Bosna 1-1 TÜRKİYE [2010 DKGE Maçı - Tek BaşLık]

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi

Bosna mı Türkiye mi ?

• Kullanılan toplam oy
    74
her ne kadar galibiyeti istesekte başlarında Fatih Terim olunca insan düşünüyor adam kaprislerine Milli takımıda alet ediyor.zaten yaptığı adam akıllı seçim yok

işimiz çok zor ama ben çok güveniyorum ...

Terim: "Kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız"

37730f9b2b24447ab7a779c8ea565197.jpg

Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Bosna Hersek ile yapılacak maçla ilgili, avantajın, Bosna Hersek'te olduğunu, ancak kendilerinin de zor maçları iyi oynadığını ve kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Terim, Bilino Polje Stadı'nda yapılan son antrenman öncesi düzenlediği basın toplantısında, rakiplerini yenseler de 1 puan onların önünde olacaklarını belirterek, ''Kendi sahalarında, kendi seyircileri önünde oynuyorlar. Her türlü avantaj onlarda. Kazanırlarsa tamamen play-off hakkını kazanıyorlar'' dedi.

Bunun dışında, iki takımın iddiasının devam ettiğini ifade eden Terim, ''Avantaj onlarda, ancak Türk Milli Takımı'nın da her yerde, herkesle iyi oynayıp, kazanmayı arzu ettiğini, bu tip maçları hırslı ve değişik oynadığını herkes biliyor'' diye konuştu.

Terim, sözlerine, Bosna Hersek teknik heyetinin ve oyuncularının, kendilerine olan güvenin doğal olduğunu vurgularken, ''Biz de kazanmak istiyoruz. Onlar, grup mücadelesinin bitimine 3 maç kala, 4 puan önde olmaları adına önemli bir avantaja sahipler. Türk Milli Takımı'nın önemli becerilerinden biri, bu taraflarda maçı çevirebilmek'' diye devam etti.

''KEŞKE HEP İLERİDE OLSAK''

Fatih Terim, hep geriden gelme konusundaki soru üzerine, ''Keşke hep ileride devam etsek ve orada kalsak'' derken, kazanmanın veya geriden gelmenin farkı olmadığını dile getirdi. Terim, ''Kazanmak, kazanmak. Umuyorum yarın da bu gerçekleşir. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Grubun final maçı diyebiliriz. Kazanırsak tam bir final havasına girecek. Onlar Estonya ile biz Belçika ile içeride oynayacağız. Daha sonra Bosna Hersek, İspanya ile karşı karşıya gelecek. Biz, içeride Ermenistan maçını yapacağız'' dedi.

''RİSKİ, OYUNUN HER SANİYESİNDE ALACAĞIZ''

Terim, Bosna Hersek karşısında kazanmak adına oyunun başında, sonunda ve devre arasında, her saniye risk alacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Her riski alacağız. Santranın ardından, devre arasında hepsini alabiliriz. Çekincemiz yok. Kaybedersek, vakur bir şekilde arkadaşları tebrik ederiz. Onlara play-off'ta 'Kalbimiz sizinle' deriz.

Buralara, emeğimizle, terimizle, oyuncularımızın inanılmaz performanslarıyla tek yürek olarak geldik. Kolay değil. Kaybederken de her şeyimizi kullanır ve kaybederiz. Kazanırken de aynısını yaparız. Hepimizin en büyük cesareti buydu. Cesareti göstermek de zaten bizim işimiz olacak. Gerek oyuncularımın, gerek benim için hayatın sonu değil. Oyunculara da aynı şeyi söylüyoruz.''

