"Biz bize benzeriz" ve "Türk, titre ve kendine dön"

AntidepresaN

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
"Biz bize benzeriz" ve "Türk, titre ve kendine dön"

Liboş takımı, milliyetçilerin bu sözleriyle hep dalga geçerler! Onların emelleri “yabancılara”, özellikle, Avrupa Birliği’ne benzemek, daha doğrusu “benzetilmek”, Avrupa mukallidi olmak ve sonunda da “Türklüğe” veda etmektir!
Osmanlı’nın son dönenlerinde, kendimizi, hakir görmek - aşağılık kompleksine duçar olunmuştu. Hatta o zamanlar kendimize “Etrakı bi idrak”, yani “akılsız Türkler” denirdi! Türk milliyetçiliğinin yükselmesi üzerine, bu kompleksten kurtulduk ve Atatürk milliyetçiliği, Cumhuriyet’in ilk altın yıllarında, bunun yerine “Türk, övün, çalış, güven” inancını yerleştirmişti. Bu sadece bır “slogan” değil, haklı bir iftiharın ve çağdaş uygarlık düzeyine kendi başımıza, bağımsız olarak ulaşma gayretlerinin parolasıydı!

O altın yıllarda Atatürk’ün deyişiyle, “az zamanda, çok işler” yapılmasını devrimleri küçümsedikleri bu “milliyetçilik” gerçekleştirdi. Ben hamaset palavrası yapmıyorum: Kimsenin inkâr edemeyeceği bir hakikati söylüyorum. Bu “milliyetçilik” olmasaydı, şimdi nerede olurduk? Milliyetçilik-ulusalcılık düşmanları, beni “milliyetçinin teki” diye akıllarınca aşağılamak isteyenler, önce bunun cevabını versinler! “Nerede olmak isteyecekleri” “malûm”dan ve bugün yazdıklarından belli: Ya yabancıların uydusu olmak, “ulus-devletin” yerine “Ilımlı İslam Devletini” kurmak. Bu iki amaç, şu bağlamda birleşmiş durumda; kozlar sonra paylaşılır, ama Başbakan Erdoğan’a, liberallerden, 2. Cumhuriyetçilerden ve Amerikan ve Avrupa medyasından yöneltilen, hatta TSK’nın yörüngesine girdiği iddiasıyla yapılan eleştiri ve tarizlerden anlaşılıyor ki arada, sonra genişleyecek bir çatlak var!

Erdoğan da gerçekten bir tavır ve siyaset değişikliği var mı? Ben buna inanmıyorum: Bu, bence, AP’ye Güneydoğu oylarının garanti olmadığını son gezilerinde bizzat gördükçe, ülkenin diğer kesimlerinin oylarını kaybetmemek-kazanmak için, geçici, bir taktik!

Bu arada düşünmek gerek; Avrupalılar, Amerikalılar, acaba neden Türkiye’nin içişleri ve gidişatıyla başka hiçbir ülkeyle olmadığı kadar yakından ilgililer? Güzel gözlerimiz- bizi çok sevdikleri için mi? Bir bakıma, Türkiye, Afrika ve Güney Amerika hariç, başka hiçbir ülkede olmadığı kadar karışık ve karmaşık olduğu için ilgi odağı ve de dalgalanma kaynağı. Ama bundan da ötesi var; dün de yazdığım gibi Türk milliyetçiliğinin gücünü “önleyici vuruşla” ortadan kaldırmak isterler, mevcut karmaşaya tuz biber ekerler!

Dünyanın her ülkesinde, tarihlerinde de, karanlık sayfalar - dolaplarına iskeletler, “faili meçhul” cinayetler ve “derin” devlet “işleri” vardır. Hatta denebilir ki bunların çoğu, bize oralardan sirayet etti. Ancak hiçbir kendini bilen millet-devlet, kendi “kirli çamaşırlarını” böyle herkesin önünde yıkamaz ve böylelikle kendi devletinin altının oyulmasına müsaade edemez. Oysa özellikle “Ergenekon sürecinde” bu oluyor: Ustalık, devletin bütün gelmiş geçmiş sırları, pervasızca ortaya saçılıyor, dökülüyor! Bu havada, eski memurlar, istihbarat şefleri, hatta emekli subaylar, bütün sırları ifşa ederek ve birbirlerini suçlayarak kahraman olmak, hatta para kazanmak istiyorlar! Bırakın başka ülkeleri, Türk Devleti, hiçbir dönemde, bu kadar, “elek” gibi olmamış ve ülke böylesine bölünmemişti!

