Biz Atatürk 'ü Böyle Tanıdık !!!

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
Biz, O'nu mısır tarlasında karga kovalamasıyla değil, topraklarımız üzerinden leş kargalarını kovalamasıyla;

Biz, O'nu "Fikriye"siyle degil, emperyalizmin ezmeye çalıştığı tüm uluslara örnek olan fikirleriyle;

Biz, O'nu kendisini çaresiz hisseden birisi olarak değil, tüm gücünü Milli Mücadele döneminde kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına tek yumruk olan ulusundan alan yüceler yücesi yüreğiyle;

Biz, O'nu içki masasından kalkmayan bir "ayyaş" olarak değil, üzerinde güneş batmayan topraklara hükmedenlerle oturduğu masaya yumruğunu vurup Sevr'i parçalayarak suratlarına fırlatan kararlılığıyla;

Biz, O'nu küçük yasta hocasına beslediği kini ileride devlet yönetimine karıştıracak denli "sığ" bir lider olarak değil; tüm dünyanın takdir ettiği ilerici görüşlerini silah yapıp bir ulusun makus talihine meydan okuyan büyük devrimci kişiliğiyle;

Biz, O'nu kimseleri ilgilendirmeyecek "özel hayati"ni "insan yani" olarak sunma şaklabanlığı ile değil; ornegin 1936'da Yalova'daki köşkü bir ağacın kesilmesini önlemek için rayların üzerinde 4.80 metre kaydıracak kadar dahi ve insan yani ile;

Biz, O'nu "Mustafa" olarak değil, bazı canlara inat, canimizin parçası, ruhumuzun ta kendisi Mustafa Kemal Atatürk'ümüz olarak anladık, anlatıyoruz!..

çok güzeldi zibani.;)

canimizin parçası, ruhumuzun ta kendisi Mustafa Kemal Atatürk'ümüz olarak anladık, anlatıyoruz!..

bu söz herşeye yeter zaten anlamak isteyene :goz: teşekkürler arda

Eline sağlık dai!! Gerçekten Çok Güzel Anlatmışşsın AtaTürk'ü

Ağzın bal yesin Arda

Ne güzel söyledin , teşekkürler

i55216_atatrk.jpg

Biz, O'nu içki masasından kalkmayan bir "ayyaş" olarak değil, üzerinde güneş batmayan topraklara hükmedenlerle oturduğu masaya yumruğunu vurup Sevr'i parçalayarak suratlarına fırlatan kararlılığıyla;

Biz O'nu Türk milletine tarihte vurulamayacak olan ama sürekli vurulmak istenen zincirleri kırmasıyla tanıdık

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

bu konu biriLerine fena dokundu sanırım! konu değerLendirme yıLdızLarını düşüyorLar!!! siz anca burdaki yıLdızLarı düşürürsünüz bunu unutmayın ; ) ve egoLarınızı böyLe tatmin edersiniz :goz:

Dokunmuştur , Ben biraz konuya post kasayım da görüp görüp iyice uyuz olsun uyuzlar o zaman

i55216_atatrk.jpg

Türkiye, Atatürk’ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''

i55216_atatrk.jpg

yüreğine sağlık.. başka nasıl anlatılabilirki!!!

Atatürk ün eözlü bsözleriyle devam edeyim ben izninizle

Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.

i55216_atatrk.jpg

Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz.

i55216_atatrk.jpg

Geri