''OYUNCULAR YİNE YÜREKLERİNİ ORTAYA KOYACAK''

Oyuncularından, normal oyunlarını oynamalarını beklediğini ifade eden Terim, ''Normal oyunlarını oynasınlar, yeter. Yüreklerini her zaman koydular, yine koyacaklar. Oyuncularımızı, kaybetmenin, dünyanın sonu olduğu düşüncesine getirmedik. Kaybetmenin önemli bir handikap, inanılmaz olarak hayatın sonu düşüncesi şekline getirmedik. Tam tersi, olağan şeyler olduğunu görmelerini sağladık. Hesabı vermesi gereken, bizim olduğumuzu her zaman ifade ettik. Muhakkak üzüntü duymaları gerekir ama abartmanın da manası yok. Verilmesi gereken hesabı başka merciler verir. 'Rahatlayın' demişizdir. Bu yükü onların omzuna yüklemeyiz'' diye konuştu.

Herkesin, kendi takımını beğeneceğine dikkati çeken tecrübeli teknik adam, ''Bosna Hersek, teknik direktör Miroslav Blazevic yönetiminde 10 maçta 26 gol attı. Maç başına, 2,6 gol ortalaması yakaladığını unutmayalım. Takımla hoca arasında uyum olduğu bir gerçek'' dedi.

''KENDİ TAKIMIMI KİMSEYE DEĞİŞMEM''

Birçok eksiğe rağmen, iki takım arasında yapılan maçın son galibi olduğumuzu kimsenin unutmaması gerektiğini vurgulayan Terim, ''Hoş, güzel bir maç olacak. Kendi takımımı kimseye değişmem'' diye konuştu.

Savunmada yaşanan sıkıntılar konusundaki bir soru üzerine de Terim, şunları kaydetti:

''Gökhan Zan'ın yokluğunu, Önder ile kapatacağız. Defansımızda onun dışında sorun yok. Belki geçmiş maçlara oranla bazı arkadaşların performansı yeterli değilse de oturmuş bir savunmamız var. Savunma oyuncularımız bir diğerini aratmayacak nitelikte arkadaşlar.

Önemli olan, takım defansını iyi yapabilmek. Sadece defans oyuncuları değil, ortadaki ve öndeki oyuncularla savunmayı yaptığımız zaman dünyanın önemli takımlarından biri oluruz. Yetenekli oyunculara sahibiz. Hep oynamak, hep kazanmak ve hep öne doğru oynamak ve güzel hareketler neticesinde sonuç alabilmek önemli ama aynı zamanda oyunun iki tarafını oynamalıyız. Hem ofansif, hem defansif manada bunu başarılı bir şekilde yapabilirsek, bize çok katkısı olur.''

Blazevic'in, maçlar öncesinde Saraybosna'da kamp yapıp, Zenica'da maçları yapması yönündeki uğurla ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Terim, ''Herkesin bir stili var. Saygı duymak lazım ama ben tam tersiyim. Oynamazsanız, uğur diye bir şey kalmaz'' dedi.

''KADRODA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK''

Fatih Terim, Bosna Hersek maçı öncesinde, kadroda köklü bir değişiklik yapmayacağını da söyleyerek, ''Sadece bir iki mevkide değişikliğimiz var. Köklü değişiklik olmaz'' dedi.

Estonya maçında yenilen iki golün hatırlatılması üzerine Fatih Terim, ''Son maçtaki tutum ve davranışlar, bu maçın göstergesi olmaz. Yarın orta sahamız daha önleyici olacaktır. Estonya'nın bu kadar tehlikeli olmayacağı düşüncesi, bazen sahada sizin kötü şeyler görmenize neden oluyor. Bu konuda yarın daha dikkatli olacağız. Yarın 15 bin seyirci olacak ama çizgiye yakın seyirci olacak. Daha ateşli seyirci olacak. Bununla beraber olaylar değişebiliyor'' diye konuştu.

NİHAT'IN DURUMU

Terim, sakatlığı nedeniyle Estonya maçında oynamayan Nihat'ın, son durumuna bugünkü antrenmanda bakacaklarını dile getirdi.

