Biri "faiz lobisi" mi dedi?

l3adl3oy

New member
Reaction score
0
BİRİ "FAİZ LOBİSİ" Mİ DEDİ?

-2003 vergi rekortmenleri: İlk 10'da 4 banka var..

- 2004 vergi rekortmenleri: İlk 10'daki banka sayısı 5'e çıktı..

-2005 ve 2006 vergi rekortmenleri: İlk 10'daki banka sayısı 6'ya çıktı..

-2007-2008-2009 vergi rekortmenleri: İlk 10'daki banka sayısı 7'ye çıktı.. 11'inci, 12'inci ve 17'inci sıraya da bankalar oturdu..

-2010 vergi rekortmenleri: İlk 10'da 7 banka var.. Asya Katılım ve Türkiye Finans da ilk 20'ye yükseldi..

-2011 vergi rekortmenleri: İlk 10'da 7 banka var.. Kuveyt Türk'te artık ilk 20'ye yükseldi..

-2012 vergi rekortmenleri: İlk 10'daki banka sayısı 8'e yükseldi.. 11.12 ve 13'üncü sıralarda da artık bankalar var..

2013 yılı Haziran ayı;

Başbakan Erdoğan, "Biz bu faiz lobisine rağmen bugünlere geldik" dedi ve ekledi;

"Artık bu milletin kanını emen, alın terini sömüren FAİZ LOBİSİNE izin vermeyeceğiz.."

E bence de, bu kadar kan emdirdiğiniz, bu kadar sömürttüğünüz yeter gari..

* * *

FERİT ŞAHENK SAÇINI SÜPÜRGE ETTİ AMA.

Başbakan NTV 'nin Başbakanlık bülteni gibi yayıncılığına rağmen, patronu Ferit Şahenk'e fena taktı.. Yukarıda değindiğim "KAN EMECİ FAİZ LOBİSİ"ne dahil edip vurdukça vurdu.. atta Ankara'daki konuşmasında üstü örtülü "BOYKOT" çağrısı bile yaptı..

Merak edenler için bir not aktarayım.. Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, Başbakan'ın hizmetine sunduğu yayıncılığı karşılığında bakın son 10 yılda "Nerdeeeen nereye" gelmiş;

-'En Zengin 100 Türk' 2013 listesinde Ferit Şahenk 3.4 milyar dolarla birinci, kardeşi Filiz Şahenk 3 milyar dolarla beşinci.İki kardeşi listede zirveye taşıyan ise Garanti Bankası, yani FAİZDEN KAZANÇ..

-Ferit Şahenk 2012 yılında servetine "SANİYEDE 25 DOLAR" kattı..

-Garanti Bankası'nın piyasa değeri 2002 yılında 1.7 milyar lira iken, 10 yıllık Tayyip Erdoğan iktidarında 23 kat büyüdü ve 39.1 milyar liraya yükseldi.. Borsa'da ise yüzde 654'lük bir değer artışı oldu..

-Bankanın 2002-2012 arasındaki net karı ise 18.8 milyar lira oldu..

Bu bilgileri niye paylaştım;

Hani Başbakan, bu bankanın patronuna kızgın ve "FAİZ LOBİSİ" diye ateş püskürüyor ya.. Hani onlarla hep mücadele etmiş ya.. Hani onlara rağmen bugünlere gelmiş ya.. Hani artık onlara yedirmeyecekmiş ya..

Mücadele ettikçe kazandırmış maşallah.. Ateş püskürdükleri büyüdükçe büyümüş maşallah.. Yedirmeyeceğim dediklerinin, artık yiyecek boşlukları kalmamış maşallah..

Şimdi de MİLLETE ateş püskürüyor.. MİLLETLE mücadele ediyor.. MİLLET isteyince "YEDİRTMEM" diyor..

Hazır olun, parayı bulmamız yakındır..

* * *

HAFTASONU NOTLARI..

