Bir bilene sormak lazım

serserix

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar.Ben bir iki konuda yardım isticem.
İlk olarak diyelimki ben bir kişinin makinasına trojan bıraktım.bu trojanı nasıl kontrol edecem?belki ileri düzeydekilere komik gelebilir ama bir zamanlar onlarda bilmiyorlardı deyip kendimi birazda olsa avutim bari...:):cool: bu tür programlar var sanırım ama benim makinemde kasper2006 yüklü.geçen bitane indirdim.hatta burdan indirdim dakkasında uyardı.Trojan programı diye ve sildim.sildim çünkü tırstım biraz.ters teper diye.bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.teşekkürler

Arkadaşım zaten trojanlar ile uğraşıyorsan bu normal.

1 ) bilgisayarına trojan programı indirirken antivirüs programlarını kapatacaksın.

2 ) zaten indirdiğin programın kendisi Trojan...

3 ) bir kişinin bilgisayarına trojan atarsan şifreler vs bilgiler mailine gelir. (prorat,proagent.vatos gibi )

4 ) İndirdiğin trojan programı bilgisayarına zararı olmaz... ( bunu pek bilmiyorum.Belki bilmediğimiz bi yere olabilir. )

5 ) Kendim şahsen bir trojan programını oluşturduktan sonra karşı tarafa yollamayı başarıp ona açtırırsam trojanı hemen bilgisayarıma format çekerim...
Çünkü indirdiğin link trojan ise sana o linki veren kişi de trojan koymuştur.Bilgilerini alabilir.

6 ) benim bilgisayarım da da kaspersky yüklü :)

7 ) fazla tırsmana gerek yok.İndirdiğin proagent prorat gibi trojan programları bilgisayarına çökertmez ...

İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

kolay gelsin.

Geri