Cüppeli : "İşin Ucunda Maymun Kılığında Dirilmek Var"

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

Cübbeli'den yeni yıl uyarıları

Cübbeli Ahmet Hoca yaklaşan yılbaşı ile ilgili ilginç uyarılarda bulundu.

"BEN DE NOEL KUTLUYORUM CEHENNEM BENİ DE YAKSIN!"

"Noel hazırlığına başlamak (Allah muhafaza) cehenneme girmeye başlamak, bu ateşleri (Cehennem ateşi) kendine çekmektir" diyen Cübbeli Ahmet Hoca, Noel kutlayanların "Ya Rabbi, bu Cehennem kimi yakacak? kafirleri, kitapsızları, İsa Aleyhisselam'a Allah'ın oğlu diyenleri, Allah'a ortak koşanları!' eee... Ben de onların bayramına katılıyorum. Beni de yaksın..." demek olduğunu başkaca bir izahının olmadığını iddia etti.

"ÇAMI DEVİRİRSEN ZOKAYI YUTARSIN!"

"Cübbeli Ahmet Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sen bugün çamı devirirsen, orayı burayı ışıklandırırsan, hediye, tebrik kutlama yaparsan, bir de hindi kesip çereze-merez alıp 'yılbaşı özle programı' seyredersen sen 'zokayı yutarsın'. Ondan sonra seni kim paklayacak?

İŞTE TARTIŞMA YARATACAK O SÖZLER..

Tıkla İzle

Cübbeli'den yeni yıl mesajı!

"KÂFİRLERE BENZEMEYELİM!"

"Kaçınalım arkadaşlar, kaçınalım, kâfirlere benzemeyelim. Ateş onları yakacakken bizi de yakacak. Onların ateşi bize döndü...

"NOEL GÂVUR BAYRAMI"

"Niye gâvurun bayramını kutluyorsun! Senin bayramın mı yok! Ne özentilik yapıyorsun! Buda çok tehlikelidir...

"YILBAŞI GECESİ TV KANALLARI CEHENNEMİN KANALI OLUYOR!"

Yılbaşını evinde geçirenlerin kendisine "Hocaefendi, bara gitmem, pavyona gitmem, diskoteğe gitmem, hiçbir yere gitmem." dediğini belirten Cübbeli Ahmet Hoca, "Sen bana anlatma! Sen evde oturuyor musun? Televizyonun başına geçiyor musun? Eline de kumandayı alıyor musun? Oradan da kanal kanal dolaşıyor musun? İşte senin o kadar barı, pavyonu, gezmeye ne paran yeter, ne vaktin yeter. Hepsi evine gelmiştir. Dansözü de, dinsizi de, papazı da, kilisesi de hepsi senin evinde göbek atıyor... Senin de elinde kumanda zıp-zıp zıplıyorsun. Cehennemin o kanalından o kanalına geçiş yapıyorsun." Sözleri ile TV başında Noel kutlayanları uyardı.

"NOEL KUTLAYANLARI UYARMAYAN MAHŞER'DE MAYMUN KILIĞINDA DİRİLECEK!"

Müslümanların birbirlerini uyarması gerektiğini ifade eden Cübbeli Hoca, Müslümanları kardeş olarak gördüğü için uyarı vazifesini yerine getirdiğini söyledi.

"Bir Hadis-i Şerif de 'Kıyamet günü benim ümmetimden olan bir takım insanlar kabirlerinden Allah'ın huzuruna insan kılığında değil, maymun ve domuz kılığında çıkacaktır' denildiğini bu kişilerin birbirlerini günah işledikleri anda uyarmadıklarını "'neme lazım'" dediklerini belirten Cübbeli Hoca, Noel kutlayanları ve günaha girenleri uyarmayanların mahşerde maymun ve domuz kılığında diriltileceklerini ifade etti.

