Bunlari Uygula Sende Gitar çal

kumpas' Alıntı:
cobrados abi emeğin için teşekkür gerçekten uğraşmışsın sağol mademki yüz vrdin ben bide astar isteyecektim. ya anlatmışsın ama bi yeri çözemedim mesela Em akoru için

3 2 1 2 3 1 mi yoksa 3 2 1 2 3 1 2 mi diyemi atacağız arpeji . birde yine aynı akor için 4 ve 5 numaralı tellerin 2. perdesine basıyoruz ya. E biz 4 ve 5 numaralı telleri çalmıyoruz ki . 3-2-1-2-3-1 6 veya 3-2-1-2-3-1-2-6 çalıyoruz . yani en azından ben öyle anladım .

Daha kursa başlayamadım ondan bişeyler tam oturmadı bende .sorunumu elimden geldiğince açık anlatmaya çalıştım .eğer açıklayabilirsen çok iyi olacak.

son olarak çıkarması çok zor değilse tabını çıkarıverirsen artık sana nasıl dua ederim bilmiyorum ...

Arkadaşlar kusura bakmayın çalıştığım için forumdan uzak kalıyorum bu yüzden soruların cevaplarını geç verdiğim için hepinizden çok çok özürdiliyorum.

arpeji 321231 yada 3212312 diye atarsın atıcagın bu erpej sarkıya göre 1 de yada 2 de kalır elin alışınca nedemek istedigimi anlarsın kardeşim...Birde 4 ve 5 . telden bahsetmissin bu arpeji attıgında boş tel olarak o tellere vureman gerekir bastıgın akorda.Benim ornek olarak vermiş oldugum sarkıları iyicene dinle nedemek istedigimi ozaman rahatca anlıyacaksın.Kolay gelsin yardımcı olabildiysek ne mutlu...

yeni Baslayanlar Icin Guzel Bi Calisma Olmus

Tabii Bunlardan Once Nasil Notalara Basacagini Pratik Yapmaniz Lazim Parmak Egzersizlerinizi Surekli Yapin.. Parcalari Calarken Ilk Basta Zorlanacak Ve Sikilacaksiniz Yavas Yavas Calmaktan Ama Zamanla Hizlancak Ve Nasil Caldiginizi Siz Bile Anlamicaksiniz..

Onemli Olan Sabretmek.

gitar çalmaktan sıkılıp bırakanların tek sebebi hep şarkıda nasılsa öle çalmaktır yani hep hızlı çalmayı düşünürler yapamayıncada yapamadım der bırakırlar . . .

ama gitar başlı başına bir sabır dersidir hocusunda dediği gibi sonrası nasıl gelir siz bile anlamazsınız . . .

eğer sabrınız inancınız ve birazda yeteneğiniz varsa çok ii yerlere gelebilirsiniz. . .ama burada gördüğüm biçok arkadaş çok sabırsız bu yüzden kaybedenleride çok gördüm arkadaşlar müzik için yapın sanat için yapın ;)

SıpA' Alıntı:
gitar çalmaktan sıkılıp bırakanların tek sebebi hep şarkıda nasılsa öle çalmaktır yani hep hızlı çalmayı düşünürler yapamayıncada yapamadım der bırakırlar . . .

ama gitar başlı başına bir sabır dersidir hocusunda dediği gibi sonrası nasıl gelir siz bile anlamazsınız . . .

eğer sabrınız inancınız ve birazda yeteneğiniz varsa çok ii yerlere gelebilirsiniz. . .ama burada gördüğüm biçok arkadaş çok sabırsız bu yüzden kaybedenleride çok gördüm arkadaşlar müzik için yapın sanat için yapın ;)

Sıpa kardeşime katılıyorum ve bikaç bişeyde ben ekliyim ve söyleyeyimm ;
Sadece sabır sizlere tavsiyem gitarı illa calabilmek için elinize almayın zorlarsanız olmaz sıkıldıgınızda bırakın keyfiniz geldiginde elinize alın istekli oldugunuz zaman bence bişeyler yaratır ve adapte olursunuz...Zaten bi an gelicek geliştiğinizi göreceksiniz herşey zamanla ve aşamalı olarak gelişir herşeyde bu boyledir gitardada oyle...Acele etmeyin vee hazmede hazmede keyfini cıkara cıkara kendinizi fazla sıkmadan ugrasın kesinlikle yapıcaksınız belli bi süreç sonunda...

