Bu kahvede Tayyipçilere çay yok

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Bu kahvede Tayyipçilere çay yok

Kürt Açılımına tepki gösteren vatandaş, Tayyipçilere çay vermiyor.

Tokat'ın Zile ilçesinde kıraathane işleten Alirıza Eyüplüoğlu, açılıma tepkisini göstermek için işyerinin penceresine 'Bu kahvede Tayyipçilere çay yok' yazısı astı.

Kendisinin sünni, eşinin alevi, iki gelininin ise Kürt olduğunu söyleyerek açılıma tepki gösterdi.

Zile ilçesinde 30 yıldır esnaflık yapan kıraathane sahibi 48 yaşındaki Alirıza Eyüplüoğlu, hükümetin ülkede ayrımcılık başlattığı düşüncesiyle Tayyipçilere çay vermeme kararı aldı.

Bu tepkisini işyerine yazdığı 'Bu kahvede Tayyipçilere çay yok' yazısıyla duyuran Eyüplüoğlu; kendisinin sünni, eşinin Alevi, iki gelininin ise Kürt olduğunu söyleyerek "Ülkemiz bin yıldır kardeş kavgasız geçinen bir ülkeydi. Biz kardeşliği kabullenmişiz ama birileri gelmiş açılım, saçılım diye, Amerika'nın, İsrail'in, Ermenistan'ın uşağı olmuş. Ülkemizi kan gölüne çevirmiş. Bu yazıyı asmamdaki sebep; kardeşlik kavgasını bu ülkeye sokan, Tokat'ta 7 şehidi verdiren, 17 yaşındaki bir kızımızı otobüste cayır cayır yaktıran insanlara feryadım... Ben çay vermiyorum. Bu suçsa, hataysa kabul ediyorum." dedi.

VİDYOSU

KAYNAK

dumansız ortam sıkıntısından olmasın bu tepkisi..??:)) sıkıntı bu olunca meramını açılımla süsleyecekki iş bulsun-haklı olsun... 3 tane müşterisi kalmıştır büyük ihtimal sigara yasasından sonra, şimdi o 3 kişiyide kaybedecek , eşiyle -gelinleriyle tavla yapsın kahvede artık gazozuna... ))

Hepsini toplumdan dışlamak lazım. Akılları başlarına gelene kadar..

Milletin Alnında Yazıyor Ya Bu AKP'ci Bu CHP'ci Diye.
LOOPUSED Gayet Güzel Açıklamış Dumansız Hava Sahası :)

Kahveci kendi dükkanına istediği kişiyi aLır istemediğini aLmaz ama topLumdan maaLesef seneLerdir topLumu böLmeye çaLışanLar biLe dışLanamıyor..

kendilerini toplumun çoğulu sananlar var hala.. )))azınlık ne zamandır toplum olduda çoğunluğu o toplumun dışına iteleme gücünde oldu?? buna teşbihte dağdan gelip bağdakini kovmak denir aslen.. fakat ancak kahvelerden kovar mülkiyet hakkına göre kahveci.(o da yasalmıdır bilmem hukukçularımız açıklayıversin))) hepside o kadar... gerisi GURU gürültü..))

vahh,vah.tayyibcilerde çay yerine gazoz içsinler bari!

aliRıZaeYupLüOğLu amca akşamakadar kahvede erkenekoncu tv'lerin yalan haberlerini seyredersen işte böyle saçmalarsın... beyaza siyah dersin... millette seninle böyle alay eder...

Ayıp etmiş :)

anahtarı verip,kendisi gitmesi lazımdı,

malum bunlar hamuduyla götürmeyi sever :)

pardon bazıları kayıkCIKları ile taşır....

edit: en baba götürenleri yırtmak için cumbaba olmadımı?

ama olan yine fenerin ışığını göremeyen Hoca'ma oldu.(Burada samimi duygularımı açıkladım)

Ecevit'i hatırlatırım!
Dışarı dışarı derken kendi dışarıda kaldı.
Arınç'ın güzel bir lafı 'dışarı dışarı diyenler
dışarıda kaldı, ilahi adalet' dışarıyı gösterenler
dışlanmışlıklarını gösteriyorlar..

kendilerini toplumun çoğulu sananlar var hala.. )))azınlık ne zamandır toplum olduda çoğunluğu o toplumun dışına iteleme gücünde oldu?? buna teşbihte dağdan gelip bağdakini kovmak denir aslen.. fakat ancak kahvelerden kovar mülkiyet hakkına göre kahveci.(o da yasalmıdır bilmem hukukçularımız açıklayıversin))) hepside o kadar... gerisi GURU gürültü..))