Kaynak

Ekli dosyalar

• 207783.jpg
    207783.jpg
    30.1 KB · Görüntüleme: 13,587
helal sana hocam söylediklerin doğruda ,doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış......

Allah korusun daha öbür dünyaya gitmeden maymun olanlardan.

Allahım bizlere doğru yolu göster ve bizleri o yoldan saptırma ya rabbim.. allah muhafaza öyle şeylerden sakınalım müslüman kardeşlerim allahın huzuruna öyle kim çıkmak ister..

e adam dogru söylüyor...onlare bizim ramazan ile kurban bayramımızı kutluyomu...yoooooooo

hoca haklı sölüyor gerçeklerden korkanlar inkar edip hocayı kötülüyor.(burda öle yorum yapılmış maksatında degil genel olarak sölüyorum)

bu adam gibi olacagıma maymun olurum daha iyi.babalar gibi kutlucam yılbaşınıda

Bu tür mahluklar Osmanlıyı yiyip bitirdi 100 sene geriyiz şu an avrupadan.
nesilden nesile geçiyo heralde bu örümcek kafalar....

noel i kutlamayın ama yeni bir yıl geldi die kutlaya bilirisniz bence çünkü noel hıristiyanların bayramı.

Kutlama başka birşey ibadet başka

Hoca efendi gitsin jetsikiye binsin

Evindeki havuzda yüzsün.

Milletten topladığı paraları saysın.

Bu tür mahluklar Osmanlıyı yiyip bitirdi 100 sene geriyiz şu an avrupadan.
nesilden nesile geçiyo heralde bu örümcek kafalar....

100 sene geri misin?

Sen merak ediyorum neye göre yorum yapıyorsun.

Hoca'nın dediklerine katılırsın katılmassın ayrı ama Sen o 100 sene önde olan Avrupa hakkında ne kadar bilgiye sahipsin?

Ben İngiltere'de yaşamış arkadaşımdan bizzat şu cümleyi duydum.
"Eğer bir gün gidersen ve akşam saati otobüse binersen 2.kata çıkma."

Nedenini sen araştır 100 yıl öndeymiş öğrendim ki burdan oralar toz pembeymiş.

Ben bildiğimi yazdım varsa eksiğim düzeltin yanlışsam özür dilerim.

Cüppeli

Yahu cüppeli Türkiye bu güne kadar noeli mi kutlamış sen ne dersin bre adam ;

Yeni bir yıla giriyoruz 1 Ocak 1926 dan itibaren gregoryen takvimini kabul

etmedik mi sen dersin ki yoook haşaaa ben kabul etmem gavur icadıdır de..neyse > )

İlgili takvim yılbaşını 1 Ocak olarak kabul almıyor mu peki noel bayramı ne zaman kutlanıyor ve noel nedir ?

Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlanıldığı Hristiyan bayramıdır.

Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinir.

Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık'ta kutlanır.

Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder.

Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 7 Ocak'ı Noel olarak kutlarlar.

Hristiyanların çoğunlukta olduğu ülkelerde pratik olarak Noel tatili yılbaşı tatiliyle birleştirilir.

Şimdi peki sen hiç ülkemizde 25 aralıkta bir kutlama yapıldığını gördünmü

eğlenceler yapılıyor mu 25 aralık gecesi daha noel ile yılbaşını bir birinden ayıramıyorsun be adam..

İnsanlar yeni bir yılı kutluyorlar 31 aralık gecesinden 1 ocak sabahına kadar yani

bir takvim yılının son bulup yeni bir takvim yılına girilmesini kutluyor lar noeli kutlamıyorlar arada ki fark bu.

Adam evinde televizyonun karşında 31 aralık gecesi elinde kumanda

tv de ki programları izlemesin mi ? o bahsettiğin programlar her kanalda her gün dönmüyor mu ?

Tv deki programları izlemenin çam ağacını süslememenin hindi , tavuk

gibi hayvanların etinini yemenin cehennem'e gitmekle ile maymunluk ile ne ilgisi var be adam !!

