bisküvi ile PROFİTEROL

eftalya

Deniz Kızı
Katılım
2 Ağu 2008
Mesajlar
13,644
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Almanya
resim1-7186.jpg


Malzemeler:
1 paket pötibör bisküvi
1 büyük muz
1 orta boy elma
Sos için:
1/2 lt. süt
2 ç.k. nişasta
6-7 ç.k toz şeker
2 tepeleme ç.k. kakao

Yapılışı:

Bisküviler ufalanır. Üstüne elma ve muz rendelenir. İyice yoğurulur. Hamur elle şekil verilebilecek bir kıvama getirilir. (İsteğinize göre daha çok meyve veya bisküvi koyarak kıvamı ayarlayabilirsiniz. Şekil vermekte zorlanırsanız bir kaba dökeceğiniz içme suyuna elinizi değdirerek yuvarlak profiteroller elde edebilirsiniz.) Sos için bir tencereye süt, nişasta, şeker ve kakao konur ve koyulaşana kadar devamlı karıştırılarak pişirilir. Sos koyulaşınca ocaktan alınır ve soğuyana kadar karıştırılır, profiterollerin üstüne dökülür..
 
Geri
Üst