Bu devlet bedevi çadırında kurulmadı!

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Reaction score
0
Bu devlet bedevi çadırında kurulmadı!

148b.jpg

SONUNDA bunu da gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, Ankara’da bir ziyaret için bulunan Suudi Arabistan Kralı’nın ayağına kadar gitti.

Hürriyet’te yayımlanan haber, bu davranışın "kralın yaşına saygı ve iki devlet adamının arasındaki dostluk ve tebrik için gelmesinden kaynaklandığını" duyuruyordu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yıllar içinde oluşmuş protokol kuralları biliniyor.

Cumhurbaşkanı’nın, yabancı misafirlerini nasıl ağırlayacağı, karşılama ve uğurlamaların ne şekilde gerçekleştirileceği belli.

Ve bu kurallar ilk kez bugün de konmuş değil. Dünyanın birçok yerinde de benzer şekilde uygulanıyor ve uygulanmasında titizlik gösteriliyor.

Çünkü "protokol kuralları" dediğimiz şey aslına bakarsanız "devlet idaresindeki görgü kurallarından" başka bir şey değil.

Makama ve o makamın temsil ettiği değerlere saygının yollarını ve yöntemlerini gösteren kurallar bütünü.

Devlet olmanın bir gereği!

Yani iki devlet adamı arasındaki dostluğun niteliğine göre değiştirilebilecek bir şey değil.

Nitekim Suudi Kralı, memleketine dönerken havaalanında Suudi bayrağının göndere çekilmesine izin vermemiş. "İki lider arasındaki dostluk", Suudi Kralı’nın kendi kurallarını yumuşatmasına yetmemiş!

Birilerinin Abdullah Gül’e, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bedevi çadırında kurulmadığını ve bu devletin kurallarının yüzlerce yıllık bir gelenekten süzülerek olgunlaştığını hatırlatması gerek.

Bu kurallar hasbelkader o makama oturmuş kişilerin Arapçılığıyla bozulamayacak kadar önemli kurallardır.

Mehmet Y. Yılmaz- Hürriyet

TC Bedevi çadırlarında kurulmadığı gibi bedevi sadakasıylada var olmadı.

NE KADAR ZENGİN OLURSA OLSUN BAĞIMSIZLIKTAN UZAK BİR ULUS UYGAR İNSANLIK KARŞISINDA UŞAK OLMAKTAN İLERİ GİDEMEZ TÜRKÜN ONURU GÜVENİ VE YETENEKLERİ ÇOK YÜKSEKTİR BÖYLE BİR ULUS TUTSAK YAŞAYACAKSA ÖLSÜN DAHA İYİDİR BAĞIMSIZLIK BENİM KAREKTERİMDİR
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

1. dünya savaşı emperyalistlerin tüm uğraşmasına karşılık türkiye cumhuriyenin kurulmasını engellemeye yetmemiştir.
O dönemde rusların bolşevik devrimi yapmasıyla askerlerini geri çekmesinden rahat nefes alan türkiye orduları bu günkü nihai sınırları almış hiç istenmesine karşılık hesapta olmayan türkiye cumhuriyeti büyük bir ustalıkla kurulmuştur.
Bu ve buna benzer örnekleri işaret eden emperyalistler 3. dünya savaşının olması gerektiğini çünkü 1. dünya savasında dünyanın adil şekilde paylaşılamadığını iddia etmektedir.
Tabiki bu adil paylaşım iddiası bazı devletleri hazm edememenin ürünüdür.
Evet bu ülke bu topraklar bu insanlar neredeyse yoktan var oldu ne emperyalist güçler ne arap kralları bu ülkenin onuruyla oynayamaz kaldıki hiç bir ülkenin onuruyla onanmasına müsade etmememiz gerekiyor.
Safları sıklaştırın arkadaşlar bu kavga hürrüyet kavgasıdır...

Ne kadar çabuk ağız değiştirdiler.Daha dün Köşkten yapılan açıklamada ’istisnai protokolün’ Kral’ın yaşına saygı ve yakın dostluk ilişkisi nedeniyle gerçekleştiğini söylendiAma aynı kral geçen hafta kenbdinden yaşça küçük İngiltere kraliçesini Sarayında ziyaret etti.Dün köşk tarafından istisnai protokol denen şey bugünmü sıradan oluverdi.
Ayrıca gelenekte tek istisnai durum ağır hastalıktır.Buyrun en yetkili ağızlardan istisnai protokol;
60 yıldır hiç hatırlamıyorum

Süleyman Demirel (9’uncu Cumhurbaşkanı): Son 60 yıldır böyle bir uygulama hatırlamıyorum. Yalnız eskiden konuk cumhurbaşkanı, Türk tarafının onuruna verdiği yemeğe karşılık olarak, kendisi de bir davette bulunabilirdi. Eğer davet olursa, bu davete gidilirdi. Ancak bu uygulama da kaldırıldı.

