BU UNUTULUR MU? (Unuttuk Maalesef)

klavuz13

Banned
Reaction score
0
Bizi yaratan ne derse o, 'O' ne derse o. Gerisi la
arkadaşlar maile gelen bir yazıyı aynen olduğu gibi sizinle paylaşmak istiyorum.

Ermeni ve ingiliz gerçeğini birkez daha gün yüzüne çıkaran bu yazı forumd daha önceden verilmişse kusura bakmayın...

buyrun yazıya...

Birinci Dünya Savaşı'nda

İngilizlere,

150 bin askerimiz esir düştü.

Bu askerlerden bir kısmı da Mısır'ın

İskenderiye şehri yakınlarında bulunan Seydibeşir Usare Kampı'na

Hapsedildi.

Kampın tam adı,

'Seydibeşir Kuveysna Osmani Useray-I Harbiye Kampı' idi.

Bu kampta,

1918'de

Filistin Cephesinde esir düşen 16. Tümen'in 48. Alayı'na bağlı

Osmanlı Askerleri

Tutuluyordu.

12 Haziran 1920'ye kadar

Iki yıl boyunca

Her türlü işkence, eziyet, ağır hakaretler ve aşağılamaya maruz kaldılar.

İnsanlık dışı muamelenin nedeni ise Ermeniler idi…

Kamptaki, Türkçe bilen Ermeni tercümanların

Yalan yanlış çevirileri ve

kışkırtmaları nedeniyle,

kampların İngiliz komutanları,

azılı Türk Düşmanı haline

gelmişlerdi.

Savaş bitmişti.

Ancak,

Kamptaki ağır koşullar nedeniyle

ölenler dışındaki askerleri

Teslim etmek,

İngilizlerin işine

Gelmiyordu.

Çünkü,

olası yeni bir savaşta,

Bu askerlerin

Yeniden karşılarına çıkabilecekleri, Ermeniler tarafından,

İngilizlerin beyinlerine işlenmişti.

Çözüm

Toplu katliamdı…

Askerlerimiz,

Mikrop kırma bahanesiyle,

süngü zoruyla

Dezenfekte havuzlarına sokuldu.

Ancak;

Suya normalin çok üzerinde

'krizol' maddesi

katılmıştı..

Mehmetçik,

Suya daha ayağını soktuğunda,

aşırı krizol maddesi nedeniyle haşlanıyordu.

Ancak,

İngiliz Askerleri,

dipçik darbeleri ile askerlerimizin havuzdan çıkmalarına izin vermiyorlardı.

Mehmetçikler,

Bellerine kadar gelen suya başlarını sokmak istemediler.

Ancak,

Bu kez İngilizler havaya

(başlarının üzerine)

ateş etmeye başladı.

Askerlerimiz,

ölmemek için,

çömelerek başlarını suya soktular.

Ancak,

başını Sudan kaldıran artık göremiyordu.

Çünkü gözleri yanmıştı…

Dışarı çıkanların halini gören

sıradaki askerlerimizin direnişleri de fayda etmedi

Ve 15 000 (15 bin) askerimiz

kör oldu.

Bu vahşet,

25 Mayıs 1921 tarihinde

TBMM.' de görüşüldü.

Milletvekilleri Faik ve Şeref Beyler

Bir önerge vererek,

Mısır'da esirlerin

Krizol banyosuna sokularak,

15 bin vatan evladının gözlerinin kör edildiğini,

Bunun faili olan

İngiliz doktor,

Garnizon Komutanı ve

Askerlerin

cezalandırılması için,

TBMM' nin teşebbüse geçmesini istediler.

Ancak,

Yeni kurulan devletin bin türlü derdi vardı.

Ağır sorunlarla uğraşan TBMM' de

Bu hesap sorma işi

Unutuldu gitti.

Ama onlar

Unutmuyorlar…

Kendi ihanetlerini bile

soykırım ambalajına sarıp,

dünya kamuoyuna

Sunuyorlar.

En üzücü olanı da

Malum birilerinin,

Bu karalama kampanyalarına

çanak tutması…

ERMELİLER SOYKIRIM YAPILDI DİYE DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIYOR.

BİZİM

TARİHİMİZDEN HABERİMİZ YOK.!!!

