Bu Kuran'ı Kerim'i halka kim dağıttı

klavuz13

Banned
Reaction score
0
Bizi yaratan ne derse o, 'O' ne derse o. Gerisi la
Bu Kuran'ı Kerim'i halka kim dağıttı

Bu Kur'an-ı Kerim'i halka dağıtan Belediye Başkanının adı AK Parti'yi kapatmak için hazırlanan dosyada yok. Çünkü o ne AKP'li ne de artık belediye başkanı. Sizce kim?

Ersin Çelik'in haberi

Kuran’ı Kerim dağıttı diye 5 yıl siyasi yasak istenene İbrahim Karaosmanoğlu’ndan önce, Kocaeli’nde belediye başkanlığı yapan CHP’li Sefa Sirmen’in de başkanlığı döneminde Kuran’ı Kerim dağıttığı ortaya çıktı.

Kocaeli Müftülüğü’nün talebi ile yaz döneminde Kuran’a geçen öğrencilere dağıttığı 5000 adet Kuran’ı Kerim, AK Parti’nin kapatılma gerekçesi olarak sayılırken, CHP’li Sefa Sirmen’in İzmit Belediye Başkanı olduğu dönemde, 1993 yılında hacca giden Kocaelileri Kuran’ı Kerim dağıttığı ortaya çıktı. Fakat Sirmen için hiçbir işlem yapılmamış.

İbrahim Karaosmanoğlu’nun bu hareketini laikliğe karşı eylem olarak değerlendirip, Karaosmanoğlu hakkında 5 yıl siyasi yasak talep eden Başsavcı, aynı ilin önceki Belediye Başkanı olan CHP’li Sefa Sirmen’in dağıttığı Kuran’ı Kerimleri görmezden gelmesi kafalarda soru işareti bıraktı. 1994 yılında Belediye Başkanı olduğu İzmit’in Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanmasıyla ilk yerel seçimlerde İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sefa Sirmen’in Kuran’ı Kerim dağıtmaya her sene rutin olarak devam ettiği öğrenildi.

108306.jpg

Başsavcı Yalçınkaya’nın iddianamesinde yer alan “AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun, 2006 tarihinde üzerinde kartviziti ve AKP logosu bulunan 5.000 adet Kuran-ı Kerim’i Büyükşehir amblemini taşıyan çantalar içerisinde belediye personeli aracılığıyla kentte dağıttırdığı…” şeklindeki suçlamanın, bir yerel gazetedeki yalan haberden yola çıkarak yapıldığı ifade ediliyor.

Konu ile ilgili yaptığımız araştırmada, Başkan Karaosmanoğlu’nun Kuran’ı Kerimleri 5000 adet ve üstünde kartviziti varken dağıtmadığı, 500 adet ve kartvizitsiz dağıttığı, haberi yapan Bizim Kocaeli Gazetesi’nin de mahkeme yolu ile yalanladığı belirtildi.

Öte yandan, Karaosmanoğlu Kuran’ı Kerimlere kartvizitini iliştirdiği iddia edilip suçlanırken, Sefa Sirmen’in Kuran Kerimlerin üzerine ofset baskı ile adının yazdırması da dikkat çekti.

Şu anda Kocaeli CHP İl Başkanı olan eski belediye başkanı ve milletvekili olan Sefa Sirmen'le konu ile ilgili görüşmek istedik, fakat Sirmen miafirleri olduğunudan dolayı daha sonra konuşmak istediğini söyledi.

108305.jpg

Kocaeli'de CHP'li Belediye Baykanı Sefa Sirmen'in halka dağıttığı Kuran'larla İbrahim Karaosmanoğlu’nun dağıttığı Kuran'lar arasında bir fark yok. Farkı nedir derseniz.
Cevabı basit: Partisi!

kaynak

bak orda ne yazıyor hacca gidenlere diyor.

hıım hacca gidenlere YÜCE KİTABIMIZ verilebilir, ama gitmeyenlere verilemez mi ?

Hacca gitmeyen müslüman bir kişiye din kitabını verirse Bir Belediye Başkanı ülkeyi yıkacak eylemde bulunuyor öylemi...

Ama Hacca giden birine verilirse LAİKLİĞİ aykırı olmuyor öylemi...

BUMU SİZİN LAİKLİK anlayışınız...

biz kendimizi bu din düşmanlığından kurtarmadıkça arpa boyu yol gidemeyiz..ya kardeşim avrupa da amerikada ilkokullarda bile hac isa figürleri baş köşede nedir bu Kuran düşmanlığı..?? dağıtmışte ne olmuş kılıç zoruyla insanlar müslüman olmayamı zorlanıyor?? Allah bu safsata larla insanlarımızın içine fitne düşürenlerin belasını elbet verecek

biz kendimizi bu din düşmanlığından kurtarmadıkça arpa boyu yol gidemeyiz..ya kardeşim avrupa da amerikada ilkokullarda bile hac isa figürleri baş köşede nedir bu Kuran düşmanlığı..?? dağıtmışte ne olmuş kılıç zoruyla insanlar müslüman olmayamı zorlanıyor?? Allah bu safsata larla insanlarımızın içine fitne düşürenlerin belasını elbet verecek

hocam ne güzel söylemişsin
bir de şu durum var
İslam'ı savunursan ümmetçi
Türklüğü savunursan faşist oluyorsun bu adamların gözünde

yahu sen Türklüğü bi savunda bizde görelim.
biz neden göremiyoruz. Varsın banada Fasist desinler bende Türklüğü savunuyorum.
Şuursuzca yorum yapıyorsun.

