Bu rakamlar mı kader?

metalic

New member
Reaction score
0
Dünyayı bilmeyen, dünyanın maskarası olur. Kötülüğ
bu-rakamlar-mi-kader-2005101200_l.jpg

Türkiye iş kazaları bakımından dünyanın en güvensiz ülkeleri arasında. Milli geliri bakımından dünyada 16'ıncı sırada olmakla övünmek yanında keşke iş kazalarında da 16'ıncı sırada olmakla övünüyor olsaydık… Oysa iş kazaları ülke sıralamasında Türkiye dünyada 3'üncü, Avrupa’da ise 1'inci sırada! Başbakan acaba bunu da kadere mi bağlayacak?

AKP döneminde, 2003’ten itibaren sadece TTK’da yaşanan ölümlü 45 iş kazasında, Karadon’da geçici olarak açıklanan 28 kaybı da eklersek, 84 can kaybına ulaşıldı. Yaralananların sayısı ise 14 Bin 379’u buldu. Türkiye’de özel sektör dahil tüm maden kazaları dikkate alındığında ise 2003 sonrasında toplam 257 kayıp verildi. Uzun dönem istatistikleri ölü sayısını binlerle ifade etmektedir. Tersane kazalarının gene AKP döneminde nasıl patladığını da unutmamak gerekiyor.

Kuşkusuz bu kazalar AKP döneminde başlamadı. Ama AKP döneminde “her şeyi satma, her işi özelleştirme” zihniyetiyle daha da tırmandırıldı. Nitekim TTK’nın Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait kömür ocağında kazayı tetikleyen ana nedenin özelleştirme ve taşeronlaştırma olduğu apaçık ortadadır. Devlete ait bu işletmede bazı katlarda kömür çıkarma işinin özel taşeron firmalara verilmesi ve bunların da en az maliyetle yani en az güvenlik önlemiyle en çok kömürü çıkarmak üzerine bir kar stratejisi geliştirmeleri sonucunda bu vahim kazanın ortaya çıktığı anlaşılmaktadır. Bu ve buna benzer kazaların arkasında, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin hiçe sayılması veya göstermelik yapılması, devlet adına yeterli denetim işlevinin yerine getirilmemesi, her türlü tedbirsizliğin ve ihmalin kol gezmesi ve bütün bunların bileşkesinde işçinin sendikalaşmasının önünün kesilmesi vardır. Kayıt dışı, deneyimsiz ve sigortasız işçi çalıştırma da örgütlenme önündeki engellerin bir sonucudur.

BAŞBAKAN NASIL BÖYLE KONUŞUR

Önlem alınmasını sağlamayan, denetim görevini layıkıyla yapmayan bir iktidarın başbakanı şimdi kalkıp nasıl “bu mesleğin kaderinde maalesef bu var” diye sorumsuz açıklamalar yapabilir? “Bu bölgenin insanı zaten bu tür olaylara aslında alışık” gibi insanların acılarına acı katan mazeretler öne sürebilir? Hükümet olmak ne demektir? Sizin işiniz nedir? Türkiye’yi Avrupa’nın sicili en kötü iş kazaları ülkesi konumundan çıkarmak değil midir sizin göreviniz? Kaza olduktan sonra olay yerinde boy gösterip, iki bakanı da nöbetçi bırakıp bir sonraki kazaya kadar arazi olmak mıdır hükümet etme görevi?

İnsana yatırım yapmak yerine din ve duygu sömürüsü yapan iktidarlara bu ülkenin emekçilerinin ihtiyacı yok. Boş sözlere milletin karnı tok.

Hükümet ne yapmalıdır?

