"Bu nasıl dostluk?"

BurakƷ5

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Dünyanın neresinde olursan ol, bulunduğun yerde de
535149_htmansetyeni.jpg

F.Bahçe’yi 14. dakikada 10 kişi bırakan Alman hakem çok tartışılan o pozisyonu anlattı: Kırmızı kart gösterdiğim futbolcu ilk sarı kartın ardından ayağıma vurdu. Böyle şeylere asla taviz vermem

Türkiye’de her derbi sonrası ‘temcit pilavını’ andıran bir tartışma başlar...
Sezonun başında, “Bu lig, bu hakemlerle bitmez” denilir, ardından “Yabancı hakem isteriz”ciler gündeme gelir! Peki Türk derbisini bir yabancı yönetirse ne olur? Önceki gece Borussia Park’ta bu sorunun cevabı yaşandı.

F.Bahçe-G.Saray derbisi, gerek çıkan kartlar gerekse 9 dakikalık duraklamayla tartışmaların odak noktasına oturdu. 90 dakikada 6 sarı, 1 kırmızı kart çıkaran Alman hakem Thorsten Kinhöfer, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe’den tepki çekti. Türkiye’nin konuştuğu Kinhöfer, derbideki atmosferi HABERTÜRK’e anlattı. Kinhöfer, “Bana bu maçın dostluk karşılaşması olacağı söylenmişti. Ama ben ne sahada ne de tribünde dostluk adına hiçbir şey göremedim. Mücadelenin neden bu duruma geldiğini, neden bu kadar kart çıktığını futbolculara sormanız
gerek” diye konuştu.

‘ALMANYA’DA BÖYLE DEĞİL’

Selçuk’un oyundan atıldığı pozisyonu da aktaran Alman hakem, sözlerini şöyle sürdürdü: Kırmızı kart gösterdiğim oyuncu, ilk sarı kartın ardından ayağıma vurdu. Ben birçok büyük karşılaşmada düdük çalmış bir hakemim. Böyle şeylere taviz vermem. Mücadele dostluk maçı gibi başlasa, öyle gitse ben de öyle yönetirdim. Ama farklı bir tablo ortaya çıkınca ben de kendime göre önlem aldım. Meşalenin de yasak olduğu konusu çok açık. Kesinlikle izin veremezdim.

İki takımın kaptanlarını çağırıp buna önlem almalarını istedim. Almanya’daki maçlarda böyle şeyler olmaz. Ama başka ülkelerde, Avrupa kupalarında da karşılaşma yönettiğim için bu tür bir tabloya şaşırmadım. Sahaya çıkıp işimi yaptım o kadar.

kaynak

Geri