Bu kadar cevapsız soru fazla_____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Bu kadar cevapsız soru fazla

21 Ekim 2007’de gerçekleşen Hakkari Dağlıca baskınında 12 askerimizi şehit vermiştik. Bu olay, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı en önemli terör saldırılarından birisidir. Sadece sayı itibariyle değil, nitelik ve cevaplanamayan sorular itibariyle...

Tıpkı 1993 yılı 24 Mayıs’ında Bingöl’de 33 silahsız erin katledilmesi vak’ası gibi...

Şehitlerin acısı başka, olayların arkasındaki gerçeğin bir türlü ortaya çıkartılamaması, soruların cevapsız kalması, iddiaların zihinleri kemirmesi başka...

En vatanperver insanlara bile “Biz bu çocukları nereye gönderiyoruz” sorusunu sordurtan olaylardır bunlar.

Sayısız istihbarat bilgisine, ard arda yapılan uyarılara rağmen bölge komutanı, yine de karşı dağdaki terörist grubu çoban zannettiği için hayatını kaybeden askerlerin aileleri ve tabii bütün ülke soruyor bu soruyu: Nereye?

Evet, terörle mücadele zor. Evet, bölgenin coğrafi şartları mücadeleyi daha da ağırlaştırıyor. Evet, teröristin hiçbir kuralı yok.

Bütün bunlar yine de durumu izaha yetmiyor.

Dünyanın en büyük ordularından birisine sahibiz. Bölgede 30 yıldır terörle mücadele tecrübesinden geliyoruz. Son teknoloji, sınırsız kaynak; yetmedi ABD ile anlık istihbarat vs. Muazzam bir toplumsal destek. Buna rağmen giderek daha fazla ölümlü kayıplar...

Bir ülke bu kadar acı çektiği, bu kadar bedeli ödediği, bu kadar gencini yitirdiği bir süreçte bu kadar güç duruma düşmemeli.

Burada bir problem var.

Kürt sorununu, sadece terörle mücadele çözmeyecek ama teröriste karşı hak etmediğimiz bir zaaf içine düşüyoruz. Bu da çözümü zorlaştırıyor; bırakın çözümü normal şartlarda havayı bozuyor.

Dahası...

Cevabı verilmeyen bazı sorular mide bulandırıyor.

Dün Eser Karakaş haklı bir şekilde isyan ederek şunları yazmıştı:

“Bugün Gazetesi geçtiğimiz günlerde olağanüstü bir habercilik yaptı ve iki yüksek rütbeli subayın bir PKK grubunu imha edilmekten nasıl kurtarmak istediğini sayfalarına taşıdı... Genelkurmay’dan şu ana kadar “çıt” yok.”

Olay malum. Hava Pilot Üsteğmen Fırat Ç. Hava Pilot Yarbay Selami Selçuk Ç.’yi arayarak, PKK elemanı olan kendi adamlarının çok zayiat verdiğini belirtiyor. Bu yüzden “Çok iyi tespit yapıyorlar” dediği Heronların düşürülmesini ya da koordinatlarının değiştirilmesini istiyor. Yarbay da, “Çaresine bakacağız” cevabını veriyor. Çaresine bakılıyor mu bakılmıyor mu, ya da nasıl bakılıyor bilmiyoruz ama konuşmadan 11 gün sonra da Dağlıca baskını oluyor.

Haber gazetelere yansıdı, köşelerde tartışılıyor ama tek bir açıklama, ima dahi yok.

Gelelim, 6 askerimizi kaybettiğimiz İskenderun baskınına. star’ın Pazar günkü manşeti. PKK’nın askeri birliği vurmak için her türlü istihbaratı topladığı, yakalanan bir teröristin üzerinden çıkan bilgilerin askeri birliğe iletildiği ama buna rağmen saldırının planlandığı gibi gerçekleştiği ortaya çıktı. İskenderun’daki askeri birlik ise o sırada STK’ları fişlemekle meşgulmüş. Asker hala ne diye STK’ları kovalıyor sorusu bir yana, söyler misiniz bu nasıl bir istihbarat zaafıdır? Yine cevap yok.