Bizde yerleşik bir devlet anlayışı vardı; Ben devlette görevliyken vakıf olduğum bazı devlet sırlarını, ne anılarımda yazdım, ne de prim yapar diye başka yerde, hatta kendi kendime bile açıklamadım! Bunu da, üzerinde “TC Devleti” yazan, kalem ve dosya kapaklarını vb. okula gönderdiğim için, bunları burnuma sokarak “Bak burada ne yazıyor; TC Devleti diyor; babanın malıdır “demiyor” diye beni dövmekten beter eden rahmetli babamdan öğrendim! Babam, gazeteci olmamdan sonra, yakın tarihteki bir olayı sorunca, kızdı ve “Senin üstüne vazife değil. Ben de ölene kadar bunları kimseye, sana da asla söylemem” dedi! Şimdi ne oldu da, bazıları, görevleri dolayısıyla yaptıklarını ve vakıf oldukları sırları “yok pahasına”, “araştırmacı yazarlara” satıyorlar! Bu durumda bunlardan asıl düşmanlar yararlanıyorlar ve aleyhimizde koz olarak kullanıyorlar! Evet, nerden nerelere geldik ve kendi kuyumuzu kendimiz kazıyoruz! Artık “kendimize dönmemizin” sırası gelmedi mi?

Altemur Kılıç

Ulu TANRI Türk'ü Korusun... Yüceltmesine gerek yok. TÜRK Zaten Yücedir...

Mengü KUT
TENGRİ Tek...

Kelimeleri daha dıkkatlı secın ltf.

Kendını dıger ınsanlardan ve ırklardan ustun goren bızden degıldır.(Hz.Muhammed s.a.v)

Değilim zaten. Arabi Farsi değilim. Sen bana Türkçe öğretecek kadar Türkçe bildiğini iddia edebiliyor musun... Kelimeleri nasıl seçeceğimi senden öğrenecek değilim.

Evlat Türklük kelimelerle,artist sozlerle vurgulanmaz.
Yürekle,yaptigin hareketlerle,Agzindaki dilsiz organla olur.
Nıckıne yazmızsın ORHUNBEY DIYE?
Osmanlı sultanı orhun bey bölemıydı?
Onlar degılmıydı Yahudılere,hrıstıyanlara yasam ımkanı veren,destek veren,ayırım yapmayan?
Sonucu ne olursa olsun,Türklük cıkar beklemeden yapılması gerekır.
Ogrenesın dıye soylemedım :] Artıslıgı bırak,Gectıgın yollardan 3sefer gectım
YUKARIDAKI CUMLE ALEMLERIN YARATILMA SEBEBI OLAN INSANA,EN BUYUK INSANA AIT,BANA LAF ATMA SIKIYOSA ONA AT,GOREYIM TURKLUGUNU

biz Türklerin sorunu da bu işte, kendi kendimizi yiyoruz, bir olup yücelmek yerine.. Orhunbey ve Romeo kardeşlerimin yaptığı gibi =)

Osmanlı'da ORHUN BEY yoktu. Romeo... Kendi yaptığım hareketleri anlatırsam emin ol Ergenekon (iddia)namesinin taşra sürümü ortaya çıkar. Bundan ötesi kendimi övmek olur.

Ben yahudi hristiyan ayrımı yapmıyorum farkındaysan.

TÜRK hıristiyan da olsa, yahudi de olsa, dinsiz de, pagan da şaman da olsa TÜRKTÜR. Din ayrımı yapan ya haindir ya da başka bir deyişle ezikliğinden Türk'e saldırmakla kurtulmaya çalışan bir GAYR-I TÜRK'tür...

