mavi renge boyanmıştır.

Boyalarınızı sınırlandırmaya çalışın. Siyah ve beyaza ek olarak kullanılacak iki parlak renk, birlikte kullanıldığında birbirini saf dışı edecek birçok farklı renkten çok daha iyi bir etki bırakacaktır. Burada kullanılan turuncu rengi ve beyaz renklerden oluşan zürafada da göreceğiniz gibi beyaz tişörtün boyanmadan bırakılan bölgeleri kullanılan güçlü ve parlak renklerin daha parlak görünmesini sağlamaktadır.

Kumaş boyaları
Çoğu kumaş boyası su bazlıdır. Genellikle sulandırılmadan kullanılsalar da bazen eklenecek bir miktar su boyanın akışkanlığını arttırıp uygulanmasını kolaylaştırır. Boyaların markalarının farklılığına rağmen üreticilerin talimatlarına uyulmasında her zaman fayda vardır.

Kumaş boyalarını karıştırarak istediğiniz renkleri elde etmeniz mümkün olsa da iki farklı rengin karıştırılmasıyla elde edilecek bir renk, o renkte satın alınmış bir boyadan daha soluk görünür. Örneğin satın aldığınız bir turuncu renk boya, sarı ve kırmızıyı karıştırarak elde edeceğiniz turuncu renk boyadan çok daha net ve parlak olacaktır.

Kumaş boyalarının uygulanması zor değildir, son derece kolay bir şekilde kumaşın üzerine yerleşirler. Geniş alanların boyanması için sert fırçalar iyi bir seçenek olsa da çizgi ve detayların boyanmasında küçük ve yumuşak fırçalar kullanılmalıdır. Çoğu boya kumaş üzerine bir kez uygulanmakla hazır hale gelir. Boya ıslakken parçalı bir görüntü veriyorsa bundan endişe duyulmamalıdır, çünkü boya çabucak kuruyacak ve düzgün bir görünüm alacaktır.

MALZEMELER
Beyaz pamuklu tişört
Bir fotoğraf
Kopya kağıdı
Kalemler: 3H ve 7B
3 Renk kumaş boyası: mavi, turuncu, siyah
Fırçalar: No.4 fındık, 6mm yassı, No.4 yumuşak yuvarlak
Su dolu bir kavanoz
Bir parça mukavva
Ütü



197.jpg




1. Fotoğrafın kopyasını çıkarın Keskin uçlu bir 3H kalem kullanarak fotoğrafınızdaki ana şekiller ve hatların kopyasını çıkarın. Detaylar ve küçük ince şekilleri resmin dışında bırakın.

UZMAN TAVSİYESİ
Koyu renkler üzerine transfer

Eğer tişörtünüz siyahsa ya da koyu renkse 7B kalem yerine beyaz pastel boya kullanın (conté crayon). Düzgünce bastırırsanız bu beyaz boya koyu renk kumaşın üzerinde etrafa bulaşmadan belirecektir. Sıradan bir tebeşirse böyle bir durumda dağılıp lekeler oluşturmaya meyilli olacaktır.



198.jpg




2. Kopyanın fotokopisini çekin Çiziminiz kullanacağınız tişörte uygun boyda değilse birkaç farklı boyda fotokopisini çıkarın. Her birini tişörtün üstünde deneyerek hangisinin daha iyi durduğuna karar verin. Size uygun olan boyu seçtikten sonra yine 3H kalemi kullanarak fotokopinin bir kopyasını çıkarın.



199.jpg




3. Çizimi tişörte aktarın Kopyayı ters çevirin ve arkadaki şeklin çizgileri üzerinden, keskin uçlu 7B kalemle, geçin. Koyu ve kalın bir çizgi elde edebilmek için kalemi iyice bastırın. Kağıdı yine ters çevirerek tişörtün ortasına yerleştirin. Lekelenmeleri önlemek için doğru konumu bulduğunuza emin olmadan kalemi kumaşa değdirmemeye dikkat edin. Şimdi kopyayı tam konumuna yerleştirdikten sonra bu kez de 3H kalemi kullanarak hatların üzerinden geçin. Kalemi, hatların alttaki tişörte aktarılmasını sağlamaya yetecek ölçüde bastırın.