-Başbakan," İstanbul'da havalimanına 2 saatte yüz binler aktı" dedi.. Ortadoğu yazarı Neval Kavcar hanım da bu tahmine katılmış Cumartesi yazısında.. HABER TURK televizyonunda da alt başlık aynıydı "YÜZBİNLER KARŞILIYOR.." 24 yıllık "Toplumsal olaylar" ağırlıklı meslek tecrübemle, Atatürk Havalimanı'nda 10 bin 1'inci insanı gösterin, susayım diyorum..

**

-Ankara Esenboğa Havaalanı'nda toplanan kalabalığı da yüz binler diye tarif ettiler.. Allah aşkına siz hiç kameraların öyle bir kalabalığı taradığını gördünüz mü? Sabit durdular.. Neden? Çünkü kalabalığı tarasalardı birkaç bin kişi oluğu fark edilecekti..

**

-Zaten Başbakan otobüsün üzerine çıktığında yüzü asıldı.. Gökçek tedirgindi.. Zafer Çağlayan ve Başbakan'ın has adamı Mücahit Arslan mutsuzdu.. Buna bir de mikrofonu uzatmaya kalkan Emine hanıma Başbakan'ın "YA Bİ DUR BE" çıkışını eklersek.. Iıı ııh, bir türlü olmuyor, meydanlar dolmuyor.. İktidar partisi "Gezi" öncesi imkanlarını seferber etse, evet yüz binleri toplayabilirdi.. Ama artık toplayamıyor..

**

-Ankara'da miting yapacağım diyen Başbakan dün açıklıyor ki miting Sincan'da.. Bir yandan kafa tutup diğer yandan Türkiye'nin Başbakanı olarak, Türkiye'nin Başkent'inin göbeğinde miting yapamamak.. Merkezde yapmamak mevcut tabloya baktığınızda, grupları temas ettirme ihtimali yüzünden doğru karar.. Ama bugün geldiğimiz nokta itibarıyla da düşündürücü..

**

-Ankara'da Başbakan için düzenlenen karşılama için televizyon ve gazeteler 40 km'lik konvoy diyordu bağıra bağıra.. Esenboğa Havaalanı ile son konuşmanın yapıldığı yer arası 20 kilometre.. Gidiş geliş tıka basa dolmadıysa biri bana izah eder mi? Dubalarla yolun iki şeridini kapatarak oluşturduğunuz TRAFİK SIKIŞIKLIĞI da mı bu konvoya dahil? Üzeri otomobil yüklü TIR'lar da mı dahil konvoya? Ya da "Neler söyleyeceksiniz?" diye mikrofon uzatınca "Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz:))" diyen teyzede mi dahil insan seline?

**

-Rakamlarla uğraşmayı çok doğru bulmuyorum aslında.. Miting meydanları ipucu verir ama yanıltabilir siyasette.. Bu noktalara değinmekte ki amacım, şu ya da bu formülle yüz binleri toplayabilecek bir iktidar partisinin, bir hafta içinde geldiği noktayı görebilmek bakımından önemli.. Her çıkışın bir inişi var, bu bir gerçek.. Ama her "HIZLI" çıkışın da "HIZLI" inişi var.. Bu da bir başka gerçek.. Ve bu iniş tek başına "GEZİ"den değil, "AÇILIM"dan, bilesiniz.. Meydanlardaki bayrak hakimiyeti bize bunu fısıldıyor..

* * *

TÜRK BAHARI (!)

Ve hafta sonunun en önemli anı.. Başbakan itiraf etti; "Yahu 'Türk Baharı' 3 Kasım 2002'de gerçekleşti zaten."

İşte bu.. İki yıldır bunu söylüyoruz, "Türk devlet geleneği köklü olduğundan, Türk milletinin şuuru henüz açık olduğundan,Türkiye'de düşlediğiniz türden bir "BAHAR" projesi kolay değil. 10 yıldır bunun için uğraşıyorlar." Bunu söyledikçe de, her tür hakarete uğruyoruz sonradan görme kalemşörlerce.. Buyrun, bize inanmadınız, Başbakan söyledi..