TSK dahil bütün kurumların her ne yapıyor veya yapamıyorlarsa bunu kamuoyuyla paylaşma mecburiyetinde olduklarını bilmeleri lazımdır. Başarıyı olduğu gibi başarısızlığı da... Ama en önemlisi herkesin zihnini bulandıran, toplumsal ve siyasi sonuç yaratan büyük terör saldırılarının arkasındaki sorulara cevap vermek zorundadırlar. Bilinsin ki hikmet-i hükümet edebiyatı artık gerçeği örtbas etmeye yetmiyor.

Kan akarken, canlar yanarken kimse eskiden olduğu gibi kurumların suskunluğuna kutsal bir anlam yüklemiyor. O devir kapandı artık...

Ve bilinsin ki Türkiye terörü yenecekse önce ve mutlaka güvenlik kurumlarıyla toplum arasında bir güven ilişkisi tesis edilmek zorundadır.

Bu kadar cevapsız soru fazla

biz biliriz o ballı parmakları, kandan beslenen elleri, şehit kanından oy devşirenleri, pkk ile anlaşma yapan şerefli rütbenin şerefsizlerini.
..ballı parmaklar referandumla kopartılacak, korkular bundan biliriz...korkunun ecele faydası yok.. tarih birilerinin hainliğini yazacak ama ömrümüz olursa görecez şüphesiz. sıkıntıya gerek yok...

AKP nin kuracağı özel orduya Yol açmak için olan olaylar bunlar fazla kafa yormayın.

Bu cevapsız soruları destek verdikleri akp hükümetine sorsunlar..Yeter artık bıktık bu sizin cahilce konuşmalarınızdan..Tsk hükümete bağlı bir kurumdur ve başarısı da başarısızlığı da hükümete bağlıdır..Bir sorumlu arıyorsanız alkış tuttuğunuz akp hükümetine yapın..Orduyu yıpratmayı bırakın artık.Amacınızın ne olduğunu biliyoruz ama şu mağdur edebiyatı rolünüzü de değiştirin artık..Sinemalarda izlenmiyor artık..

Yok açıklanamayan sorular yok 33 şehit için cevaplanamayan sorular. Hikayeler..

1 hikayede ben anlatayım. Tokatta 7 şehit olduğu zaman yakın tarihte zaten hatırlarsınız. Başbakan ve cumhurbaşkanı sanki önceden anlaşmışlar gibi(buda laf mı yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor zaten) bu olayın arkasında açılımı baltalamaya çalışan kişiler var. Sözde Ergenekon terör örgütü olabilir demişlerdi. 1 hafta sonra pkk dayanamayıp yeter artık biz yaptık demişti. Ondan sonra hükümet bi süre ergenekon muhabbetini kesmek zorunda kaldı.. Yani dicem o ki sizin orduyu yıpratma çabanızı artık anladı insanlar. Yemezler. Forum sizin orduyu karalama yazılarınızla doldu. Nedense olaylar üzerinden yıllar geçince seçim zamanı ortaya çıkıyor. Hem ordu bizim ordumuz ona güveniyoruz hemde hergün yıpratma haberleri.

TSK terörü bitiremiyor dinleyenler terörle mücadeden hiçbirşey anlamayan insanlardır. TSK dağa çıkanı indiryor. Siz iktidar olarak dağa çıkışı engelleyebiliyor musunuz? Dağdan davulla zurnayla inenler bugün elini kolunu sallayarak gene dağa çıktı. İcraatınız yok ama dilinz maşallah pabuç gibi...

tsk nın hain haberleri baya bir sıkıntı yaratmış belli... forumda dün arkasına sığındıkları çeteci ağabeyleri tek tek gün yüzüne pislikleriyle çıktıkça orduya çamur atıyorsunuz edebiyatı iyice kabak tadı verdi ama.. ordu benim, ben ordunun ana kaynağıyım , ben milletim, ben türküm, siz kimsiniz beyler? tsk nın pis işlere bulaşmış hainlerine arka çıkanlar asıl tsk yı yıpratanlardır.. dahasına dilim varmıyor.. pabuç gibi lafları söylemek için önce postal gibi kafa olması gerek.

