Birazcık olsun, utandınız mı yasakçılar!?

Buzaman a kadar PKK ya en büyük desteği sol partiler ve örgütler verdi

Şimdi işinize gelmeyen bir olayı karalamak için başka yöne çekmeyin

Sizin sol partiler PKK nın partileri ile birleşip meclise girdi çeşitli defalar seçimlere girdi

Sonuç Başı bağlı eli incilde müslüman Parlementoya girdi.
Kuran-ı kerime bile El basamadı.
Özgürlük Bu.

Anlamak istemeseniz de Her yerin kendine göre kuralı var ve o kurallara uyuluyor.
Kanunda ne yazıyor sa o oluyormuş.Anlamlı Yada anlamsız.

Bu ne saçma bir düşünce arkadaş

iyi ozaman yarın bir başkası da kanuna başı aıklar üniversitede okumasın diye yazarsa

sırf kanunda yazıyor diye buna ses çıkarmayacakmıyız

yasakcı zihniyetinizi savunmak için saçma sapan örneklere sığınmayın ya

Özgür ülke dediğiniz yer İslamı bile tanımıyor diyoruz ancak malesef anlamıyorsunuz.
Kanunu öyle olduğu için İNCİLE El bastı Yani Kanuna Uydu diyoruz.
Kanun Çıkartacak gücü var hükümetin çıkarsın Kanunlar yenilenene kadar uymak zorundayız.
Ha biz kanun tanımayız diyorsanız o ayrı bir durumdur.

siz nasıl herkezin kafasını örtmek istiyorsanız bende şahsi olarak o türbanlıları bırak meclise otobüse bile bindirmeme taraftarıyım varmı ötesi

şimdi belçikada örnek ülke oldu ha bunlar salmamışmıydı teröristi

ama bitane türbanlıyı meclise aldılar diye baştacımı oldular

yasak kardeşim yasak siz ne kadar yırtınsanızda türban yasak

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmuş bi kişiye ettiği laflara bak yazık size

kaynağa bak vakit neyin vakti bölücülüğün vakti

Kimsenin herkesin kafasını örtmek gibi bir düşüncesi yok. Türbanlıya da niye böyle yaklaştığın hakkında bir fikrim yok. Hadi dinle imanla alakan yok diyelim. Olması için de zorlayamam. Özgürlük olarak düşünürsek(umarım ona saygın vardır) bir kızın sokakta mini etekle gezmesi serbestse başörtülü gezmesi de o kadar serbest olmalıdır. Senin dine itibarın yoksa herkes buna saygı gösterir. Senin de dine itibarı olanlara saygı göstermen gerekir. Dine itibarı olan bir bayan da bunun gereği olarak başını kapıyor. Bunda ne var. Hem sokakta mini etekle gezen biri tecavüze uğrayıp öldürülünce pek şaşırmıyorum. Bunlar nasıl insan da demiyorum. Her tarafını göstererek yürüyene bu nasıl insan diyorum. Ya kendilerini bu sona hazırlıyorlar, ya dine itibarı olanları günaha girmeye zorluyorlar, ya da dine itibarı olmayan birini bu suça zorluyorlar. Bir de biri bakarsa ne bakıyorsun derler. Bakılmasını istemiyorsan açık giyinme.

Hem sokakta mini etekle gezen biri tecavüze uğrayıp öldürülünce pek şaşırmıyorum. Bunlar nasıl insan da demiyorum. Her tarafını göstererek yürüyene bu nasıl insan diyorum. Ya kendilerini bu sona hazırlıyorlar, ya dine itibarı olanları günaha girmeye zorluyorlar, ya da dine itibarı olmayan birini bu suça zorluyorlar.
Özgürlükle ilgili söylediklerine Tamamen katılsam da bu söylediğin Çok yanlış.
O gözle bakanların Düzelmeleri gerek.

merve kavakçının ne mal olduğunu ettiği amerikan yemininden anlıyabilirsiniz.

senin gibi insan olmaz olsun ya Allah sizin gibileri islah etsin. İçimden geçen sözleri yazmayı çok isterdim ama .......... neyse. Asıl bölücülüğü senin gibi adi insanlar yapıyo. Türbanlıları küçümseyerek onları heryerde yasaklayarak elinize ne geçiyo

amin dicem ama kusura bakma ben sizin gibi ... insanlar olduğu için türbandan nefret ettim

laflarınada dikkat et

içinden geçenleride yazmak istiyorsan buyur yaz engelliyen yok

TBMM sine bi milletvekili boynunda koca bi haçla girmeye çalışsa ne yaparsın kimbilir

