Cübbeli’nin diğer vaizlerinde 6 farkı

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
cubbeli.jpg

İslami camiayı en yakından tanıyan isimlerin başında gelen Hürriyet yazarı Ahmet Coşkun Hakan, son dönemde popülerliği kat be kat artan Cübbeli Ahmet Hoca'nın postmodern vaizler dönemini başlattığını ileri sürdü. Köşesinin bir bölümünü Cübbeli'ye ayıran Hakan, Cübbeli ile diğer vaizler arasındaki 6 farkı yazdı.

İşte Ahmet Hakan'a göre salonlara sığmayan izleyici kitlesiyle Cübbeli Ahmet Hoca'nın 6 farkı:

POSTMODERN VAİZLER DÖNEMİ BAŞLAMIŞTIR
ESKİDEN Timurtaş Uçar Hoca vardı...
Büyük camilerde vaaz verirdi...
Etkili konuşurdu... Gırtlağını patlatırcasına bağırırdı... Politik meselelere ahlak ve maneviyat açısından değinir ama parti tutmazdı... Kasetleri yok satardı... Hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahipti.
Sonra Fethullah Gülen’in “gözyaşları”nı sos olarak kullandığı vaazları girdi devreye... Daha yumuşak, daha deruni, daha etkili vaazlar... Onun da meskeni camilerdi... Onun da kasetleri popüler oldu... “Cemaat”in ilk hayran kuşağı, o vaazlarda doğdu.
* * *
Son bir aydır dikkatle izliyorum:
Cüppeli Ahmet Hoca Anadolu şehirlerinde vaaz turnesine çıkmış...
Hepimize yeni bir “vaizler dönemi”nin başladığını gösteren bir olaydır bu...
“Eski vaizler” ile Cüppeli’nin yeni tarzı arasındaki farkları şöyle sıralayabiliriz:
- BİR: Gayet şık kıyafeti ve elinde asasıyla modernize edilmiş bir derviş kıvamında görüntü veriyor.
- İKİ: Camiler yerine spor salonlarını tercih ediyor ve işin doğrusu spor salonlarını hınca hınç dolduruyor.
- ÜÇ: Televizyondan elde ettiği şöhretin hayrını görüyor.
- DÖRT: Lüks bir otomobil ile geldiği spor salonunda gönüllü koruma ordusu tarafından karşılanıyor.
- BEŞ: Arap tarzına hayli yatkın, şaşalı bir kürsüden dinleyicilerine hitap ediyor.
- ALTI: Araya güncel espriler sıkıştırarak reytingini korumaya ve ilgiyi canlı kılmaya çalışıyor.
* * *
YENİ VAİZLER DÖNEMİ BAŞLAMIŞTIR
Haber veriyorum: Yeni vaizler dönemi başlamıştır!
Cami yerine spor salonlarının tercih edildiği, konuşmacının karizmasına önem verdiği, reytingin hesaba katıldığı yeni bir dönem bu...
Madem talep bu denli yoğun, bu alanı tek başına Cüppeli’ye yedirmezler...
Göreceksiniz: Çok yakında “yeni Cüppeliler” çıkacak...

Kaynak

Ekli dosyalar

• cubbeli_8.jpg
    cubbeli_8.jpg
    28.6 KB · Görüntüleme: 444
adam yazacak bişi bulamamış, sallamış yine sağa sola.

...yazı için teşekkürler...

...:... böLe adamLara da prim veriLiyor ya bu üLkede yuH oLsun diyorum sadece ...:...

bunLar ile ugrasacak vaktimiz yok

Konunun başlığı çok despot olmuş ...
Cübbeli’nin diğer vaizlerinde 6 farkı ...
Vaiz : Vaaz veren kişiye denir ...
Bu başlıktan anladığım cübbelinin 6 vaazcıdan farklı bi vaaz vermesi ...
Vaiz den kastınız vaaz ise şunu anlarım ..
cübbeli bi dönem 6 vaaz vermiştir .. Yeni zamanlarda bu vaaz ların aksine fikir beyan eden vaaz vermiştir..
Biraz dillendi muhabbet ama önce ne konuda kime ne yazdığımızın farkında olalım ..
Gelelim hürriyet yazarına ... İslama en yakın yazarmışmış .. sayın Ahmet Coşkun Hakan beye sorarım
Aydın doğan kaç paraya satın aldı seni İslamı sulandıran haberler yapman için ... Nerden çıktı derseniz ..
Birinci ağızdan dinledim vakit gazetesi yazarı yayın yönetmenine böyle bir teklif gelmiş bi zamanlar baron Aydın Doğan dan ... Gazeteci ; Bizzat neler olup bittiğini görmek için teklifi kabul ettim gittim diyor ... Sırf islami kesimin ilgisini çekecek böyle kamuoyunda ilgi çeken hocaları sulandıracak aynen su anki Ahmet Coşkun Hakan yaptığı gibi görev buymuş.. ve Vakit gazetesi yn yöt.. devam diyor ; Bana maalesef 3 ay danayabildiler .. ne onların dediği gibi sulandırma haber yapabildim nede yalan söyleyebildim sen işimize gelmessin dediler sözleşmeyi fes ettiler ...

Şimdi konuya kalıb olarak bakarsak bu gün kalkıpta bir hürriyettn bir milleyten hele hele cumhuriyetten bir islami yorum okuyacak olursanız , emin olun ya sulandırmak adına dır yada karalamak .. Vatandaş kimin ne mal olduğunu kimden hangi haberi alacağını iyi biliyor ..

Cübbeli yamalıklarla gezseydi altında kötü hacı murat filan bu seferde derlerdi bu kadar cömmat kitlesine sahip koca cübbeli dilenciler gibi ... Dilin kemiği yok kalbin fesatsa melekten olsan , bu niye böyle nur gibi parlıyor derler .. Allah fesatların dilinden şerrinden korusun ...

Çağın gereklerine ayak uydurması ve sabit fikirli olmaması güzel ama lüks kısmı biraz can sıkıcı. Onun mevkiisinde olan bir insanın varını yoğunu fakir fukaraya adamış olması gerekir. Zira sahabi efendilerimizin ve Osmanlı padişahlarımızın öldüğünde bıraktığı mirası ile ilgili bilgiler bu konuda ne kadar hassas olunması gerektiğini bilir.

Geri