Böyle bir şey asla olmadı

Ali Baransel (7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren döneminde Çankaya Köşkü Basın Danışmanı ve Sözcüsü): Evren ve sonraki dönemlere ilişkin böyle bir davranışı hatırlamıyorum. Ancak iki ülke liderleri arasında yakın dostluktan dolayı kağıt üzerinde olmayan esnek bir protokol uygulanabiliyor. Örneğin Kenan Paşa, Riyad ziyareti sırasında, programda 45 dakika görülmesine rağmen o dönemki Kral’ın sarayında 2 saatten fazla kalmıştı.

Tek istisna ağır hastalık olur

Nüzhet Kandemir (Emekli Büyükelçi): Böyle bir şey hatırlamıyorum. Normali, ne görüşülecekse, Çankaya Köşkü içinde görüşülmesidir. Tek bir istisnai durum olur, o da konuk devlet başkanının ağır bir hastalıktan dolayı dışarı çıkamayacak, hareket edemeyecek durumda olmasıdır. Cumhurbaşkanı’nın konuk devlet başkanının ayağına gitmesi kadar Suudi Kralı’na Devlet Şeref Madalyası verilmesi de son derece yanlış.

NOT: Kırala başka istisnalar da uygulandı; Cumhurbaşkanına kendi yasasını uygulattı kendini hava limanında karşılattı. Anıtkabir’i ziyaret etmedi. Tüm yabancı misyon şefleri 10 kasım dolayısıyle bayrağı yarıya indirmişken o bayrağını yarıya indirtmedi.Tüm bunların karşılığı olarak madalyasını da aldı gitti.

ahhh ahhh... bunlarıda görecektik... Bir arap'ın ayağına kadar gitti devletin başındaki isim ya kahrımdan ölüyorum... utanmak bir yana yaptıklarının doğru olduğunu göstermek için bir sürü uydurma şeyler yapıyorlar... yazık ülkeme çok yazık...

bu devlet kokteyl salonlarında içki yudumlanarakta kurulmadı. yanılıyor muyum?

Ne o? Devlet adamlarına içki içmek yasak diye bir kanunmu var bizim bilmediğimiz?Gerçi dindar diye getirdiğiniz de içki servisi yaptı kokteylde ve hiç haketmeyen kişiye böyle çamurlar atabiliyorsunuz ama takım tutar gibi siyasetçi tuttuğunuzdan,Vatan-millet onuru yerlerde gezermiş umursamayabiliyorsunuz.
İçki konusunda bir şey daha ekliyeyim.Atatürk bu ülkeyi düşman işgalinden kurtarırkende,kurarkende adam gibi içti ve hiç bir zaman kendisini ve milletini rezil duruma sokmadı.Önemli olan nerenle içilecegini iyi bilmektir.Gerçi içmeden de bazı devlet adamları Ülkesini ve milletini rezil edebiliyorlar.Neymiş içkide kural adam gibi içebilmekmiş.(not;Alkolik degilim.)

Zaten bu ampul kafacılar da aynı zihniyet..Tekım tutar gibi parti tutuyolar
Sen Türk'sün onurlusun gururun bunları yapmana olanak veriyorsa bunlar normal şeylerse tartışacak fazla bişey kalmamış demektir

Ne o? Devlet adamlarına içki içmek yasak diye bir kanunmu var bizim bilmediğimiz?Gerçi dindar diye getirdiğiniz de içki servisi yaptı kokteylde ve hiç haketmeyen kişiye böyle çamurlar atabiliyorsunuz ama takım tutar gibi siyasetçi tuttuğunuzdan,Vatan-millet onuru yerlerde gezermiş umursamayabiliyorsunuz.
İçki konusunda bir şey daha ekliyeyim.Atatürk bu ülkeyi düşman işgalinden kurtarırkende,kurarkende adam gibi içti ve hiç bir zaman kendisini ve milletini rezil duruma sokmadı.Önemli olan nerenle içilecegini iyi bilmektir.Gerçi içmeden de bazı devlet adamları Ülkesini ve milletini rezil edebiliyorlar.Neymiş içkide kural adam gibi içebilmekmiş.(not;Alkolik degilim.)

bol bol kitap okumanı tavsiye ediyorum, böylece okuduğunu anlama yolunda büyük atmış olursun. marifet boş boş okumak değil, okuduğunu anlamaktır.

