bu kadar isyana rağmen neden helak olmuyoruz?

latin

New member
Reaction score
0
Peygamber Efendimiz (asm.) ümmetinin helâk olmaması için Allah’a (cc.) çok yalvardı. Bu yalvarmalarının en mühimi de Veda Haccı’nda, Arafat ve Müzdelife’de oldu. Bu iki mübarek yerde O, Allah’ın ilham ettiği ölçüde pek çok şey diledi. Hatta, kul haklarının affı için dahi yalvardı, yakardı.

Evet O Sultanlar Sultanı’nın, ümmet-i Muhammed’in helâk olmaması mevzuunda pek çok yalvarış ve yakarışları olmuştu. Bunu Sahabe-i Kiram’a şöyle anlatıyor:

“Ben, Rabbimden, benim ümmetimi helâk etmemesini istedim. Rabbim benim bu duamı kabul buyurdu. Dedi ki: ‘Onların helâki kendi aralarında olacaktır. Günah işledikleri zaman ben onları birbirine düşürecek ve vurduracağım.’ Ben bunun da kalkmasını diledim; ama Rabbim, bunu kaldırmadı.”

Evet, iradeleri ile halledecekleri bu mesele kaldırılmamıştı... Başka kavimler günah işledikçe semavi ve arzi afetler onları kırıp geçirecek; ama Ümmet-i Muhammed cürüm işledikçe birbirine düşecek, ittihat ve ittifakları bozulacak, ihtilaflarla hırpalanacaklar. İşte, Resul-i Ekrem (asm.) bunun kalkmasını Rabbinden çok diledi; ancak, Cenab-ı Hak -hikmetini kendi bilir- bunu kaldırmadı.

İşin doğrusunu Allah bilir.

Alaaddin Başar (Prof.Dr.)

benim söyleyeceğim de şu ki;
söylediğimiz şarkılarda baktığımız yayınlar da bile buram buram şirk, isyan var...işin şakası yok. önceki kavimlerin helak olma sebepleri bugün müslüman topraklarında günde binlerce defa vuku buluyor. helak olmamamızı nimey bilip tövbe etmekte ısrarcı olmalıyız. arkadaşlar maalesef okuyup araştırırsanız alimlerin şirk saydığı bircok olay, dinden cıkma sebebi saydığı bircok olay hayatımıza o kadar girmiş o kadar sıradanlaşmış ki günde belki defalarca dinden cıkıyoruz ...Allah affetsin. yapmamız gereken okumak öğrenmek. üç günlük dünyanın her anında zevkü sefa süreceğimizden emin bile olsak ebedi bir hayat için dikkatli olmamız lazım. bu hem dünyamızı hem ahiretimizi kurtarır. lütfen birbirimize dua edelim....

daha çok geç değil şu an yaşayan herkesin ibadete başlamak için vakti var çünkü hala yaşıyor ;)

ayrıca gerçekten okumak islam konusunda bilinçlenmek çok önemli ;)

haqlısın kardeşim..biz çoq şeyleri hakediyoruz dawranışlarımızla ama Rabbim helak etmiyor ..elbet bi gün hesap günümüz geleceq..o günde Rabbimize hesap wereceq yüzümüzün olabilmesi için şimdiden kendimize çeqi düzen werelim..!! Allah yardımcımız olsun..

guzel bir konu ve guzel bir yorum yapmissin...gonlune saglik kardes..allah c.c. razi olsun...

ozellikle toplumumuzda bilincli veya bilincsizce yapilan ve affedilmesi mumkun olmayan (tevbe edilmedigi takdirde) ŞİRK olayina katiliyorum..bu onemli bir konudur...ve mutlaka turk halkinin bilinclenmesi gerekir...fakat nedendir islami konularda bilinclenme ve bilgilenme konusuna gelince mazeretler hemen hazir...bir cok konuya coooooooooooook zaman ayiran kisiler gunde belki sadece 10 dakika okumakla bir zaman sonra iyi bir bilgiye sahip olacaklarinin farkinda degiller...ve gunumuzde bilgiye ulasmak gercekten cok kolay..."her nefesten hesaba cekilecegimiz" gercegi varken bu nefeslerin nerde tuketildigi defalarca muhasebe edilmeli firsat varken gerekli tevbeler tek olan Allah"a yapilmalidir...ve Allah c.c. gafur'dur rahim'dir...

Geri