Bugün seçim olsa hangi parti ne alır?

TuğяuL

Banned
Reaction score
0
Ne gülüyorsun bu anlattığım senin hikayen!
Konsensus'un Habertürk için yaptığı "Türkiye gündemi 2009" anketinin ikinci ayağı açıklandı. Kim çıkışta kim düşüşte? 'Bugün seçim olsa' anketinden çıkan çarpıcı sonuçlar:

Bugün seçim olsa AK Parti yüzde 40 barajını koruyor. CHP ve MHP'de az da olsa artış var. Kararsızların oy oranı tek başına bir parti büyüklüğünde. Buna göre her iki kişiden biri açılımın gündem olmasından rahatsız. Ancak bu durum sandığı etkilemiyor.

26-31 Ağustos tarihleri arasında 15 yaş üstü bin 513 kişiyle "telefon anketi yöntemi" kullanılarak 81 ilde gerçekleşen ankette katılımcılara siyasi parti ve liderlerinin performansları soruldu. İşte son seçim anketi..

Erdoğan seçmenin gönlündeki yerini korudu

Erdoğan

Hiç memnun değil: yüzde 28

Pek memnun değil: yüzde 7.2

Ne memnun ne de değil: yüzde 11.2

Biraz memnun: yüzde 28.7

Çok memnun: yüzde 25

Baykal

Hiç memnun değil: yüzde 49.8

Pek memnun değil: yüzde 14

Ne memnun ne de değil: yüzde 10.7

Biraz memnun: yüzde 19.3

Çok memnun: yüzde 6.2

Bahçeli

Hiç memnun değil: yüzde 44.2

Pek memnun değil: yüzde 13.9

Ne memnun ne de değil: yüzde 12.2

Biraz memnun: yüzde 22.5

Çok memnun: yüzde 7.2

Ahmet Türk

Hiç memnun değil: yüzde 62.7

Pek memnun değil: yüzde 10.5

Ne memnun ne de değil: yüzde 9.9

Biraz memnun: yüzde 10.7

Çok memnun: yüzde 5.2

Açılım gündem olmalı mı?

Son derece rahatsız: yüzde 32.1

Biraz rahatsız: yüzde 21

Tepkisiz: yüzde 7.9

Rahatsız olmuyor: yüzde 20.9

Hiç rahatsız olmuyor: yüzde 18.2

Bugün seçim olsa sorusuna kararsızlar dağıtılmadan önceki oy oranı:

AK Parti: 29.1

CHP: 17.2

MHP: 10.9

DTP: 4.4

SP: 2.7

DİĞERLERİ: 6.3

KARARSIZ: 17.4

GEÇERSİZ KULLANIRIM: 4.5

CEVAP YOK: 4.4

KULLANMAM: 3.2

Bugün seçim olsa sorusuna verilen cevapta yüzde 17.4 oranındaki kararsızmlar eşit şekilde dağıtılınca AK Parti yüzde 40 barajını koruyor..
AK Parti: 41.5

CHP: 23.5

MHP: 16.1

DTP: 5.7

SP: 3.9

DİĞERLERİ: 9.3

Yeni siyasi parti

"Türkiye'nin yeni bir siyasi partiye ihtiyacı var mı?" sorusuna katılımcıların verdiği cevaplar şöyle:

Yeni bir partiye ihtiyaç yok: yüzde 54.6

Yeni bir partiye ihtiyaç var: yüzde 45.4

Mustafa Sarıgül'ün hareketi

Türkiye değişim hareketi isimli parti kuran Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve parti çalışmaları yüzde yüzde 56 oranında olumlu bulunurken, yüzde 31 bu hareketi olumsuz buluyor.

Abdüllatif Şener
Abdüllatif Şener ile Türkiye Partisi'nin nasıl değerlendirildiğini katılımcılar şöyle yanıtladı:

Hiç olumlu değil: yüzde 24

Pek olumlu değil: yüzde 16

Biraz olumlu: yüzde

Kaynak​

İnsanlar akp' nin yapmış olduğu gündemin her defasında yanlış olduğunu düşünüyor.
Ama gel gelelim bir kayıtsız bağlanma mevcut.
İki arada bir derede kalmış insanlar var. Ben kalbinizi dinleyin derim.:goz:

bu adam ne yaparsa yapsın bırakamıyorlar bi türlü :??