Arkadaşım çok güzel bir konuya değinmişsin öncelikle eline emeğine sağlık.Türk Milleti tarih boyunca o kadar zulüm görmüştür ki burada anlatmaya ne sayfalar ne de zaman yeterli olur.hangibirini sayalım ki; rumların Kıbrıs'ta yaptıklarını mı,ermenilerin doğuda yaptıklarını mı,yoksa bunun gibi soysuz ingilizlerin 1.dünya savaşında yaptıklarını mı ? ???? Ama maalesef öyle bir gençlik yetiştiriliyor ki ;Allah sonumuzu hayreyleye !!! aslında gençlerimizde de suç yok ;çünkü öyle yetiştirilmeleri sağlanıyor bilinmeyen gerçekler açıklanmıyor,açıklanamıyor nedense.bu da bizi yöneten basiretsiz idarecilerden ve içimizdeki işbirlikçilerden kaynaklanıyor sanırım. lütfen tarihimizi iyi öğrenelim ve öğretelim...offffff offfffff öyle bir konuya değinmişsin ki şimdi yazmaktan kendimi almıyorum ,ama son olarak şunu söylemek istiyorum ; '''''''TÜRK'ÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK '''''''

ben buna inanmıyorum arkadaş.sen dürüst oldukça seni her kes sever

tarihe baktığında hiçbir milletin TÜRK MİLLETİ kadar dürüst olmadığını görürsün. o sevme göstermelik sevme ,şuna inan ellerinden gelse bizleri bir kaşık suda boğarlar.hiç mi düşünmüyorsun üzerimizde oynanan bunca oyunları ;acaba neden ,bizi çok sevdikleri içindir değil mi ????

tarihe baktığında hiçbir milletin TÜRK MİLLETİ kadar dürüst olmadığını görürsün. o sevme göstermelik sevme ,şuna inan ellerinden gelse bizleri bir kaşık suda boğarlar.hiç mi düşünmüyorsun üzerimizde oynanan bunca oyunları ;acaba neden ,bizi çok sevdikleri içindir değil mi ????
iyi işte bende bunu anlatıyorum demekki iyi deqiliz demekki tarihte bi hatamız var yoksa elin ingilizi bizim yok olmamızı istermiydi.neden belçika, polonya bulgaristan vs vs gibi ulkelerle uqraşmıyorlar da bizimle uqraşıyorlar

nasıl belrliyorsun tarihe bakıp ta iyi ve kötüyü anlamıyorum?

tamam birader senle tartışmaya gerek yok .......

insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği '' aklını kullanabilmesi ve konuşabilmesi ''''

iyide gülüm bizim burdaki ihtiyarlar yaptık diyorlar .ya sen yalan söylüyon yada kırmızı kitaplı bizim ihtiyarlar
bide ben kitaba belgesele felan inanmam çunku taraflı yayın yapıyolar:hhmanD

ermenilerin yapmış oldukları soykırımlardan ''bazı'' fotoğraflar......

bu kadar insan, çoluk çocuk yeterince iyi değillerdi !!!!

16 Şubat 1918'de, Erzincan'ın Vagarir köyünde, Ermeniler tarafından şehit edilen ve bir evin arkasında bulunan şehit edilmiş Türkler.
Kaynak :Massacre Exerted By The Armenian On The Turks During World War I Pictures.

Balta ile Katliam: İzmit'in Kollar köyünden Ermeniler tarafından balta ile katledilen müslümanlardan bir kısmının olaydan sonra çekilen fotoğrafı; 1- Boşnak Malik 2- Abdulmecid oğlu Ali 3- Ali oğlu Seyid (14 yaşında) 4- Ömer oğlu Abdulgani 5- Abdulgani oğlu Mecid 6- Abdullah oğlu Hüseyin 7- Bekir oğlu Yusuf 8- Osman oğlu Ismail
Kaynak : Ermeni Ayaklanmaları ve Ihtilal Hareketleri.

Erzincan'da Ermeniler tarafından ırzına geçilerek öldürülen Pakize adlı bir Türk kadını.
Kaynak :Massacre Exerted By The Armenian On The Turks During World War I Pictures.

