Burnunuzu karıştırın

kuzay

Pesimist
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy

BURUN KARIŞTIRMAK SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALIYMIŞ MEĞER

Toplumda hoş karşılanmadığı için engellenen "hap yapma", bilim adamları tarafından yararlı bir eylem olarak açıklandı. Hatta, burundan çıkarılan atıkların israf edilmemesi ve yenmesi gerekiyor! Avusturya'daki Innsbruck Üniversitesi akciğer hastalıkları uzmanı Doktor Friedrich Bischinger, toplumda ayıplanan burun karıştırma sırasında bu organdan çıkarılanların vücuttaki mikroplara karşı koyan etkili bir ilaç olduğunu söyledi.

Çocukları engellemeyin
Özellikle çocukların burunlarını karıştırmalarına engel olunmaması gerektiğini söyleyen Bischinger, "Burun karıştırmak otomatik bir reflekstir. Tıbben de çok yararlıdır. Hatta içinden çıkanlar da vücuttaki mikroplara karşı koyan etkili bir ilaçtır, yenmesinde sanıldığı gibi zarar değil yarar vardır" diye konuştu.

Mendilden daha etkili
Burnun parmakla karıştırılmasının "mekanik bir temizlik" olduğunu belirten Doktor Bischinger, parmakla yapılan temizliğin mendille yapılandan daha etkili olduğunu söyledi.

Hadi herkes mekanik temizliğe.

"Hatta, burundan çıkarılan atıkların israf edilmemesi ve yenmesi gerekiyor!"

e o zaman yemeklere koyalım vitamin niyetine
:D

ama çok karıştırırsak delikler büyümez mi ? :eek:

:D

küçükke ken yarım kilo yemişim heralde ondan hastalanmıyorum hiç

her bilimsel yaziyi uygularsak bizim isimiz is ,

Bilim adamları bu dediklerini yapıyorlarmı acaba :D

dur bi deneyeyim :p

saolasın üstadım ellerine sağlık...

çok acayip bişey ya bu bilim adamı belkide burun karıştırma huyundan vazgeçemediği için böyle birşey çıkardı :) :D

bende kucukken burnumu kasırdım...bır gun okuldan eve donuyordum yıne dalmısım sokmusum parmagı burnuma karıstırıyom yolun kenarına da cekmıs bı adam arabayı arkadasıyla konusuyo bırden benı cagırdılar ben de ınek bı ogrencıydım zaten okuldn cktm o ankı salak halımle kostum dırek adamların yanına adam altın buldun mu dedı sonra kahkaha attılar o gunden sonra bı daha karıstırmadım...adam kaderımı degıstırdı yaw ole demeseydı belkı de 100 yasına kadar yasardık ya

ilgin. bir olay ama mide bulandırdığı kesin..

Ne diyim gerçekten de ilginç. Hadi herkes burun karıştırmaya. :D Bu arada, Burun Karıştırma Lokali, yada Burun Karıştırma Sevenler Derneği gibi ilginç projelerde yakında karşımıza çıkarsa hiç şaşırmayalım bence. :clap:clap
Bilgilerin için teşekkürler..

Geri