1. Her şeyden önce iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda mevzuatı yeniden düzenlemeli ve bugüne kadar imzalanmamış olan İLO’nun 176 sayılı “Madenlerde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sözleşmesi”nin imzalayarak yürürlüğe koymalıdır.
2. Taşeron uygulamasına hemen son vermelidir.
3. Kaza ile ilgili hukuk sürecini başlatmalı ve sorumluları cezalandırmalıdır.
4. Ölen ve yaralanan işçilere ve ailelerine gecikmeden ve sembolik olmayan düzeylerde tazminat ödemeye hemen başlamalıdır. Gerisi boş laftır.

Prof. Dr. Oğuz Oyan
CHP İzmir Milletvekili
KaynaK

siteden okuyucu yorumu:

Ey, memleketin "KÖMÜR TÜKETİM" havzasında ikamet eden vatandaşlarım ! Ey, kendisi ekmek çalsa sürüm sürüm sürünen, ama verdiği oyla en pervasız hırsızları iktidara taşıyan seçmen kardeşim ... Ey, elalemin oğulcukları gemicikler yüzdürürken, kendi oğluna bisiklet bile alamayan yurdum insanı... Ey, din-iman-allah gazıyla peşinden gittiği din bezirganları, şeyhler dervişler işlerini bu dünyada görürken, "huri" umudunu öteki tarafa bağlamış, kendisi dışında herkesi kafir bilen dini bütün andaval... Ey, onurlu bir T.C. nin onurlu ve başı dik bir bireyi olmak yerine "arap ümmeti" olmayı tercih edenleri tercih eden aymaz insanım... Ey, gözünden sakındığı yavrusu vatan için toprağa düşerken, "analar ağlasın mı yani" diye katillere dokunamayan politikacıları baş tacı eden duyarsız hemşehrim... Yalnız oy değil, karşılığında "Memleketin geleceğini de sattığın o kömür çuvallarında" , diri diri gömülen maden emekçilerinin kanları olduğunu unutma !

Başbakanın SöyLedikLeri Başka yerLere Cekmek isTeyenLer BaşaRdı

nedense bu kader dedikleri şeyler hep bizim ülkedekilerin başına geliyor. yoksa Müslüman olmanın kaderi midir bu?

Kader kavramı bile değiştirilmek isteniyor. Neyse ki Kuran-ı Kerim'i değiştirmek mümkün değil, Kader'in ne olduğu açık ifadelerle yazıyor. Yani böyle saçma bir madencilerin kaderinde var bu tartışması yapmayacağım. Bu günahın içinde olmak istemem.

zaten Akp den önce maden kazaları da yoktu , akp ile basladı değil mi , ABD de bile oluyor bırakın milletin yarası üstünden siyaset yapmayı ya ...

Olaya çok ucuz bakan arkadaşları kınıyorum.
İnsan hayatı kader denilecek kadar ucuz olamaz.

Çok talihsiz bir söylem olmuş. Gerçi bunu başbakan her zaman yapıyor.

Bizim millet buna karşı duyarsızlaştı. Farkındayım. apoya sayın diye hitap edenleri bile affetti.
Bunuda affeder bizim millet.

Bütün Türk Millet'inin başı sağolsun.

adamlara ne diyorsan "bundan önceki iktidarlarda da vardı" diye yanıt veriyor. bu söze iyi alıştılar. biz burada iktidar yarıştırmıyoruz, bu durum senin iktidarın benim iktidarım meselesi değil. iktidarların görevi milletin sorunlarını çözmektir. söylenen bu sözden çıkan mantıkla iktidarların hiç bir iş yapmasına gerek kalmıyor, hatta biz sorunlarımızla yaşayacaksak hükümete bile gerek yok.