Atatürk senin kırk yıllık arkadaşındı, her sofraya beraber oturup kalkıyordunuz değil mi? çanakkale'de savaş esnasında Atatürk içki içiyordu ha? (Atatürk bu ülkeyi düşman işgalinden kurtarırkende,kurarkende adam gibi içti ...)

Keşke alkolik olsaydın, saçmalamana bahanen olurdu.

Adamı ifrit edersin;Konuya hiç alakası olmadığı halde içkiyi sokarsın.Sonra hiç alakasız benim kitap okuyum okumadığımı sorgularsın.İçki içtiğini hiç bir ortamda gizlememiş Atamızın Çanakkale savaşları boyunca 9 ay içki içmediğini ancak ifrit biri iddia edebilir.Gerçekten söylüyorum,sen biraz iç kafan baya karışmış zor ama belki toplanır.

arkadaşlar sakin olun... burası serbest kürsü. düşündüklerimizi ifade edelim ama başkalarına hakarete varan sözcükler kullanmayalım...

MHP: Suudi Kralı İncitmeyiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ı otelinde ziyaretini değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, "Suudi Arabistan Devlet Başkanı'nı incitecek bir yorum yapmayız" dedi.

Bu devletin nasıl kurulduğunu, hangi şartlar altında kurulduğunu aklı başın da olarlar zaten biliyor.

Esas aklı başında olmayanlara öğretmek lazım, ......................................

Bu devlet ARAPLARIN desteğiyle,lütfuyla kurulmadı.
Bu devlet ARAPLARIN kösteğine rağmen, ihanetine rağmen kuruldu. (Bilmeyen arkadaşlar medine savunmasını ve mekkenin ingilizlere nasıl teslim edildiğini araştırıp okuyabilirler.)

Diğer konu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kralın ayağına gitmesi ise;

Gül 'Suudi Kralının ayağına niye gitti'

Cumhurbaşkanı Gül’ün Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz Al-Saud'u Swissotel’de ziyaret etmesiyle ilgili eleştiriler üzerine Cumhurbaşkanlığı bir açıklama yaptı:
12 Kasım 2007 16:15
Yazı boyutunu büyütmek için

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz Al-Saud'u Swissotel’de ziyaret etmesiyle ilgili eleştiriler üzerine Cumhurbaşkanlığı “Protokol kurallarında tek tip uygulamadan söz etmek yanlıştır. Cumhurbaşkanı'nın programı müsait ise veda ve uğurlama için konuğun ikametgâhına gitmesi usuldendir” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada, protokolde karşılıklılık, geleneksel ilişkiler ve işin gereği gibi birçok unsurun dikkate alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanı'nın programı müsait ise veda ve uğurlama için konuğun ikametgâhına gitmesi usuldendir. Son olarak Suriye Devlet Başkanı Sayın Beşşar Esad için de bu uygulanmıştır. Uğurlama Sayın Başbakanın görüşmesiyle çakıştığından üçlü bir görüşmeye, ortak açıklamanın sonuçlandırılmasına da vesile olmuştur”

Türkiye’nin, yüzbinden fazla Türk vatandaşına ve şirketine evsahipliği yapan Suudi Arabistan ile bölgesel konularda yakın istişare içinde olması gerektiği kaydedilerek, “Bölgemizin çok kritik bir dönemden geçtiği bir sırada en yüksek düzeyde görüş alışverişine imkân veren ve ayrıca ikili ilişkiler çerçevesinde çıkarlarımızın ileriye götürülmesine fırsat veren bu önemli ziyaretin yapay protokol iddialarıyla gölgelendirilmeye çalışılması üzüntü vericidir" denildi.

ANKA

olarak açıklandı.

Ne açıklama ama, Nasıl İNANDIK bilemezsiniz.

Benim aklıma acayip kötü fikirler geliyor;

Acaba ziyaret tarihi olarak 10 KASIM özellikle mi seçildi.

Acaba birileri ortamı gererek bir şekilde çıkar sağlamaya çalışılıyor?

Acaba gündemi bu şekilde oluşturarak başka bir yerlerden bi şeyler mi yapılıyor?

Bir şeyler mi geçiştiriliyor, sınırötesi operasyon gündemden düşürülmeye mi çalışılıyor?