Yahu cüppeli Türkiye bu güne kadar noeli mi kutlamış sen ne dersin bre adam ;

Yeni bir yıla giriyoruz 1 Ocak 1926 dan itibaren gregoryen takvimini kabul

etmedik mi sen dersin ki yoook haşaaa ben kabul etmem gavur icadıdır de..neyse > )

İlgili takvim yılbaşını 1 Ocak olarak kabul almıyor mu peki noel bayramı ne zaman kutlanıyor ve noel nedir ?

Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlanıldığı Hristiyan bayramıdır.

Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinir.

Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık'ta kutlanır.

Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder.

Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 7 Ocak'ı Noel olarak kutlarlar.

Hristiyanların çoğunlukta olduğu ülkelerde pratik olarak Noel tatili yılbaşı tatiliyle birleştirilir.

Şimdi peki sen hiç ülkemizde 25 aralıkta bir kutlama yapıldığını gördünmü

eğlenceler yapılıyor mu 25 aralık gecesi daha noel ile yılbaşını bir birinden ayıramıyorsun be adam..

İnsanlar yeni bir yılı kutluyorlar 31 aralık gecesinden 1 ocak sabahına kadar yani

bir takvim yılının son bulup yeni bir takvim yılına girilmesini kutluyor lar noeli kutlamıyorlar arada ki fark bu.

Adam evinde televizyonun karşında 31 aralık gecesi elinde kumanda

tv de ki programları izlemesin mi ? o bahsettiğin programlar her kanalda her gün dönmüyor mu ?

Tv deki programları izlemenin çam ağacını süslememenin hindi , tavuk

gibi hayvanların etinini yemenin cehennem'e gitmekle ile maymunluk ile ne ilgisi var be adam !!

Newwave genelde yazdıklarına katılmam hatta genelde değil şimdiye kadar 1 kere olsun katılmadım :]

Ama bu konuda yazdıkların bana daha yakın geliyor. Ben her gün şimdi evime gelip Tv seyreden bir insan olsam. Sırf o gün yılbaşı gecesi diye televizyonu mu kapatim?

Tamam yılbaşını kutlamıyacağım ama benim bildiğim yılbaşını diğer akşamlardan farklı olarak bişey yapmayın derlerdi büyüklerimiz. Ee ben şimdi Tv yi kapatsam farklı bir şey yapmış olmayacak mıyım? :]

Sevdiğim bir insan ama burda biraz abartılı buldum. İşte buda benim görüşüm.

(Şeytandan Allah'a sığınırım.)
Beni tanıyan fikirlerimi benimseyen kardşlerime sesleniyorum.
Bakın şu an bu adamı aklamak pelşndeler.Teke tekte çıkıyor fatih Altaylı bu gibi insanlardan nefret eder hatta programdada dalga geçiyor zaten.Bu adamı koz olarak kullanıyorlar.Mahaselef kendi söylediği sözün tuzağına düştü.Taviz verdi gerisi çorap söküğü zaten.
Din i anlatış şekli zaten usulsuz sanki (tabiri caizse) masal anlatıyo.Böyle şeymi olur.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) kıyamet alametlerinden biri olarak ilmin ortadan kalkıp cehaletin yerleşeceğini söylemiştir: Allah-u Teala ilmi size ihsan buyurduktan sonra (hafızanızdan) zorla çekip almaz. Lakin alimleri, ilimleri ile beraber cemiyet içinden alır, ruhlarını kabzeder. Artık kara cahil bir zümre kalır. Halk bunlardan dini ihtiyaçlarını sorarlar, onlar da (ayet, hadis gözetmeden) kendi düşünce ve arzularına göre fetva verip, hem kendileri saparlar hem de başkalarını saptırırlar. (Buhari Tecrid-i sarih: 2174)