İnsanlar akp' nin yapmış olduğu gündemin her defasında yanlış olduğunu düşünüyor.
Ama gel gelelim bir kayıtsız bağlanma mevcut.
İki arada bir derede kalmış insanlar var. Ben kalbinizi dinleyin derim.:goz:

insanların iki arada kalmasının sebebi baykal ve onun zihniyetindeki partilerdir adamları akpye mecbur ediyolar

baykal olmasa akp %30 alamaz

onun akp ajanı oldugunu düşünmeden edemiyorum:)

Hiçbirine oy vermem 5 para etmezler hepsi aynı .... anlayan anlasın...

siyasetçi = yalancı hepsi aynı

insanların iki arada kalmasının sebebi baykal ve onun zihniyetindeki partilerdir adamları akpye mecbur ediyolar

İnsanların iki arada kalmasının nedeni Baykal mı? :saskin
Anlamayak istemeyenden cahili yoktur.
Açılımcılara oy vereceğime oyumu çöpe atarım :D

- Ben Amerika' dan rahatsızım.
- Neden öyle diyorsun bize para veriyor, hem Rusya' ya da karşı güvencemiz.
- Seçim bittiği anda kölelik başlar.+ Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,
cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur. + Devlet başkanı olmaktansa, haklı olmayı tercih ederim.

Ve ayrıca

Bir çivi bir nalı bir nal bir tırnağı bir tırnak bir ayağı bir ayak bir atı bir at bir kumandanı bir kumandan bir vatanı mahvedebilir..

:goz: Hem yazdım hem oynadım. :D

aralarında en geniş düşünen recep tayyip erdoğan

bu kamuoyu araştırmasını kim yapıyor çok merak ettim
en son taha amca da %48 demişti ama %39 la çakıldınız...........
şimdi çakılmadık diyecekler madem çakılmadınız o kadar bakanı niye değiştirdiniz.. kürt açılımı hikayesiyle dtp nin oylarına saldırmak niye ...... bal gibi çakıldınız bu da başlangıç

bence bu oylamayı yapanlardanda tutmadığı zaman para keseceksin bakalım bir daha böyle abuk sabuk rapor yayınlıyorlar mı

İnsanların iki arada kalmasının nedeni Baykal mı? :saskin
Açılımcılara oy vereceğime oyumu çöpe atarım :D

- Ben Amerika' dan rahatsızım.
- Neden öyle diyorsun bize para veriyor, hem Rusya' ya da karşı güvencemiz.
- Seçim bittiği anda kölelik başlar.+ Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,
cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur. + Devlet başkanı olmaktansa, haklı olmayı tercih ederim.

Ve ayrıca

Bir çivi bir nalı bir nal bir tırnağı bir tırnak bir ayağı bir ayak bir atı bir at bir kumandanı bir kumandan bir vatanı mahvedebilir..

:goz: Hem yazdım hem oynadım. :D

ben ne yazıyorum sen ne anlıyorsun:)

hakkaten dogru bir söz

neyse biraz açayım madem anlamadın

akp nın bu kadar oy almasının sebebi baykal ve onun zinhniyetindeki muhalefet partilerinin dogru dürüst muhalefet yapamamaları iktidara gelmek için herhangi bir çaba sarf etmemeleri kuru kuru her haltı eleştirmeleri ama ortaya hiç bir ürün ve yapı koyamamaları ve bence en önemlisi iktarada gelecek ve gelince yapabilecek bişeyleri olmamalarıdır

sencede rahat degil mi muhalefetlik ohh ne güzel doğru olsun ülkeye faydalı olsun önemli degil herseyi eleştir zaten eleştirmek istedikten sonra herseye kulp takarsın degil mi

böyle rahat muhalefetlik dururken ülke sorunlarına çözüm üretmek kafa yormak yapıcı eleştiri yapmak kim isterki

o ne rahat

şimdi anladın mı akp nın neden iktidar olduğunu ve bundada en büyük payın baykala ait olduğunu

anlamadıysan yapacak bişey yok:)

ben anlatmak istedigim bu rusya amerika su bu tarzında bir konu degil yeri geldiginde onlarında ne halt olduklarını tartısırız konuyla alakalı yorumum budur.