Toplumun çogunluğu derken başkanım?
Her çogunluk yada senin ima ettiğin şekilde çok oy alan nasıl haklı olup toplumun diğer kısımlarını dışlama hakkına sahip olabiliyor.
Dünya tarihi gösterdi ki bir çok lider %48 ile değil %70 ile ülke yönetimine geldi ama bu onları haklı kılmadı hiçbir zaman.
Ama tarih gösterdi ki çok oy almak haklı olmak için yeterli değildir.
Dağdan gelip bağdaki kovmak yorumunda ilginç ?
Adam bi yerden gelmemiş 30 yıldır aynı yerde duruyormuş zaten teşbihin hatalı tahlilllerin yetersiz görüşün yanlı.
Adam kendine göre bir karar almış. Tersini yapsa idi yani senin azınlık dediğin kesime çay vermeyi reddetse idi bu onu haklı mı kılardı?
Senin mantığa göre azınlık dağdan inip yerleşiktekini kovan demek.
Toplımun çoğulu olmayı haklı olmak saymak enteresan ilginç bir tespit.
Tarihte köleliğin meşru olduğu dönemlerde kölelik taraftarları çoğunlukta idi
Senin mantıkla kölelik düzeninin haklı görülmesi mümkün müdür bu mantıkla?
Ben siyaseti sevmem ve parti tutmam merak buyurma sana yada savunduğun görüşe muhalefet olsun diye yazmadım ama BEN MANTIKLI DÜŞÜNME taraftarıyım.
Eylem sarhoşu olmayalım hiç bir zaman halk bu kime ne zaman oy vereceği belli olmaz.
Eline iki anahtar alıp sallayarak ev araba vereceğim diyen liderlerin bu ülkeyi yıllarca yönetip hiç bir şey vermediğini gördüğü halde tekrar tekrar oy verip iktidar yaptı.
Senin desteklediğin bir görüş iktidar diye karşı tarafı dağdan inme mantığı ile görme yarın rüzgarın yönü değişir dağdan inme olmak sana kalabilir.

Ellerinden Öpüyorum Kahveci ! Her yerinden Öpüyorum Her Yerinden ! :):):)

Levent 32 arkadaşım konuyu bi okuma zahmetine katlansaydın. altı üstü 1.5 sayfaydı.
LOOPUSED in yazdıklarından o yorumu cıkarman gerçekten ilginç.

kahveciye acıdım işleri baya kesat olacak demektir.

Levent 32 arkadaşım konuyu bi okuma zahmetine katlansaydın. altı üstü 1.5 sayfaydı.
LOOPUSED in yazdıklarından o yorumu cıkarman gerçekten ilginç.

kahveciye acıdım işleri baya kesat olacak demektir.

Arkadaş yorumuna yorum yazdığım arkadaşın her cümlesi ile benim cümlelerimi karşılaştırarak bi yorum da sen yapar mısın?
Zahmet olmazsa??

LOOPUSED Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

kendilerini toplumun çoğulu sananlar var hala.. )))
bu cümle ile ne anlatılmak isteniyor MRTCBNKY

Kahvecinin dışlamaya çalıştığı kesimin dışında kalanlar kendini çoğunlukta zannediyor oysa ki azınlık diyor. Yani kahvecinin dışlamaya çalıştığı kesimin karşıt görüştekiler azınlık oluyor.

azınlık ne zamandır toplum olduda çoğunluğu o toplumun dışına iteleme gücünde oldu??

Cümlesinde ise kahvecinin dışlamaya çalıştığı kesimin çogunlukta olup çogunlukta olan kesimin azınlık sayılan (bu mantığa göre) kesimi dışlayabileceği azınlık saydığı karşıt görüştekilerin bunu yapamayacağını ima ediyor.

buna teşbihte dağdan gelip bağdakini kovmak denir aslen..

Cümlesinde ise mantık silsilesi ve kıyas gereği devam eden önerme ile azınlıkta kalan kesimin (kahvecinin dışlamaya çalıştığı kesimin dışında kalan kesim) dağdan gelip bağdakini kovuyor
Oysa ne dağdan inen nede sonradan gelen var. Adam hep aynı yerde yada azınlık saydığı kesim zaten hep aynı yerde duruyor.

fakat ancak kahvelerden kovar mülkiyet hakkına göre kahveci.

Cümlesinde ise mülkiyet hakkına göre bu kişi karşıt görüş saydığı insanları ancak kahveden kovar başka bir yerden kovamaz anlamı çıkıyor ki adamın zaten kimseyi kendi mülkiyet alanının dışında kovmak gibi bir iddiası yok.

Siz hangi cümleden ne anladınız Alllah aşkına?

Hakkaten ayıp etmiş, anahtarı verseymiş ama onlarada güven olmuyoki hemen satıp özelleştiriyorlar adam kahvesinden olur sonra, üstelik kahvesi olduğu içinde kominis damgası yer :)

Bir insanın şöhret olması bu kadar basittir.Eminim önce o yazıyı astı sonra da habercileri çağırdı.Bizim insanımıza iyilik yaramaz derler ya hakikaten öyle.Kürt açılımını bilmeyen okumayan adam...Yaptığı şey kahvede oturup zart zurt oynamak çay dağıtmak olan adam.Eminim bundan başka bişeyle ilgilenmiyodur.Sonrada çıkmış (haber olmak için) cahilce bi yazı asmış.Olay bundan ibaret.HA vermezse vermesin bu konuda tayyipçilerin hiçbir sıkıntısı olmaycağını düşünüyorum.

Sizin karakteriniz belli oluyor işte demokrasiye tahammülünüz yok sanki AKP silah zoruyla hükümet oldu , demokratik bir şekilde halkın özgür iradesiyle seçildi hazmedemiyorsanız demekki İsmet İnönü mübadele yıllarında sizleri gözden kaçırmış , bence bunu dile getirin ve Yunanistan a ya da Ermenistan a yerleşin , eşi alevi 2 gelin i kürtmüş de yok efendim tayyipçilere çay yokmuş tamamen traş , sigara yasağından sonra kahvehaneler sinek avlıyor , reklam olsun diye yapmış işte...

Geri