Bugüne kadar kullandığınız windows işletim sistemleri

MS-Dos 1.0 ve serisi
MS-Dos 2.0 ve serisi
MS-Dos 3.2 ve serisi
Win 3.1
Win 95
Win 98
Win 98 2.sürüm
Win XP SP2

95
98
2000
me
xp
vista
7

şimdi pardus
Sorulan windows işletim sistemler.
Ayrıca pardus diyorsun da pardus bir linux sürümü. öle ahım şahım bambaşka bir işletim sistemi değil. Hele milli denecek pek bir tarafı da yok milli diyebilmen için bambaşka bir işletim sistemi olması gerekirdi.
Pardus olsa olsa milli linux sürümümüz olur.
Ayrıca linux için yazılım miktarı az.
Senin hesap ettiğin çoğunluk dediğin kullanıcılar çoğunlukta olsa satılan bilgisayarların işlemcilerinin çoğu intel atom n270 olurdu :)
Malesef Windows için çok daha fazla çeşitli ücretli ve ücretsiz yazılım var.
windows
amiga sisteminden çalıştı bir işletim sistemidir,windows kaynak kodunu paylaşmayan bir sistemdir ve içinde ne oldugu bilemezsiniz hiç bir şekilde gizliligi gerektiren kurumlarda kullanılamaz,windows bu kadar çok satması ve bu kadar çok yazılımı olmasının sebebi amerikanın dünyayı sömürmesinden kaynaklanıyor ,windows gizli bir biçimde belli başlı şifrelere yada ulaşım agına açık bir sistemdir örnegin uzun yıllar önce almanyanın bir takım gizli bilgilerine windows sisteminin bu durumunu bilen (CIA) ulaşıp bir takım bilgileri elegeçirmişlerdir almanya budurumu çakınca linux sistemlerine dogru yönelmiştir

linux
linux çekirdek işletim sistemidir,açık kaynak kodlu bir sistemdir ,bu kodu alır tamamen istediginiz gibi degiştirir kendinize göre bir sistem haline getire bilirsiniz diger bir konuda teknolojinin ırkı olmaz siz icat edersiniz başkası alır o teknolojiyi geliştirir artık o icadınız başkasının markasıdır,araba mesela
pardus tamamen yerli bir işletim sistemidir çünki bir turk tarafından linux çekirdek kodları işlenip geliştirilmiştir.

Windows 95
Windows 98
Windows 98 SE
Windows Millennium
Windows 2000
Windows Xp
+modifiyeli xp işletim sistemleri
Windows server 2003+ 2008
Windows Vista x64
Windows 7 ultimate
sonra hepsinden sıkıldım
"ubuntu - pardus- macosx = suan kullandığım işletim sistemleri..

MS-DOS hatta o zamanlar disket yerine atariden oyun kaseti sokmaya calısıyodum :DDD
Win 95
Win 98
Win me
Win 2000
Win XP
Win Vista
Win 7

xp, vista.

95
98
2000
me
xp
vista
7

şimdi pardus

windows
amiga sisteminden çalıştı bir işletim sistemidir,windows kaynak kodunu paylaşmayan bir sistemdir ve içinde ne oldugu bilemezsiniz hiç bir şekilde gizliligi gerektiren kurumlarda kullanılamaz,windows bu kadar çok satması ve bu kadar çok yazılımı olmasının sebebi amerikanın dünyayı sömürmesinden kaynaklanıyor ,windows gizli bir biçimde belli başlı şifrelere yada ulaşım agına açık bir sistemdir örnegin uzun yıllar önce almanyanın bir takım gizli bilgilerine windows sisteminin bu durumunu bilen (CIA) ulaşıp bir takım bilgileri elegeçirmişlerdir almanya budurumu çakınca linux sistemlerine dogru yönelmiştir

linux
linux çekirdek işletim sistemidir,açık kaynak kodlu bir sistemdir ,bu kodu alır tamamen istediginiz gibi degiştirir kendinize göre bir sistem haline getire bilirsiniz diger bir konuda teknolojinin ırkı olmaz siz icat edersiniz başkası alır o teknolojiyi geliştirir artık o icadınız başkasının markasıdır,araba mesela
pardus tamamen yerli bir işletim sistemidir çünki bir turk tarafından linux çekirdek kodları işlenip geliştirilmiştir.
Kim Amiga'dan çalıştı? "Çalıntı" demek istediniz herhalde ama Amiga ile Microsoft aynı dönemlere rastlar. Mantığını çaldı derseniz bir şey diyemem.

Windows kapalı kaynak kodludur ama bu kaynak kodlarının görülemeyeceği anlamına gelmez. Kapalı kaynak kod, ilk kodlayıcının üzerine tescilli olan ve ilk kodlayıcıdan başka kimsenin izin almadan kodlarını değiştirip dağıtamayacağı anlamına gelir.

"Çekirdek işletim sistemi" diye bir tabir hiç duymadım. Herhalde "Linux bir işletim sistemi çekirdeğidir." demek istediniz.

Ayrıca Pardus geliştiricilerinin dandik bir paket yöneticisi(Python ile yazıldığı için dandik diyorum. Çok yavaş çalışıyor.) yapmaktan başka açık kaynak dünyasına bir yararları olduğunu sanmıyorum.
GNU/Linux çekirdeğini baştan yazmadıklarına göre GNU/Linux'a milli diyemeyiz. Zaten bu millilik konusu GNU felsefesi ile de çok ters.

Son olarak, konuyu açan kişi "Bugüne kadar kullandığınız windows işletim sistemleri" adında açmış. Burda Pardus, Ubuntu, MacOSX veya başka bir işletim sistemi kullandığınızı sormuyor. Sadece Windows'tan bahsediyor. DOS'u bile sormuyor.

windows 3.1 ( cd oyun-dir ) unutmam bu komutları :D
windows98
windows2000
windows xp
windows 7

win 95
win 98
win nt
win xp
win xp x64
win server 2003
win vista
win vista x64
win 7
win 7 x64
win server 2008

favorim 64 bit win 7 kesinlikle.

MS-Dos 3.2 ve serisi
Win 3.1
Win 95
Win 98
2000
Win ME
Win XP tümü
Vista
Win 7
Kullandım hepsini

Windows 98
Windows 2000
Windows XP
Windows Vista
Windows 7
linux

98.xp.vista su an wın7 ultımate hıc sorun yasaadım

Commoder 64 ler
Amiga 500 ler
xpler
Win7 ler
Nerden nerelere ...
Yaşlanmısız beee...

95-98-xp-7

3.1 ile başladım
sonra win95
daha sonra 98
millenium
sonra pc değiştirdim :D
win xp
sonra laptop aldım
vista
sonra tekrar xp ye dönüş:D
sonra vistaya dönüş:D
en son artık win7:D
çok memnunum hiç sorunum yok =)

commodor 64 lerdeki dos ile başladım ve topunu ( linux - unix - solaris - bilimum windows )
kullandıö şu an win 7 ultimate 32 bit kurulu ama birkaç işletim sisteminin ghostu var xp gibi canım çekerse çakıyorum ghostu xp kullanıyorum sıkılınca win 7 ye dönüyorum....

Geri