Bu afiş Saadet'in başına bela oldu

İηvictus

Banned
Reaction score
0

Saadet Partisi'nin seçim kampanyasında kullandığı 'Çayın tadı kaçtı, anladık ki sensiz olmuyor' sloganıyla beraber kullandığı bu fotoğraf davalık oldu. Resimdeki kadın tepkili.

69503.jpg

Müşteki Hatice Yılmaz, Rize Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava dilekçesi verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, çay toplarken çekilen bir fotoğrafının, Saadet Partisi seçim broşürlerinde, ''Çayın tadı kaçtı. Anladık ki... Sensiz olmuyor'' sloganı ile kullanıldığını belirterek, ''Kimse benden izin almadı. Bu resimler internet siteleri ve gazetelerde de yer alıyor'' dedi.

Parti hakkında 50 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtığını ifade eden Yılmaz, ''Bu afişle kişilik haklarım ihlal ediliyor. Beni bir partiye mal ediyorlar. Benim siyasetle ne işim olur. Benim tozlu çamurlu ellerimden siyasi rant elde etmek istiyorlar. Bunu hiçbir siyasi parti yapamaz'' diye konuştu.

Noter kanalıyla Saadet Parti'ye, broşürlerin kullanılmaması için ihtar çektiğini belirten Yılmaz, ''Resmimin seçim otobüsü, gazetelerde ve internet sitelerinde propaganda aracı olarak kullanılmaması için gerekli girişimleri başlattım. Çok istiyorlarsa manken bulsunlar veya kendi eşlerinin, annelerinin resimlerini yayınlasınlar'' dedi.

AA

teyzem yerden göge kadar haklı.
millet olarak kullanılmak yerine hakkını arayan ve kimseye hakkını yedirmeyen bir millet olmalıyız.
bu konu içinde en azından saadet partisi izin alabilirdi.
nasıl olsa siyasiler için Türkiye babalarının çiftliği ne olacak ki ?
paylaşım için çok teşekkürler.
ellerine sağlık.

helal olsun valla teyzeye.
meydanı boş buldular ya ondandır.
Kişilik haklarını düşünen yok

Keşke benim resmimi de biri kazara koysa :D gerçi oy toplamaz kaybettirir ama baksana 50 bin ytl dio bea :D
İş de kurarım arabada alırım o parayla :D

Kadın haklı ben olsam daha büyük tazminat davası açardım.

Ne olmuşda kişilik hakkı rencide olmuş? Mayolu resmini mi basmışlar, Türkiyede kaç kişi tanıyor bu kadını ki kim ne demiş? İşgüzarlık başka bişey değil çalışan bir türk kadınısın terör örgütü afişinde değil siyasi bir partinin afişinde çıkmışsın rencide olmak bunun neresinde?

DaVaM' Alıntı:
Ne olmuşda kişilik hakkı rencide olmuş? Mayolu resmini mi basmışlar, Türkiyede kaç kişi tanıyor bu kadını ki kim ne demiş? İşgüzarlık başka bişey değil çalışan bir türk kadınısın terör örgütü afişinde değil siyasi bir partinin afişinde çıkmışsın rencide olmak bunun neresinde?

belkide çalışmaktan işten güçten böyle bişeye fırsat bile bulamaz belki o afişide görmemiştir teyze

Onun yerine başkaları uğraşıyordur sonuçta rakibe koz geçmiş kullanacaklar

DaVaM' Alıntı:
kanunlar gereği yüzü fotoğrafta açıkca belli olan birinin, kendinden izin alınmadan fotoğrafının yayınlanması yasaktır. kişilik haklarına girer.

Geri