çok saol dostum ben de yeni baslıyom gitar a tsk ellerine sağlıkk

İlk sayfaya amator calısmalarımıda ekledim ordanda bi kulak aşınalığı yapmanızda işe yarıyacaktır...;)

sağolllllllllllllllllllll abiiiiiiiiiiiiii yaaaaaaaaaaaaa

tşk abiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

ya çok teşekkür ederim ben daha dün başladım ama tavsieleriniz ve programlarınız çok işe yarıo

Ya bunlar süper..benim bi gitarım var bu yıl çok kısa da olsa kursa gittim ama pek yararlı olduğu söylenemez sadece bikaç akor ve ritmden başka bişi yok bende..umarım geliştirebilirim..:goz:

fatos_fd' Alıntı:
Ya bunlar süper..benim bi gitarım var bu yıl çok kısa da olsa kursa gittim ama pek yararlı olduğu söylenemez sadece bikaç akor ve ritmden başka bişi yok bende..umarım geliştirebilirim..:goz:

ooo fazla bile öğrenmişsin ;)

eğer gerçekten istiorsan ve başaracağına inanıorsan başarırsın

yolun açık olsun ;)

Herkesin ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum ve gitara yeni başlayan arkadaslara bilhassa başarı ve teşekkürlerimi sunuyorum...

İnanmak başarmanın yarısıdır sabredin ve azim gösterin pes etmeden.

Kalbinizden sevgi elinizden gitar eksik olmasın;)

Abi Süpersin Ya Bunlar Benim Işime çok Yaradi çok Teşekkür Ederim

çok sağol,resimli akorlar iyi geldi,1,5 senedir sadece tab çalıyorum sayende 1-2 akor öğrenicem :)

çok saol resimli akorlar için. artık teyzeme gitar dersi verirken tek tek çizmeme gerek kalmadı. teşekkürler :)

ritim

slm kardeş bana gitar hakkında biraz daha bilgi verir misin ritim atma konusunda mesela hangi şarkıda nasıl ritim atmam gerekiyo byy

çalışacaklara günlük program

1: teknik çalışma (parmak alııştırma, geliştirme ve ısıtme egzersizleri,,,bunu maça çıkmadan önce ısınma olarak düşünün) (10 DK)
2: deşifre çalışması (genelde nota çalışması ve aldığın ödevin 1 ileri seviyesine göz dikme olarak bakabilirsiniz) (15DK)
3: günün işlenen parçalarını geliştirme çalışması (20DK)
4: geçmiş parçaların tekrarı (önceki şarkı yada etütlerde eksik olan veya oturmayan bölümlerin çalışılması,,,çünkü aynı pozisyonlar bir sonraki parçada karşınıza çıktığında ve siz onu tamamlamadan geçtiyseniz yeni şarkıda takılmak demektir o yüzden tam olarak bitirip geçiniz) (15DK)

bu program 1 saat üzerinden düzenlenmiştir ve isteğe göre çoğaltılabilir.. gitar dersleri bölümünde yapılacak bazı parmak egzersizlerini verdim ilgilenen arkadaşlar bakarlar)
kolay gele..

Sağol Kardeş Güzel Paylaşım

arkadaşım şarkıalrı tekrar upload edebilir misin? akort seslerini doğru mu çıkarıyorum ona bakmak için gerekiyoda :)

Geri