* "Deccal’a, İsfehan Yahudilerinden taylesanlı (sarıklı ve cübbeli) yetmiş bin kişi tabi’ olacaktır.
(Müslim, Et-Tac Ali Nâsıf el-Hüseynî, c.5/s.627)

* "Ümmetimden başı sarıklı yetmiş bin alim kişi, Deccale tabi olacaklar."
(Mevsuatu's sunne, El-kütüb’s-sitte ve Şüruhuha 22, Müsnedu, Ahmed B. Hanbel 3-4, Tunus: Daru Sahnun, 1992. 22.c, sf.224)

* Resulullah (sav): Ümmetimden başları sarıklı 70 bin kişi Deccal'a tabii olacaktır.
(Ebu Bekir Abdürrazzak b. Hemmam, Abdürrazzak es San’ani , El Musaannef, XI, 393)

* Kıyamette bir din adamı Cehenneme atılır. Tanıdıkları ona, "Sen dünyada dinin emirlerini bildirirdin. Niçin bu azaba düştün?" derler. O da, "İnsanlara, günahtır, yapmayın" der, kendim yapardım. "Yapın" dediklerimi de yapmazdım. Bunun cezasını çekiyorum" der.
(Buhari)

* Öyle bir zaman gelir ki, âlimler fitne unsuru olur. [Ebu Nuaym]

* İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Dünyalık peşinde olan din adamlarının sözlerini dinlemek, kitaplarını okumak zehir yemek gibi zararlıdır. Kötü din adamlarının zararları bulaşıcıdır. Cemiyetleri bozar, milletleri parçalar. Tarihte İslam devletlerinin başlarına gelen felaketlere hep kötü din adamları sebep oldu. Devlet adamlarını doğru yoldan bunlar saptırdı. Peygamber efendimiz, (Müslümanlar 73 fırkaya bölünecek. Bunların 72’si Cehenneme gidecek, yalnız bir fırkası Cehennemden kurtulacak) buyurdu. Bu 72 sapık fırkanın reisleri, hep kötü din adamları idi. Cehennemden kurtulacak olan tek fırka ise, Ehl-i sünnettir.
(İmam Rabbani, Mektubat-ı Rabbani, 47. Mektup)

* Ümmetim, kötü âlimler, cahil abidler yüzünden helak olur.
(Darimi)

* "Bid’at sahibi, manen küçük kişilerin yanında ilim aramak, kıyamet alametlerindendir."
(Camiu’s-sağir: 2475) (Kıyamet ve Alametleri, Ömer Öngüt, sf. 53)

* "Dünyaya karşı zühd (Dünyaya rağbet etmemek. Nefsâni zevk ve arzudan kendini çekerek ibâdete vermek.)dilde kalmadıkça, takva da yapmacık haline gelmedikçe kıyamet kopmaz."
(Camiu’s-sağir: 9856) (Kıyamet ve Alametleri, Ömer Öngüt, sf. 53)

* "...... İmam-ı Mehdi (a.s.) çıktığı zaman hasseten (özellikle, yalnızca, ayrıca, hususi olarak) fukaha (fıkıh alimleri) ona (Hz. Mehdi (a.s.)’ye) düşman olacak. onun (Hz. Mehdi (a.s.)’nin) kılıncı kardeşleridir. elinde kılınç olmasa idi, -yani kardeşleri olmasa idi- zamanın fukahası (fıkıh alimleri) onun (Hz. Mehdi (a.s.)) katliyle fetva verirlerdi. lakin cenâb-ı hak onu (Hz. Mehdi (a.s.)’yi) keremiyle ve kılınç (kardeşleriyle) ile tathir (temizlemek, yıkayıp pak etmek) edecek, onlar ona (Hz. Mehdi (a.s.) ‘ye) itimad edeceklerdir. hükmünü inanmayan da kabule mecbur olup aksini izmar (gizlemek, saklamak) edecekler."
(Ramuz el-Hadis., sf.56,73)