**

Nedir bu "BAHAR" işi? BOP'un icraatı.. Kimindir bu proje? ABD-İsrail.. Neyi hedefliyor? ABD eski Dışişleri Bakanı KONDALİZA RAYS söylemişti, "Ortadoğu'da artık sınırların değişme zamanı geldi."

E şimdi anladınız mı hem bu "BAHARI" hem de TÜRKİYE ile ilgili hesabını? E Başbakan da söylüyor, bizim bahar 11 yıl önce başlamış.. Ben demedim vallahi, Başbakan dedi.. Üstelik kedi bile şaştı bu işe, kedi..

* * *

Günün Sözü: Düşünmeden konuşmanın cezası, sonradan düşünmeye mahkum olmaktır..

MURAT İDE

ORTADOĞU

Asya finans açılışı yani faiz lobisi, tüm mağdurlar. Tiplere bakin iyi bakın kimler var kimler?

zul0rq.jpg

kendi fikirlerini, yaz gazete makalleri değil bende sana bi ton makale getirirm. adamları biz seçtik seçime kadar bekleyin sonra kime isterseniz verin. eylemlere kim alkiş tutyor günlüğü kaç paradan orda kalıyorlar bunlarıda söyleyin ben söyliim eskişehirdeki ler günlük 30 tl + yemek...

kendi fikirlerini, yaz gazete makalleri değil bende sana bi ton makale getirirm. adamları biz seçtik seçime kadar bekleyin sonra kime isterseniz verin.

buraya kadar güzel tartısırdım ama..

eylemlere kim alkiş tutyor günlüğü kaç paradan orda kalıyorlar bunlarıda söyleyin ben söyliim eskişehirdeki ler günlük 30 tl + yemek...

burdan sonra sana yazacaqım tek şey şu:
başbakanlık karşılama komitesi fiyat tarifesi;
-Karşılama ; 50 TL
-Slogan ; 60 TL
-Tekbir ; 70 TL
-Takla ; 80 TL
-Otobüsler bedava

kendi fikirlerini, yaz gazete makalleri değil bende sana bi ton makale getirirm. adamları biz seçtik seçime kadar bekleyin sonra kime isterseniz verin. eylemlere kim alkiş tutyor günlüğü kaç paradan orda kalıyorlar bunlarıda söyleyin ben söyliim eskişehirdeki ler günlük 30 tl + yemek...

Siz ciddi manada bişey kullanıyosunuz 10 gündür bunu söylüyorum..

Arkadaşım ne parası.. İletişim bilgilerini ver bunların nerden bulcam bu adamları.. Eksik almışım ben paramı demek yemekte yiyemedim ya hahahahahah yalnız 30 liraya çalışmam ben :durdurun
sigortada yapıyolarmıymış ?

Siz özel otobüslerle mitingden mitinge taşınan, telefonlarına mesaj giden halk kitlesiyle karıştırıyosunuz sanırım.. Hem onların kanıtları var boy boy ararsan her yerde..

asya bankın islami bir banka olduğunu ve faize bulaşmadığını bilmiyorsun.faiz üç hanelerden tek hanelere düşmesini yazmazsınız.bütçeye oranın kaçtan kaça düştüğünü yazmazsınız. milletin parası olan vergilerin artık devlet borçları yüzünden faize gitmemesini kastediyor erdoğan ama gene herşeyi kendinize yontuyorsunuz.üstelik banka reklamlarında oynayan(tirilyonla para alan sözde sosyalist) sözde sanatçı ve banka müdürlerinin destek verdiği bir eylemden millet adına ne hayır bekleniyor. açmı kaldınızda eyleme çıktınız(ha pardon içki saatleri kısıldı:001_tongue::001_tongue:.).

