Bu asansör uzaya çıkacak !

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Bu asansör uzaya çıkacak !
Bilimadamları, insanları uzaya çıkarmak için asansör inşa etme üzerinde çalışıyorlar.
266584.jpg

BBC Focus dergisinde yayınlanan haberde, insanları uzaya götürmek için en iddialı fikir nanoteknoloji alanındaki büyük bir buluş sayesinde uzay asansörü oldu. Uzaya çıkabilmek için 35 bin km uzunluğundaki kabloya ihtiyaç varken, bu asansör, kilo başına sadece 660 poundluk kargoyu yörüngeye fırlatıyor. Roketlerde ise bu rakam kilo başına 30 bin pound. Asansörün başarısı inşasında kullanılan süper gücüne, süper hafif malzemelere bağlı olmasının yanında uzaya çıkmayı daha ekonomik bir hale getiriyor.

266583.jpg

Cambridge Üniversitesi'nden araştırmacılar, küçük hücrelerden oluşan karbon nanotübü geliştirdiler. Karbon dumanına benzeyen, nanotüpler uzun, lifli, silindir biçiminde, kablo gibi dolaşık bir yapıya sahip. Karbon şeritlerden oluşan bu malzemenin 1 gramı sağlamığından hiçbir şey kaybetmeden 29 km. kadar uzayabiliyor. Fakat liflerin her birinin şu anki hallerinden yaklaşık 10 kat daha güçlü olmaları gerekiyor.

kaynak

teşekkürler ama ben saçma buldum imkansız geliyor devrilmezmi hiç akla mantığa sığdıramıyorum ha olurda yaparlarsa kaç güne çıkılır onuda merak ediyorum :D

ya erdal send ebizi uçuracaksın haa.. hayale daldım valla.. tşkrler ..

peki yangın merdivenide olacakmı :)

ne uzayı ben yeryüzündeki asansörlere güvenemeyip kullanmıyorum,sakatt.Asansör kaldımı jeneratör o yüksekliğe güç verene kadar....

"bu malzemenin 1 gramı sağlamığından hiçbir şey kaybetmeden 29 km. kadar uzayabiliyor. Fakat liflerin her birinin şu anki hallerinden yaklaşık 10 kat daha güçlü olmaları gerekiyor."

konunun sonundaki "fakat"lı cümle bir kere muamma.
ikincisi ise 7 hava katmanı olan uzay boşluğuna ulaşımı , inşaası, devamlılığı her şeyi ile muamma devam ediyor.. bu olmaz demek değil elbet bir şeyler olacak.. 50 sene sonra kimsenin akıl edemediği gelişmelere tanık olacak insanlık ama bu projenin geliştirilmesi gerek sanırım. teşekkürler

fantazi den oteye gitmeyecek bir fikir

şimdilik sadece bi fikir olarak sunumu yapılmıştır. bi arada transatlantic i yapacaklardı amerika ile avrupa yı bağlayacaktı

biz gorurmuyuz o gunleri?

teşekkürler ama ben saçma buldum imkansız geliyor devrilmezmi hiç akla mantığa sığdıramıyorum ha olurda yaparlarsa kaç güne çıkılır onuda merak ediyorum :D
Asansör deyince illa aklınıza bildiğimiz düz motor sargılı halatlı asansöler gelmesin...
BiLime aykırı bi düşünce :D
Bence sizin düşünceniz biraz katı kalmışş..
Araştırıp mantık yormadan konuşmuşsunuz.
Gerçi fikir ve yorum size aittir, Saygı duyarım..
şimdilik sadece bi fikir olarak sunumu yapılmıştır. bi arada transatlantic i yapacaklardı amerika ile avrupa yı bağlayacaktı

Astarı yüzünü geçiyordu bıraktılar...

Gelelim asansöre

Bu liflerden belli bir miktarını uzay mekiği ile dünya arasında halat olarak kulanacaklar..
halat dünyay düşermi demeyin yerçekiminin tersi olan merkezkaç eğer yeterli ağırlığı bulursa onu savurarak uzayda tutabilir..
Fizik gereği.;

Böylece bağlanacak gün ışığı beslemeli elektrik motorları ile bu halatlarla uzaya çıkmak saatte 3 km gibi bir hızla gerçekleşebilecektir..(Tahmini bi kaç saat geç gider mekikten)

Saygılarımla...

yerçekimsiz ortamın olusması için yörüngede sabit kalmak gerekir.(yerçekimsizlik=serbest düşme)sonuçta yörüngede yer iz düşümüyle sabit bir oktaya karşı sabit bir nesne duramayacağından atmasyon.fakat bu projeyi yapan türk olunca belki yapılır.

Geri