Bu UnutuLur mu?

RuTH

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
BU UNUTULUR MU ? (Ama malesef unuttuk...)

Birinci Dünya Savaşı'nda İngilizlere, 150 bin askerimiz esir düştü. Bu askerlerden bir kısmı da Mısır'ın İskenderiye şehri yakınlarında bulunan Seydibeşir Usare Kampı'na hapsedildi.

Kampın tam adı, 'Seydibeşir Kuveysna Osmanli Useray-i Harbiye Kampı' idi. Bu kampta, 1918'de Filistin cephesinde esir düşen 16. Tümen'in 48. Alayı'na bağlı Osmanlı askerleri tutuluyordu.

12Haziran 1920'ye kadar iki yıl boyunca her türlü işkence, eziyet, agır hakaret ve aşağılamaya maruz kaldılar.

Bu insanlık dışı muamelenin nedeni ise Ermeniler idi...

Kamptaki, Türkçe bilen Ermeni tercümanların yalan, yanlış çevirileri ve kışkırtmaları nedeniyle, kampların İngiliz komutanları, azılı Türk düşmanı kesilmişlerdi. Savaş bitmişti. Ancak, kamptaki ağır koşullar nedeniyle ölenler dışındaki askerleri teslim etmek, İngilizlerin işine gelmiyordu. Çünkü, olası yeni bir savaşta, bu askerlerin yeniden karşılarına çıkabilecekleri, Ermeniler tarafından, İngilizlerin beyinlerine işlenmişti.

Çözüm toplu katliamdı... Askerlerimiz, mikrop kırma bahanesiyle, süngü zoruyla dezenfekte havuzlarına sokuldu. Ancak suya normalin çok üzerinde krizol maddesi katılmıştı. Mehmetçik, daha ayağını soktuğunda, aşırı krizol maddesi nedeniyle haşlanıyorlardı. Ancak İngiliz askerleri dipçik darbeleri ile askerlerimizin havuzdan çıkmalarına izin vermiyorlardı. Mehmetçikler, bele kadar gelen suya başlarını sokmak istemedi. Ancak bu kez İngilizler havaya ateş etmeye başladı. Askerlerimiz, ölmemek için çömelerek başlarını suya soktular. Ancak başını sudan kaldıran artık göremiyordu. Çünkü gözler yanmıştı...

Dışarı çıkanların halini gören sıradaki askerlerimizin direnişleri de fayda etmedi ve 15 bin askerimiz kör oldu. Bu vahşet, 25 Mayıs 1921 tarihinde TBMM'de görüşüldü. Milletvekilleri Faik ve Şeref Beyler bir önerge vererek, Mısır'da esirlerin krizol banyosuna sokularak 15 bin vatan evladının gözlerinin kör edildiğini, bunun faili olan İngiliz tabip, garnizon komutanı ve askerlerinin cezalandırılması için TBMM'nin teşebbüse geçmesini istediler.

Tabii ki yeni kurulan devletin bin türlü sorunu vardı. Bu hesap sorma işi de unutuldu gitti.

Ama onlar unutmuyorlar...

Kendi ihanetlerini bile soykırım ambalajına sarıp, dünya kamuoyuna sunuyorlar. En üzücü olanı da malum birilerinin, bu karalama kampanyalarına çanak tutması...

ŞEHİTLERİMİZE SAYGINIZ VARSA 3 dakikanızı almaz bu yazıyı arkadaşlarınızla payLaşmak

ERMENİLER SOYKIRIM YAPILDI DIYE DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIYOR BİZİM TARİHİMİZDEN HABERİMİZ YOK...

artık diyecek söz bulamıyorum. insan hakları, adalet, hukuk diye bir yerlerini yırtıyorlar. ama bu sadece onlar ve onlar gibi düşünenlere uygulanan bir adalet, hukuk. kendileri bizim soykırım yapmadığımızın bilincinde değiller mi sanki? biliyorlar. kendilerinin yaptıklarının da bilincindeler. ama karşı tarafta Türkiye varsa yapılan her şey mübahtır diyorlar.

paylaştığın için sağol fofer.

Zaten bu pkk nin içindede ermeniler var, hertaşın altından bunlar cıkıyor ırkcılık hiç sevmediğim bişe ama artık ermeni lafını duyunca tüylerim diken diken oluyor.

Ben tarih hocamızın anlattıgı birşeyle bitireyim

Osmanlı zamanında, Türkün sözlü belgesine ,rumun yazılı belgesine inanılırdı, ermenin ise ne sözlü nede yazılı yaptıgı işe güvenilmezdi...

maalesef Türk halkı olarak bu tür olayları ancak daha fazla kayıp yaşadığımız zamanlarda hatırlıyoruz, belli bir süre geçince tekrar unutuyoruz..

yani tarihin tekerrür etmesine sürekli izin veriyoruz..bu konuda birbirmizi durmaksızın bilinçlendirmezsek tarih yeniden tekerrür edicek, bizler unutacağız, sonra kayıplar yaşayıp, sonra tekrar hatırlayıp, başa döneceğiz, o yüzden bu tür paylaşımları sürekli yapmamız lazım..

teşekkürler FoFeR, bizlere yeniden hatırlattığın, bilmeyenlerin bilmesini sağladığın için..

bilinmesi gereken şeyi bildirdiğin ve unutanlarada hatırlattığın için teşekkürler fofer..

iLk defa okudum paylasım ıcın saol FoFeR
eremnılerı yalnız bırakmıyorlar bunun bılıncinde olun
su anda bu sahte soykırım iddalarını
italya fransa almanya polonya gibi bılındık ulkeler kabul ettı
ama romanya ya heLaL olsun rafa kaldırın ve 10 yıL acmayın gerekirse orda unutun dendi.​

bu olayı ben bile bilmiyordum bide tarihten anlarım diye geçiniyoruz vay anasına yaaa

ßende ilk defa okudum..Çok etkilendim açıkçası..
Paylastıgın için teşekkürler fofer ...

bende ilk defa duydum.
bilgilendirdiğin için Allah razı olsun.

1 ermeni öldü entel takımı hrant oldu .
12 Askerimiz Şehit oldu bu entel takımından kaç kişi Mehmetçik Oldu .

Kendi tarihini bilmeyenlere , kendi tarihini saptırmaya çalışanlara yazıklar olsun diyorum .
Teşekkürler fofer .

Teşekkürler. Elin adamı geçmişi vahşetlerle dolu, sömürgecilikle dolu tarihini balllandıra ballandıra filmler yapıyor. Biz ise şanlı tarihimiz ile ilgili filmler yapmadığımız gibi sahipte çıkmıyoruz. Bu yüzden haklı olduğumuz durumlarda bile haksız durumu düşüyoruz.

Tarihimize sahip çıkmalıyızzzzzzzzzzzzzz.

Bu ermeni milletinin kalleşlikleri saymakla bitmez herhalde...Bizimse onlara gösterdiğimiz hoşgörü ve adaletin sınırı yok...Bazen kendi kendime düşünüyorum da bunlara zamanında insan muamelesi yapmakla ne büyük hata etmişiz...

Geri