Benim naçizane aklım almıyor, anlamıyor, bilen varsa söylesin.

Bu kuralda yeni çıkmış olsa gerek.10 kasımda özellikle arap kökenli devlet başkanlarına türkiyeyi ziyaret etme yasağı koymak.
Öyleye bazıları neden 10 kasımda geldi diye kendi kafalarından yeni icatlar çıkarmaya çalışıyor.
Mesela israil devlet başkanı 10 kasımda gelseydi onada neden 10 kasımda geldin diyecekmiydik.

Şimdi bu yahudi dönmesi sebetayist M.Yakup YILMAZ, acaba A.GÜL ün israil cumhurbaşkanını otelinde ziyaret etseydi yine aynı saçmalıkları söyleyecek miydi.Yoksa bunu bir jest olarak mı depğerlendirecekti.

....
Şimdi bu yahudi dönmesi sebetayist M.Yakup YILMAZ.....

Seninle aynı fikirde olmayanlar için Yahudi dönmesi veya sabetayist diye çamur atmaktan başka söyleyebileceğin bir lafın var mı?(olmasını da beklemiyordum zaten)

anlamsız yalanlarla kişileri karalamak yerine kişilerin fikirleri için bir şeyler yazsan daha iyi olmaz mı?

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2303826' Alıntı:

Seninle aynı fikirde olmayanlar için Yahudi dönmesi veya sabetayist diye çamur atmaktan başka söyleyebileceğin bir lafın var mı?(olmasını da beklemiyordum zaten)

anlamsız yalanlarla kişileri karalamak yerine kişilerin fikirleri için bir şeyler yazsan daha iyi olmaz mı?

Benimle aynı fikirde olmayan binlerce insan var.Ama ben senin iddia ettiğin gibi bu sıfatı herkese söylemedim.istersen mesajlarımı araştırabilirsin.

ama Mehmet Yakup YILMAZIN yahudi dönmesi bir sebatayist olduğunu bilmeyen yok.
Belki sen bilmeyebilirsin .Lakin senin bu konudaki bilgi eksikliğin beni ilgilendirmez.

Benimle aynı fikirde olmayan binlerce insan var.Ama ben senin iddia ettiğin gibi bu sıfatı herkese söylemedim.istersen mesajlarımı araştırabilirsin.

ama Mehmet Yakup YILMAZIN yahudi dönmesi bir sebatayist olduğunu bilmeyen yok.
Belki sen bilmeyebilirsin .Lakin senin bu konudaki bilgi eksikliğin beni ilgilendirmez.

evet herkese söylemedin
senin fikrinde olmayanların sadece bir tanesine söyledin
(söylediklerini kanıtlayabilir misin orası da ayrı mevzu)

aslına bakılırsa sebatayist bu ülkede fikrini beyan edenler,
-görüntüde sadece bir kaçını suçlasakta, sonuçta hepsi sabetaycı
-yapılanlara kafa sallamayanların hepsi sabetaycı
-sokaklarda sabetayistler cirit atıyor zaten,
-gazetede köşelerinde atıp tutuyorlar,
-evlerinde bilgisayarları başında forumlara akmışlar gençleri zehirliyorlar,

-sabetaycılar ülkeyi ele geçirdi, imdat ölüyoruz(son nokta)

Benim için kendi fikrinde olmayanlara, sebataycı çamur atan kişilerin bu yukarıda yazıklarımı söyleyenlerden farkı yok, ne de olsa düz Vakit mantığı, onun için fazla sorgulamamak lazım)

devam edelim...
Ve bu sabetaycıların sebatayist olduklarını bilmeyen ve bilmek istemeyenlerde eksiktir,cahildir, hatta kör cahillerdir.Gizli kapaklı çevirilen oyunlardan habersizlerdir ve ülke sabetaycılar tarafından işgal edilirken buna bir tek AKP ve AKPliler hayır der :clap
Nasıl mı?

-Türkiye'ye gelen Suudi Kralı'nın ayağına kadar giderek!
-Lübnanlı Oger'e Telekomu satarak!
-TÜPRAŞ’ın % 14.76 hissesini, Kuşadası limanını ve Galataport’u İsrailli Sami Ofer’e satarak!

bu ve bunun gibi işlemlerle ülkedeki bütün sabetayistler kovulacaktır
özlenen bağımsız ve sebataycıların olmadığı Türkiye ye kavuşulacaktır.

hı hı tabi =)

Geri