Bir Satranç Sorusu Daha:)

pisko_3541

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Satrancı Sevdiğim İçin Sizlerle Paylaşmak İstedim...
87ckbxd.jpg

Bu Durumda Beyaz Taşın Şah Çekme Olasılığı Sadece Bir Hamle Değil Ama Mat Yapmak Da Değil Amaç Sadece Şah Çekme Olasılığı Kolay Gelsin..:D

soruyu anlamadim ki? biraz daha acarmisin, su durumda sadece sah cekmekten bahsediyorsan vezirle hakkin rahmetine kavusarak sah ceker

İşte Öyle Olmayacak Dostum Şahla Veziri Yer O zaman Normal Bi Şekilde Şah Çekicek Ama Tek Hamle Demiyorum Dikkat Et 5 6 Hamle de Olabilyor..

hoca o zaman aklini alirsin ne var onda atla kalenin ikinci sagina gelirsin. piyonla ati yer kaleyle o piyonu yersin. arkadan vezirle korundugu icin siyay vezir kaleyi yiyemez,kaleyle vezirin sagindaki piyonu da yersin yine bise yapamaz. dikkat edersen bu noktadan sonra bir kac sah cekme secenegi birden cikiyor. [arkadadi kalenin onunun de acildigini soylemiyorum bile]

Beyaz Ancak Vezir Ve At Kombinasyonuyla Şah Çekebilir O Da Rakibi Yapıcağı Hamlelere Göre Değişir Çünkü Kalelerin Pek Fazla Hareket Etme Şansı Yok...

Beyaz Ancak Vezir Ve At Kombinasyonuyla Şah Çekebilir O Da Rakibi Yapıcağı Hamlelere Göre Değişir Çünkü Kalelerin Pek Fazla Hareket Etme Şansı Yok...

nasil yok sen benim dedigim kombinasyonu bi gozunde bi canlandirsana ati feda edip. bak nasil hem siyah vezire hem siyah sah'a kok sokturuyorsun orada kaleyle

hoca o zaman aklini alirsin ne var onda atla kalenin ikinci sagina gelirsin. piyonla ati yer kaleyle o piyonu yersin. arkadan vezirle korundugu icin siyay vezir kaleyi yiyemez,kaleyle vezirin sagindaki piyonu da yersin yine bise yapamaz. dikkat edersen bu noktadan sonra bir kac sah cekme secenegi birden cikiyor. [arkadadi kalenin onunun de acildigini soylemiyorum bile]
Evet Yaklaşım Güzel Cevapta Doğrudur Tebrikler:clap
Ama Benim Yaklaşımım Başkaydı beyaz piyon bir kare ileri beyaz kalenin yanına gelir.
siyah piyonlardan biri beyaz piyonu yer
sonra beyaz at beyaz piyonun boşalttığı alana hamle eder
sonra da siyah vezirin yanına hamle yapar
hem şah çeker hem kaleyi tehdit eder.
beyaz vezirin korumasında olduğu için siyah vezir dokunamaz
Saygılarıma Yunus.

Evet Yaklaşım Güzel Cevapta Doğrudur Tebrikler:clap
Ama Benim Yaklaşımım Başkaydı beyaz piyon bir kare ileri beyaz kalenin yanına gelir.
Saygılarıma Yunus.

senin ki de guzelmis ben oldum olasi atlara gicik oldum [satrancta herkesin dans ettigi taslar vardir ya hani kimisi kalesiz kimizi filsiz kimisi atsiz oynayamaz. benim olay da onun gibi atlara gicik oluyorum:) karsiliginda isik gordugum ilk firsatta atlari heba ederim acimam:durdurun ]

senin ki de guzelmis ben oldum olasi atlara gicik oldum [satrancta herkesin dans ettigi taslar vardir ya hani kimisi kalesiz kimizi filsiz kimisi atsiz oynayamaz. benim olay da onun gibi atlara gicik oluyorum:) karsiliginda isik gordugum ilk firsatta atlari heba ederim acimam:durdurun ]
Aynen Bende Atsız Oynayamam Dostum Çatal PozisyonunU Çok Severim:D

Arkadaşlar notasyon kullnırsanız sevinirim....

bence vezir ile olay çözülmesi gerekiyor dicektim ama cevap verilmiş

Evet Yaklaşım Güzel Cevapta Doğrudur Tebrikler
Saygılarıma Yunus.

saol yunus

Geri