Bu soruyu bilene boğazda yalı hediye:)

ya delinin birisi bi taş atıyo kuyuya 40 akıllı çıkarmaya çalışıyoruz bu sorunun doğtu yanıtı belli hem bilsen bile kim kime bu devirde bi soru bildi diye boğazda yalı veriyo ya vakit kaybetmeyin böyle şeylerle

whitehacker' Alıntı:
çoluk çocuk sorusu !!!!!!!!!!!!!!!

-hiç kuş kalmaz..

daha zor bi soru sorun...........

baba olayı cözdü helal

söle bakalım pramitlerin olayıne

4 kuşu vuran çatıyı da aşşağı indirir. bence çatı bile kalmaz :D

açıklaması yok mu neden hiç kuş kalmıyor
çocuk çoluk sorusu değil bu
benim rahat çözdüğüm bir soruyuda belki sen yapamazsın
mantık ne şimdi
4 kuş vurulmuşsa 6 sıda uçup gitmişse ve vurulan kuşlar çatıdan düşmemişse
ayrıca bizlerden kaç tane canlı kuş kalır sorusu cevabı istenmediğine göre cevap döre >>> 4 <<< olur

sizin açıklamanızı görelim
tutarlı bişey olsun...

bana göre hiç kalmaz çünkü ilk 4 tanesi öldüyse öteki 4 tane kuşda onların cenazesine gitmişlerdir başımız sağ olsun

bence; tüfek ruhsatım yok onun için vuramam, hem de avlanma yasağı yokmuydu!

çatıdaki kuşları 4 tanesini vurunca öbür kuşlar gidip akbabaları,şahinleri,kartalları,vb.. kuşları çağırır sonra kan davası olur.

Atılan fişek minik boncukluysa bütün kuşlar ölür.Değilse çatıda sadece 4 ölü kuş kalır

bence 3 ihtimal var:

1.) Ateş edildikten sonra 4 kuş ölür ve çatıda kalır.toplam 4 kuş

2.) Ateş edildikten sonra 4kuş ölür ve diğerleri de yaralanarak çatıda kalır.toplam 10 kuş

3.) Adam kuşları havada vurur ve kuşlar yere düşer.toplam 0 kuş kalır.

:sigara: :sigara: :sigara:

Sorunun Cevabi

Çatıda hiç kuş kalmaz diğerleride uçar gider yada bunlar uçan türlerden değilse 6 tane kalır.

tüfekle ateş ettiğin için hiçkuşkalmaz arkadaşım......! umarım beğenmişindir :) heee bu arada yalımı isterim :)

hımm bari ben çözeyim şu işi
şimdi kuşların cinsini sölememişsin ki bu durumu primer etkiler
örneğin kuşlar turna olsun turnalar ömürleri boyunca tek eşle olduklarından eşleri öldüğünde oradan ayrılmaz ve çatıda kalırlar.
yani sen 4 tanesini vurursan bi 4 tanede yanında kalır ve
cevap: 8 olur.
öldürdüğün bi leş yiyiciyse (karga,atmaca,kartal vb.)
4 tanesini vurursan diğer 6 sıda gelir vurduklarını yemeye başlarlar yani bu durumda
cevap: 10 olur
eğer ötücü cinsse vurduğun kuşlar diğerleri yakın bir çatıya geçip oradan ağıtlar yakarlar ki bu durumda da
cevap: 4 olur
ama kötü bir ihtimal daha var ya kuşlar karışıkı cinslerden oluşmuşsa???
valla kafam o kadar basmıyo nolur bende bilmiyorum.

4 tanesi ölür diğerleri uçar kardeşim :)

abi sen çatıdaki kuşu lank diye vuramıcağına göre silah sesiyle hepsi kaçar 0 kalır..

dreammaker' Alıntı:
ya zaten 4 tanesini nasıl vuruyoz ya :eek: bikere ateş ettin mi kaçtı zaten hepsi,heee tek seferde vururum ben 4 tane dersen o başka:D
aynen katılıyorm he he :)

bu ne abiiii cevapp nee ya ben merak ettiim ben on sene dusunsem aklıma gelmz urastırmayın benı :D:D

4 tane kalır ateş edince diğerleri korkar :D kaçar ölen 4 yane kalır ben buna benzer bi soru biliyorum cevap kesin bu yaaaaaaaaaaa:ter:

Geri