bye bye türkçe

ogamemanya

New member
Reaction score
0
Yil: 1965

"Karsima âniden çikinca ziyâdesiyle sasakaldim.. Nasil bir edâ takinacagima hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardi.. Üstümü basimi toparladim, kendinden emin bir sesle 'aksam-I serifleriniz hayrolsun' dedim.."

Yil: 1975
"Karsima birdenbire çikinca çok sasirdim.. Ne yapacagima karar veremedim, heyecandan ayaklarim titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardi.. Üstüme çeki düzen verdim, kendimden emin bir sesle 'iyi aksamlar' dedim.."
Yil: 1985
"Karsima âniden çikinca fevkalâde sasirdim.. Nitekim NE yapacagima hükûm veremedim, heyecandan ayaklarim titredi. Amma ve lâkin kisa bir süre sonra kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardi.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayirli aksamlar' dedim.."
Yil: 1995
"Karsima birdenbire çikinca çok sasirdim.. Fenâ hâlde kal geldi yâni.. Ama bu is bizi bozar dedim. Baktim O da bana bakiyor, bu is tamamdir dedim.. Manitayi tavlamak için dogruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim.."

Yil: 2006
"Âbi onu karsimda öyle görünce çüs falan oldum yâni.. Oglum bu is bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumlari yâni.. Ama concon muyum ki ben, baktim ki O DA bana kesik.. Saril oglum dedim, bu manita senin.. 'Hav AR yu yavrum?'"

Yil: 2026
"Ven ay vaz is hör, ben çok yâni öyle iste birden.. Off, ay don't Nov âbi yaa.. Ama O DA bana öyle bakti, if so âsik Len bu manita.. 'Hay beybi..'"

Hâlâ vakit var!.
TÜRKÇEM

Malesef herşeyimiz gibi Türkçemizde yavaş yavaş bozuluyor...

"Âbi onu karsimda öyle görünce çüs falan oldum yâni.. Oglum bu is bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumlari yâni.. Ama concon muyum ki ben, baktim ki O DA bana kesik.. Saril oglum dedim, bu manita senin.. 'Hav AR yu yavrum?'"

Ven ay vaz is hör, ben çok yâni öyle iste birden.. Off, ay don't Nov âbi yaa.. Ama O DA bana öyle bakti, if so âsik Len bu manita.. 'Hay beybi..

ne güzel anlatmışlar(!)

böyle konuştuklarında çevresindekilerin onu bir halt zannedeceklerini sanan ahmaklar bunlar.

eveT hepmiz yapıyoruz bunu
meseLa kım depoyu tam doldur demiyor,FULLE diyoruz.
herkez sLow muzik diyordimi romantik demiyoruz ve cok ornek var aslında.
malesef yapıyoruz ve artık gunluk olmus bu konusmalar..

Önce ekonomimiz sonra kültürümüz,gelenek ve görgü kurallarımız işgal edildi.Şu an belki askeri olarak belli bir gücümüz var fakat ilk saydıklarım asimile olduktan sonra askeri güç te işe yaramaz.Sömürge olmaya mahkum bir ülke gibiyiz..
yüce ATATÜRK'ün dediği gibi;

Ekonomik yönden bağımsız olmayan bir ülke hiçbir yönden bağımsız değildir...!

ATA mız ileri görüşlü bir kişi ve bizim ne hallere düşeceğimizi kurtuluş savaşı günlerinde biliyordu ama ne yaptı savaştı ve kazandı....Bizim bu duruma düşeceğimizi bildiği halde neden savaştı dersiniz..?

teşekkürler

Hey Gİdİ TÜrkÇe!!...

Yil: 1965
"Karsima aniden cikinca ziyadesiyle sasakaldim.. Nasil bir eda takinacagima hukum veremedim, adeta vecde geldim. Buna mukabil az bir muddet sonra kendime gelir gibi oldum, yuzunde beni fevkalade rahatlatan bir tebessum vardi.. Ustumu basimi toparladim, kendinden emin bir sesle 'aksam-i serifleriniz hayrolsun' dedim.."

Yil: 1975
"Karsima aniden cikinca fevkalade sasirdim.. Nitekim ne yapacagima hukum veremedim, heyecandan ayaklarim titredi. Amma ve lakin kisa bir sure sonra kendime gelir gibi oldum, nitekim yuzunde beni ferahlatan bir tebessum vardi.. Ustume ceki duzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayirli aksamlar' dedim.."

Yil: 1985
"Karsima birdenbire cikinca cok sasirdim.. Ne yapacagima karar veremedim, heyecandan ayaklarim titredi. Ama cok gecmeden kendime gelir gibi oldum, yuzunde beni rahatlatan bir gulumseme vardi.. Ustume ceki duzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi aksamlar' dedim.."

Yil: 1995
"Karsima birdenbire cikinca cok sasirdim.. Fena halde kal geldi yani.. Ama bu is bizi bozar dedim. Baktim o da bana bakiyor, bu is tamamdir dedim.. Manitayi tavlamak icin dogruldum, artistik bir sesle 'selam' dedim.."

Yil: 2005
"Abi onu karsimda oyle gorunce cus falan oldum yani.. Oglum bu is bizi kasar dedim, fena goceriz dedim, enjoy durumlari yani.. Ama concon muyum ki ben, baktim ki o da bana ke***.. Saril oglum dedim, bu manita senin.. 'Hav ar yu yavrum?'"

Yil: 2015
"Ven ay vaz si hor, ben cok yani oyle iste birden.. Off, ay dont nov abi yaa.. Ama o da bana oyle bakti, if so a*** len bu manita.. 'Hay beybi..'"

Gercek Bi Seye Deginmissin Abi Ellerine Saglik

çok güzel bi konu....böyle giderse 20 30 seneye türkçe kalmıcak gibi gözüküo....

tsk etttim .. eline saglik .. amerika özenli maymunlar ve medya sagolsun .. yilbasinda hep noel babadan bahs ettiler .. mübarek kurban bayramindan valla birsey duymadim ben ...

ellerine sağlık çok güzel olmuş

arama yaptım ama bulamadım bende koydum

Dildeki yozlaşmamız bu kadarda olmamalı ama acı gercekler :S

Bunlarda medyanın payı büyüktür bana göre tabii onlara baglı olaraktan emperyalist gücleride katabiliriz.Dili bozulmaya başlayan milletlerin sosyal yaşamı siyaseti kültürü bir cok şeyi yok olmaya terk edilir.

Hic bi zaman dilimizin bagımsızlıgımızın bi simgesi oldugunu unutmamalı ve unutturmamalıyz.

Geri