Tecrübeli çalıştırıcı, ''En azından sakatlığında bir ilerleme olmadığını gördük. Bundan dolayı sevinçliyim. Gökhan Zan ve Kazım dışında eksiğimiz yok. Kadromuzu yaparken her mevkide olabilecek bazı hasarları veya yoklukları halledebilecek bir kadro seçimi yapıyoruz. Kazım ve Gökhan Zan'ın yerini alacak oyuncularımız da var. Gökhan Zan'ın yerinde hem Önder, hem de İbrahim Kaş var. Stoper yokluğunda, Hakan Balta'yı İspanya maçında oynatmıştım. Bunun daha ilerisi Ceyhun var. Kazım'ın yokluğunda ise Tuncay bu tarafa gelebilir, Arda gelebilir. Bu iki oyuncu olsaydı iyi olurdu ama dünyanın sonu değil'' diye konuştu.

''KALEMİZDE POZİSYON GÖRMEKTEN KORKMUYORUM''

Yarınki maçta, tedbir alınan maçlardan daha fazla tehlike olacağının kesin olduğunu kaydeden Terim, ''Her zaman ön bölgede çok oyuncunuz varsa, golü istiyorsanız hücum futbolunu düşünüyorsunuz demektir. Öndeki oyuncular hareketliyse, birçok pozisyon üretmişse, tedbir aldığınız maçlardan daha fazla tehlike göreceğiniz kesin, bu kaçınılmaz. Kalemizde pozisyon görmekten korkmuyorum. Rakip sahada ve kalede çok pozisyon yakalayamamaktan korkuyorum. Pozisyon rakip kaledeyse, 4 atıp 2 yemişsek sorun yok'' dedi.

Terim, takımın psikolojisine ilişkin bir soruyu da ''Şu anda en az hata ile oynamak isteyen, minimize edilmiş hatayla oynamak isteyen bir takımımız var'' diye yanıtladı.

Bilino Polje Stadı'nın zemini konusundaki soruyu da Terim, ''Geldiğim günden beri hava durumunu soruyorum. Herkes bana yağmur yağmayacağını söylüyor. Ben de Allah'ın işi diyorum. Yağmur yağarsa daha güzel bir zeminle karşılaşabiliriz. Daha yumuşak bir zemin olabilir'' dedi.

Fatih Terim, sistemde değişiklik olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine de şunları kaydetti:
''Taktiğimizde ufak değişiklik olabilir ama anlayışımızda yapmayız. Numara sıralamasında bu olabilir. Hem atak adına, hem karşılama adına bir iki ufak değişiklik yapabiliriz ama saha içinde oyuncularımızın esnekliği bize avantaj sağlıyor. Dizilişi çok çabuk şekilde değiştirecek oyunculara sahibiz.''

Bu arada, Estonya maçı öncesi ilk 11'i açıklayan Terim, Bosna Hersek maçı öncesinde ilk 11'i açıklamadı.

Bir iki değişiklik dışında, kadronun Estonya maçındaki kadrodan farklı olmayacağını belirten Terim, ''Kafamda bir 11 var. Bu zamana kalır mı? Çok önceden var. Bir iki arkadaşımızı eklemek istiyorum. Ayrıca isimlerin bilinmemesinde fayda var'' diye konuştu.

Kendisinin durumuna ilişkin bir soruya ise Terim, ''Ben iyiyim. Maçtan sonra da duruşumuzu sergileriz'' şeklinde cevapladı.

''Blazevic'in, ikinci olmaları halinde Hırvatistan'ı istediği, kendilerinin ikinci olmaları halinde play-off'ta kimi isteyecekleri'' sorusuna da Terim ''Sanal alemde yaşamıyorum, gerçek alemde yaşıyorum. Eğer biz ikinci olursak, ondan sonra kalan ikincilere göre belki bir tahmin yapabiliriz ama şimdi 4 puan gerideyken bunu söylemek abartı olur. Ben çıkacağımıza inanıyorum ama rakibin kim olacağı beni ilgilendirmiyor. Buradan çıktıktan sonra rakibe göre tedbiri alırız'' yanıtını verdi.

''İSPANYA İLE İSTANBUL'DAKİ MAÇA YANIYORUM''

Fatih Terim, geçmişe döndüklerinde, İspanya ile İstanbul'da yaptıkları maça yandığını dile getirdi.

