Bir türlü çıkamadım işin içinden..? :S

Windows 7 de de vardı arkadaşım işletim sistemiyle ilgili bir sorun değil takdir edersin.. Onboard ekran kartı desteği yok bu anakartta ...

Rakstedi nickli arkadaşa sesleniyorum :
Senden daha iyi bildiğim kesindir arkadaşım tasalanma, harcanmıyorum zaten onu da merak etme hiç .. Bir ikincisi ramler ya da ram slotları bozuk olsa sistemimde sorunsuz bir biçimde nasıl kullanıyorum 6 gb rami bunu bana bir cevapla? Ayrıca öncelikle ram demesini öğren sonra karşıma geçip ukalalık yap arkadaşım ok abuk subuk cevaplar yazma, yazacaksan insan gibi yaz ki bu konu birçok sorun yaşayan arkadaşa ışık tutacak nitelikte..Kimseyle dalga geçilmiyor burada ki yeri değil fikir üretmeye çabalıyor herkes dalga geçilmeyi hakeden bir insan sen çıktın baksana ... Daha neler yazarım da vaktimi senin gibi gereksizlere harcamam yine de insanlık bizde kalsın yorum için sağol...

Şu anda Windows 7 kurulu sistemimde arkadaşlar beep leyerek yaşamaya devam ediyoruz sistemde herhangi bir performans kaybı yok.. :)

Biosumu F8D sürümüne güncelledim arkadaşlar ve Kingston CL6 800 MHZ olan RAM ' i söktüm. 4 GB HYPERX olanları kullanmaktayım fakat beep sesimiz devam etmekte.. Bu anakartı kullanan ya da kullanmış olan arkadaşlar varsa yorumlarınızı özellikle bekliyorum şimdiden sağolun...

Bozuk ram çalışır arkadaşım. Bende de var. 1i bozuk biri sorunsuz. Aynı hatayı ben de alıyorum. 2 yıldır alıyorum hem de. derslerimden vs. de zaman bulup bi ram almaya gidemedim. yazılımsal olarak sorun bende de yok. Çalışıyor deliler gibi. Ama zaman zaman (nadiren) bilgisayar reset atıyor. Ramlerinden biri kesin bozuk. Eğer saydırdım eminim diyorsan, slotlardan birinde mutlaka hata vardır. Bozuk sektöre yazım gerçekleşmediği sürece canavar gibi çalışır. Denk gelirse işte o da nadiren denk gelir, mavi ekran alırsın ya da direk reset atar. Tecrübeyle sabittir. Her açılışta hata ve 3-4 haftada bir reset ya da mavi ekran ;)

Reset ya da mavi ekran problemiyle karşılaşmadım hiç, sadece bilgisayarın ilk açılışında bir kısa bir uzun beep..Restart yaptığında ötmüyor bir de demek ki bu bios kontrolünü sadece bir defaya mahsus ilk açılışta yapıyor... Fakat fikrin güzel ram lerin biri bozuk diyorsun fakat ramleri komple çıkarıp eski bir ram taktık gene beep ledi ramlerin kendisinden kaynaklanan bir problem olduğunu düşünmüyorum o yüzden . Gelgelelim ram slotunda bir bozukluk olabilir dediğin doğru. 15 tatile kadar beklesin madem kendi elcağızlarımla götürücem İstanbul daki garantisine ara tatilde inş :) Fikrin için sağol arkadaşım...

Arkadaşlar sorunumuz ekran kartından kaynaklanıyormuş meğer...Memory slotlarımız sağlam çıktı çok şükür yani anakartta bir sıkıntı yok,bir uyumsuzluk söz konusu... Arkadaştan aldığım ASUS ATI EAH3650 128 bit DDR2 ekran kartını takınca beep sesi gelmedi ve düzeldi yani.. Fakat şimdi ki sorun : Peki neden GTS250 256bit GDDR3 ekran kartımda böyle bir uyarı veriyor bios?
İhtimaller:

1-Anakartımızın, ekran kartının GDDR3 ya da DDR2 olmasından doğan bir uyumsuzluk sonucu verdiği uyarı mı?

2-Anakartımızın, ekran kartının NVDIA ya da ATI chipset farkından doğan bir uyumsuzluk sonucu verdiği uyarı mı?

3-Anakartımızın GDDR3 ekran kartı için BIOS 'unda ayarlanması gereken ayarlarının doğru yapılandırılmamış olmasından doğan bir uyumsuzluk mu? (PCI-E frekansı veya Voltaj değerleri) Bu ayarlar var ise nedir? (Award bios)

4-Ekran kartımızın kendisinde bir voltaj düzensizliği var yani arızalı mı? (En zayıf ihtimal ki beep uyarı verdirtmesi dışında sorunsuz çalışıyor..)

Evet arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum şimdiden sağolun..

Sessiz kalmayalım arkadaşlar yeterince açık olduğumu düşünüyorum sorularım ile ama????