Türk'lük çıkar beklemeden olmaz. Dünyanın hiç bir yerinde çıkar beklemeden hiç bir millet hiç bir millete iyilik yapmaz unutma... Yaşamın kuralıdır bu. Şu anda dost olduklarınla çıkar ilişkisi yüzünden dostsundur. Düşmanlarınla zaten çıkarların uyuşmamıştır. Şu an dost olduklarınla çıkarların ters düşünce düşman olacaksın unutma.

Artistlik veya artislik her neyse işim olmaz hiç bir şekilde. Bu konunun artistliği olmaz olsada bana uymaz. Öğreneyim diye söyleyemezsin zaten...

Mengü KUT
TENGRİ Tek...

Ulu TANRI Türk'ü Korusun... Yüceltmesine gerek yok. TÜRK Zaten Yücedir...

Mengü KUT
TENGRİ Tek...

arkadaşım Allah bütün müslüman kardeşlerimizi korusun,osmanlıyı osmanlı yapan islamdı,ırkcılık deyil.Osmanlı hic bir zaman milletine Allah türkü korusun yüceltsin demedi,deseydi osmanlı olmazdı,selcuklu olmazdı.:saskin

arkadaşım Allah bütün müslüman kardeşlerimizi korusun,osmanlıyı osmanlı yapan islamdı,ırkcılık deyil.Osmanlı hic bir zaman milletine Allah türkü korusun yüceltsin demedi,deseydi osmanlı olmazdı,selcuklu olmazdı.:saskin

Hadi anam hadi canım. Seninle tartışmayacağım...

benimle tartışıcak kapasite yok sende zaten:melek

Ah be güzel kardeşim. Neden 5. cevabı okumadan konuşuyorsun ki?. Neden hala din kardeşliği mavralarıyla insanlara demagoji yapıyorsun ki? Neden bütün bunlara rağmen benimle tartışma kapasiten yok gibi Cem Yılmaz'ımsı espriler yapıyorsun ki?..

Bu şahıs kimlerle tartıştı da senlemi tartışamayacak. :melek

Malesef AB-D nin yalamalarıyla yada satınalınmasıyla bir kısım insanların
önderliğinde sanki halkın menfatine çalışıyormuş gibi görünenler var.
Bu bağlamda sayıları giderek artan kandırılmış ve bir şekilde sistemden
nemalanan insanlar var.
***Sonuç olarak bu insanlardan kendilerine gelme gibi bir yetenekleri yoktur.
Onları ikna etmenin yolu onlara klavuzluk edenlerin maskesini düşürmektir.
Allaha şükürller olsun ki onlar kendi maskelerini düşürmek için ellerinden
geleni yapıyorlar...

Ah be güzel kardeşim. Neden 5. cevabı okumadan konuşuyorsun ki?. Neden hala din kardeşliği mavralarıyla insanlara demagoji yapıyorsun ki? Neden bütün bunlara rağmen benimle tartışma kapasiten yok gibi Cem Yılmaz'ımsı espriler yapıyorsun ki?..

Bu şahıs kimlerle tartıştı da senlemi tartışamayacak. :melek

cingeneler gibi kendini övme seninle işim bitmiştir daha cevap yazmam:melek

Böyle bir cüleyi kullanan bir arkadaş vardı,aynı cevabı sanada verim.
Osmanlı üç kıtada 700 yüz yıl at koşturdu ,hüküm sürdü .Osmanlıyı
osmanlı yapan İslamiyetse neden Osmanlı Çöktü...Özetlersek sözde
İslamcılar dine gerekenden fazla abanarak Bilime teknolojiye sanata
sırt çevirerek çağının gerisinde kalmıştır.Buda Osmanlın sonu olmuştur

Bugün aynı zihniyet Cumhuriyet ve kazanımlarını yıkmak yoketmek
için çalışmaktadır.Hemde bunu daha fazla demokrasi istemek adına
yapmaktadır.

Milliyetçilere kafatası milliyetçiler diyen bir başbakan ve onun yaverleri yine ortamı karıştırmaya kalkışmış.