Belçika ile yaptıkları maçta da rakibi, kendi yarı alanından çıkarmadıklarını hatırlatan Terim, ''Ama maç 1-1 bitiyor. İspanya ile Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığımız maçta 1-0 olduktan sonra 5 pozisyonumuz var. 1-1'e gelmişken bile alamıyorsunuz, ona çok üzülüyorum. Onları ilk defa mağlup eden biz olabilirdik. Türkiye, İspanya'yı gol pozisyonu ve oyun olarak mağlup etmiştir. Estonya maçı da öyle. Sürprizler oluyor'' dedi.

KADİR HAS STADI MÜDÜRÜNÜN GÖREVİNDEN ALINMASI

Terim, basın toplantısında Kadir Has Stadı müdürünün, Estonya maçı sonrasında görevinden alınmasıyla ilgili haberlere de değinerek, şunları söyledi:

''Bir iki gazetede, stat müdürünün benim şikayetim üzerine alındığı haberi var. Ona bir açıklık getireyim. Ben kimseyi şikayet etmem. Neden görevden alındığını bilmek isteyen, bunu yapana sormalı. Sahayla ilgili fikrim soruldu, herkes gibi fikrimi söyledim. Kimseyi şikayet etmedim. Kendi şikayetlerimi kendim söylerim. Bu yanlış anlaşılmayı düzeltirseniz iyi olur. Estonya maçının orada oynanması kararını seve seve aldık. Öyle bir statta oynamaz mısınız?''

NEŞELİ HALLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan, Fatih Terim'in, Bosna Hersek maçı öncesinde neşeli halleri dikkati çekti. Terim, zaman zaman yaptığı esprilerle gazetecileri güldürdü.

Basın toplantısında önce Boşnak gazetecilerin soru sormaları istendi. Bosna Hersekli gazeteciler, ilk bölümde soru sormazken, Türk gazetecilere söz verildi.

Türk gazetecilerden sonra soru sormak isteyen Boşnak gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Fatih Terim, ''Basın toplantısı ciddi bir iştir'' dedi.

Kaynak : Türkiye Futbol Federasyonu

---------------------------------------------------------------------------

Bosna Hersek'in hocası Blazevic: Fatih Terim'e saygı duyuyorum. Bir yandan Türk milli takım oyuncularıyla uğraşırken, bir yandan da ikinci rakibimiz olacak. O da saha kenarındaki Fatih Terim olacak'' diye konuştu.

Blazevic ' in bu sözünün sorulması üzerine

Fatih Terim : ''Benle Blazevic'in maçı değil, Türkiye ile Bosna Hersek'in maçı olacak. Teknik adamlar maçı oynamaz, futbolcular oynar. Teknik adamlar idare eder. Blazevic, saygı duyduğum bir büyüğüm. Özellikle daha önceki Avrupa şampiyonasında karşılaştığımız takımı, muhteşem bir takımdı. O takım, o dönemde önemli işler yaptı. Kendisi çok önemli bir teknik adam.''

zor olur ama güzel olur sonuçu.. terim teknik direktör değil benim gözümde ama motive işinde usta herif çeker bağlamayı verir gazı işi bitirirler bizim çocuklar. bir de bosnanın her yeri taraftar olsa ne olur ?balkan ülkeleri sıkı taraftardır fakat en kralı bizim ülkemizde var.. federasyn bilet fiyatını yüksek tuttuğu için ateşli olanları maça gelemiyor o ayrı.. fakat biz bu gece yeriz onları.. ama finallare gidebilir miyiz o muamma

Geri sayım başladı!

1512_4435_B_22.jpg

70 milyon tek yürek! A Milli Takımımız, 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki sekizinci maçında deplasmanda Bosna-Hersek ile karşılaşacak. Zenica kentindeki Bilino Polje Stadı'nda oynanacak ve TSİ 21.00'de başlayacak.

Müsabakayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Manuel Olegario Bartolo F. Benquerenca yönetecek. Bartolo'nun yardımcılıklarını Jose Manuel Silva Cardinal ve Joao Ferreira Dos Santos yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Carlos Miguel Taborda Xistra.