Kimsenin herkesin kafasını örtmek gibi bir düşüncesi yok. Türbanlıya da niye böyle yaklaştığın hakkında bir fikrim yok. Hadi dinle imanla alakan yok diyelim. Olması için de zorlayamam. Özgürlük olarak düşünürsek(umarım ona saygın vardır) bir kızın sokakta mini etekle gezmesi serbestse başörtülü gezmesi de o kadar serbest olmalıdır. Senin dine itibarın yoksa herkes buna saygı gösterir. Senin de dine itibarı olanlara saygı göstermen gerekir. Dine itibarı olan bir bayan da bunun gereği olarak başını kapıyor. Bunda ne var. Hem sokakta mini etekle gezen biri tecavüze uğrayıp öldürülünce pek şaşırmıyorum. Bunlar nasıl insan da demiyorum. Her tarafını göstererek yürüyene bu nasıl insan diyorum. Ya kendilerini bu sona hazırlıyorlar, ya dine itibarı olanları günaha girmeye zorluyorlar, ya da dine itibarı olmayan birini bu suça zorluyorlar. Bir de biri bakarsa ne bakıyorsun derler. Bakılmasını istemiyorsan açık giyinme.

malesef dostum birileri gerçekten insanların kafasını örtme gibi bi düşüncesi var

inanmıyorsan buyur izmirden çok uzağa deil sadece afyonun köylerine git bi bak

mahelle baskısı dedikleri şeyin kralını görürsün 7 den 70 e

7 yaşındaki kız çocuğunun kafasını örtürmelerine ne kadar hayret ettiysem

T.C lisesinde de kız ve erkek örencilerin yanyana oturmamasınada o kadar hayret ettim

"Hem sokakta mini etekle gezen biri tecavüze uğrayıp öldürülünce pek şaşırmıyorum. Bunlar nasıl insan da demiyorum. Her tarafını göstererek yürüyene bu nasıl insan diyorum. Ya kendilerini bu sona hazırlıyorlar, ya dine itibarı olanları günaha girmeye zorluyorlar, ya da dine itibarı olmayan birini bu suça zorluyorlar."

demişsin çok şaşırdım şunumu demek istiyorsun erkek kendine ve beynine hakim olamıcak kadar aciz rezil utanmaz bi mahluk onun için kadın suçludur örtünmesi şarttır bumu yani

mini etek giyen bi kızın tecavüze uramısı çok doaldır ha

ve kendininde böle bi şey yapabileceğine ihtimal veriosun

araplar 13 yaşındaki bi kız çocuğuyla evlenmek gibi büyük bi sapıklığı uygun gördü

afganistanda kadınlara nasıl davranıldını anlatmaya gerek varmı

ve bunlar müslümanlığı en doğru şekilde uyguladıklarını idda eden insanlar din kurallarıyla şeriatla yönetilen insanlar

herşey yavaş yavaş olur bi anda yönetimi deiştiremiceklerini kendileri çok ii biliolar onun için alıştıra alıştıra yapıyolar işlerini

yani dostum kadın şuan türban adı altında bi özgürlük istiyor ama yolun sonunun adi bi köleliğe çıktığının farkında deil

yanlış anlama din kurallarından bahsetmiyorum erkein kadını köleleştırmesi gibi bi sapkınlıktan bahsediorum

her zaman dediğim gibi şeriat bahane olay erkeğin zevki sefası

iman insanın içindedir önce doğru insan olmasını becermelisin

aslında ben senin yorumlarından nasıl bi zihniyette oldunu iyi biliyorum ama belki bişeyler anlarsın diye yazdım