yahu sen Türklüğü bi savunda bizde görelim.
biz neden göremiyoruz. Varsın banada Fasist desinler bende Türklüğü savunuyorum.
Şuursuzca yorum yapıyorsun.

kimsin sen ?
önce muhatabını seç

bir de şu durum var

sorunda orda işte arkadaşım bu işin ortası yokmudur?? vardır ama birinin çıkıpta bu yolu insanlarımıza göstermesi lazım..zamanında bunu yapanlar yapmaya çalışanlar olmamışmı olmuş ama hepsi de kendini dar ağacında bulmuştur.

unutulur unutulur, gun gelir hepsi unutulur, biz millet olarak boyleyiz, şimdi butun bunların sorumlusu o bas savcı nasıl hesap verecek ama bız onuda unuturuz gun gelıp o bas savcı oldugunde nasıl bılırdınız dıye soruldugunda ıyı bılırız derız, hakkınızı hellal edıyormusunuz denıldıgınde helal olsun deriz, biz boyle bir milletiz biz bizi openleri hep unutmusuzdur...... şimdi sormak lazım o zat'a hadi bize unutturdun ya yuce yaradana nasıl hesap vereceksin.......

hıım hacca gidenlere YÜCE KİTABIMIZ verilebilir, ama gitmeyenlere verilemez mi ?

Hacca gitmeyen müslüman bir kişiye din kitabını verirse Bir Belediye Başkanı ülkeyi yıkacak eylemde bulunuyor öylemi...

Ama Hacca giden birine verilirse LAİKLİĞİ aykırı olmuyor öylemi...

BUMU SİZİN LAİKLİK anlayışınız...
Ya daha ne istiyosunuzki, size böyle yapıldıkça oy alıyorsunuz işde.
İki damla gözyaşı iki sallama hikaye, al sana oy patlaması.
Seninle şuan bu konuyu tartışmaktan dolayı kendimi bi tuhaf hissettim.
Takıl sen ben bu konuya bişey yazmıyorum daha.

DEGOZAR kardeşim lütfen sakin ol, BANLANMA olayı var sonuçta...

seçmece mi geliyor bunlar bana yahu
daha yeni açıldı banımız
ülen hadi solcusu-chp lisi neysede
yanına gamalı haçıda eklemiyor mu?
Yine Gagavuzlara dönecek konu başlığı terkedecek
konuyu açan arkadaş kusura bakma
bu konuda yorum daha fazla yok

daha fazla kirlilik yaratmamak için yeni mesaj atmadım
sssubay kardeşim;
N harfinin göktürk alfabesindeki şekli yukarıdan bağlanan çizgileri tam tersidir avatarının
seninkiler
dediğim gibi gamalı haçın bozması
ama bir eleştiri yapmam gerekirse;
iyi niyetine ve gerçek maksadının
göktürklerdeki N harfini koymak olduğuna inanıyorum.
alttan aldığımı sanma sadece konuyu dağıtmamak için
sen haklısın
deyince kavga çıkmazmış

Ya daha ne istiyosunuzki, size böyle yapıldıkça oy alıyorsunuz işde.
İki damla gözyaşı iki sallama hikaye, al sana oy patlaması.
Seninle şuan bu konuyu tartışmaktan dolayı kendimi bi tuhaf hissettim.
Takıl sen ben bu konuya bişey yazmıyorum daha.

seviyeli bir yazı yazmamışsın. Degazor kardeşime sakin ol dedim. Ama Sabır olayını zorluyorsun...

BU MİLLET APTALMI İKİ DAMLA GÖZYAŞI İKİ SALLAMA HİKAYEYE ALDANIYOR...

sen kendini tuhaf hissetmeye devam et, bir DOST tavsiyesi doktora görün tuhaflığı geçer belki....

seçmece mi geliyor bunlar bana yahu
daha yeni açıldı banımız
ülen hadi solcusu-chp lisi neysede
yanına gamalı haçıda eklemiyor mu?
Yine Gagavuzlara dönecek konu başlığı terkedecek
konuyu açan arkadaş kusura bakma
bu konuda yorum daha fazla yok
Sen ona gamalı haçmı diyorsun güldürme beni,
Göktürk alfabesine bi bak bakalım neyin nesiymiş o gamalı haç dediğin.

bir de şu durum var

Biz elbette Türklüğü savunacağız çünkü Türküz.Fransada çoğu kişi ben ermeniyim diyemezken bizim ülkemizde kürt vatandaşlarımız bölücülükle provoke edilmektedir.

Din inançtır kalptedir kimse bunu bi parti için alet edilemez bunu yanlış buluyorum.Fakat konuyu saptırıp din alehtarlığı gösteren bi medyamız var.

Bir ülkeyi bölmek ve yıkmak istersen önce dininden soğutucaksın sonra örf ve adetlerini unutturacaksınki ülkede ab. ve abd özentiliği olup kendimizden geçtikten sonra bi bakmışızki tüm düşmanlarımız bize karşı sinsice meydan okumaktan vazgeçip ülkeyi işgal eder halde olmuş.Lafım meclisten dışarı hiç bi parti taraftarlığı yapamam ama şu bi gerçekki bırakın insanlar istediği gibi inansın.Tabi birde uyanık olup dini oy malzemesi kullananlarıda ayırt etmek lazım.

Dinimizi bile tartışır hale geldik ne yazık nolmuş kuran dağattıysa ama isim yazması kötü tabi

İncil dağıtsaydı daha az tepki çekerdi....

Bu kadar yorum yeter. Herkes alacağını alsın.

Allah Razı Olsun Kuran Dağıtandan ...

Geri