Bu vatan sizi unutmayacak

Pülümür'de teröristlerin Karakola düzenlediği saldırı sonucu şehit olan askerlerimiz son yolculuğa uğurlanıyor. Törenlerde gözyaşı sel olurken, terör örgütü PKK'ya öfke yağıyor.
TERHİSİNDEN 2 AY SONRA EVLENECEKTİ
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan 7 askerimiz memleketlerinde toprağa veriliyor. Burhan Yalçın'ın Şırnak'ta toprağa verilmesinin ardından silah arkadaşları da bugün son yolculuklarına uğurlanıyor.
Jandarma Er Eyüp Yabangülü'nün cenazesi, Kayseri'de toprağa verildi. Alamettin Camisi'nin önünde düzenlenen törene, şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Jandarma Alay Komutanı Albay Orhan Eroğlu, Sarıoğlan Kaymakamı Turgay Ünsal, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, siyasi partilerin il başkanları, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
KAHROLSUN PKK SLOGANLARI
Cenaze törenine ellerinde Türk bayraklarıyla katılanlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Askere uzanan eller kırılsın'' diye slogan attı. Oğullarının tabutuna sarılarak ağlayan baba Zeki Yabangülü, anne Hatice Yabangülü, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Nişanlısı Ayşe Bekar da şehit erin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehit Jandarma Er Eyüp Yabangülü'nün cenazesi, namazın kılınmasının ardından aile mezarlığında toprağa verildi. Merasim mangasının saygı atışında bulunmasından sonra, şehit erin tabutunun sarıldığı Türk bayrağı, babası Zeki Yabangülü'ne teslim edildi. Nişanlı olan şehit Jandarma Er Eyüp Yabangülü, 2 ay sonra terhis olup Ayşe Bekar ile evlenecekti.
TURHAL'DA GÖZYAŞI
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Eraslan Güngör'ün (21) cenazesi, Turhal Devlet Hastanesi morgundan alınarak, toprağa verilmek üzere köyüne gönderildi. Şehit Jandarma Er Eraslan Güngör'ün cenazesi, gece ambulansla Amasya merkeze bağlı Keçili köyü yakınlarındaki Tokat'ın Turhal ilçesine getirildi. Gece Turhal Devlet Hastanesi morgunda bekletilen şehit Güngör'ün cenazesi, babası Rıza, annesi Yadigar, eşi Yeter Güngör ve yakınları tarafından buradan alındı. Şehidin fenalık geçiren eşi Yeter Güngör ile bazı yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit Güngör'ün Türk Bayrağına sarılı cenazesi, kortej eşliğinde ilçe merkezinden geçirildi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan çok sayıda vatandaşın katıldığı kortejde, Turhal Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ali Gözen, İlçe Garnizon Komutanı Tamer Tengiz de yer aldı. Kortejde bir araçtaki vatandaşlar ''Bayrak kanımız, Cumhuriyet canımız'', ''Asker nerede, biz oradayız'' yazılı pankartlar taşıdılar. Şehit er Güngör'ün cenazesi, daha sonra, toprağa verilmek üzere köyüne götürüldü.
ERDEM ERKAÇTI'NIN CENAZESİ İZMİR'İN BAYINDIR İLÇESİNE GETİRİLDİ
Kocatepe Jandarma Karakoluna düzenlenen hain saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Er Erdem Erkaçtı'nın cenazesi, İzmir'deki Hatay Mevkii Askeri Hastanesinden alınarak, İzmir'in Bayındır ilçesine getirildi.
Cenaze gelmeden iki saat önce, şehit erin ailesinin yaşadığı evin önünde toplanan kalabalık bir grup, slogan atarak Hükümet Konağı'nın önüne kadar yürüdü. Kalabalığa daha sonra Bayındır dışından gelenler de katıldı. İlköğretim ve lise öğrencilerinin de katıldığı yürüyüşte, PKK aleyhine sloganlar atıldı. Şehit erin, Tunceli'de askerlik yapan ikiz kardeşi Erden Erkaçtı da cenazenin gelmesini bekleyenler arasında yer aldı.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erden Erkaçtı kardeşinin şehit olduğu haberini bölük komutanının verdiğini, o sırada bir operasyona çıkmak için hazırlandıklarını söyledi. ''Benim kardeşlerimin hepsi şu anda operasyonda. Bu olay olmasaydı ben de orada olacaktım'' diye konuşan Erkaçtı, gazetecilerin ''Terhis olacak mısınız?'' sorusuna ''Birlikte askerlik yapmayı biz istedik. Şu anda 21 gün izinliyim. 5 gün daha izin isteyeceğim. Bölük komutanımla görüşüp, durumu öğreneceğim. Terhis olup olmayacağım ondan sonra belli olacak. Ama ben terhis edilmek istemiyorum'' dedi.
İzmir'deki Hatay Mevkii Askeri Hastanesinden bir ambulansla Bayındır'a getirilen şehit er Erkaçtı'nın cenazesi, evinin bulunduğu sokağa götürüldü. Burada şehit erin annesi Nuran Erkaçtı ve kardeşi Erden Erkaçtı ile diğer aile bireyleri ambulansın içindeki tabutun yanına bindi. Bu sırada duygusal anların yaşandı. Şehit erin cenazesi daha sonra Bayındır Fatih Camisi'ne getirildi. Vatandaşlar törene katılan askerleri, alkışlarla karşıladı. Bayındır'daki ev ve iş yerleriyle arabalara Türk bayrağı asıldığı gözlendi.
haber7