Arkadaşlar bazılarımız gormek kabullenmek istemesede bir süredir ülkemizde siyaset ve din malesef iç içe girmiş durumda.Bundan ilk önce rahatsız olması gereken ise bu Cumhuriyetin ve ülkenin esas sahipleri olan bizler olmalıyız. Laik bir ülke kavramında din ve siyaset bir arada olmaz. İmam camide giydiği cübbe ile meclise giremez. Fakat onunda siyasi görüşü politik bir duruşu olmasında özgürdür. Ancak benim anlamadığım bu ülke yapısına ve insanında şaşırdığım şu ;
Komşu ülkelerimizde şeriat ile yönetilen rejimlere baktığımız zaman. Halk artık bıkmış. Bastırılmaktan, çarşaftan, şeriat rejiminden, din ile bastırılmaktan, haram adı altında eziyet görmekten. Bakın Iran ne durumda. Insanlar artık özgür olmak istiyor. Kızlar artık tırnaklarında oje var diye evinden alınıp götürülmek istemiyor. Öğrenciler kısa kollu giyerek okuluna gitmek istiyor.
Bakınız ülkemize... Türbanla neden üniversiteye giremiyormuşuz. Ya biraz mantık birak hukuka saygı allah aşkına. Neden bu konu 13 ila 15 yıl önce yoktu. Ozaman da girilmiyordu. Neredeydi inancınız ? Neredeydi özgürlük anlayışınız? (Türbanla üniversiteye giremiyorsak özgür değiliz diyorlarda...)
Ülkemiz insanları dışarıdan doldurulmaya okadar müsait "kendini geliştirememiş ve özellikle egitim seviyesi dusuk vatandaşlarımız) ki. Kendi inançlarına ve zaaflarına dokunarak adikte edilen veya propagandist düşüncelere okadar çabuk inanıp sahiplenebiliyorlar ki... Bu yüzden de günümüzde asıl gündem, işsizlik, hala süregelen mali kriz ve hedefimiz olması gereken büyümek dururken. Türban, darbe ve Ergenekon gibi suni meselelerle oyalanıyoruz.
Ergenekon hakkında heralde yorum yapmayan düşüncesini söylemey yada kaleme almayan kalmamıştır. Ne biliyoruz ki ergenekon akkında ? Hiç birşey. Hemde hiçbirşey. Taraflı yada tarafsız basının önünüze koydukları ile rüzgar yapıp duruyoruz. Aslını soruşturan ve soruşturulanlar dışında kimsenin bileceğine de inanmıyorum. Biz ancak yorum yapabiliriz. Yorumumuzu yaparken bile gerçekten biliyormuş ve sanki bu işi biz organize etmiş yada çözmüş gibi konuşmazmıyız bide :)
Neyse asıl olan şudur...
Ülkene ve onu yönetecek insanlara ben,sen ve biz karar vermeliyiz. Verdiğimiz kara yanlış olabilir doğru olabilir. Sağlıklı analiz etmemiz gerekir. Doğruları bulurkende yanlışları görmeliyiz. Yaptığımız yanlıştan dönerken bile dikkatli olmalıyız. İktidar yanlısı olsun yada olmasın. Bu ülkedeki iktidar çoğunlukla seçildi diye saygı gösterebiliriz. Ama kabullenmek zorunda değiliz. Kanunlar yasalar değişen hükümetlerce sürekli yenilenirse Bağımsız olmazsınız. Tam tersi gelen hükümetlere bağımlı bir toplum ve ülke olursunuz. Bırakın Kanunu hukuk adamları, Siyaseti siyasetçiler, dini din adamları yönetsin...
Sabırla okudugunuz için teşekkür ederim.Şahsa yada bir düşünceye zarar verme düşüncesi olmadan yazılmış bir yazıdır. İstemeden kırdıysam affola...

senin savunduğun türbanlılarda erkek ortamına girmiyor el uzatmıyorlar banane ama sen bunu devlet kurumuna aldın diyelim nasıl olucakta bir erkekle anlaşıcak? Mini Eteğe bu zihniyetle bakan zihniyet geri kalmıştır.mini eteğin başörtmeyle artık alakası kalmadığı gibi mini etekli dövmeli türbanlılar çıktı ortaya kız isteyerek kapandımı sorun yok ama yurtlarda okullarda babası veya erkek arkadaşı kapattığı zaman sorun var burası özgürlük olmuyor ayrıca türbanlı insan daha çok dikkat çekiyor sokakta yürürken ayrıca son cümlene bakarmısın bakılmasını istemiyorsan açık giyinme abazamısın türbanı bu kadar savunuyorsun ama mini eteğe bakıyorsun tecavüz edenlere nerdeyse hak vereceksin

Özgürlükle ilgili söylediklerine Tamamen katılsam da bu söylediğin Çok yanlış.
O gözle bakanların Düzelmeleri gerek.

