C diskini ikiye bölme?

X_L

New member
Reaction score
0
pc ye format atarken c yi ikiye bölmedim yani D yok ama ben su anda D yapmak istiyorm bunun en basit yolu varmı ve D ye xp yüklemek istiyorm pcde şu anda vista yüklü bilgisayar 4 cekirdekli hem vistayı hem xp yi kaldırırmı?

kaldırır kaldırmaya ama ne yapacan ki hem xp hem vista?? win7 ikisinide yapar :)

disk bölme içinde programlar onları kullanabilirsin... iyi forumlar.

Bilgisayarım'ı Sağ Tıkla Yönet de Orda disk Yönetimi Var c diskine Gel Sağ Tıkla Küçült Seçeneğini Seç
Yeterince Bi Boyutta Küçült Sonra o Yeni Disk'i Biçimlendir Xpyi Kur Kullan :)

arkadaşım pc ni birkaç bölüme bölmende mutlaka faydası var en az iki bölüm olsun eğer çift işletim sistemi istiyorsan 3 olsun diyelim iki parça yaptın c ve d olarak c ye xp kurdun tüm belge ve dosyalarını d de tut olası bir çökmede ve format atmak olayında sadece c ye atarsın d deki dosyalar kurtulur bunu format atarken bölebilirsin fakat formatsız bölmek içiçn partition magic 8,0 türkçe diye programla yapabilirsin işletim sistemi kuracağın bölümleri fazla büyük tutmana gerek yok

programa gerek yok vista ve win 7 bilgisayarımdan sağ tıkla yönet dersen oradan disk yönetimi ile hallede bilirsin xp kurarkende mbr sorunu yaşayacaksın bunuda easybcd programı ile aşabilirsin kolay gelsin

"partition magic" diye bir uygulama var bu iş için.
ama bir bilgisayara hem vista hem de xp kurmak sacma bir eylem. ;)

Geri