rte yi savunanlar birde milliyetçi geçiniyor buna çok sinirleniyorum

teröristlerin kahramn gibi karşılanmasına ses çıkarmayan bir Türkiye Cumhuriyeti başbakanı olamaz insanın kanı götürmez bunu

utanmasalar askeri asker öldürüyor diyecekler :((

Azrail ile başbakan

Aslında Bu Muabbet üzerine iyi bir fıkra var başbakanın sözleri bunun gibi bişey oluyor sanrıım

bir ucakta 450 yolcu ve murettabat bulunmaktadır azrail gelir pilota senın cnaını alacagım der pilot ya yapma etme dmeye baslar coluk cocum var felan der azrail canını alacam der
pilot en son hadi benim canımı alıyordun bu 450 yolcunun ne gunahı var. ben ölürsem ucak düşer hepsi ölür der azrail pilotun cnaını almaz.
neyse aradan gel zamn git zaman epey bir zaman sonra azrail yine pilotun yanına gelir canını alacam der pilot uyanık ya hemen der bana acımıyon bari bu 450 yolcuya acı der
azrail gülerek derki benim ebem s...di 450 kişiyi bu uçaga bindireene kadar bilionmu der

başbakanınkıde o hesap sanırım azrail hepsini topladı madene goturdu demi....

maden çıkarma işini özelleştiren
AKP
onun için sorumludur bu kazadan

yorumlarınızı okuyorumda gerçekten saçmalıyorsunuz...

Hele şu başlık tam bir rezalet

Tamam Başbakanı sevmeyebilirsiniz ama duruma bakarmısınız bir facia olmuş işçiler ölmüşler işçilerin ölümünden bile birşeyler elde etmeye çalışanlar var sizde bunların izinden gidiyorsunuz...

Başbakan doğru söylemiş İşçilerin ölümleri Kader'de olduğu için öldüler...

Kaderlerinde o vakitte o zamanda ölüm olmasaydı emin olun oradan sağ çıkacaklardı...

Tamam Başbakanı sevmeyebilirsiniz ama duruma bakarmısınız bir facia olmuş işçiler ölmüşler işçilerin ölümünden bile birşeyler elde etmeye çalışanlar var sizde bunların izinden gidiyorsunuz...

Kaderlerinde o vakitte o zamanda ölüm olmasaydı emin olun oradan sağ çıkacaklardı...

senin cümlenin özeti şu herhalde:

KADERDE VARSA DÜZÜLMEK NEYE YARAR ÜZÜLMEK :durdurun

Şu cümlelerin altına destan yazılır ama,adamın istediği bu zaten,bir cümle atacaksın ortaya,sonra millet eleştrince gariban,fakir edebiyatı diye millete eleştirenleri kötü göstereceksin.
Klasik başbakan taktiği.Biz alıştık !!!!!!!

hocam sen gerçek misin?

bu yaşananlar Kader değilde nedir bana bunu açıklarmısınız...

Yoksa siz önlem alınsaydı şu anda o işçilerin hayatta olacağınımı sanıyorsunuz...

Kusura Bakmayın ama ben Kader'e inanan birisiyim...

Bu sözlerimden önlem alınmasına gerek yok gibi bir mantık çıkarıpta sözlerimi çarpıtmayın...

Mutlaka önlemler alınacak..

Burada herkes Kaderini yaşamış Hak neyi uygun görmüşse o şekilde gerçekleşmiş herşey...

Allah'tan habersiz tek bir tane yaprak dahi yere düşemez can verende Allah vakti geldiğinde alanda...

Hindistan'daki uçaktan 8 kişi kurtuldu haberi Dünya haberleri Haber7 haber7.com - Haber, Güncel Haberler, Son dakika haberleri - Bu noktada haber var

bu haberde uçak kazasından kurtulan kişiler sizce önlem aldıkları içinmi kurtuldular...

Yoksa Kaderlerinde yaşayacakları günleri var diyemi?

Bu konular çok derin düşünce isteyen konular...

Kadere inanmıyorsanız yapacak birşeyim yok ama inanıyorsanız Kader nedir onu iyice araştırın...

Umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır...

