Bu tünelden nasıl geçilir ??

adam tünele girer yarım saat gider 1 saat kalmıştır artık sonra tersi yöne döner 10dk gider bu arada deli uyumaya başlar sonra tekrar tünele döner yarım saat bi daha gider 40 dk yolu kalmıştır deli tekrar uyanır tünelin tersi yöne dönersin 10 dk gidersin 50 dk yolun kalır ve deli yine uyumaya başlar geri dönüp yarım saat gidersin 20 dk yolun kalmıştır deli tekrar uyanır tünelin tersine döner 10 dk gidersin 30 dk yolun kalmıştır ve deli uykuya daldığı için tünele geri döner yarım saat ilelersin sen çıktığın sırada deli uyanmış olur fakat sen tünelden çıkarsın.

ilk 30 dk yolu giderim sonra 10 dk beklerim sonra gene aynısını tekrar ederim
YADA AĞIZ BURUN DALARIM:)

Cevap çok basit ben yolumda giderim tam bana baktığında arkamı dönüp yürümeye başlarım sonra o beni geri gönderince çıkmış olurum

delinin her uyanışında tünelin gideceğim tarafından geliyormuş gibi yaparım

delinin yanına yaklaşırım, uyanmaya yakın gitmek istediğim tarafın tersine doğru yürürüm.
deli beni bulunca istediğim tarafdan beni dışarı çıkartır

Deliyi görünce hemen diğer tarafa dönerim oda beni geri gönderir çıkmış olurum

bence haklı: :victory

deli uyur uyumaz 30 dk yuruyoruz sonra deli uyanıyor.bizi eve gonderiyo bizde donuyoruz ama deli 10 dakka sonra uyudugunda tekrar geri donup yola kaldıgımız yerden devam ediyoruz :durdurun:goz::goz:surekli aynı taktikle yolun sonuna ulasırız ama buda 2 saat 50 dakka eder :biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:clap:clap

Her iki şek,lde de olur :D

tünele 4 kişi girerim her yarım saatte bir biri geri deöner 1.5 saatte tünelin sonuna varırım

deli tünelin heryerinde deil ya :D uyuz etmeden geçicen işte önemli olan deliyi uyandırmamak :d

deli ne zaman uyursa ayrlayıp yanından o saatte geçerim

tünele girerim deliye denk gelince deli beni geri gönderir
10 dakka ters yöne giderim.
10 dakka sonra deli uyuyunca gene doğru yoluma dönerim yarım saat giderim deli uyandığında deliyi 20 dakka geçmiş olurum yani deli beni yakalayamaz dolayısıyla çeviremezde.
1saat 40 dakkada geçerim.

deli uyandımı ters yöne gidersen seni gitmek istedğin yere gönderir deli ya....

Geri