tsk nın hain haberleri baya bir sıkıntı yaratmış belli... forumda dün arkasına sığındıkları çeteci ağabeyleri tek tek gün yüzüne pislikleriyle çıktıkça orduya çamur atıyorsunuz edebiyatı iyice kabak tadı verdi ama.. ordu benim, ben ordunun ana kaynağıyım , ben milletim, ben türküm, siz kimsiniz beyler? tsk nın pis işlere bulaşmış hainlerine arka çıkanlar asıl tsk yı yıpratanlardır.. dahasına dilim varmıyor.. pabuç gibi lafları söylemek için önce postal gibi kafa olması gerek.

hocam Allah diline ve yüreğine zeval vermesin

Orduya çamur atıyorsunuz edebiyatı mı? Dön şöyle bi açtığın konulara bak. Güncel haberler bölümü dahil. Haber vardır yazı vardır 1 kere yayınlanır. Aynı zırvalığı 10 kere farklı kaynaklardanda yayınlanmaz ki. Her ordu ile ilgili konununda 10 kere açıldığınıda düşünürsek forumda yer kaplamaktan başka bir işe yaramıyorsunuz. Tsknın pis işlerine kafa yorcağına gitde iktidarın icraatlarına bak. Terörle nasıl ortak çalışılırmış git gör. Bunu anlamak içinde kasmana gerek yok beyninin fındık kadar bir bölümü bu işe ayır ama ayır hakkaten bir uğraş.

hani bazı partilere "şehitler üzerinden sitayet yapmayın" diyorya akp liler

peki akpo lilere neden kimse ordu üzerinden siyaset yapmayın demiyor?

bazı kişiler bazı meseleler üzerinden konu açmaktan bıkmadı usanmadı. nedenini herkes öğrendi artık bu konuların neden açıldığının. ama kendine sorsanız inkar eder. eeee ikrar mı edecekti?

güncele 4 konu açma, serbeste 2 konu açma hakkı verilmiş...sizemi danışacam hangi konuyu açacağımı.. hadi ordan... sıkıntımı yarattı size... yaratsın yaratsınn ,siz değil asıl mahkemelerde terleyen hızlı cengaverler (milletime darbe heveslileri) sıkıntıda.. sıcaklığı sizemi geliyor.. gelirr biliriz... hegemonya çöküyor baskı zulüm iktidarları çöküyor, terleme ondan, gastrit ondan arttı.. normaldir beyler.. rennie şurup,veya maden sodası iyi gelir.. çekinmeyin rahat olun...

Niye sinir yaptın ya, yarana bastık heralde. Devam et sen konu açmaya kullan bütün haklarını biz neyin ne olduğunu anladık zaten....

Kardak kahramanları, apoyu yakalan, sorgulayan, yıllarca terörle mücadele etmiş subaylar içerde ama merak etme bitmez kahramanlar bu ülkede. Elbet o iktidarın gücü elinden gidecek. O zaman mahkemede kimler terliycek acaba..

Hadi TSK'da hain var diyorsun , buna eyvallah. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Bu dünyanın türlü istihbarat servislerinde ve ordularında olan birşey. Peki , 34 tane itin Habur'dan halaylarla zurnalarla karşılanması , burada " pişmanım " diye havlayarak sonra serbest bırakılmaları ve ellerini kollarını sallaya sallaya gitmelerine ne demeli ? Hadi bunu geçtim , Adalat Bakanı'nın " O arkadaşlarımız keşke burada kalsalardı da bu demokratikleşme sürecine destek verselerdi. " sözüne ne diyeceksin ? Şimdi kim burada hain ?

milletine saygısı olmayanların ordusuna da saygısı olmaz
saygısız bunlar diyorum çünkü ellerindeki çamuru üzerine dökebilecek kabiliyete sahiptirler

dün asker teröristi çoban sanıp ölüyordu bugün çobanı terörist sanıp linç ediliyor
yıllar geçti hiçbir şey değişmedi asker elinde silah yine ölüyor

ne yazıktır ki ordu ile komutanı ile hesap eskidir bitmez sancıları vardır
maksatta buna binaen üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir

Yok açıklanamayan sorular yok 33 şehit için cevaplanamayan sorular. Hikayeler..