Grup ikinciliği için büyük önem taşıyan karşılaşma FOX TV'den naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı Sporx.com Canlı Anlatım Servisi'nde takip edebilir; bu heyecana ortak olabilirsiniz.

YENİLGİ, UMUTLARI SONA ERDİRECEK

Türkiye, Bosna Hersek'e yenilirse Dünya Kupası'na gitme umutlarını sonlandırmış olacak. Bosna Hersek, Türkiye karşısında galip geldiği takdirde puan farkını 7'ye çıkaracak ve kalan iki maçın sonucunu beklemeden millilerin Dünya Kupası'na katılma umudunu sona erdirecek.

Bu arada karşılaşmanın ardından Türkiye, 10 Ekim'de deplasmanda Belçika, 14 Ekim'de de sahasında Ermenistan ile karşılaşacak. Bosna Hersek ise 10 Ekim'de deplasmanda Estonya, 14 Ekim'de ise grup lideri İspanya ile sahasında karşılaşarak grup maçlarını tamamlayacak.

081252422348.jpg

NİHAT'IN DURUMU

(A) Milli Takım'da zorlu Bosna Hersek maçı öncesi Nihat Kahveci'nin sakatlığı bulunuyor. Sağ arka adalesinde zorlanma olan ve Estonya maçında forma giymeyen Nihat, antrenmanın ilk bölümünde takımdan ayrı çalışmış ve son bölümde takımla birlikte idmana çıkmıştı. Nihat'ın oynayıp oynamayacağının henüz netlik kazanmadığı bildirildi.

4 OYUNCUMUZ KART SINIRINDA

Türkiye'nin Bosna Hersek ile yapacağı karşılaşma öncesi 4 oyuncu kart sınırında bulunuyor. Millilerde daha önce sarı kart gören oyunculardan Emre Belözoğlu, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu ve Gökhan Gönül, bugünkü mücadelede de kart gördükleri takdirde 10 Ekim tarihinde deplasmanda Belçika ile yapılacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

081252422381.jpg

BOSNA HERSEK

Supic
Jahic
Nadarevic
Spahic
Rahimic
Ibricic
Muratovic
Salihovic
Ibisevic
Muslimovic
Dzeko

TÜRKİYE

Volkan
Gökhan Gönül
Önder
Servet
Hakan Balta
Hamit Altıntop
Emre
Arda
Tuncay
Semih
Sercan

STAT: Bilino Polje
SAAT: 21:00
HAKEM: Manuel Olegario Bartolo F. Benquerenca
YAYIN: FOX TV & Sporx.com Canlı Anlatım Servisi

_ Sporx Canlı Anlatım Servisi_

BOSNA HERSEK'İN UĞURLU YERİ BİLİNO POLJE

Son dönemde elde ettikleri sonuçlarla büyük bir çıkış yakalayan ve grupta da Türkiye'nin önüne geçen Bosna Hersek, millileri, kendisi için uğurlu gelen Bilino Polje Stadı'nda konuk edecek.

Sahasında yaptığı 3 grup maçına da bu statta çıkan Bosna Hersek, buradaki ilk maçta Estonya'yı gole boğmuştu. Rakibini 7-0'lık farklı sonuçla geçen Bosna Hersek, daha sonra Ermenistan'ı 4-1 mağlup etti. Bilino Polje Stadı'ndaki son maçını Belçika ile yapan ve bu karşılaşmayı da 2-1 kazanan Bosna Hersek, böylece 3 maçta 9 puan toplama başarısı gösterdi. Boşnaklar, bu 3 karşılaşmada 13 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü.

DEPLASMAN KARNEMİZ İYİ

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta deplasmanda Bosna-Hersek ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı'nın, elemelerde son dönemdeki deplasman karnesi genel olarak iyi.

Türk Milli Takımı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in ikinci görev süresi içinde Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde rakip sahalarda yaptığı 12 maçın 6'sını kazanırken, 3'ünü yitirdi, 3'ünde de berabere kaldı.

