Bu nasıl imsakiye ?

Aşağıdaki linke bir bakarmısın. İmsakiye bir duygu sömürü biçimi değildir. Alamak istemeyen almaz . olur biter. Ya aşağıdaki haber deki olay. Tüyler ürpertici. dört paket makarna bir kg salça ve HAYIR BİLDİRİSİ. Kişi fakirse mecbur almak zorunda o paketi. Yani imsakiye gibi seçme şansı yok.

Fakirlere Kurulan iğrenç Referandum Tuzağı.

İğrenç referandum tuzağı demişsin de , Erdoğan'ın dağıttığı kömürleri , buzdolaplarını , 300'ler TL oy paralarını unuttun sanırım. Onlar neydi peki ? Babasının hayrına mı dağıttı o kadar şeyi ? Sana birşey diyeyim mi Baykal zamanında böyle propagandalar , teşfikler yoktu.Meydanı boş buldu AKP. Baykal'ın yapıp yapacağı en büyük oy teşfik hareketi , gazetelere tam sayfa ilân vermesiydi o kadar. Şimdi karşılık görünce hemen iğrenç referandum tuzağı oluyor.

Siyaset, dünya işidir.

İbadet, namaz, oruç, imsakiye, hadis gibi değerler ise maneviyatı çağrıştıran dini işlerdir.

Bu ayrımdan dolayı bir broşür ile imsakiyeyi aynı kefeye koymak istemiyorum.

Sonuç olarak siyaset dünya işi olduğunda ve kazanmayı amaçlayarak odun, kömür, buzdolabı, para v.b dağıtmak ile başka bir yerde broşür bastırmak, yardım paketlerinin içine evet veya hayır davetiyesi bırakmak, ölçüsüz olmadığı sürece rekabet amaçlı, madde üzerinden yapıla işlerdir. İki tarafıda eleştirmemek gerekir.

Fakat işin içine bu imsakiye konusunda olduğu gibi, manevi değerleri utanmadan, sıkılmadan, ve tabiki Allahtan korkmadan kullanmak ve bunu bir hizmet gibi algılamak, bunu insanlara iyi bir iş yapılmış gibi söylemek ziyandır.

Allah insanları layıkı ile dindar etsin İnşaallah. Dini inançları yarım olan, dini siyaset yada dünya işlerinde kullanılan bir alet gibi görür. Oysaki din başlı başına mübarek ve herhangi bir işe alet edilmeyecek kadar saf, temiz ve kutludur.

Yürütülen evet ve hayır kampanyalarında evet düşüncesi kazansın diye devlet imkanlarını kullanmakta sakınca görmeyen, bir yandanda adalet, hakkaniyet kelimelerini kullanan bir düşüncenin samimiyeti son derece şüphelidir.

Bu ve benzeri düşüncelerle, imsakiye aracılığı ile evet kampanyası işini kusurlu, günaha bulaşmış olarak değerlendiriyorum.

Aşağıdaki linke bir bakarmısın. İmsakiye bir duygu sömürü biçimi değildir. Alamak istemeyen almaz . olur biter. Ya aşağıdaki haber deki olay. Tüyler ürpertici. dört paket makarna bir kg salça ve HAYIR BİLDİRİSİ. Kişi fakirse mecbur almak zorunda o paketi. Yani imsakiye gibi seçme şansı yok.

Fakirlere Kurulan iğrenç Referandum Tuzağı.

Cevap yazayım diye gelmiştim ama sağolsun UzunEfe arkadas benım söyleyeceklerımı yazmıs zaten.
Görmek istemeyen göz kadar körü yoktur diye bir laf var..Ne kadarda doğru...

üç kuruşa üretilen imsakiyeyle bu kadar ses cıkartabildiler, başarılı olmus sayabilirler :)

HAYIR lı olsun ramazan yazsalarmış tam olurmuş

güzel kardeşim bunu saygıyla birlikte düşünme ben bu imsakiye mevzuunun doğru olduğunu söylemiyorum.ben insanların nalıncı keseri gibi hep kendi tarafına yontmasından şikayetçiyim.

tabi ki öyle ama siz imsakiye olayını desteklerken add broşürlerinin birileri tarafından desteklenmesi size neden rahatsızlık verir bende bundan şikayetçiyim

Bu olayı bu kadar büyütmenin bi anlamı yok. Sonuçta bu imsakiye Kuran kitabı ayeti ve ya tefsiri değil. Oruç vakitlerini gösterir çizelge. Belediye akıllıca düşünmüş yapmış.

İğrenç referandum tuzağı demişsin de , Erdoğan'ın dağıttığı kömürleri , buzdolaplarını , 300'ler TL oy paralarını unuttun sanırım. Onlar neydi peki ? Babasının hayrına mı dağıttı o kadar şeyi ? Sana birşey diyeyim mi Baykal zamanında böyle propagandalar , teşfikler yoktu.Meydanı boş buldu AKP. Baykal'ın yapıp yapacağı en büyük oy teşfik hareketi , gazetelere tam sayfa ilân vermesiydi o kadar. Şimdi karşılık görünce hemen iğrenç referandum tuzağı oluyor.

Öncelikle bir yazım hatasını düzeltmek istiyorum. TDK sitesinde Teşfik yazdığımızda.

teşfik ; sözü bulunamadı. diye bir sonuç çıkıyor. ve sonrasında anlıyorum ki ; TEŞVİK demek istemişsin. Allahtan anlayışlıyım da bana kötü sözler sarfettiğin sonucuna varmıyorum. :lol:

Ülkemizde Sosyal Yardımlaşma Vakfı adı altında faaliyet gösteren ve Muhtarlıklar kanalıyla çok düşkün olduğu belirlenen insanlara maddi yardım yapmak üzere kurulmuş olan bir kurum var. Bu kurum kaymakamlık , yerel idare ve Muhtarların birlikte çalışması ile yardım yapan bir müessesedir. Bu yardımlar dönem dönem kömür , gıda , giyim olabildiği gibi bazen beyaz eşya olarak da yapılmaktadır. Ama Sosyal Yardımlaşma Vakfı tamamen YARDIM maksadı ile kurulduğu için Hiçkimse hiçbir nedenle Sosyal Yardımlaşma vakfının yaptığı yardımların bir siyasi boyutu olduğunu izah edemez.

Fakat ADD tamamen bir düşünce kuruluşu olup kurulurken hiçbir yardım maksadı güdülmemiştir. Aynı zamanda ADD'nin aşırı laiklik yanlısı olması ADD üyelerinin herhangi bir dini ibadet içerisinde bulunmasını akılla mantıkla bağdaştırmaz. Onun içindir ki ; Sizin suçlamanız (Yani Tayyip Kömür vs. dağıttı) yalandır iftiradır. Sosyal yardımlaşma paketlerinden kesinlikle siyasi bir işaret yada bildiri çıkmamaktadır. Benim iddiam ise bire bir doğrudur. ADD bir ibadet olan ZEKAT müessesesiyle dalga geçercesine siyasi ideolojilerini Bu yardımları almak zorunda olan Fukaraya dikte etme gayreti içerisindedir ve Gerçekten de bunun adı İĞRENÇLİKTİR.

Geri