Bunun Cezası Ne Kadar_?

erostur

New member
Reaction score
0
Bana yalan söyliyeceksen önce gözlerinle anlaş..
S.a

Bir kavgaya karıştım ve adamın elmacık kemiği kırıldı platin takıcaklarından haberim var ameliyat oluyor adam.Arkadaşlarım felan cilt bozmanın cezasının yüksek oldugundan bahsettiler.Sağlam bi bilgi olsun diye buraya danışayım dedim?

Kastı aşan yaralamaya girer, bilirkişi kalıcı hasar bırakacağına kanaat getirirse 1 yıl 6 ay ile 2 yıl 4 ay arasında değişir, normalde alacağınız ceza 1 yıl 6 aydır. Eğer mahkemede iyi hal gösterirseniz ve sağlam şahitleriniz varsa; hakim olayda yoğun tahrik olduğuna kanaat getirirse ya da karşıdan mukavemet-darp varsa cezanız paraya çevrilir ve ertelenir, bu durumda davacının masraflarını da üstlenmeniz gerecektir. Benim kanaatim de bu yönde, hapis cezası alsanız bile yatmazsınız.

Kastı aşan yaralamaya girer, bilirkişi kalıcı hasar bırakacağına kanaat getirirse 1 yıl 6 ay ile 2 yıl 4 ay arasında değişir, normalde alacağınız ceza 1 yıl 6 aydır. Eğer mahkemede iyi hal gösterirseniz ve sağlam şahitleriniz varsa; hakim olayda yoğun tahrik olduğuna kanaat getirirse ya da karşıdan mukavemet-darp varsa cezanız paraya çevrilir ve ertelenir, bu durumda davacının masraflarını da üstlenmeniz gerecektir. Benim kanaatim de bu yönde, hapis cezası alsanız bile yatmazsınız.

Sunu yazmayı unutmuşum daha öncedende aynı bu sekilde bir olaya karısmıstım 2000 ytl para cezası ödemiştim.Daha üzerinden 5 yıl geçmedi bu olayın kararda bi degişiklik olurmu yani ceaznın artması gibi.Birde ceza alsam bile yatmayacagım biraz içime su serpti

Sunu yazmayı unutmuşum daha öncedende aynı bu sekilde bir olaya karısmıstım 2000 ytl para cezası ödemiştim.Daha üzerinden 5 yıl geçmedi bu olayın kararda bi degişiklik olurmu yani ceaznın artması gibi.Birde ceza alsam bile yatmayacagım biraz içime su serpti

Dai biraz dikkat etseydin keşke öncedende bu tür şeyler yaşamış olman sorun olabilir belkide.

hiç bişey olmaz adam ameliyatan cıkınca toplar arkadaslarını senide bi güzel benzetirler olay kapanır...

Türkiye de hangi adalet sana ceza verecek...

2-3 tane sağlam şahit bul, davayı nefsi müdafaya çevirebilirsen çevir aksi taktirde ilk suçun olsaydı 3-5 ay yatardın ama 2 suçun olduğundan dolayı ne kadar onu bilemiyorum.

ayrıca bir arkadaşın başına gelmişti buna benzer bir olay karşı tarafla anlaştılar davadan vazgeçildi.

hiç bişey olmaz adam ameliyatan cıkınca toplar arkadaslarını senide bi güzel benzetirler olay kapanır...

Türkiye de hangi adalet sana ceza verecek...

öyle bi mevzu daha olursa cok büyük olay olur ben tek basıma yaptım olayı arkadaş felan yoktu kalleşlikte yapmadım ( sopa , bıcak vs... ) sadece yürek bilek oldu benimkisi ama bilek fazla kaçtı:durdurun adalet veriyoya kaçış yok ama dengesiz gibi biraz:D

2-3 tane sağlam şahit bul, davayı nefsi müdafaya çevirebilirsen çevir aksi taktirde ilk suçun olsaydı 3-5 ay yatardın ama 2 suçun olduğundan dolayı ne kadar onu bilemiyorum.

ayrıca bir arkadaşın başına gelmişti buna benzer bir olay karşı tarafla anlaştılar davadan vazgeçildi.

vazgeçirme olayına bende yanasıyorum ama adam pek o yanlı olmuyor o konuda hala araya büyüklerimizden sokmaya devam ediyorum inşallah öyle olurda kendi aramızda hallederiz.Gelecek vadeden birisiyim sicilimde bu gibi vakları istemiyorum ama her defasında gelip beni buluyor

Dai Sen YAnlış Bölgeye Saldırmışın...Yüze Saldırırsan olacağı Budur

Daha önceki olaydan ötürü kaçarın yok kardeşim, muhakkak hapis yatacaksın. Ama 1 yıl olur, ama 1 yıl 6 ay olur. Mutlak surette yatacaksın.

