Boulengerula Taitanus (Kendini yemek olarak feda eden anne)

aga sana aynen taktim ediyorum;Yazmısın ki kendini yemek olarak feda eden anne diye;
ama aşağıdaki yazıyı oku bi; yada ben sana çevirip yardımcı olayım;

Reproduction
Once the young have hatched, the mother develops a thick, nutritious skin which the young eat. This does not appear to harm the adult.

anne kalın ve besince zengin bir deri oluşturup küçüklerin yemesine olanak tanır ve görülmüştür ki BU OLAY ANNEYE ZARAR VERMEMEKTEDİr

biraz da ingilizce acıklayayım; it means that Yummy mummy feeds young its skin but the mummy dosent have any pain:)

[edit] References (Kaynaklar)

* Loader, S. & Measey, J. 2004. Boulengerula taitana. In: IUCN 2006. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. [1]. Downloaded on 06 April 2007.

ŤêΧâŠ' Alıntı:
aga sana aynen taktim ediyorum;Yazmısın ki kendini yemek olarak feda eden anne diye;
ama aşağıdaki yazıyı oku bi; yada ben sana çevirip yardımcı olayım;

Reproduction
Once the young have hatched, the mother develops a thick, nutritious skin which the young eat. This does not appear to harm the adult.

anne kalın ve besince zengin bir deri oluşturup küçüklerin yemesine olanak tanır ve görülmüştür ki BU OLAY ANNEYE ZARAR VERMEMEKTEDİr

biraz da ingilizce acıklayayım; it means that Yummy mummy feeds young its skin but the mummy dosent have any pain:)

[edit] References (Kaynaklar)

* Loader, S. & Measey, J. 2004. Boulengerula taitana. In: IUCN 2006. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. [1]. Downloaded on 06 April 2007.

sen beni aydınlattın allahda seni aydınlatsın :durdurun

lipid nedir?

Lipid'in Türkçe karşılığı yağ demektir.
şimdi benim güzel kardeşim önceleikle bu hayvanın metobolizmasını bilmek lazım nekadar sürede enerjiye dönüştürdüğü hakkında konuşabilmek için. zaten neye göre bir zaman ayarlaması yapıp buna hayvanların ömrünün yetmeyeceği kanatine vardın anlamadım.
ayrıca zaten orda kemirilen epitel dokunun lipide (yağ) dönüştüğünün tespit edildiği. Yağ hücrelerinin, minik yavruların hızla büyümesini sağladığı yazıyor. yani zaten yavrular enerjiye dönüşmüş haliyle dokuları yemiş olmuyorlarmı =)

ĦĄЯĄMÍ' Alıntı:
sen beni aydınlattın allahda seni aydınlatsın :durdurun

lipid nedir?

Lipid'in Türkçe karşılığı yağ demektir.
şimdi benim güzel kardeşim önceleikle bu hayvanın metobolizmasını bilmek lazım nekadar sürede enerjiye dönüştürdüğü hakkında konuşabilmek için. zaten neye göre bir zaman ayarlaması yapıp buna hayvanların ömrünün yetmeyeceği kanatine vardın anlamadım.
ayrıca zaten orda kemirilen epitel dokunun lipide (yağ) dönüştüğünün tespit edildiği. Yağ hücrelerinin, minik yavruların hızla büyümesini sağladığı yazıyor. yani zaten yavrular enerjiye dönüşmüş haliyle dokuları yemiş olmuyorlarmı =)

kardeşim öncelikle bu hayvanın metabolizmasını okudum ve kaynagımı belirteyim sana;
özet olacak olursak bu hayvan 18 gün-21 gün arasında yasıyolarmıs bu da cok düşük bi süre ayrıca oksijen alımını düşündüğümüzde ve karsılastırdıgımızda metabolik faaliyetlerinin insanda bazal metabolizma seviyesinin bile kat kat altında calıstıgını görmekteyiz.

senin de söylediğin gibi türkçede yağ ingilizcede lipid olarak geçiyo fakat sende yazmısın bunlar yağ hücreleri haline geliyo diye;
şimdi burda şöyle bi sorun war yağ hücreleri farklı fraksiyonlardan oluşuyo mesela;

Lipidlerin sınıflandırılması
Lipidler değişik şekillerde sınıflandırılabilir. Yapılarına bakılarak lipidler Basit Lipidler, Bileşik Lipidler, Türev Lipidler gibi sınıflandırılabilir. Burada lipidlerin %50'lik alkolde hazırlanan KOH çözeltisiyle hidroliz olup olmamalarına yani sabunlaşıp sabunlaşmadıklarına göre 2 sınıfa ayrılması esasına dayanan sistem kullanılmıştır. Bunların da alt sınıfları vardır.

