Budur Peygamberin Övdüğü Türk'ler...

türk ocağı

serdengeçti
Reaction score
0
Budur Peygamberin Övdüğü Türk'ler...
Ya Allah, Bismillah, Allahuekber...

26 Ağustos 1071 Anadolu’nun Düğünü Bugün; 26 Ağustos 1071 tarihinde, “askerlerim! Şehit olursam bu beyaz elbise kefenim olsun o zaman ruhum göklere çıkacaktır...
Sultan Alparslan

Yükselecek İslam müreyyet namın,
Selçuklular kılıcı olacak bu savaşta İslam'ın,
Meydan Malazgirt; Diyojenle Alparslan'ın,
Sözümüz; kanımız aksa da zafer İslam'ın.

malazgirt.jpg

“AYLARDAN AĞUSTOS GÜNLERDEN CUMA
GÜN DOĞMADAN EVVEL İKLİM İ RUMA
BOZKURTLAR ORDUSU GEÇTİ HUCUMA
YERYÜZÜ ŞEVK İLE İNLEDİ GÖKLER
YA ALLAH, BİSMİLLAH, ALLAHUEKBER …”

Sultan Alparslan Buyurdu...

Beni dikkatle dinleyin. Bir hata bulursanız, hemen sözümü kesin. Çünkü savaş hiçbir hatayı affetmez. Bunu sizden istiyorum. Hatta Emrediyorum
...

26 Ağustos 1071 Anadolu’nun Düğünü

Bugün; 26 Ağustos 1071 tarihinde, “askerlerim! Şehit olursam bu beyaz elbise kefenim olsun o zaman ruhum göklere çıkacaktır…” emrini veren ulu kumandanın, Sultanlar Sultanı, Sultan Alparslan'ın komutasında ki askerlerle Anadolu kapılarını Müslüman Türk milletine açtıkları savaşın 937. yıldönümü.

Bu aziz günde şanlı ecdadımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

SAYGI VE MUHABBETLE

ALPEREN OCAKLARI GENEL MERKEZİ

alperen-ocaklari_t2.jpg

elçuklu Sultanı Alparslan, âlim ve devlet adamlarının tavsiyesiyle, muharebeyi Cuma günü yapmayı tercih etti. 26 Ağustos Cuma günü askerlerini toplayan Alparslan, atından inip secdeye vardı; “Yâ Rabbî sana tevekkül ediyor, azametin karşısında yüzümü yere sürüyor ve senin uğrunda cihad ediyorum. Yâ Rabbî niyetim hâlistir. Bana yardım et; sözlerimde hilaf varsa beni kahret!” diye dua etti. Sonra askerlerine dönerek;

“Burada Allahü teâlâdan başka bir sultan yoktur, emir ve kader O’nun elindedir. Bu sebeple benimle birlikte cihad etmekte veya benden ayrılmakta serbestsiniz” dedi. Askerler coşarak hep bir ağızdan; “Asla emrinden ayrılmayacağız” karşılığını verdiler. Sonra hepsi ağlayarak helâlleştiler. Sultan, beyazlar giydi. Atının kuyruğunu bağlayıp, eline er silâhı olan gürzü alıp, şöyle hitap etti: “Askerlerim! Şehit olursam, bu beyaz elbise, kefenim olsun. O zaman rûhum göklere çıkacaktır. Benden sonra oğlum Melikşah’ı tahta çıkarınız ve ona bağlı kalınız. Zaferi kazanırsak, istikbal bizimdir”

teşekkürler açtığın konu için işte türk milleti ,işte türk askeri üç kıtada at koşturan ecdat onlara layık bir nesilmiyiz diye insan bazan düşünüyor,okadar çok değerlerimizi maneviyatımzı törpüledilerki bu şanlı atalarımıza osmanlıya küfür etmekten utanmıyor bazıları hem türküm diyor hemde geçmişine küfür ediyor neden cevabı açık islamın bayraktarlığını yaptığı için

Geri