25 Nisan 1918'de, Subatan'da Ermeniler tarafından öldürülen Türk çocuklar, kadınlar ve karınları deşilerek bebekleri çıkarılan anneler.
Kaynak:Massacre Exerted By The Armenian On The Turks During World War I Pictures.

Sivas'ta Ermeni çeteleri tarafından yapılan katliamda boğazı kesilerek öldürülen jandarma Mustafa.

Ordudan hava değişikliği için terhis edilen ve 23 Temmuz 1915 de Diyarbakır'ın Lice kazasına bağlı Kum ve Çom köyleri civarında elleri ayakları bağlanarak Ermeni komitecileri tarafından şehid edilen askerler.
Kaynak : Ermeni Ayaklanmaları ve Ihtilal Hareketleri

Diyarbakır'ın Şark nahiyesine bağlı Hızır İlyas köyü Mersani deresi (23 Temmuz 1915). Hono ismindeki ermeninin başında bulunduğu çete tarafından hançer ve kurşunla şehit edilen erkek, kadın ve çocuklar.

E-mailinize hazır gelirse haberiniz oluyor değilmi? Ne okullarda karşılaşırız gerçeklerle,ne de araştırıp ögreniriz.Tarihteki en büyük düşmanlarımızdan biri olan ingiltere kraliçesi,daha yeni İstanbula yasalara ve teammüllere aykırı olmasına ragmen savaş gemisiyle gelip,yine İngiltere'nin yüksek casus okulu sayılan exeter mezunu A.GÜL'ü bu savaş gemisindeki fesatça davete çagırmış ve İngiltere'ye ve hristiyanlığa en büyük hizmet verenlere verilen madalyayı A.GÜL'ün yakasına takmış ve A.GÜL sırıtarak bu fesada alet olup,İngiltere'ye ve Hristiyanlıga saygısını ve hizmetini sunmuştur.Önemli olan tarih bilmenin yanısıra,kimlere hizmet ettigimizi,desteklediğimizi de bilmemizdir.

E-mailinize hazır gelirse haberiniz oluyor değilmi? Ne okullarda karşılaşırız gerçeklerle,ne de araştırıp ögreniriz.Tarihteki en büyük düşmanlarımızdan biri olan ingiltere kraliçesi,daha yeni İstanbula yasalara ve teammüllere aykırı olmasına ragmen savaş gemisiyle gelip,yine İngiltere'nin yüksek casus okulu sayılan exeter mezunu A.GÜL'ü bu savaş gemisindeki fesatça davete çagırmış ve İngiltere'ye ve hristiyanlığa en büyük hizmet verenlere verilen madalyayı A.GÜL'ün yakasına takmış ve A.GÜL sırıtarak bu fesada alet olup,İngiltere'ye ve Hristiyanlıga saygısını ve hizmetini sunmuştur.Önemli olan tarih bilmenin yanısıra,kimlere hizmet ettigimizi,desteklediğimizi de bilmemizdir.

Vtnsvr;Gerçi sende biliyorsundur ama bir ekleme yapmak istiyorum.15 ve 16 Yüzyıllarda özellikle birinci Elizabeth döneminde,Avrupanın güçlüsü İspanya karşısında sömürge olmamak için Dünya devi Osmanlıya yamanan ve korumasına sıgınan İngiltere, Osmanlının verdigi imtiyazların da etkisiyle bitlendiği ilk anda Osmanlının kuyusunu kazmaya başlamışlar ve azınlıkları kışkırtarak Osmanlıdan toprak ve Sömürge kazanmışlardır.Günümüzde büyük oyuncu değişikliğiyle aynı entrikalar devam etmektedir.

sağolsun hitler birazda olsa öcümüzü aldı

Cenabı Allah'ın izni ile Yahudilerin cezasını yakında Müslümanlar verecektir.

Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) da şöyle demektedir:

"Müslümanlarla Yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır. O harpte Müslümanlar (gâlip gelerek) Yahudileri öldürecekler. Öyle ki, Yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; Ey Müslüman, Ey Allah'ın kulu, şu arkamdaki Yahudidir, hemen gel de öldür onu!" diye haber verecektir. Sadece Garkad ağacı müstesna, çünkü o, Yahudilerin ağaçlarındandır."

iyide gülüm bizim burdaki ihtiyarlar yaptık diyorlar .ya sen yalan söylüyon yada kırmızı kitaplı bizim ihtiyarlar
bide ben kitaba belgesele felan inanmam çunku taraflı yayın yapıyolar:hhmanD

benim nenemde anlatir nasil yasadigini .. ermenilerin nasil öldürüldügünü .. sabahlari nasil saklaniyorlar ahira ve bebeklerini yari yolda nasil biraktiklarini ..

bir holocaust olmazsa, karsilikli öldürülmeler olduysa bile sonucta yasanmistir bunu yalanlamak daha pahalliya patlar ..

ben buna inanmıyorum arkadaş.sen dürüst oldukça seni her kes sever

beyler hümanist olalım tabi türk türkün kardeşidir ama dünyada ki çoğu kişide yabana atmamak gerek. ben maraşlıyım geçenlerde adamın biri arabasını yaya geçidene park etmiş yaya geçidinden geçmek isteyen adam arabası olana rica etmiş burası yaya geçidi KARDEŞİM yayların hakkını yeme demiş arabası olan adam buna sinirlenmiş bıçağı çekip adamı öldürmüş bunu cuma namazında hoca anlattı hani türk trükün kardeşiydi neden öldürüdü o şerefsiz masum yayayı bu kardeşliğe sığarmı

türkler süper bir millet değildir. bn tuncelilyim ve sn "1938 dersim(tunceli) katliamı" nı bilirmisn. türk askerleri atatürk emrinde vergi vermedikleri için tunceli halkının büyük bir bölümünü katl etmişlerdir. bunu bizim nenelerimiz dedelerimiz anlatır. onlar gözleriye görmüşlerdir. ayrıca kurtuluş savaşı sırasında atatürk tuncelilerle bi anlaşma yapar. anlaşmaya göre tunceli halkı savaşa destek çıkarsa hükümet tunceli halkından vergi flan almayacaktr. fakat verilen söz tutulmadı. bu gerçektende yaşanmış bir şeydir. artık tunceli halkı bitip tükendi. bu yüzden bu tip konuları gündeme getirmeyiz. ayrıca fear storm türkün türkten başka dostu yoksa o zaman bu ülke çoktan dağılırdı. türkiyedeki 15 milyonluk kürtleri unutma, çerkezleri, unutma,rumları unutma, ermenileri unutma. eski devir başkaydı şimdi başka. artık osmanlı devleti yok. geniş bak biraz

Vallahi kardaş Dersim harekatına hiç girme.Kemalistler bilmez Dersim in ne olduğunu:durdurun

Müslümanın Müslüman dan başka dostu yoktur.

Türkün Türk ten başka dostu yoktur lafı ırkçı adama yakışır.Milli Mücadele de bize yardım eden Pakistanlılar ümmet bilinci ile mi yoksa ırk saiki ile mi bize yardım etti?

Müslümanlar bir millet kafirler öbür millettir İslam a göre.

Türk milleti İslam ın mihmandarıdır ve ümmetin başıdır.Bizim böyle şoven laflara tenezzül etmemiz lazım.

Müslümanın nazarında Yunanı da bir Almanı da bir Fransız ı bir eğer müslümansa.

Müslümanın nazarında Türkü de bir İranlısı da bir Arap ı da bir eğer kafirse

bi yerde sna katılıyorum. doru sölyosn kemalistler bilmez dersim katliamını. ama snde biraz ırkçılık yapmyomusun. biz mevlananın evlatlarıyız. hoşgörü bizm karakterimizde olmalıdır
"gel, gel, ne olursan ol yine gel.
ister kâfir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel.
bizim dergâhımız, ümitsizlik dergâhı değildir.
yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..." (işte bnm hayat felsefem:saskin)

bi yerde sna katılıyorum. doru sölyosn kemalistler bilmez dersim katliamını. ama snde biraz ırkçılık yapmyomusun. biz mevlananın evlatlarıyız. hoşgörü bizm karakterimizde olmalıdır
"gel, gel, ne olursan ol yine gel.
ister kâfir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel.
bizim dergâhımız, ümitsizlik dergâhı değildir.
yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..." (işte bnm hayat felsefem:saskin)

Eyvallah kardaşım

Dediğin doğru bizim Kemalistlerden farkımız olmalı.

Geri