Sabunlaşabilen Lipidler
1-Açilgliseroller (Gliseridler)
2-Fosfoaçilgliseroller
3-Sfingoaçilgliseroller
4-Ester Tipi Mumlar
Sabunlaşmayanabilen Lipidler
1-Terpenler
2-Steroidler
3-Prostaglandinler
4-Alkol ve Keton Tipi Mumlar

ayrıca epitel hücre derken neyi kastediyosun biliyosun ki epitel doku hücreleri;

* Epitel doku

* Örtü epiteli

* Tek katlı yassı epitel
* Tek katlı kübik epitel
* Tek katlı prizmatik epitel
* Yalancı çok katlı epitel
* Çok katlı yassı epitel
* Çok katlı kübik epitel
* Çok katlı prizmatik epitel
* Çok katlı değişici epitel

* Duyu epiteli
* Kassal epitel
* Bez epiteli

olarak sınıflandırılmaktadır.

[/COLOR]

Oxygen uptake and blood respiratory properties of the caecilian Boulengerula taitanusnext term*1

S. C. Wooda, b, 2, R. E. Webera, b, G. M. O. Maloiya, b, 3 and K. Johansena, b
a Department of Zoophysiology, University of Aarhus, DK-8000, Aarhus, Denmark
b Department of Animal Physiology, University of Nairobi, Nairobi, Kenya
Accepted 21 April 1975. ; Available online 6 January 2003.

Abstract

In contrast to amphibians belonging to the orders Urodela and Anura, virtually no data exist on the respiratory physiology of the more primitive Apoda. This study concerns oxygen uptake and hemoglobin function in the caecilian previous termBoulengerula taitanusnext term, an apodan with fossorial habits. The oxygen uptake rate resembles that of other amphibians of similar size. The blood has high O2, capacity (14 vol%,) and the erythrocytes are smaller, and the red cell count is greater than in other amphibians. The oxygen affinity of whole blood is high compared to other amphibians (P50) = 28 mn Hg at 25 °C and pH 7.6). The oxygen equilibrium curve is sigmoid (n=1.79) and the Bohr factor is small (Δlog P50/ΔpH = −O.21). In ‘stripped’ hemoglobin solutions oxygen affinity increases strongly (P50=3.3 mm Hg at 25°C and pH 7.6) and the temperature sensitivity is high (apparent ΔH= −19.4 kcal/mole), but the ATP and pH influences are too low to account for the difference in P50 compared to whole blood. The high oxygen capacity and oxygen affinity and the low Bohr factor may have adaptive significance to this fossorial amphibian.

Author Keywords: Apoda; Bohr effect; Burrowing amphibian; Hematology; Hemoglobin function; Oxygen capacity; Oxygen uptake

*1 This study received support from the Danish International Development Agency and the Leverhuime Trust Fund.

2 Present address: The University of New Mexico, Department of Physiology, School of Medicine, Albuquerque, New Mexico 87131, U.S.A.

3 Department of Animal Physiology, University of Nairobi, Nairobi, Kenya.

Respiration Physiology
Volume 24, Issue 3, September 1975, Pages 355-363

ŤêΧâŠ' Alıntı:
kardeşim öncelikle bu hayvanın metabolizmasını okudum ve kaynagımı belirteyim sana;
özet olacak olursak bu hayvan 18 gün-21 gün arasında yasıyolarmıs bu da cok düşük bi süre ayrıca oksijen alımını düşündüğümüzde ve karsılastırdıgımızda metabolik faaliyetlerinin insanda bazal metabolizma seviyesinin bile kat kat altında calıstıgını görmekteyiz.

senin de söylediğin gibi türkçede yağ ingilizcede lipid olarak geçiyo fakat sende yazmısın bunlar yağ hücreleri haline geliyo diye;
şimdi burda şöyle bi sorun war yağ hücreleri farklı fraksiyonlardan oluşuyo mesela;

Lipidlerin sınıflandırılması
Lipidler değişik şekillerde sınıflandırılabilir. Yapılarına bakılarak lipidler Basit Lipidler, Bileşik Lipidler, Türev Lipidler gibi sınıflandırılabilir. Burada lipidlerin %50'lik alkolde hazırlanan KOH çözeltisiyle hidroliz olup olmamalarına yani sabunlaşıp sabunlaşmadıklarına göre 2 sınıfa ayrılması esasına dayanan sistem kullanılmıştır. Bunların da alt sınıfları vardır.