1 hikayede ben anlatayım. Tokatta 7 şehit olduğu zaman yakın tarihte zaten hatırlarsınız. Başbakan ve cumhurbaşkanı sanki önceden anlaşmışlar gibi(buda laf mı yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor zaten) bu olayın arkasında açılımı baltalamaya çalışan kişiler var. Sözde Ergenekon terör örgütü olabilir demişlerdi. 1 hafta sonra pkk dayanamayıp yeter artık biz yaptık demişti. Ondan sonra hükümet bi süre ergenekon muhabbetini kesmek zorunda kaldı.. Yani dicem o ki sizin orduyu yıpratma çabanızı artık anladı insanlar. Yemezler. Forum sizin orduyu karalama yazılarınızla doldu. Nedense olaylar üzerinden yıllar geçince seçim zamanı ortaya çıkıyor. Hem ordu bizim ordumuz ona güveniyoruz hemde hergün yıpratma haberleri.

TSK terörü bitiremiyor dinleyenler terörle mücadeden hiçbirşey anlamayan insanlardır. TSK dağa çıkanı indiryor. Siz iktidar olarak dağa çıkışı engelleyebiliyor musunuz? Dağdan davulla zurnayla inenler bugün elini kolunu sallayarak gene dağa çıktı. İcraatınız yok ama dilinz maşallah pabuç gibi...

Aklıma birden Cem YILMAZ geldi.
Abimiz çok güzel bir laf etmişti bir gösterisinde.

İcraat olmayınca, çeneye vuruyor...

Ama bence sıkıntı yok, ben üç beş çapulcudan değil Allahtan korkanlardanım.
Bir adama suç yüklemek için 40 tane ispat ararım.

Ahrette görürüz kim gerçek hain, o gün ortaya çıkacak nasılsa.

"Böylece her ümmete işini güzel gösterdik, sonra dönüşleri Rablerine."
En'am/108.

Niye sinir yaptın ya, yarana bastık heralde. Devam et sen konu açmaya kullan bütün haklarını biz neyin ne olduğunu anladık zaten....

Kardak kahramanları, apoyu yakalan, sorgulayan, yıllarca terörle mücadele etmiş subaylar içerde ama merak etme bitmez kahramanlar bu ülkede. Elbet o iktidarın gücü elinden gidecek. O zaman mahkemede kimler terliycek acaba..

yooo benim yaram varsa senin merheminle düzelmez,sanada minnet etmem..sıkıntı sizde bende keyf var..
mahkemleler el değişrise güç değişirse diyorsun ya;
onu o zaman gelirse düşünürsün.. geleceğini sanmam ama gelirse beni burdan sorgulat bak..darılırım valla..aratmassan gücenirim..varsa bunların yaptığı hainlikler kadar benide alsınlar içeriye.. olurmu kardeş..biz çok sahte kahraman gördük,kardaktakilerde kahraman dan sayılıdı ya pess..))şimdi kimde, kimin aklındaysa o kayalar.. sen lozanda kaybettiğin adaların hesabını veremezken kardak kahramanmı üretti.. sizin kahramanınızda sizin gibi haa..

Hadi TSK'da hain var diyorsun , buna eyvallah. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Bu dünyanın türlü istihbarat servislerinde ve ordularında olan birşey. Peki , 34 tane itin Habur'dan halaylarla zurnalarla karşılanması , burada " pişmanım " diye havlayarak sonra serbest bırakılmaları ve ellerini kollarını sallaya sallaya gitmelerine ne demeli ? Hadi bunu geçtim , Adalat Bakanı'nın " O arkadaşlarımız keşke burada kalsalardı da bu demokratikleşme sürecine destek verselerdi. " sözüne ne diyeceksin ? Şimdi kim burada hain ?

savunacakmı sandın beni.. söylediği söz abuk olmuş maksadını aşmış ,kabul edilemez.. ben akp savunucusumuyum? yanlış söze yanlış derim.. sen hain diyorsan haindir.. ee hadi sen benim onlarca konumda koyduğum hainlerin birine bile hain demedin ya kardeş.. ne iş???senin hainin çok güzel de ondanmı? senin hainin eli silahlıda ondanmı? senin hainin genelde kemalizmi maske etmiş sol görünümlü kesim olduğu içinmi;? hani cevap?