Özgürlükle olan kısmın tamamen arkasındayım. Ama mini etekle olan kısımda bazı hatalarım olduğunu kabul ediyorum.

malesef dostum birileri gerçekten insanların kafasını örtme gibi bi düşüncesi var

inanmıyorsan buyur izmirden çok uzağa deil sadece afyonun köylerine git bi bak

mahelle baskısı dedikleri şeyin kralını görürsün 7 den 70 e

7 yaşındaki kız çocuğunun kafasını örtürmelerine ne kadar hayret ettiysem

T.C lisesinde de kız ve erkek örencilerin yanyana oturmamasınada o kadar hayret ettim

"Hem sokakta mini etekle gezen biri tecavüze uğrayıp öldürülünce pek şaşırmıyorum. Bunlar nasıl insan da demiyorum. Her tarafını göstererek yürüyene bu nasıl insan diyorum. Ya kendilerini bu sona hazırlıyorlar, ya dine itibarı olanları günaha girmeye zorluyorlar, ya da dine itibarı olmayan birini bu suça zorluyorlar."

demişsin çok şaşırdım şunumu demek istiyorsun erkek kendine ve beynine hakim olamıcak kadar aciz rezil utanmaz bi mahluk onun için kadın suçludur örtünmesi şarttır bumu yani

mini etek giyen bi kızın tecavüze uramısı çok doaldır ha

ve kendininde böle bi şey yapabileceğine ihtimal veriosun

araplar 13 yaşındaki bi kız çocuğuyla evlenmek gibi büyük bi sapıklığı uygun gördü

afganistanda kadınlara nasıl davranıldını anlatmaya gerek varmı

ve bunlar müslümanlığı en doğru şekilde uyguladıklarını idda eden insanlar din kurallarıyla şeriatla yönetilen insanlar

herşey yavaş yavaş olur bi anda yönetimi deiştiremiceklerini kendileri çok ii biliolar onun için alıştıra alıştıra yapıyolar işlerini

yani dostum kadın şuan türban adı altında bi özgürlük istiyor ama yolun sonunun adi bi köleliğe çıktığının farkında deil

yanlış anlama din kurallarından bahsetmiyorum erkein kadını köleleştırmesi gibi bi sapkınlıktan bahsediorum

her zaman dediğim gibi şeriat bahane olay erkeğin zevki sefası

iman insanın içindedir önce doğru insan olmasını becermelisin

aslında ben senin yorumlarından nasıl bi zihniyette oldunu iyi biliyorum ama belki bişeyler anlarsın diye yazdım

Birileri birilerinin kafasını zorla örtmeye çalışıyorsa ben buna karşıyım. Ama ona neyin ne olduğunu anlatıp teklif ediyorsa bunda söylenecek bir söz yok. Yine tekrarlıyorum. Kimse kimsenin başını zorla kapatamaz.

Köylerde olan hadiseyle ilgili de ben şöyle düşünüyorum: Eskiden beri köylerde insanlar dinin gereği olarak başlarını kapamaktadırlar. Ne zamanki köylere televizyon gelmiş köyün kızları televizyondakilere özenmiştir. İlk başlarda bu tam etki yapmasa da yeni kanalların çıkması ve aralarından bazılarının toplumun ahlakını bozmaktan başka hiçbir amacının olmaması ve bu kanalların toplumu kendi istediği yöne başarıyla çekmesi bu sonu hazırlamıştır. Dinle ilgili bir çok şey toplumdan silinmek istenmiştir. Türk toplumunu böyle bir inanca sahipken yenemeyeceğini çoktan anlamış olan Avrupalılar böyle bir yönteme baş vurmuşlardır. Dine gerçekten inanan insan topluma ve devletine zararlı olacak hiçbir şey yapmaz. Devletinin istiklali için gerekirse en önden savaşa gider. Ölmekten korkmaz çünkü ölürse şehit olacaktır ve en yüksek mertebeye erişecektir. Daha birçok şey var ama burada hepsini söyleyemem. Geçenlerde malum kanalda yayınlanan 'Akasya Durağı' isimli diziyi izlerken hayretler içinde kaldım. Kurban Bayramı'nda yayınlanan bir bölümde açıkça kurban kesmenin kötü bir şey olduğunu savundular. Dizide güya bilgili insanı temsil edenler kurban kesmenin yanlış olduğunu, bunun yerine bağış yapılması gerektiğini söylüyor. Güya cahil insanlarsa kurbanı savunuyor. Dinin bu konudaki tavrı ise açık. Kesinlikle kurban kesilmeli. Bağış yaparsan yap kurban keseceksin. Böyle kesin bir şeyin bu kadar normalmiş gibi inkar edilmesi benim düşüncelerimi doğru olduğunu bana gösteriyor. Televizyonda açık saçık kadınlar bu çok normalmiş gibi davranınca, Amerika her yönüyle güzel gösterilince tikiler ortaya çıkıyor. Onlar ayrı tartışma konusu. Köylüler de televizyonun etkisinde o kadar kalmadığından bunlar onlara normal gelmiyor ve böyle bir tablo ortaya çıkıyor.

Kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturması çok önemli bir şey mi? Yani kız erkek yan yana oturursa Türkiye'nin geleceği mi kurtulur? Yan yana oturmasınlar demiyorum ama bu onların tercihi. Zorla yan yana oturtamazsın. Ben şahsen erkeğim ve kız öğrenciyle oturmak yerine erkekle oturmayı tercih ediyorum. Daha iyi sohbet ediyoruz. Daha samimiyiz.

Tüm erkekler için söylemedim bunu. Yazdıklarımdan öyle anlaşılıyor olabilir. Daha açık söyleyeyim. Ben öncelikle kendimin böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum. Ama bakıp bakmamak konusunda nefsime hakim olup olamayacağım belli değil. Günaha girebilirim. Hadi bunu es geçtim. Dine inanmayan biri ona bakabilir. Onun için doğaldır. Çoğu kişi de kendine hakim olur. Ama maalesef hakim olamayan da vardır. Hiçbir kız da böyle bir şeye maruz kalmak istemez. O zaman şansını zorlamasın. Tedbirli olsun. Sen paranın olduğu cebini herkesin parayı alabileceği şekilde tutar mısın? Tutmazsın. Ne yani Türkler kendine hakim olamayacak kadar aciz mi? Hayır. Sen tedbirini alacaksın. Sokak gibi çocuğun, dedenin, kadının,erkeğin,ninenin olduğu ortamlarda böyle gezilmesi bana yanlış geliyor. Başını kapatsın demiyorum. En azından daha edepli giyinsin. Tecavüze uğraması çok doğal değildir ama uğrama ihtimali daha fazladır. İlk yazdığımda bu konuda hatalı olduğumun farkındayım. Çok doğal bir şey gibi söylemişim.

Müslümanlığın en doğru uygulandığı yer olarak Arabistan'ı gösterme nedenin Hz. Muhammed(SAV)'in orada yaşamış olması ise yanılıyorsun. Onun yaşadığı dönemde onun nuruyla aydınlanan insanlar en doğru şekilde İslam'ı yaşamıştır. Çünkü akıllarına takılan hususlar da Allah'ın peygamberine danışmışlardır. Hz. Muhammed'in vefatından sonra gelen nesillerde ise Yahudiler Müslümanların arasına Müslüman gibi gözükerek sızmış ve onları yanlış yönlendirmişlerdir. Araplarda akıllarına takılan hususlarda büyüklere danışmayıp değişiklik yapmayı uygun görmüş ve bazı yanlış kararlar almışlardır. Bazıları da peygamberin sünnetinden şaşmamış ve dini doğru bir şekilde yaşamıştır. Bunların arasındaki şeyler tarih derslerinde de anlatılır. Şu anda Suudi Arabistan'ın büyük çoğunluğu yanlış kararlar alanlardan oluşmaktadır. Türkler ise Müslümanlığı sünnetten ayrılmayanlardan öğrenmiştir. Her ne kadar bozulmuşda olsa İslamın en iyi uygulandığı yer Türkiye'dir. Benim fikrim Araplar şu anda benim fikrimce İslamiyet'i çok kötü yaşayan bir millettir. Eskiye lafım yok.

Anladığım kadarıyla dinin bir kuralı olarak başörtüsüne bir karşıtlığın yok. Erkeğin zihniyetinden şikayetçisin. Kadınlar arasında başörtüsü kullanmak isteyen varsa kullanır. Zorla kullandırtmaya ben de karşıyım. Ama kadınlar da o kadar aciz değil artık. Hakkını aramasını biliyor. Kendi isteğiyle örtünenlere sözün yoktur umarım.

valla çok komik bi yazı olmuş

o kadın vekil hangi aprtiden seçilmiş acaba hiç bakmışlar mı??

ben yazayım baride bilin hangi parti

Valon Hıristiyan Demokrat Parti’nin (CDH), Başkent Brüksel Bölgesi Parlamentosu’na 21. sıradan aday gösterdiği başörtülü Mahinur Özdemir, tercihli oylarla milletvekili oldu. Seçim kampanyasında fotoğrafının partisi tarafından başörtüsü gözükmeyecek şekilde yansıtıldığı Özdemir, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Schaerbeek semtinde belediye meclis üyesi olarak görev yapıyordu.

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/...009&b=Belcikada turbanli milletvekili secildi

birazcık utandınız mı?

ülkemizde dink öldürünldüğünde geberdi kafir diyenler bu kadın hristiyan demokratlardan seçilince ne dediler acaba çok merak ediyorum

Geri