Olayı sadece içki saatleri olarak algılaman ve bu yöne çekmen bence yanlış bunun sende farkındasında dürüst olamıyorsunuz..

Asya bank nasıl faize bulaşmamıştır.. Kredi kartı aldık diyelim..Borcu gecikti.. İş bankasından bize gelen kağıt şudur.. Örnek : Gecikme faizi : 2.60 oranıdadır der..
Sizde %2.60 kar oranı denilir.

Yada telefonunuza mesaj gelebilir: Örnek : X mağazasından yapacağınız alışverişte 12 taksitte sadece %3 kar oranı yansımasıyla alışverişinizi yapabilirsiniz..

Siz ona faiz değil , kar payı yada kar oranı dersiniz, cahil insanları kandırırsınız ama inandığınız Allah bu konuda ne düşünücek,kandırabiliyomusunuz bilemiyorum yani :hhmencool:

Yazıyım. Türkiyenin dört bir tarafındaki barajları, devletin kurumlarını, kanla kazandıgımız toprakları arazileri yabancılara peşkeş cekip, yahudilerden madalya alıp, haçlıdan övgüyle bahsedip bana faizden günahtan müslümanlıktan bahsetmeyin..Bopun eşbakanı, obamanın kankisi , peresin hırçın kardeşi, barzaninin dostu , aponun kucak danscısı olup bana ortadoğunun lider ülkesiyiz demeyin. bu iktidarla anca maşa olursunuz.. Bırak türkiyeyi dünyaya rezil olursunuz..

eskişehirde 30 tl+ yemek veriyorlarmış ; ondan yaşlı teyzem gelip ekmek dağıtıyor dimi ? yalandan ağzınız koktu bee ...

hala işin gırgırındalar

bir çok kişi öldü yaralılar binlerce yetmedi kan onlara hala bir kaç tane atatürkçü düşünen gence çoğu kız çocuğu onlara sesleneceğine ankaranın ta öbür ucuna kaçıp miting yapıyor gece gündüz durmadan konuşuyor ne hapı ne vitamini ne yediği belli değil tek amacı nasıl ortamı gererim nasıl benim dediğim olur nasıl kesimimden oy alırım. nasıl borsayı bir çıkartıp bir indirip dalgalandırırım piyasaları ... konuyu açan kişinin yazısına geleyim.. asya finans bankası mevduat topluyamıyordu ama birçok işlemi yapıyordu buna sanıyorum repo işlemleri dahil.. iki üç senesine kadar matik makineleri yoktu radyo programında spiker para çekemiyorum sadece bir yerde varmış bir avm de şişli de oraya gitmem gerek diye yayın vermişti. şimdi bu zaatlar finans kurumları banka oldular.. her türlü bankacılık işlemlerini yapıyorlar yani faizcilik.. ne diyelim bol kazançlar.. tüm kendi kesimleri pos cihazlarını kullanıyorlar, hastaneler, lokantalar..