Türkiye iş kazaları bakımından dünyanın en güvensiz ülkeleri arasında...

evet Çok Doğru OmiriLik feLçLiLeriyLe iLgiLi engeLLi Sitesindeyim ve Çoğuda Gencecik iş kazası Sonucu EngeLLi oLmuş KişiLer..onLarLa Konuşunca Muhabbet EDince Daha iyi anLıyo İnsan...ALLAH Kazadan ßeLadan Korusun Herkesi..

bu yaşananlar Kader değilde nedir bana bunu açıklarmısınız...

Yoksa siz önlem alınsaydı şu anda o işçilerin hayatta olacağınımı sanıyorsunuz...

Kusura Bakmayın ama ben Kader'e inanan birisiyim...

Bu sözlerimden önlem alınmasına gerek yok gibi bir mantık çıkarıpta sözlerimi çarpıtmayın...

Mutlaka önlemler alınacak..

Burada herkes Kaderini yaşamış Hak neyi uygun görmüşse o şekilde gerçekleşmiş herşey...

Allah'tan habersiz tek bir tane yaprak dahi yere düşemez can verende Allah vakti geldiğinde alanda...

Hindistan'daki uçaktan 8 kişi kurtuldu haberi Dünya haberleri Haber7 haber7.com - Haber, Güncel Haberler, Son dakika haberleri - Bu noktada haber var

bu haberde uçak kazasından kurtulan kişiler sizce önlem aldıkları içinmi kurtuldular...

Yoksa Kaderlerinde yaşayacakları günleri var diyemi?

Bu konular çok derin düşünce isteyen konular...

Kadere inanmıyorsanız yapacak birşeyim yok ama inanıyorsanız Kader nedir onu iyice araştırın...

Umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır...

Bağnazlık nedir diye soranlara senin yazdığın mesajı göstereceğim. Sen kadere inanmıyor, kadercilik yapıyorsun. Senin dediğin gibi olsa kimseye zırhlı araçlar tahsis edilmez, 10 20 korumalarla dolaşmazdı.

Senin gibiler pusturulup, "kaderimiz bu" dedirtilerek tüm hak ve hürriyetleriniz elinizden alınırken, kaderi artık "zengin bir yaşam" olanlar sen ve senin gibiler sayesinde havuzlu villalarında sefalar yapıyor.

Size hak.

bak yukarıda yazımda ne yazmışım...

Bu sözlerimden önlem alınmasına gerek yok gibi bir mantık çıkarıpta sözlerimi çarpıtmayın

sen işine nasıl geliyorsa öyle anlıyorsun...

benim diyecek son sözümdür...

Kader nedir onu iyice araştırın lütfen...

Başbakanan laf atacağım diye düştüğünüz durumlara acıyorum...

bak yukarıda yazımda ne yazmışım...

Bu sözlerimden önlem alınmasına gerek yok gibi bir mantık çıkarıpta sözlerimi çarpıtmayın

sen işine nasıl geliyorsa öyle anlıyorsun...

benim diyecek son sözümdür...

Kader nedir onu iyice araştırın lütfen...

Başbakanan laf atacağım diye düştüğünüz durumlara acıyorum...

Sırtını dayamışsın akp'ye geL bi güzeL savun.. Ya tarafsız oLduğu ıcın evine akşam oLdugunda 1 ekmek götüremeyen gariban haLkım neyLesın ?? Birgün seninde başına bişey geLdiginde o çok güvendigin adamLar senı yaLnız bırakır kımse savunmaz.. Ekmeği için çaLışıp çabaLayan adamLar sırf bu uLkedekı can'a verıLmeyen değerLer yuzunden yitiriLip gitmekte..

Hangı kurumda çaLışıyorsun ?? kimin kadrosuna aLındın açıkLasana bi aLLah aşkına açıkLa.. ??

zaten Akp den önce maden kazaları da yoktu , akp ile basladı değil mi , ABD de bile oluyor bırakın milletin yarası üstünden siyaset yapmayı ya ...

AKP den önce varsa suan olması normal mi yani?

Bu ölümler neden sizin başınıza gelmezkii

Geri