Bu YemekLeri Kim Yer?

muratcolez

New member
Katılım
28 Nis 2007
Mesajlar
9,287
Reaction score
0
Puanları
0
24.jpg


KIZARMIŞ TARANTULA (KAMBOÇYA)
Örümcek fobisi olanların korkulu rüyası kızarmış ve kıtır bir şekilde Kamboçya'da karşımıza çıkıyor. Ülke'nin yerel tadlarını merak eden maceraperest turistler için kızgın yağda kızartılıp sunuluyor. Gerçekten yemenin değil bakmanın bile yürek isteyeceğikızartılmış tarantulalar, Kamboçya'da hoş atıştırmalıklar olarak günlük hayatta yerini alıyor.


23.jpg


CUY (GİNE DOMUZU) PERU
Özellikle And Dağları'nın eteklerinde yaşayan köylülerin önemli bir besin kaynağı "cuy" olarak adlandırılan Gine domuzu, servis edilmeden önce kızartılıyor.


22.jpg


MAYALI KÖPEKBALIĞI (HAKARL) -İZLANDA
İzlandaya özel bir sipesiyal. Hakarl İzlandalılar için zamanla kazanılmış bir alışkanlık. Genellikle köpek balığının bağırsağının güneşte kurutulmasıyla yapılıyor. Tiksindirici bir kokusu olduğu söylenen Hakarl'ın tadı kokusuna oranla daha makul.


21.jpg


SİNDİRİLMİŞ KAHVE
(ASYA) Dünyanın en egzotik ve pahalı kahvesi olarak kabul ediliyor. Hayvanlar tarafından yenilip sindirilmiş ve dışarı atılmış kahve meyvelerinden yapılıyor. Bu kahvenin hafif karamelli veya çikolatalı, zengin, ağır ve egzotik şekilde topraktan gelen bir tadı olduğu kabul ediliyor. Yılda en fazla 200 kilo üretiliyor ve kilosu 1000 euroya kadar çıkabiliyor. Kahve tüccarları tanelerin kavrulmadan önce yıkandığı güvencesini veriyor.


20.jpg


FUGU(JAPONYA)
Japon mutfağını spesiyallerinin yanında oldukça makul kabul edilebilen bir yemek... Zehirli balık olarak adının çıkmasına karşın beğenilen bir tadı olduğu söylenebilir. Ciğerlerinin, yumurtalarının ve derisinin panzehiri olmayan zehirli toksinleri olduğu biliniyor.


19.jpg


BALUT (FİLİPİNLER)
Çoğu çevrelerce dehşet verici olarak nitelendirilmesine rağmen ( özellikle batılı ülkeler tarafından) Filipinliler tarafından oldukça lezzetti olarak görülüyor. Günlük olarak tüketilen bu yumurtalar döllenmiş embriyo olarak biliniyor. Hatta tüylerinin ve ayaklarının bile oluştuğu söyleniyor.


18.jpg



İNEK İDRARI (HİNDİSTAN)
Hindu inanışına göre çok fazla şifası olan inek idrarı ineklerin sütü ve yoğurdunun yanında tezgahlarda yerini alıyor. Hindular için colanın yerini aldığı düşünülüyor.


17.jpg


TAVUK AYAĞI
Asya'nın büyük bir çoğunluğunda, Jameika ve Peru mutfağında yer alan ve genellikle çorba olarak veya siyah fasulye sosuyla servis ediliyor. Büyük bir kısmı kıkırdak olan tavuk ayağının küçük bir parçası kemikten oluşuyor.


16.jpg


BOĞA PENİSİ (ÇİN)
Geleneksel bir afrodizyak olarak biliniyor ve Uzak Doğu'nun büyük bir bölümünde benimseniyor. Geçen yılki Çin olimpiyatlarında sporcuların menüsünde bir çok farklı tarzda pişirme seçenekleriyle sunuluyordu.


15.jpg


KIMIZ (ASYA)
Kısraklardan elde edilen süt çoğu asyalı için büyük önem taşıyor. Çok zengin bir vitamin ve mineral deposu olarak bilinen süt uzun yaşam için ideal.


14.jpg


CANLI AHTAPOT (JAPONYA VE KORE)
Batılı ülkelerde yenmek için farklı pişirme yöntemleri uygulanan ahtapot Japonya ve Kore'de çok pişirilmeden dürüm şeklinde yeniliyor.


13.jpg


SIÇAN-VİETNAM (ÇİN-TAYLAND)
Tarlalardan çiftçiler tarafında toplanılan fareler, Özellikle akşam yemekleri için tercih ediliyor. kızartılmış ve biftek haline getirilmiş halleri recih ediliyor.


12.jpg


AKREP (ÇİN VE VİETNAM)
Ahtapot gibi kızartılarak yenmesinin yanı sıra çikolataya batırılarak veya çorbaların içinde de servis edilebiliniyor. Pekin'deki gece marketlerinde rahatlıkla bulunabilinen akreplerin yanı sıra deniz atlarınıda bulmak zor değil.


11.jpg


AVUSTURALYA SÜRÜNGENİ
Avusturalyalı Aborjinler tarafından özelliklen diyette önemli bir yeri olan bu sürüngeni canlı veya pişirilmiş yiyebilmek mümkün. Zok zengin bir protein kaynağı olarak biliniyor.


10.jpg


DURİYAN MEYVESİ-GÜNEY ASYA
Kokusundan dolayı toplu taşıma araçlarında ve taksilerde yenmesi yasaklanmış. Tüketilirken insanlarda uyandırdığı his ise tuvalette böğürtlen yemek gibi olduğu söyleniyor.


9.jpg


KOYUN KAFASI (NORVEÇ)
Özellikle noel döneminde tercih ediliyor. kafa derisi ve beyin ayıklandıktan sonra pişiriliyor ve ilk olarak sıcakken gözlerinin yenilmesiyle başlıyor.


8.jpg


Dünyadan diğer manzaralar...


7.jpg



6.jpg



5.jpg



4.jpg



3.jpg



2.jpg



1.jpg










 
Bu Çinliler insanlık dışı bişi.
 
Diğerlerini bilmem ama ahtapotun tadı gayet iyi :durdurun
 
Allah'ım halimize tükenmez şükürler olsun yarabbi...
 
ßen çok açtım ama açlık daha iy gibi geldi gözüme kahveden tiksindim ıykk :(
 
bu yemekleri yemek mide ister herkes yiyemez :saskin
 
Koyun kafasını herkes yer. yada büyük çoğunluk :D Örnek SÖĞÜŞ :D:D

Ama kımız içmek istiyorum. Kemalpaşada büyük bir kımız çiftliği olduğunu öğrendim. gidip içesim var aslında..
 
öghhhhhh::::::::::::::))))))))
 
Geri
Üst