istersen çalıp oynamaya devam edebilirsin gene:)

bu kamuoyu araştırmasını kim yapıyor çok merak ettim
en son taha amca da %48 demişti ama %39 la çakıldınız...........
şimdi çakılmadık diyecekler madem çakılmadınız o kadar bakanı niye değiştirdiniz.. kürt açılımı hikayesiyle dtp nin oylarına saldırmak niye ...... bal gibi çakıldınız bu da başlangıç

bence bu oylamayı yapanlardanda tutmadığı zaman para keseceksin bakalım bir daha böyle abuk sabuk rapor yayınlıyorlar mı

dostum ne kuyruk acın var Akpartiden anlayamadım. % 48 den % 39'a düşmek oy kaybetmek ama benim kitabımda çakılmak değil. Girdiği dört seçimde hep birinci parti olarak çıkmış bu dört seçimin üçünde oylarını sürekli yükseltmiş bir partiye çakıldı dersen senin akıl yaşından şüphe ederim. Akparti DTP nin % 5 oyuna neden sulansın anlayamadım. Ama sen öyle zannediyorsan açılımı zaten anlamamışsın ve çok basit düşünüyorsun demektir.

Siyaset boş iş zaten başa gelenler sömürmek için geliyor.

ben ne yazıyorum sen ne anlıyorsun:)

hakkaten dogru bir söz

neyse biraz açayım madem anlamadın

akp nın bu kadar oy almasının sebebi baykal ve onun zinhniyetindeki muhalefet partilerinin dogru dürüst muhalefet yapamamaları iktidara gelmek için herhangi bir çaba sarf etmemeleri kuru kuru her haltı eleştirmeleri ama ortaya hiç bir ürün ve yapı koyamamaları ve bence en önemlisi iktarada gelecek ve gelince yapabilecek bişeyleri olmamalarıdır

sencede rahat degil mi muhalefetlik ohh ne güzel doğru olsun ülkeye faydalı olsun önemli degil herseyi eleştir zaten eleştirmek istedikten sonra herseye kulp takarsın degil mi

böyle rahat muhalefetlik dururken ülke sorunlarına çözüm üretmek kafa yormak yapıcı eleştiri yapmak kim isterki

o ne rahat

şimdi anladın mı akp nın neden iktidar olduğunu ve bundada en büyük payın baykala ait olduğunu

anlamadıysan yapacak bişey yok:)

ben anlatmak istedigim bu rusya amerika su bu tarzında bir konu degil yeri geldiginde onlarında ne halt olduklarını tartısırız konuyla alakalı yorumum budur.

istersen çalıp oynamaya devam edebilirsin gene:)

Örnek verdiğim bu kadar mecaz şeyi anlamayacağın aklıma gelmezdi.
Yukarıda verdiğim örnekler çok güzeldi halbuki..

Sen diyorsun ya, kötü muhalefet yüzünden kötü iktidar seçiliyor.
Ben de bu hak mı diyorum???
Bu arada iktidarlıklarını görmediğin onca parti hakkında da yanlış fikirler sunuyorsunuz.
Görmediğiniz iktidarlıklar hakkında yok onlar yapamaz demekte havada kalıyor.

Bir daha söylüyorum bakalım bu sefer olucak mı?

Amerika yanlış yolda ben neden peşinden gideceğim kardeşim :goz:

Türkiyede yaşayan yarıya yakın seçmen eğer ki dört seçim üst üste bir partiyi birinci yapıyorsa. Bu kadar karalamaya bu kadar iftiraya rağmen hala vazgeçmiyorsa .. Bu halkın bir bildiği var. Bu insanlarla dalga geçilmez saygı gösterilir.

akp ajanı olup olmadığını bilemem ama akp yatıp kalkıp dau ediyordur deniz baykal'a.

benim gönlümden geçense bütün düzen partilerinin barajın altında kalması.

akp ajanı olup olmadığını bilemem ama akp yatıp kalkıp dau ediyordur deniz baykal'a.

benim gönlümden geçense bütün düzen partilerinin barajın altında kalması.

Ama kardeşim senin gönlünden geçenler olsa Akparti Tek başına meclis sandalyelerinde oturuyor olur. diğer düzen partileri barajı aşamazsa.

Geri