- Reaction score
- 0

82 yıllık tarihimizde ilk kez Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren kulübümüz, “Buca Arena” da İTO Sağlık ve Eğitim Vakfı ile Türkiye Ekonomi Bankası sponsorluğunda düzenlenen görkemli törende kupasını TFF Başkanı Mahmut Özgener’in elinden aldı. 2 binin üzerinde sarı-lacivertli sporseverin katıldığı muhteşem geceyi deneyimli spor spikeri Murat Ünlü sunarken, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir BŞB Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de bulunması ve yoğun gündemleri nedeniyle törene katılamadı.
U-15’LERE KUPA
Yerel ses sanatçılarının şarkılarıyla başlayan gece, BucaGenç Futbol Akademisi’nin Avrupa Şampiyonu olan U-15 Takımı’na, TFF Ege Bölge Temsilcisi Hamdi Kutval özel bir kupa vermesiyle devam etti. Dakikalarca alkışlanan genç futbolcular, kurulan platformda uluslararası arenada zirveye çıkmanın sevincini yaşadı. Daha sonra kulübümüzde bugüne kadar başkanlık yapmış isimler dev sahnedeki yerini alırken, Başkanımız Dr. Mehmet Bektur, her kulüp başkanının hata yapabileceğini işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu hatalardan faydalanmaya çalışan, eski başkanların kuyusunu kazmaya, dillendirmeye kalkışan eski başkanlar ve hizipler vardır. Bizim hakkımızda herhangi bir dedikodu yapılmadı. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra ben de başkanların hatasını yüze vurup, hizip ortamı oluşturmayacağım.''
TEK TEK ÇAĞRILDILAR
Görkemli gecede teknik kadro ve futbolcular, taraftarın yoğun tezahüratları altında tek tek kurulan platforma çağrılırken, üzerinde ''Özlem sona erdi'' yazılı t-shirtlerle sahaya çıkan futbolculara madalya ve çelenkleri, kulüp yönetimi tarafından takıldı. TFF Başkanı Mahmut Özgener, kupayı kaptan Yılmaz’a verirken, yapılan meşale ve volkan şov görülmeye değerdi. TFF Başkanı Özgener, İzmir ve Bucaspor için çok önemli bir gün yaşadıklarını belirterek, “Buca’da kimse günlük geçici başarıların peşinde koşmadı. Doğru yatırım, projeler ve sabırla davranarak, bu başarının mimarı oldular. Öncelikle tesis yaptılar ve altyapıyı organize ettiler. Türk futbolu adına bu örnek başarıyı, takdir etmemek mümkün değil. Bu kulübün yöneticisi başkan, başkanı yönetici oldu. Her zaman kenetlendi, birlik oldu. Türk futboluna örnek olması gereken davranışlar, bu büyük başarıyı beraberinde getirdi. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye'ye örnek olan, Türk futbolunun geleceğinin altyapı olduğunu gösteren, geçen hafta 15 yaş altı takımı Avrupa birincisi olan Seyit Mehmet Özkan ağabeyime, Türk futbolu adına teşekkür etmek istiyorum. Şampiyonluk, hayırlı uğurlu olsun'' dedi. Kupa törenin ardından saha içinde taraftarıyla buluşan Bucasporlu futbolcular, kupayla şampiyonluk turu atarak, doyasıya eğlendi.
Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur ise bugünkü kutlamanın, sadece şampiyon takım kutlaması olmadığını belirterek, Bucaspor'un Süper Lig'e girişinin toplantısı olduğunu söyledi.
AVRUPA HAYAL DEĞİL
Kutlamanın, Bucaspor'a büyük hedefler koyma toplantısı olduğunu kaydeden Başkanımız Dr. Bektur, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Biz, bundan sonraki yıllar Bucaspor için UEFA, Şampiyonlar Ligi hedeflerini koyabileceği kapıyı açıyoruz. Bu kapı aslında 'Batıda Barça, doğuda Buca' sloganının açılış kapısı. Bu hedefler çok büyük. Artık Buca markası da büyük. Daha da büyüğü Bucasporlular'ın yüreği, o çok daha büyük bir marka. Bunu çok iyi biliyoruz.''
Bektur, her zaman yanlarında olan taraftara da teşekkür ederek, ''Taraftarlarımızı bizi Süper Lig'de de yalnız bırakmayacaklar, Bucaspor'un yanında olacaklar'' diye konuştu. Bucaspor Kulübü Başkanı Bektur, TFF Başkanı Özgener'e takımın şampiyonluk posterini ve formasını hediye etti.
SINIRLAR AŞILACAK
Buca Belediye Başkanımız Ercan Tatı da kulübe emeği geçen herkese teşekkür ederek, yerel yönetim olarak hedeflerine ulaştıklarını ifade etti ve ''Ancak hedefleri aşmak gerekiyor. Şimdiki hedef, 3 yıl içinde (A) Milli Takım'a en az 3 oyuncu vermek ve 5 yıl içinde UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmek. Bu hedef de aşılacak. Biz İzmir'in sevgilisi olduk. Önümüzdeki dönemde de tüm Türkiye'nin sevgilisi olacağız'' diye konuştu.