* Onun (Hz. Mehdi (a.s.)'nin) döneminde din tamamen rey'den arınmış olarak eski hüviyetini kazanacaktır. Vereceği birçok hükümlerde ulemanın mezheplerine muhalefet edecektir. bundan dolayı ondan (Hz. Mehdi (a.s.)’den) uzak duracaklardır. Zira zanlarına göre, gerçekten Allah imamlarından sonra bir müçtehid bırakmadığını kabulleneceklerdir...
(Muhyiddin Arabi, "Futuhat-El Mekkiye", 66. bab, c. 3, s. 327- 328)

* "İnsanlar mescidlerle birbirine karşı övünmedikçe kıyamet kopmaz."
(Nesai)

* Peygamberimizin kıyamet alametleri ile ilgili tasvirleri: "Resulullah –sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde buyururlar ki: “Ümmetim üzerine öyle bir zaman gelecektir ki İslam’ın yalnız ismi, imanın resmi, Kur’an’dan ise harf ve hurufat kalacak. Gayretleri mideleri, dinleri para, kıbleleri karıları olacak. Onlar aza kanaat etmeyecekler, çok ile de doymayacaklar."
(Kıyamet ve Alametleri, Ömer Öngüt, sf. 50)

* Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Ümmetime öyle bir zaman gelecek ki yöneticileri zalim, alimleri tamahkar ve takvasız olacaktır, ibadet edenleri riyakar, tacirleri faizci, ayıpları gizlemeleri sadece alışverişte olacaktır. Kadınları dünya süsüne kapılacaklardır. O zaman kötüleri onlara musallat olur, iyileri dua eder de kendilerine icabet edilmez."
(Bihar’ul-Envar, c. 23, s. 22)

* Peygamber Efendimiz ahirzamanın durumunu haber vermiştir: "İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecektir ki İslam’ın yalnız ismi, Kur’an’ın ise resmi kalacak. Mescidler dış görünüşleri ile mamur, fakat içleri hidayetten mahrum olacak. Onların alimleri gökkubbe altındakilerin en şerlileridir. Fitne onlardan çıktı ve yine onlara dönecektir."
(Beyhaki) (Kıyamet ve Alametleri, Ömer Öngüt, sf. 54)

Bende noeli değil yılbaşını kutlayanları destekliyorum aslında amaç kutlamak değil zaten eğlenmek sevdiklerinle vakit geçirmek lakin alkolsüz

kutlama yapacak arkadaşlar noeli mi kutlayacak yoksa yeni gelen yılımı...?

yeni gelen yılı kutlamanın 1 sakıncası yok (alkolsüz ve aşırıya kaçmadan)

noel i kutlayacaksanız kutlayın kardeşim dilediğiniz gibi...:hadiordan

Çabuk unutulur , ABD Ramazan bayramında ırak ta kan akıttı ... İsrail filistinde hakeza ...
Biz müslümanlar önce kendi içimizde bitirmeliyiz bu hadiseleri ... Kimin ne düşündüğü bizi ilgilendirmemeli ... Herkes yaptığında ve yapacağında özgürdür ... Nİhayetinde hesabını Allah a verecek ... Yeterki kimsenin ne ibadetine nede başörtüsüne karışılmasın ... İster yılbaşı kutlansın , ister ineğe tapılsın , isterse ateşe ... Ülkemizde çok çeşitli inançlar mevcut , sayıları az da olsa bi şekilde seslerini duyuran kesim bunlar , haliyle zaman zaman sıkıntı vereceklerdir .. Biz ibadetimize bakalım Hz.İsa bizimde peygamberimiz ona yakışır bir şekilde doğumunu kutlayalım ... Gerçek bir Müslüman gibi ... Herkes inancına göre kutlayacaktır ... Rabbim hayırlır seneler bahşetsin müslüman alemine

bu adam dogru söylüyor ama medyatik olmayı da cok
seviyor

Geri