Boulengerula Taitanus (Kendini yemek olarak feda eden anne)

ĦĄЯĄMÍ

" hayal taciri "
Reaction score
0
boulengerula_taitanus.jpg

Hem karada hem de suda yaşayabilen Boulengerula taitanus sürüngen türünün dişileri yavrularını kendi derisiyle besliyor.

araştırmaya göre, Boulengerula taitanus adı verilen tropikal etobur sürüngenin dişileri, yetişkinliğe erene kadar yavrularına kendi derilerini ikram ediyor.

Bilim adamlarına göre bu durum hayvanlar aleminde şimdiye dek görülmemiş bir olay. Çünkü 20-30 santimetre boyundaki yavrular, annelerinin dış deri hücrelerini kemirmeye elverişli özel dişlerle dünyaya geliyor.

Yavru büyüyor, anne küçülüyor

Londra'daki Tabiat Tarihi Müzesi'nden Mark Wilkinson başkanlığındaki araştırma ekibi, kemirilen epitel dokunun lipide (yağ) dönüştüğünü tespit etti. Yağ hücreleri, minik yavruların hızla büyümesini sağlıyor.

Laboratuvar şartlarında yapılan gözlemlere göre, yavrular bir hafta içinde yüzde 11 büyürken, annenin vücut kütlesi yüzde 14 azaldı.

Tek yiyecekleri anneleri

Yavruların midesinde neler olduğunu da inceleyen araştırmacılar, annelerinin derisinin yavruların tek besin kaynağı olduğu sonucuna vardı.

Bu tür davranışlara bir çok örnek verilebilir.Bunlar ise evrim teorisinin geçersizliğini ispat ederken, tüm evrenin üstün bir Yaratıcı tarafından yaratıldığı ve her bir canlının Yaratıcısı olan Allah’ın ilhamı ile davrandığı gerçeğini ortaya çıkarır.

SkуAηGєL' Alıntı:
Harami Eline Saglik
:) Kardesim Insanlarla Ilgili Konu Ac Birazda :)

hayvanlar alemini bitirelimde insanlar alemine de geçeriz sky :D

Çok ilginç...
Emeğine sAglık Harami ;)

harami yaa sen böle konular acmayaa devam et yaa en azından genel kültür oluyor sayende

sende olmasan cahil kalcaz sagol paylaşımların için

yaww ne cins canlılar vae yaww
Boulengerula Taitanus ilk defa duyuyorum ve görüyorum :saskin
örenmiş oldum:goz:

ne tür bi yaratıksa

vayy bee.cok güzelmiş sayende bişi daha öğrendik teşekkür ederiz

garip bir yaratık :saskin

ŤêΧâŠ' Alıntı:
lipid olarak trigliseritmi monogliseretmi serbest yağ asidimi ne oldugunu acıkca söyle:)

kafanmı güzel tex rakımı şarapmı vodkamı ne içtiğini açıkça söyle :durdurun

ĦĄЯĄMÍ' Alıntı:
kafanmı güzel tex rakımı şarapmı vodkamı ne içtiğini açıkça söyle :durdurun
lem lipidler depo maddesi enerji verici olmaları için baya bi zaman geçmesi lazım üstünden metabolizma faaliyeti sonucu.bunların da cok yasayabileceğini zannetmiyorum bu lipidler ancak onların dişlerini parlatıyodur.milletin kafasını karıstırma artiz

genel kültürümüze katkıda bulunduğun için çok teşekkürler. İlk defa duydum bu olayı ve böyle bir canlıyı.

ŤêΧâŠ' Alıntı:
lem lipidler depo maddesi enerji verici olmaları için baya bi zaman geçmesi lazım üstünden metabolizma faaliyeti sonucu.bunların da cok yasayabileceğini zannetmiyorum bu lipidler ancak onların dişlerini parlatıyodur.milletin kafasını karıstırma artiz

asistansan asistanlığını bil koskoca araştırma var ortdada oku aşşağıyı armut sapı seniii:biggrin

ĦĄЯĄMÍ' Alıntı:

Laboratuvar şartlarında yapılan gözlemlere göre, yavrular bir hafta içinde yüzde 11 büyürken, annenin vücut kütlesi yüzde 14 azaldı.

bakbakalım 1 hafta içinde neler oluyomuş elma kurusu seniiii :durdurun

Geri