6'sı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu, 5'i Dünya Kupası Eleme Grubu, 1'i de Dünya Kupası elemeleri baraj maçı olmak üzere, elemelerde rakip sahalardaki son 12 karşılaşmasında toplam 16 gol atan milliler, kalelerinde ise 11 gol gördü.

Ay-yıldızlı ekip, elemelerde rakip sahadaki son 12 maçından 9'unda rakip fileleri en az 1 kez havalandırırken, bu süre içinde sadece 3 kez gol yollarında sessiz kaldı. Milliler ayrıca, deplasmanlardaki bu son 12 maçın 5'ini gol yemeden tamamladı.

logo_yeni5.gif

Risk ve cesaret

Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim, Bosna Hersek ile grubun final maçınaçıkacaklarını söyledi, “Riski oyunun her saniyesinden alacağız. Kaybederken bile her şeyimizi kullanırız. En önemli özelliğimiz cesarettir” diye konuştu

Dünya Kupası elemelerinde grubun en önemli maçına çıkacak olan Milli Takımımızın Teknik Direktörü Fatih Terim, “Her türlü avantaj rakipte. Onlar 4 puan farkı çok büyük bir avantaj olarak görüyor. Fakat biz de kazanmak için yüreğini ortaya koyan bir takımız. Bana göre grubun final karşılaşmasını oynayacağız. Kazanırsak grup daha da karışır” dedi.
Maçın her dakikasında kazanmak için risk alabileceklerini dile getiren Terim konuşmasını şöyle sürdürdü: “Riski oyunun her saniyesinden alacağız. Bosna karşısında kaybetsek bile her şeyimizi kullanırız. Bizim en önemli özelliğimiz cesarettir. Futbolcularım kaybetmenin nelere mal olacağını biliyorlar. Genç oyuncuların bu tür baskıları kaldırması zor. Fakat bu tür olumsuzluklardan etkilenmemeleri için her önlemi alıyoruz. Ben her maç öncesi söylüyorum. Bir maçta alacağımız galibiyet hepimizin. Mağlubiyetin hesabını ise gereken kişilere ben veririm.”

Zan’ın yerine Önder
Gökhan Zan’ın yokluğunda defansta sorun yaşamayacaklarını belirten ay-yıldızlıların teknik patronu, “Önder’le defansı kapatacağız. Asıl önemli olan takım defansını iyi yapabilmek. Bunu yaparsak dünyanın en önemli takımlarından biri oluruz. Orta saha ve forvette sorunumuz yok. Bu bölgelerde etkili ayaklara sahibiz” ifadelerini kullandı.
Bosna karşısında kadroda köklü bir değişikliğe gitmeyeceğinin altını çizen Terim, “Şu anda kadroyu açıklamayı düşünmüyorum. 1-2 mevkide düşüncelerimiz var. Orta sahamız daha önleyici olacaktır. Estonya karşısında yaptığımız hataların bize nelere mal olduğunu gördük. Ben kalemizde pozisyon görmekten değil, pozisyon bulamamaktan korkuyorum. 4 gol atıp 2 gol yemişsek burada sorun yok” diye konuştu.

466. randevu
A Milli Takımımız, bugün 466. karşılaşmasına çıkacak. Ay-yıldızlılar 244’ü resmi, 221’i özel olmak üzere geride kalan toplam 465 maçta 164 galibiyet, 111 beraberlik alırken, 190 kez de rakiplerine yenildi. Bu maçlarda toplam 601 gol atarken, kalesinde ise 709 gol gördü.

Terim ile 90. kez
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, A Milli Takımı’nın başında bugün 90. maçına çıkacak. Ay-yıldızlıların başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını açık ara elinde bulunduran ve sözleşmesi 2012 yılı sonuna dek uzatılan Terim yönetiminde oynanan toplam 89 maçta, 42 galibiyet, 25 beraberlik, 22 yenilgi alırken, 133 gol atıp, kalesinde 98 gol gördü.