Başbuğ kesin konuşmama kararı almıştır. Zira her konuştuğunda batan, zihniyeti yargılananlardan farklı olmayan bir "parti" sözcüsü olduğunun belkide farkına varmıştır. TSK yı siyasi parti, kendisini de o partinin basın sözcüsünden öte hiçbir icraatı ile öne çıkaramayan yüksek statüko temsilcisi, bir zevat; konuşmasam daha iyi, her konuştuğumda elime yüzüme bulaşıyor, sonra Uğur Dündar'lar arıyor, yüksek çaba harcıyorum, suç işlemekten de geri kalmıyorum zihniyeti hakim oluvermiştir. Artık işimi yapacağım, beni ilgilendiren ASKERİ konularda konuşacağım, siyasi olan hiçbir şeyi ne kendime, ne de TSK' ya bulaştırmayacağım. TSK' yı hakiki saygın konumuna taşıyacağım kararını vermiştir. Darbecileri TSK dan sileceğim, demokrasinin yanında olacağım, Hukuk ve Hukuki olanın her dem yanında bulunacağım (en azından saygı duyacağım, muhalefet ağızlı konuşmayacağım), suç işleyeni ve suçlu sıfatı ile yargılanını kendi elimle teslim edeceğim; YAŞ da terfi listesinden sileceğim, Şehir içinde ASKERİ araçları, alıştırma yapıyoruz edası ile dolaştırmayacağım, davası görülen mahkeme üzerinden TEYYARElerimi uçurtmayarak yargıyı baskı altına almayacağım, zırt pırt kamuflaj giyerek savaş gemisinden halkımı tehdit etmeyeceğim, silindir şeklindeki şeylere evirip çevirip bakarak, silah olmadığına karar verdiğimde boru diye adalandıracağım, üzerini okumadan her kağıdı SIRADAN addetmeyeceğim, kararını kesin vermiştir. Acaba vermiş midir? Biz Hüsn-ü zan edelim..

Erdemli insanların, her söylenene cevabı olmaz, söyledikleri( fiiliyatı) cevap olur; üzerine soru sorulamazmış..

Sen bu kıvama gel, biz botunu o zaman yalar, Kendimizi vatanseveriz diye tatmin ederiz. Bu kıvama gelmeden seni ancak cahil-cühela vatansever (!) takımı yağlar, yıkar ... O zamana dek, eleştirmeye-sorgu(lama)ya devam, PAŞAM ! Hemde PAŞA, PAŞA ..!

savunacakmı sandın beni.. söylediği söz abuk olmuş maksadını aşmış ,kabul edilemez.. ben akp savunucusumuyum? yanlış söze yanlış derim.. sen hain diyorsan haindir.. ee hadi sen benim onlarca konumda koyduğum hainlerin birine bile hain demedin ya kardeş.. ne iş???senin hainin çok güzel de ondanmı? senin hainin eli silahlıda ondanmı? senin hainin genelde kemalizmi maske etmiş sol görünümlü kesim olduğu içinmi;? hani cevap?

Cevap vereyim ayıp ettin , şimdi burada ben AKP savunucu muyum falan diyerek geri vitese girme , yaptıklarını destekliyorsan , CHP'ye de laf ediyorsan bunun adı bellidir. Kimse kimseyi kandırmasın. Ben senin açtığın onlarca konunun içinde haine hain dedim bir kere istersen göz gezdir. TSK içinde hain varsa ki var , bunun yok edilmesini can-ı gönülden isterim. Bir düşüncenin destekçisi olmak demek ya da bir oluşumun destekçisi olmak demek , kör bir şekilde bağlanmak demek değildir. Hataları da ortaya çıkarmak , bu hataları temizlemek de o oluşumu ya da düşünceyi desteklemektir de. Senin hainin dediğin insan neye bürünmüşse bürünsün gerçekler hep gerçek kalacaktır. Hesabı da sorulur...

LOOPUSED kardeş 7 düvele karşı tekbaşına savaşıyorsun (chp+mhp+pkk+darbeci zihniyet....)
helal olsun sana
ben usandım bunlarla uğraşmaktan işim gücüm var çalışıyorum cevap yetiştiremiyorum
ama bunların işi gücü yalan dolan iftira yeterki akp kaybetsin tek yaptıkları iş bu

zaten bi söz vardır sorumluluğu olmayana çene bedava
bunlarada klavye bedava işleri bu çamur çamur çamur

Geri