Bazılarına kapak olsun. Üstünlük "Takva"dadır. Biz türkler gittiğimiz her yerde en önce yapmaya çalıştığımız iş Dinimizi anlatmak kültürümüzü yaymaktır.
Müslümanlığa yaptığımız katkılara bakarak bunu görebilirsiniz. bugün dünya da bir arap bile kendi topraklarında doğmuş olan bir dini bir mabedi koruyamıyor. yanı başında yapılan müslüman kıymına bir şey diyemiyor.
Biz Türkler Allah'ın bize verdiği iman gücüyle tüm dünyaya kendimizi göstermiş ve kanıtlamışızdır.

Bize göre Allah korkusu ençok olan millet Türklerdir ve bu yüzden üstündür.

kimse bize ne müslümanlığı ne de Milliyetçiliği öğretmeye kalkışmasın. TÜRK-İSLAM SENTEZİ' ni bilmeyenler asla ve asla KO-NUŞ-MA-SIN

Siz Bole Kendinizi Diger Milletlerden Ustun Gormeye Devam Edin.

Sonunuz Israil Gibi Olucaktir Evvel Allah.
Neymis Allah Bizi Ustun Yaratmis,senin Diger Irklardan Ne Ustunlugun Var.
Eger Bir Irk Ustun Yaratilcak Olsaydi,oda Peygamber Soyu Irki Olan Araplar Olurdu.
Bos Konusma,Allah'in Isinede Karisma,sizin Gibi Turkler Yuzunden Utaniyorum Turklugumden Lanet Olsun.
Milliyetciyim Diye Geciniyosun,ulkucuyum Diyosun.
Babamin Bir Lafi Vardi Zamaninda Bana Soyledigi;
Siz Ulkucu Degil Turkucusunuz.
Ulkuculugun Sartlarini Bilmeden,vatanperestlige Soyunmayiniz.
Hangi Biriniz Zina Yapmiyor?5 Vakit Namaz Kiliyor?alkol Almiyor?baskasinin Namusuna Bakmiyor?irka,dine Millete Laf Atmiyor?allah'in, Kuran'in Yolunda Can Vermeye Hazir Gorev Yapiyor?
Yaptiginiz Tek Sey Lak Lak Lak.....
Ben Simdiki Ulkucuyum Diye Gecinenlerin Hicbirinde Bunu Gormuyorum,iyi Birsey Olsaydi Biz Birakmazdik Zaten.

Edit:eek:rhun Bey Kardesim,osmanliyi Kuran Padisahlardan Orhan Beyin Asil Adi Orhundur,google'dan Bile Bulabilirsin :]
Nokta

biz dinimizden dönmeyeceğimiz gibi davamızdan da dönmeyiz.

sorgu meleği zannetme kendini. her müslüman kendi amelinden sorumludur.

bize ÜLKÜCÜ değil türkücü diyen,
bize faşist diyen
bize terörist, ya bunlardan birisidir ya da bizi çekemeyenlerdir.

amacının tartışma ortamı oluşturmak ve insanları kızdırmak olduğu apaçık bellidir. anlayamadığın bir yer varsa sor cevabını al. karalayarak ya da iftira atarak Ülkücü adını kirletmeye çalışma.

yaptığımız şeyler sizlere göre lak lak, bazılarına göre ırkçılık bazılarına göre bölücülük.
sizler için değeri olmayan birşeyi biz savunuyoruz.
sizler için hayal olan şeyleri biz hedefliyoruz.

Biz hiçbir zaman sizlere benzemeyeceğiz.
"Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur"

Teşekkürler...Birşey demiyorum...

romeo kardeşm, birkaç tane ülkücülüğün adını kirleten pislik yüzünden bütün ülkücüleri silip atma, bu vatan uğruna, Allah yolunda ölmeye hazır binlerce ülkücü insan var, onları da görmezden gelmemelisin. ülkücüsü, sosyalisti liberali demokratı farketmez, bu ülkede yaşayan ülkesini seven herkes eşittir, bu kavga gürültü niye ? zaman, ülkemize sahip çıkma, kenetlenme zamanı

Geri