Milliler saldıracak!
Dünya Kupası Grup Elemeleri’nde Bosna-Hersek ile bu akşam Zenica’da kritik bir maç oynayacak olan A Milli Takımımız, rakibimiz karşısında ofansif ağırlıklı bir taktikle sahaya çıkacak.
Karşılaşmanın oynanacağı statta dün akşam son provasını yapan ekibimizin hocası Fatih Terim, antrenmanda tamamen taktik üzerinde durdu. 15 dakikası medyaya açık olan antrenmanın kapalı bölümünde ise Terim’in, sahaya süreceği oyunculara tek tek görevlerini anlattığı, ofansa büyük işler düşeceğini dile getirdiği ifade edildi. Terim’in, savunmada Gökhan Zan’ın boşluğunu Önder ile dolduracağı belirtildi.
Ancak Terim’in bu alanda diğer alternatifin ise Hakan Balta’nın olduğu da sızan haberler arasında... Balta’yı stopere çekme düşüncesi olan Terim’in, defansın soluna ise İsmail Köybaşı’ya şans verme ihtimali olduğu da öğrenildi. Kazım Kazım’ın yerine Hamit Altıntop’u sahaya sürmeyi planlayan Terim’in, orta alanda Emre, Tuncay ve Arda’yı oynatacağı, forvette ise Sercan - Semih ikilisine şans vereceği kaydedildi.
Karşılaşmaya ofansif ağırlıklı bir taktikle çıkacak olan ay-yıldızlı ekipte, orta sahadaki isimlerin de Semih - Sercan ikilisine destek vereceği belirtildi. Takımla ilk kez önceki akşam çalışmaya çıkan Nihat’ın, 18 kişilik kadroda yer alıp almayacağı ise maç öncesinde netlik kazanacak.

http://www.milliyet.com.tr/Spor/Hab...eID=1137137&Date=09.09.2009&b=Risk ve cesaret

Selde hayatını kaybedenler için saygı duruşu

60567abbedb343dcacf8e32f0af092b4.jpg

Sel felaketinde hayatını kaybeden  vatandaşlarımız için Bosna Hersek-Türkiye A milli maçı sırasında saygı duruşunda bulunulacak. Sel felaketinin ardından bu maçta saygı duruşunda bulunulması için harekete geçen Türkiye Futbol Federasyonu'nun başvurusu, FIFA tarafından olumlu karşılandı. Milli Takımımız ayrıca bu müsabakaya kolunda siyah bantla çıkacak.

Kaynak : TFF

hep böyle oluyo bizim takım biz onu yenersek o buna 3 gol atarsa oedan şu olursa vs vb çıkarız şeklinde :D şimdide tüm maçları kazanıp bosnanın bikez takılmasını bekliyoruz..inş olur bizde gideriz dünya kupasına :D

2.golü yemediğimize şükrediyorum...
İnşallah 2.yarı düzeliriz..

ilk yarıyı 1-1 kapamamız için dua ettim. adam 3-4 kişinin içinden geçip şut atıyor bu nasıl iş ? terim efendinin yaptığı da cabası ..
umarım ikinci devre silkelenip kendilerine gelirler ama sanmıyorum gidişat umut vermiyor..

Çok kötü oynadık ilk yarı hemde çok kötü..Hakem her zaman olduğu gibi ib*e.Yalnız bu hakem daha bi ib*e

Çok Kötü Oynuyoruz.
Emre Kırmızı Kart Görmezse İyidir.
Hakem Bedavadan Sarı Kart Veriyor AnLayamadım.
Takımın Kendine GeLmesi Lazım Hocanında SaLdıracak Bir FutboLcuyu Oyuna Sokması Lazım
Ayrıca F.Terim TecrübeLi Bir Hoca Neden Bu Kadar ÖnemLi Bir Maçta HakemLe İt DaLaşı Yapar ki?

ortadaha bomboş kalıyo geride çok top kaybediyoruz Arda' nın Estonya maçındaki performansından eser yok

Geri