c ve d olarak ikiye ayrılan harddisk d'yi görmüyor

pspkonsolu

New member
Reaction score
0
Merhaba. harddiskim c ve d olarak ikiye bölünmüştü. c'yi görüyor ancak d sürücüsünü bulamıyor. Şuradan baktım;

Denetim Masası ---> Yönetimsel Araçlar --> Bilgisayar Yönetimi --> Disk Yönetimi

burada da sadece c'yi görebiliyorum.

acil yardımcı olabilir misiniz?

tşk.

Kurulumda Bölüm Olusturmamıs Olabılırmısın?

Arkadaşım sorunun kurulumda bölüm oluşturma kısmına gelince sadece c varsa önceki ısletım sıstemı kurulumunda varsa ise d bölümü esc ye bas önüne gelecekdir:..

ayrılmamış bırım olarak sıyah gozukuyormu eger gozukmuyorsa sadece c: ye format atmısın

harddisk ikiye bölünmüştü. sabah açtığımda Bilgisayarım altında her ikisini de görebiliyordum. daha sonra bilgisayarı yeniden açtığımda sadece c'yi görebiliyordum. kuruluma nerden bakıp düzeltebilirim? ya da sorun kurulumda değilse çözüm ne olur? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

harddisk ikiye bölünmüştü. sabah açtığımda Bilgisayarım altında her ikisini de görebiliyordum. daha sonra bilgisayarı yeniden açtığımda sadece c'yi görebiliyordum. kuruluma nerden bakıp düzeltebilirim? ya da sorun kurulumda değilse çözüm ne olur? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Kurulumda Sıfırdan Kurar Gıbı Dusun Kuracagın Dıskı Sectıgın Yerde Bolunmemıs Alan Olarak Gorunmesı Gerekır Yenı Bolum Olustur (C Tusu Olması Lazım) Dıyıp O Bolumude Aktıf Edebılırsın Ama Kuruluma Gecme Bolumu Olustur Sonra Kurulumdan Cık

disk yönetminden baktıysan ekran goruntusu bı atsan çözümü buluruz %100 :D saygılar

disk hatası oluşmuş olabilir. C ye sektörsel tarama yaptır. sonra defrag aracını çalıştır.

aynı durum başıma gelmişti. hdd yi son mb ına kadar doldurduğum için olmuştu.

Bilgisayarım - mausa sağtık - yönet - disk yönetimi
burada disklerini görürsün oradagörürsün birkere daha biçimlendir
kolay gelsin :)

disk yönetimine giriyorum orada c diskini görüyor yanında boş bir disk gösteriyor ama o diske yeni harf ataması yapamıyorum o diske sag tıkladığımda yeni mantıksal sörücü yarat ve sil çıkıyor yani sürücü harfi ve yolu değiştir çıkmıyor boş alan olarak gösteriyor
disk birleştirme işlemi yaparsam veri kaybım olurmu yada ne yapmamı önerir siniz?
yardımlarınız için tesekkurler.

disk birlestirme islemiyle veri kaybin olmaz..

ama icindeki veriler onemliyse baska bir bilgisayara takip d surucusunu dostan gormeyi dene bakalim yerse kopyala dosyalari cak formati tekrar kur derim.. 2. yontem gormuyorsa dosya kurtarmayi dene ne alirsa kardir senin icin..

şu an yani 05.01.2009 saat 02:36'da ne ile uğraşıyorum...

vista yüklü pc me XP kurmak için 90GB lık D diskimi küçülterek 10 gb alan ayırmak istedim. sonuç olarak ayrıldı ama ne oldu dersiniz hem D diski hemde atadığım yeni 10gb görünmez oldu. neyse 10gb ı biçimlendirip buldum ama kalan 80GB taki hayati verilerim yüzünden biçimlendirme de yapmaya yemiyor. Peki sorunu nasıl çözdüm.

R-studio reovery programı var. Forumda arat bulursun birkaç version. Görünmeyen diski partion diye görür ve verilerini ordan alıp diskini gönül rahatlığı ile biçimlendirebilirsin... Hem çok kolay hemde bu programı kullanmayı öğren her kayıp veriyi format sonrası bile bulup kurtarabilirsin.

Birçok kez PC çökertmiş biri olarak tecrübemi paylaştım. En iyi recovery R-Studio...

Geri