Bu kadarına da Pes

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

2jtzbn.jpg

Bu kadarına pes...

Ruslar, 1930'larda üzerinde çalışılan ve "çok gizli" olarak geliştirilen "devasa uçakları" yeniden ele aldılar.

1930'larda Rus ordusu, bütün zamanların en büyük uçağına sahip olmak için müthiş bir proje geliştirdi. Proje "çok gizli" olarak kayıtlara geçti. Bu yüzden geliştirilen devasa uçan makinenin fazla fotoğrafı da yok.

Buna rağmen Sovyet döneminde geliştirilen iki dev uçağı yeniden canlandırmak için Rus Hava Kuvvetleri harekete geçti.

Bu projelerden biri Sovyet döneminin K-7 olarak bilinen "Uçan Kale"si...

33tnrk7.jpg

Diğeri ise "Hazar Denizi Canavarı" KM projesi ya da "Ekranoplanus" olarak adlandırılan, uçak ve hoverkraft karışımı bir araç...

"Uçan Kale"yi günümüze uygun konforda yeniden dizayn eden havacılık mühendisleri, "Uçması mümkün mü?" sorusuna kesin bir "Evet" cevabı verdiler.

Temsili görüntülerde yer alan UFO benzeri uçan araçlar da Rus Hava Kuvvetleri'nin yeni hava araçları projeleri arasında yer alıyor.

11rceg3.jpg

"Hazar Denizi Canavarı- Ekrenoplanus" ise zaten Sovyet döneminde deneme uçuşlarını başarıyla tamamlamıştı. Rastislav Alekseyev Tasarım Kurumu tarafından tasarlanan Ekranoplanus denizden kalkmış ve uçmayı başarmıştı.,

100 metre uzunluğunda, 544 tonluk dev uçak, 10 tane Dobryin VD-7 turbojetle donatılmış. Denizden iniş ve kalkışı ise radara yakalanmayacak şekilde tasarlanmış.

Soğuk savaş döneminde prototip olarak geliştirilen Ekranoplanus'tan haberdar olan CIA'nın eline geçen görüntüleri için o dönemin yetkilileri "Gerçekten korkutucu, düşmanı sindirecek bir görünüme sahip" demişlerdi.

İşte bu iki "canavar" bugün yeniden gündemde.

11h5v28.jpg

Kaynak

ruslarin yaptigi ucaklar cok kaba gozukuyor

Ilginc bir ucak :saskin dev gibi :melek

çok büyük valla -,- ama çok güzel iş yapar harbiden :)

Natıonal geographıc'te bu prototip uçakların belgeselini izlemiştim cidden devasa boyutlardalar tam bir

ölüm makinası yapmışlar korkunç görünüyor ama daha sonra sovyetler birliğinin dağılmasıyla bu ve

bunun gibi değişik projeleri kaynak yetersizliğinden dolayı rafa kaldırmışlardı anlaşılan ülke putin

yönetimi ile son on yılda kendini toparlamaya başlayınca yeniden gündeme aldılar.

Ruslarmı mutlaka yaparlar sovyetler birliğini düşlüyolar heralde :)

ruslar gelıyor gelıyor az kaldı : ) abdnin dünyanın en buyuk gucu olma meselesı 1o sneye kadar yalan olcak : ) türkiye olarak umarım doğru yerde oluruz bu calısmalar rafa kaldırıldı ama gızlı olan gecenlerde acıga cıkarılan yeraltı sehırlerı flanda war rusların... dijiturkde bı programda ızlemıstım...

Dünyada su etkisi denilen denizn üstünde yoğunlaşan basıncı alternatif itme etkisi olarak kullanabilen türde uçaklerdır bu modeller..
Öyleki yakıt ve sürat bakımından diğer küçük modellerine fark atarlar...

ruslar hiç boş durur mu?abd ye kafa tutacak kadar güçlü bu adamlar.şu sıralar gürcistan mevzusunu unuttular ve bazı projeler için işbirliği yapıyorlar.tabi herşey çıkar meselesi.türkiyenin yerinde olsam rusya,çin,iran üçlüsü,araplar ve orta asya türkleriyle beraber çalışırım..ki buna izin vermiyorlar.uçaklara gelince bu uçaklar devasa büyüklükte olduğuna göre vurulma olasılığı daha yüksek..ne kadar işe yarar bilinmez..bu tür teknoloji uçaklarından israil ve abd de var..

önemli olan büyüklük değil kabiliyettir.

önemli olan büyüklük değil kabiliyettir.

Elbette katılıyorum önemli olan teknik özelliği kabiliyetidir ama bu tip prototiplerin ben görünüş olarak
karşınızda ki gücede psikolojik bir baskı oluşturacağınıda göz ardı edemiyorum ayrıca çok iyi ağır toplara ,
bombalara sahip olduklarıda resmen bile olsa görünüyor yani siz bunlarla küçük bir ada
ülkesini rahatlıkla ele geçirebilirsiniz yeterki doğru kullanın zamanında ve yerinde kullanın.

Geri