Bu silah PKK'nın sonu demek

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

ABD'li bir şirket tarafından geliştirilen, sınır güvenliği ve terörle mücadelede kullanılabilen öldürücü olmayan ve yaydığı sersemletici yeşil ışıkla düşmanı etkisiz hale getiren lazer silahlar, Türk güvenlik birimlerine tanıtıldı. Lazer silahlar, 2 bin 400 metre uzaklıktaki bir hedefi etkisiz hale getirebiliyor.

Amerikan Laser Energetics şirketi, Dazer Laser (Sersemletici Lazer) adını verdiği lazer silahları tanıtmak amacıyla Türkiye'deki güvenlik birimlerinde çeşitli sunumlar gerçekleştirdi.

Türkiye'deki temsilcileri tarafından güvenlik birimlerine tanıtılan lazer silahların, yetkili birimler tarafından inceleneceği ve kullanılıp kullanılmayacağına karar verileceği öğrenildi.

Amerikan Laser Energetics şirketinde çalışan iki göz doktoru tarafından geliştirilen Dazer Laser (Sersemletici Lazer) isimli lazer silah, yaydığı yeşil ışıkla 2 bin 400 kilometre uzaklıktaki tehdidin görme yetisini geçici bir süre bozarak sersemletiyor.

Yetkililer, lazer silahın yaydığı yeşil ışığın etkisiyle görme yetisi geçici olarak elinden alınan kişinin etkisiz hale gelerek olduğu yerde kaldığını belirttiler.

Lazer silahın 4,7 cm çapında olmasına karşın 1 metre çapında ışık yayarak aynı zamanda bir projektör olarak da kullanılabildiğini ifade eden yetkililer, ''Söz konusu silah, helikopter üzerine de monte edilebiliyor. Aynı zamanda projektör özelliği sayesinde sınır güvenliği için de kullanılabiliyor'' diye konuştu.

Yetkililer, lazer silahların toplumsal olaylarda cop, yüksek voltajlı dart ve biber spreyi gibi aletlerle karşılaştırıldığında, tehditleri kısa mesafe yerine uzak mesafeden kontrol alınmasını sağladığı için daha avantajlı olduğunu da kaydettiler.

Silah ve el feneri şeklinde ''Defender'' ve ''Guardian'' olmak üzere iki modeli olan Dazer Laser'ların 300 metreden 2 bin 400 metreye kadar değişen menzillerde opsiyonlarının bulunduğunu bildiren yetkililer, 1,5 yıl önce geliştirilen lazer silahların Amerika Birleşik Devletleri'inde hapishaneler ve polis departmanlarınca kullanılacağını belirttiler.

Yetkililer, söz konusu lazer silahların cezaevlerinde, uçak ve yolcu gemilerinde ve toplumsal olaylarda da kullanılabileceğini ifade ettiler.

Henüz seri üretime geçmeyen lazer silahların Amerikalı tank ve ticari uçak üreticisi General Dynamics şirketinin fabrikalarında sipariş üzerine üretileceği belirtildi.

kaynak

bizde 2400 metre mesafedeki pkakalı teröristin beynini parçalayan silahlar var ki..bu silah hafif kalır.

abd kendi saldığı köpekler için silahı bize mi vericek =)

onlarda oyunlarını ona göre oynar merak etmeyin =)

içerde yeterince hain var zaten sınırı korusak nolcak.

içerdeki hainleri temizleyen silah yapsınlar bence...

Içerdeki hainleri temizleyen silah yapsınlar bence...

içerdeki hayinler bitirsek zaten pkk başı kesik tavuk gibi sağa sola kaçışır

pkk yapar:D abd ve dıerlerı kazanır sonra suc pkk kalır onlara atarlar onlar da der bız bısey yapmadk :d her zamankı donen seyler

para kazanmak içn bunlar.once mayını yapar satar.sora mayını etkisiz hale getircek aleti satar.sonra o aletle etkisiz hale gelmeyen mayını satar.sonra o mayını etkesiz hale getircek aleti satar.bu zincir uzar gider.

bence en iyi silah G3 biraz ağır ama olsun vurdunmu gabak çiçeği gibi açar godumu otutturan cinsinden yani şerefsiz pkk bunu çok iyi bilir.

Teröristi sersemletince ne olucak peki?
Bize geberten silah Lazım.
Hatta bu işi kökten bitirecek cinsten lazım.

pkk için bi ara bbg evi izliyoruz demişlerdi hatırlar mısınız :)

askerin yeri belli olsun maksat ...
Neden öldürücü deil de sersemletici ...
Bu silah sınır güvenliği için deil iç güvenlik için tasarlanmış bence , ve türkiyede yerde bunu
satacaklar ...

bizdeki modası geçmiş G3'lerin etkin menzili bile benim bildiğim kadarıyla 3500m. girdiği yerde kurşun deliği kadar bir delik, çıktığı yerde kova kadar; yani kurtuluş yok.

-termal kamera
-G3
-Rpg roket atar
-Devleti satmayan asker ve devlet adamları

Bunları temin etsinler pkk fıss ;)

içerdeki hainleri temizleyen silah yapsınlar bence...

Aynen katılıyorum cemaat destekçisi şakşakcılar ABD hayranı burjuvala Tek çare AB oldugunu sanan zavallılar ile dolu ve birde inançsız insnaları eklerseniz tüm dünya tarihinin belki de gelmiş geçmiş içinde en çok hain bayındıran ülke olabiliyorsunuz Ve eklemek istiyorum bu siteye 2 yıldır üyeymişim ve pasif üye grubundaydım hiç bu kadar düşüncelerimi özgürce dile getirebildiğim ve anlayısın bu denle yüksek olan bir yer daha bulamadım internette.Başımden geçen bir olay sitenn birine üyeyim ve cemmatçi yandaşçı kaynıyor sürekli bunu eleştiren yazıalr yazdım özellikle hedefim yönetici kadrosuydu ama bir şekilde 2 yıldır engellenmedim sonra bana bastılar banı.Forumu görseniz bayram yerine döndü::lol: yani o kadar bezdirmişim ki son olarak yazdıgım yine eleştirisel yazıyı reklam yapıyorum sanıp bel altı saldırıyorlar yani işin açıkcası eleştiriye kimsenin tahammülü yok böyle olmayınca felsefi düşüncenin bilimsel ilkelerinden özgür düşünce kavramı gelişmiyor ve ülke günden güne içten içe eriyor ama bunu kavrayacak birilerini bulmak o kadar zor ki.Yine dediğim sitede "bakın yönetici kadrosu kuralları çok katı bu yuzden sürekli işin ustaları üyeleri küstürüyorsunuz kendinizdne çıkan benım bildiğim tam 3 forum sitesi var diyorum isimlerini yazıyorum adamlar reklam yaptıgımı sanıyor ve kendilerinde İran kanı var sanırım bu siteyi bile taklitçilikle suçlayabiliyorlar pes yani.Ne günlere kaldık!Ülkede zeka var ama kavrayabilme anlayabilme eğitim ssitemindeki çarpıklığın etkisiyle sıfıra inmiş

Geri