sen cehennem zebanisi o resmi koydun ya iyi bir reklam vermiş oldun ne demişler reklamın iyisi kötüsü olmaz. bu bankalar eski adıyla imkb de yüksek miktarda borsa alıp satıyorlar belki spekülasyon yapıyorlar ben bu işle eskiden uğraşıyordum şuanda bir miktar param var genelde hacı olan kişilerde borsa alıyorlarmış diye biliyorum. iki üç sene öncesinde iki trilyonla işlem yapanların olduğunu biliyorum.. peki faiz lobi si ne demektir.. lobi neye denir..benim bildiğim lobi evin girişindeki yere derler nece olduğunu bilmiorum fransızcaya benziyor. bu kelimelerin bir anlamı yok. eskiden beri gelen düzen bu. düğmeye kim bastı diyor? bu rahmetli ecevit in lafı 2001 krizinde söylediği buydu. düğmeye bu durumda kendileri basmış oluyor.. yıkan yapan kim sensin.. masum gençlere atatürkçü düşünüyor diye vurup kırdıran kör eden dövdürten sensin. bu durumda butona açılış yapar gibi basan kişi de halkı hiç bir şeyi farketmediğini sanan yokluyor bakalım ne anlıcaklar ne biliyorlar ... para bu zamanda herkeste var bence paradan önemli olan şey candır. adam ne diyor kaç tane ar aba zarar gördü biliyor musunuz? bu mu önemli sizce kaç kişinin zehirlendiği nefes alamadığı gözünü kaybettiği mi çevre kirliliğimi hala maddiyat söylüyorlar bilmem kaç milyon zarar olmuş bana ne bundan ben sakat kalanlara ölenlere daha çok önem veren biriyim... unutmayın ki ben dahil şu anda herkes fişleniyor. kim ne yazdı, kim ne dedi.. kim ne video koydu? bunları bekletip bir kaç yıl içinde liste yaptıklarınla birileri uğraşak ... maalesef ülkemiz böyle bir ülke ve yıllardır bu böyledir. garanti bankası eskiden osmanlı bankasıyla birlikteydi. osmanlı bankasını kapatıp garanti bankası isminde birleştirdiler.. bir ilde tek şubesi bulunan bankanın şuanda işbankası gibi belki üç yüz beş yüz metrede şubeleri bulunmaktadır. şube açmak eskiden bu kadar kolay değildi... ekonomik kriz denilen illet olmasa bunlar işi götürecekler ne demek bu? biliyor musunuz? çoğu fonların takasbank ta garantisi yok buna emeklilik fonlarıda dahil. ben bizzat açtım takasbanka sordum bunu. işbankası gibi emeklilikten zengin olan bir bankanın bana vereceği bir garanti yok baktılar müşteriler daha katkı yatırmıyor napalım.. biraz da bir verelim dedi devlet.. bu emeklilik bu hükümet döneminde çıktı ve şu an bu fonlarda belkide milyarlarca dolar insanların emekli olacağı 55 yaşını beklediği gün.. olacak şu bu fonlar batacak ve bunlar banka hesabı olmadığı için kimse hak idda edemeyecek.. para yatırmayandanda kafasına göre bir karar almış kanun kural hiç birşey yok.. emeklilik hesabına para yatırmıyorum diye olan paramdan yüzde 2 paramdan kesinti yapacakmış. hop diyen, diyebilen yok.. herkes istediğini yapıyor. unutmayalımki herşek çok pahalandı. özelikle yemek içmek çok pahalı bu pahalılığı durdurmak yavaşlatmak öncelikli olmalıdır.. ne demek istiorum. bir peynirli pide 5 TL. biraz da ben rakam vermek istiorum.. bir litre su 1TL. bir kilo köfte 30TL bazı yerlerde 40TL .. bir taksi ücreti 5 dakikalık yol. 50 TL. süt 2.5TL. finansbankı yanlışlıkla kredi kartını iptal yerinden arayıp normal işlem yaparsan 20TL.. kredi kartı ücreti yıllık aidat ücreti 50TL. bahçelinin dediği biscuvitler 6lı paket fingerler 5TL. bir markete girip çıkmak sebze , ekmek, bal yumurta almak en az 150TL. bu durumda faiz lobiside bize yardım edemez.. avrupa birliğine girmemizde bu durumlardan dolayı imkansız hale gelmiştir iyice. geçerliliği olmayan türk parasının avrupada kabul göre avro olarak dönüşmeside hayal olacağından dolar değerini koruyacaktır diye düşünüyorum dolar yükselincede faizler çıkar. dolarada güvenmemek lazım. onun içinde karşılıksız basım yaparlar diye söylenti vardı bir aralar. bu durumda hiç paranız olmaması daha iyi. zarar edince üzülmede olmaz.

Kentsel dönüşüm adı altında evleri yıkılıp yenisi yapıldığı için insanları bankalardan 150 bin tl kredi çekmeye zorlayan hangi faiz lobisine mensup.

Geri