PÜF NOKTASI
KIRIŞIKLIKLAR VE BOYA SIZINTILARINDAN KAÇINMAK
Bir parça sert kartonu tişörtün ölçülerine göre keserek içine yerleştirin. Bu, çalışmanız süresince kumaşın düzgün durmasını sağlayacak, boyanın uygulanmasını kolaylaştıracak ve ayrıca eğer boya suluysa bu kart, boyanın kumaş üzerine sızıp tişörtün arkasına geçmesini de engelleyecektir.



200.jpg





4. Kontrol edin Kopya kağıdını tişörtün üzerinden dikkatlice alın. Çizgilerin boyamaya rehberlik edecek ölçüde temiz ve keskin olmasına dikkat edin. Eğer çizgiler net değilse kopya kağıdını yine aynı yere yerleştirip bu kez daha çok bastırarak çizgilerin üstünden geçin.



201.jpg




5. Arka planı doldurun Arka planı mavi kumaş boyasını kullanarak, kısa fırça darbeleriyle, yukarıdan başlayarak boyayın. Kenarlardaki küçük şekilleri boyamak için 4 numara filbert fırça, daha geniş alanları boyamak içinse 6 mm yassı fırça kullanın. Boyama işlemini yaparken çizimin diğer taraflarını elinizle lekelememek için bir kağıtla kapayın. Eğer zürafa başının kenarları çok düzgün olmazsa, en sonda yapılacak siyah çizimle bunlar kapanacağından, endişelenmeyin.

PROJEYİ GELİŞTİRMEK
Seçtiğiniz şekil tişörtün üzerine aktarıldıktan sonra şimdi işin asıl keyifli kısmına geldik. Eğer sade hatları olan bir şekil seçtiyseniz, geriye sadece boş alanları renklerle doldurmak kaldı. “Püf Noktası”nda da anlatıldığı şekilde sert kartonla çalışıldığında bu süreç çok daha kolay olacaktır.




202.jpg





6. Zürafa başını boyayın Mavi arka planın kurumasının ardından yine aynı fırçaları kullanarak zürafa başının turuncu renkli kısımlarını boyayın. Çalışmaya devam etmeden önce yine boyanın kurumasına izin verin.




203.jpg




SON RÖTUŞLAR
Siyah kontür zürafanın çizgilerini ortaya çıkarıyor. Özellikle yüzünü belirginleştiriyor.

7. Çizgileri ekleyin Bu kez 4 numara yumuşak ve yuvarlak fırça kullanarak ana hatları yukarıdan başlayarak boyayın (Bu işlemi önce, ayrı bir kumaş parçası üzerinde deneyin). Boyadığınız yerin özelliğine göre çizginin kalınlığını ayarlayın. Her çizgiyi ucunu sivrilterek bitirin, ardından gözler burun delikleri gibi kısımları boyayın.




204.jpg





8. Renkleri sabitleyin Boya kuruduktan sonra tişörtü ters çevirip resmi tersinden ütüleyerek renklerin sabitlenmesini sağlayın. Ancak bu prosedür, boya türüne göre değişebileceğin-den, önce üreticinin talimatlarını okuyun




205.jpg





TAMAMLANMIŞ RESİM
A Arka plan
Düz mavi arka plan ana resmi bozmadığı gibi, turuncu renge güzel bir gölge oluşturmaktadır.

B Boyanmamış kumaş
Zürafa şeklinin beyaz alanları sadece tişört kumaşının görünecek şekilde bırakılmasından ibarettir.

C İnce çizgiler
Siyah ana hatlar resmi birarada tutsa da düzgün bir şekilde yapılabilmesi için öncesinde uygulama yapılması gerekir.
 
Geri
Üst