Fazla beylik taslamaya gerek yok arkadaşım bilgisi olan konu dahilinde fikirlerini belirtmiş...
Entegre bir sistem kurmak zahmet, emek ister bak deneyerek sorunun ne oldunu kısmen de olsa bulmuşsun tebrikler... ihtimallere gelelim..

1-Ekran kartının ramlerinin 2 veya 3 olması bi problem çıkartmaz (en azından ben karşılaşmadım)
2-Bu kesinlikle hayır!!!
3-İşte bu bir ihtimal award biosu hiç bilmiyorum tam bilgim yok yani ama voltaj değerlerinden kaynaklanıyor olabilir**Biosunu güncellemeni tavsiye ederim!
4-Sistem gayet güzel çalşıyor demişsin bunu da atlıyorum.

Sonuç olarak ekran kartın ve anakartın arasında kaynaklanan bir uyumsuzluk war(arıza deil) dediğim gibi öncelikle biosunu güncellemeni öneririm ve ekran kartını da aslında başka bir sistemde denersen sorunu tamamen açıklığa kavuşturabiliriz...

ANakartın modelini internete yazp bip seslerinin ne anlama geldiğini bulabilirsin.

ANakarttan anakarta değişir çünkü.

İşlemci uyumsuzluğuda olabilir.İşlemcin bozuk olabilir.Aynı şey benim başıma gelmişti.

aşağıda sık karşılaşılnlar var.

1 bib = açılırken bilgisayarınız sağlıklı bir şekilde açılıyor demek !
ton yok = guc yok
devamli ton = guc kaynagi arızalı
devamli kısa ton = arızalı ana-kart
1 uzun = Ram yenileme
1 uzun, 1 kısa = arızalı ana-kart veya ROM-Basic
1 uzun, 2 kısa = video kart hatası veya dip switch (XT icin )
1 uzun, 3 kısa = Ekran kartında hata
1 kısa = Normal Açılış
2 uzun, 1 kısa = monitör adaptör senkro hatası
2 kısa = parity hatası (hafiza-ram toplam)
3 kısa = ilk 64 K RAM hatası
4 kısa = zaman sayacı arızalı
5 kısa = işlemci arızası (prosessor arızalı ) veya video Ram
6 kısa = klavye işlemcisi hatası
7 kısa = Sanal işlemci mode ayar (AT icin)
8 kısa = Video Ram yanlis yazma
9 kısa = ROM bios toplam hatası

"sewecen" nickli arkadaşımıza özenli fikirleri için teşekkür ediyorum.. "Dellyoqlan" arkadaşıma sesleniyorum : Arkadaşım konunun kendisini+yapılan diğer yorumları gözden geçirmeden fütursuzca yorum yapmışsın . Beep seslerinin(senin tabirinle bip) ne anlama geldiğini çok şükür başından beri biliyoruz . Ayrıca benim bundan önceki mesajlarıma bakar isen eğer sorunun nispeten çözüldüğünü yani ekran kartından kaynaklandığını söylemişim değil mi? İşlemcin bozuk mozuk gibi sallamışsın işkembeden..Boş yere yorum yapmayalım yapacak isek yardımcı olabilmek amacıyla yapalım!

Evet arkadaşlar anakartın teknik desteğinden yeni ekran kartımızın teknik desteğine kadar her birimle irtibata geçtim gerek telefon gerek e-mail .. Yer yerinden oynadı yani sayemde :)) Ekran kartını başka bir anakart üzerinde deneyeceğiz imkanlar dahilinde eğer bozuk ise garantisine gidecek haber verdim zaten önceden de kendilerine :) Şu anda bundan bir önceki ekran kartım olan ASUS EAH3650 DDR2 128bit ' lik parçamı taktım ve sorunsuzca beep'siz canavar gibi kullanaduruyorum :) Ekran kartının arızalı olup olmadığından bir emin olalım bakalım eğer sağlamsa beep leye beep leye afedersiniz eşşek gibi çalışacak o kadar para saydık değil mi ! ;) Fikirleriniz için tekrar teşekkürler...

arkadaşım 12 mb cach bellekli işlemci alıyosun ramler 800 mhz ve ekran kartın ddr3 bunlar zaten bi arada nazlı çalışır sen o pc ye tek bir ddr3 ram tak sorun hallolur

vauv ilginç bir fikir sunmuşsun efecan arkadaşım fakat DDR3 bellek desteği yok ki bu anakartta DDR2 destekli slota DDR3 nasıl takıyoruz anlayamadım?

İş çıkmayacağı kesin çünkü işlemci 775 pin arkadaşım ne 1366 sı! :) Zaten şu anda sorunsuz kullanmaktayım bir önceki ekran kartım ile diyorum .. Sorun yeni aldığım ekran kartında yani burada bir anlaşalım :) Başka bir anakart üzerinde deneme imkanım olursa deneteceğim yoksa direk garantiye postalanacak bu kadar..

Problem ile ilgili son durum ana mesajda yazmaktadır.

Geri