üzüldüm haline. Allah kurtarsın kardeş. Adam davadan vazgeçerse belki kurtulursun ama davacı olursa kötü.

kardes ne yaptın sen ya? gerçi elmacık kemigi kırmak da o kadar zor değildir ama neyse Allah kolaylık versin iki tarafa da

Kasten yaralama

MADDE 86. - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Kasten yaralama suçunun;

a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,

b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,

c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,

d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,

e) Silâhla,

İşlenmesi hâlinde, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama

MADDE 87. - (1) Kasten yaralama fiili, mağdurun;

a) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflamasına,

b) Konuşmasında sürekli zorluğa,

c) Yüzünde sabit ize,

d) Yaşamını tehlikeye sokan bir duruma,

e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun vaktinden önce doğmasına,

Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, bir kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hâllerde üç yıldan, ikinci fıkraya giren hâllerde beş yıldan az olamaz.

(2) Kasten yaralama fiili, mağdurun;

a) İyileşmesi olanağı bulunmayan bir hastalığa veya bitkisel hayata girmesine,

b) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin yitirilmesine,

c) Konuşma ya da çocuk yapma yeteneklerinin kaybolmasına,

d) Yüzünün sürekli değişikliğine,

e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun düşmesine,

Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, iki kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hâllerde beş yıldan, ikinci fıkraya giren hâllerde sekiz yıldan az olamaz.

(3) Kasten yaralamanın vücutta kemik kırılmasına neden olması hâlinde, kırığın hayat fonksiyonlarındaki etkisine göre, bir yıldan altı yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

(4) Kasten yaralama sonucunda ölüm meydana gelmişse, yukarıdaki maddenin birinci fıkrasına giren hâllerde sekiz yıldan oniki yıla kadar, ikinci fıkrasına giren hâllerde ise oniki yıldan onaltı yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

üzüldüm haline. Allah kurtarsın kardeş. Adam davadan vazgeçerse belki kurtulursun ama davacı olursa kötü.

Vazgeçirmekden başka care görünmüyor su anda..Urasıcam artık

Yok kardeşim. Dilersen sana abimin numarasını vereyim ona sor, kendisi avukat.

Yardımların için sağol kardeşim aileme daha haber vermedim.Benim akrabada burda avukatlık yapıyo ona gider danısırım abini hiç rahatsız etmeyelim allah razı olsun sendende çok sağol

kardes ne yaptın sen ya? gerçi elmacık kemigi kırmak da o kadar zor değildir ama neyse Allah kolaylık versin iki tarafa da

İşte buda bana ders oldu.Öfkeyle kalkan zararla oturur.

Kasten yaralama

MADDE 86. - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Kasten yaralama suçunun;

b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,

e) Silâhla,

İşlenmesi hâlinde, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama

MADDE 87. - (1) Kasten yaralama fiili, mağdurun;

a) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflamasına,

b) Konuşmasında sürekli zorluğa,

c) Yüzünde sabit ize,

d) Yaşamını tehlikeye sokan bir duruma,

e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun vaktinden önce doğmasına,

Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, bir kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hâllerde üç yıldan, ikinci fıkraya giren hâllerde beş yıldan az olamaz.

(2) Kasten yaralama fiili, mağdurun;

a) İyileşmesi olanağı bulunmayan bir hastalığa veya bitkisel hayata girmesine,

b) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin yitirilmesine,

c) Konuşma ya da çocuk yapma yeteneklerinin kaybolmasına,

d) Yüzünün sürekli değişikliğine,

e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun düşmesine,

Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, iki kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hâllerde beş yıldan, ikinci fıkraya giren hâllerde sekiz yıldan az olamaz.

(3) Kasten yaralamanın vücutta kemik kırılmasına neden olması hâlinde, kırığın hayat fonksiyonlarındaki etkisine göre, bir yıldan altı yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

(4) Kasten yaralama sonucunda ölüm meydana gelmişse, yukarıdaki maddenin birinci fıkrasına giren hâllerde sekiz yıldan oniki yıla kadar, ikinci fıkrasına giren hâllerde ise oniki yıldan onaltı yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Bu baya acıklayıcı oldu. Aklıma şu takıldı yüzünde iz olucak ama benim yüzümden değil ameliyat yüzünden.ben vurdugumda kan bile akmadı çünkü eminim kavgadan sonra 3-5 dakka daha laf kavgası yaptık cunku.hiç kan yoktu.Ama eger gecerli bi sebep degilse bu gercekten korktum su anda

KASTEN YARALAMA

Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) (Ek fıkra: 31/03/2005 - 5328 S.K./4.mad) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur.

(3) Kasten yaralama suçunun;

e) Silâhla,

İşlenmesi hâlinde, şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır

yani 2500 Lira Ödecek Geçmiş oLsun :D

Geri