bugün 40'ı doldu ..

infatuate

İstirahatte
Altın Üye
Reaction score
0
Muhammed Rahman Aliyevnich GAGIYEW

1987 Yılında Çeçenistanın başkenti Groznide dünyaya gelen Rahman ailenin tek Çeçenistan doğumlu çocuğudur.Babası Çeçen hükümetinde Avukatlık yapan Rahman ilk okul seviyesini ülkesinde tamamlar.Çıkan savaş sonucu okulunu kaybedince Argunda bulunan mermi atölyesinde orduya bağlı çalışır.1997 yılında teslimat sırasında içinde bulundukları taşıma konvoyuna yapılan saldırı sonucu amcanın feci ölümüne şahit olan Rahman haftalarca Rus askerlerince işkence gördükten sonra Türkiyeye getirilir.Türkiyede verilen vatandaşlık hakkı sayesinde orta eğitimi konyada geçiren Rahman 2001 yılında Rus hükümetince çıkarılan "Mülteci İdam" tasarısına bağlı olarak vatandaşlığı elinden alınır ve okuldan atılır.Rus hükümetinin aldığı karar doğrultusunda,Rus hükümetinde diğer tüm mülteciler gibi İdam mahkümü sayılan Şehid 2003 Yılında tekrar Vatandaşlık hakkını geri kazanınca Lise öğretimine kabul edilmez fakat açık öğretim lisesi hakkına kavuşur.Bu yıllar arasında Mısırda ve İran'da İslami ilimler eğitimi alır.2005-2006 yıllarında tanıştığı bir kaç arkadaşı ile dünya ülkelerine dağılıp tebliğ mücadelesi başlatma kararı alan Şehid (inşAllah) Danimarka,ABD,Fransa ve Türkiyenin çeşitli yerlerinde İslami konferanslar verir.İslama çağrı niteliği adı altında başlattığı bu Mücadelenin sonunda Diyarbakırda Kardeşiyle birlikte Suikaste kurban giderek Şehid olur (inşAllah)

Muhammed Açık Öğretim Lisesi Son sınıfında olup;
İngilizce,Kafkas Dilleri,Arapça,Almanca ve Rusça dillerine hakimdi.
Bugün Ölümünün 40.Gününde Dualar ve Sevgilerimizle Anıyoruz.

Suikaste Kurban giden ve Olay yerinde Hayatını kaybeden kardeşi bir zamanlar aranızdaydı: .:Hattab:.
Muhammed Rahman Aliyevnich Gagiyew : rahman.mashadow

(Bu yazıyı .:Hattab:. Nickli Şehidimizin Üyeliğiyle Mod.umuza göndermiş bulundum.Dualarınızı eksik etmeyin .:CHECHEN)

edit: chechen kardeşimin şifresini geçici bi süre kendi isteğiyle değiştirdim we o foruma girmek istediği zamana kadar şifre bende kalıcak we kendi nickiyle giremicek, herkesin bilgisine ..

Allah rahmet eylesin...Mekanı cennet , komşusu Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) olsun...

Başlık için Chechen ve infatute den Allah razı olsun...

Allah rahmet eylesin mekanını cennet eylesin.herkesin başı sağolsun.emin ol ki bu gece dua edicem kardeşim.:hhuzgun

rus faşizmine boyun eğmeyen kahraman. mekanı cennet olsun

rahman kardesimi cok severdim hattablada konusmusluğum olmustu oyunları kuramıyordu yardımcı olmaya çalısıyordum : ) olaya hala inanmak istemiyorum hayatta her seyin yalan tek gerçeğin ise ölüm olduğunu biliyorum checen inde dediği gibi inşallah şehit mertebesine ulaşmıştır cok isterdi bu mertebeyi cok överdi cok güzel anlatırdı ve Allah yolunda rahmetli oldu dularımız onunla sözü vardı İstanbul a gelicekti çay içicektik elinde olmayan nedenlerle sözünü tutamadı ;(

bu sitede tanıstığı ve sevdiği cok insan vardı bende onunla tanıstığıma cok memnunum tanısamayanlar onunla o hos muhabbeti edemeyenler inanınki cok sey kaçırdınız insanları kırmamamya cok özen gösterirdi kırdğı zaman elbet olmustur ama inanıorum kırdıklarının üzüldüğü oranda oda üzülüyordu ama bildiğim bisey var bu sitede onu cok kıranlar oldu...

"INNA LILLAH VE INNA ILEYHI RACIUN"

Allahtan geldilk ve ona döneceğiz . Allahtan Rahmet Ailesine baş sağlığı sabır diliyorum. Rabbim makanini cennet eylesin ins...

edit: unuttuğum için cok özür dileyerek mesajımı editliyorum infatuate ve checen size de özel olarak teşekkür ediyorum hatırlattığınız için

Allah RAhmet EYlesin..Mekanı CEnnet OLSun

allah rahmet eylesin. geride bıraktıklarına sabır versin.

acayip cok sevdiğim ve uzun zamanlar sohbet ettigim bi kardeşimdi.. cok üzüldüm.. abisini de tanıyodum... ama Rahmanın yeri baskaydı...
Ruh u Şaad olsun

Rahman kardeşim sana verdigim bi söz vardı.. hala akLımda bi gün onu mutlaka yapıCam .. gözün arkada kalmasın....

allah rahmet eylesin
şehitlik mertebesine erişmiş olamsı dileğiyle

Allah rahmet eylesin innalillah ve inna ileyhi raciun "muhakkak ki Allahtan geldik ve donusumuzde ona olacaktir

Geri