windowsSorulan windows işletim sistemler.
Ayrıca pardus diyorsun da pardus bir linux sürümü. öle ahım şahım bambaşka bir işletim sistemi değil. Hele milli denecek pek bir tarafı da yok milli diyebilmen için bambaşka bir işletim sistemi olması gerekirdi.
Pardus olsa olsa milli linux sürümümüz olur.
Ayrıca linux için yazılım miktarı az.
Senin hesap ettiğin çoğunluk dediğin kullanıcılar çoğunlukta olsa satılan bilgisayarların işlemcilerinin çoğu intel atom n270 olurdu
Malesef Windows için çok daha fazla çeşitli ücretli ve ücretsiz yazılım var.
Kim Amiga'dan çalıştı? "Çalıntı" demek istediniz herhalde ama Amiga ile Microsoft aynı dönemlere rastlar. Mantığını çaldı derseniz bir şey diyemem.95
98
2000
me
xp
vista
7
şimdi pardus
windows
amiga sisteminden çalıştı bir işletim sistemidir,windows kaynak kodunu paylaşmayan bir sistemdir ve içinde ne oldugu bilemezsiniz hiç bir şekilde gizliligi gerektiren kurumlarda kullanılamaz,windows bu kadar çok satması ve bu kadar çok yazılımı olmasının sebebi amerikanın dünyayı sömürmesinden kaynaklanıyor ,windows gizli bir biçimde belli başlı şifrelere yada ulaşım agına açık bir sistemdir örnegin uzun yıllar önce almanyanın bir takım gizli bilgilerine windows sisteminin bu durumunu bilen (CIA) ulaşıp bir takım bilgileri elegeçirmişlerdir almanya budurumu çakınca linux sistemlerine dogru yönelmiştir
linux
linux çekirdek işletim sistemidir,açık kaynak kodlu bir sistemdir ,bu kodu alır tamamen istediginiz gibi degiştirir kendinize göre bir sistem haline getire bilirsiniz diger bir konuda teknolojinin ırkı olmaz siz icat edersiniz başkası alır o teknolojiyi geliştirir artık o icadınız başkasının markasıdır,araba mesela
pardus tamamen yerli bir işletim sistemidir çünki bir turk tarafından linux çekirdek kodları işlenip geliştirilmiştir.