Sabunlaşabilen Lipidler
1-Açilgliseroller (Gliseridler)
2-Fosfoaçilgliseroller
3-Sfingoaçilgliseroller
4-Ester Tipi Mumlar
Sabunlaşmayanabilen Lipidler
1-Terpenler
2-Steroidler
3-Prostaglandinler
4-Alkol ve Keton Tipi Mumlar

ayrıca epitel hücre derken neyi kastediyosun biliyosun ki epitel doku hücreleri;

* Epitel doku

* Örtü epiteli

* Tek katlı yassı epitel
* Tek katlı kübik epitel
* Tek katlı prizmatik epitel
* Yalancı çok katlı epitel
* Çok katlı yassı epitel
* Çok katlı kübik epitel
* Çok katlı prizmatik epitel
* Çok katlı değişici epitel

* Duyu epiteli
* Kassal epitel
* Bez epiteli

olarak sınıflandırılmaktadır.

[/COLOR]

Oxygen uptake and blood respiratory properties of the caecilian Boulengerula taitanusnext term*1

S. C. Wooda, b, 2, R. E. Webera, b, G. M. O. Maloiya, b, 3 and K. Johansena, b
a Department of Zoophysiology, University of Aarhus, DK-8000, Aarhus, Denmark
b Department of Animal Physiology, University of Nairobi, Nairobi, Kenya
Accepted 21 April 1975. ; Available online 6 January 2003.

Abstract

In contrast to amphibians belonging to the orders Urodela and Anura, virtually no data exist on the respiratory physiology of the more primitive Apoda. This study concerns oxygen uptake and hemoglobin function in the caecilian previous termBoulengerula taitanusnext term, an apodan with fossorial habits. The oxygen uptake rate resembles that of other amphibians of similar size. The blood has high O2, capacity (14 vol%,) and the erythrocytes are smaller, and the red cell count is greater than in other amphibians. The oxygen affinity of whole blood is high compared to other amphibians (P50) = 28 mn Hg at 25 °C and pH 7.6). The oxygen equilibrium curve is sigmoid (n=1.79) and the Bohr factor is small (Δlog P50/ΔpH = −O.21). In ‘stripped’ hemoglobin solutions oxygen affinity increases strongly (P50=3.3 mm Hg at 25°C and pH 7.6) and the temperature sensitivity is high (apparent ΔH= −19.4 kcal/mole), but the ATP and pH influences are too low to account for the difference in P50 compared to whole blood. The high oxygen capacity and oxygen affinity and the low Bohr factor may have adaptive significance to this fossorial amphibian.

Author Keywords: Apoda; Bohr effect; Burrowing amphibian; Hematology; Hemoglobin function; Oxygen capacity; Oxygen uptake

*1 This study received support from the Danish International Development Agency and the Leverhuime Trust Fund.

2 Present address: The University of New Mexico, Department of Physiology, School of Medicine, Albuquerque, New Mexico 87131, U.S.A.

3 Department of Animal Physiology, University of Nairobi, Nairobi, Kenya.

Respiration Physiology
Volume 24, Issue 3, September 1975, Pages 355-363

aga sonuç olarak anne kendisine verilen ilhamla kalın ve besince zengin bir deri oluşturup yavruların bunu yemesini sağlıyor. zaten bunuda yukarda sende yazdın. yani bu konuda hemfikiriz. ben senin böyle bişeyin mümkün olmayacağını idda ettiğini sandım yanlış anlamışım. diyoruzki yavru bunu direk anneden besin olarak alamıyor. ancak kendi aldıklarının bir kısmını besine dönüştüre biliyor. ozaman buda onun gelişmesine yetiyor. yani aldığı lipid i enerjiye dönüştürmesine ömrü yetmez diyemeyiz. ancak bir kısmını dönüştürüp kullanabilir diyebilirz.

bide bana kaynak belirtme yerim senin kaynağını ben senin boş konuşmayacağını bilirim :D

aga herşey Allahın mucizesiyle mümkündür zati, yanlış anlaşılma olmuş.

saolasın kardeşim bu sayede bizde kaynak taramış olduk:)

aga ama bizi iyi yemişin bu hayvan bizim bildiğimiz tırtıl yaw:p

ŤêΧâŠ' Alıntı:
aga herşey Allahın mucizesiyle mümkündür zati, yanlış anlaşılma olmuş.

saolasın kardeşim bu sayede bizde kaynak taramış olduk:)

aga ama bizi iyi yemişin bu hayvan bizim bildiğimiz tırtıl yaw:p

öpüyorum seni muhterem muhteşem :clap

Paylaşım için saol...Enteresan bir canlı daha...Hayatta gözden kaçırdığımız çok şey var...Sayende bi kaçını yakalıyoz..

Geri